Connect with us
Publicitate

Actualitate

Mesaje deosebite pentru noaptea dintre ani. Idei de urări

Publicat

Noul an 2022 vine cu speranţe, aşteptări şi planuri pentru o viaţă mai bună şi clipe fericite alături de cei dragi. Cu această ocazie, majoritatea dintre noi transmitem gânduri frumoase celor dragi.Vă prezentăm câteva idei de mesaje amuzante, felicitări comice mai deosebite, pentru cei care vor să aducă un zâmbet pe chipurile destinatarilor.

 

Idei de felicitări pentru prieteni, familie şi cunoscuţi. SMS deosebite în noaptea dintre ani. Românul s-a născut poet și dacă tot are astfel de talente ascunse, pe lângă tradiționalele urături de Anul Nou, este musai să se popularizeze și o serie de urături haioase de Anul Nou.

 

  • Fără fiţe, fără poante, la mulţi ani cu sănătate! Criza vine, criza trece, noi mereu vom petrece!
    Aho, aho, prieten bun, care stai pe sait acum, i-a opreşte-te din scris şi ascultă ce-am de zis. N-am venit să te stresez, am intrat să îţi urez: La Mulţi Ani şi fericire, casa plină de iubire, punga plină de mulţi bani, să trăieşti la mulţi ani
  • Căţeluş cu părul creţ / Să ai jeep-ul în coteţ /Cu tracțiune 4×4/ Știri din alba24/ Să ai vilă cu piscină / Pe Antonia ca vecină / Carla s Dreams să-ți cânte seara și Andre Rieu cu vioara, Să ai un cufăr cu bani / La anul şi la mulţi ani!
  • Vine anul nou la tine/ Și te umple de mai bine/ Sa îți fie casa plină/ Tot plin să îți fie barul/ La fel și buzunarul/  Să-ntorci banii cu lopata? Diamante cu găleata…/ la anu la Revelion / Să bei Don Perignon.
  1. Previziuni meteo de REVELION 2022: ploaie de pupici şi îmbrăţişări… te sfătuim să închizi umbrela şi să deschizi inima. Un An Nou Fericit!”
  2. Noul an să vă aducă belşug în casă, bucate pe masă, valută în cont, un iaht în port, motor pe autostradă şi vecinii ca să vadă. La mulţi ani!
  3. Lovite-ar trenul fericirii / Trăsni-te-ar fulgerul iubirii / Să-ţi cadă în cap un sac cu bani /Şi un bilet cu La mulţi ani!

Vă doresc de 2022 ori câte 12 luni de succes, 52 de săptămâni de realizari, 365 de zile reuşite, 8760 de ore de sănătate şi 525600 de minute inspirate. La Mulţi Ani!

Aho Aho, e Anul nou,
Şi găina-i fără ou,
Şi cucoşu’ fără guşă,
Dă-mi şi mie un leu mătuşă!

La Mulţi Ani, 2022!
Bate-n uşă. Bate-n geam. Cine este, noul an
Momentele speciale ale sfârşitului de an să-ţi aducă veselia în casă, bani în buzunar şi poate un Merţan!

Fie-vă verde dolarul,
Şi de whisky plin paharul,
Şi încă unul cu vin,
Pentr-un 2022 plin!”

1000, ba chiar 2022 urari de bine! Un An Nou fericit!

Viata mea ar fi goala fara tine, iar contul meu bancar ar fi plin. Un an nou fericit!

In seara dintre ani te invit sub o crenguta de vasc sa ne punem aceeasi dorinta si sa o facem sa se implineasca in anul ce va urma. Accepti invitatia?

În contul tau 2022, la Banca “Viata” am depus 365 de zile de fericire, sanatate, dragoste si bucurii. La multi ani!

Un 2021  în care sa ai tot ce nu poti cumpara cu bani

”Foaie verde maghiran,

A mai trecut încă-un an.

Și pentru cel care vine

Zi de zi să-ți fie bine

Gina Pistol să-ți gătească,

Antonia să îți citească

Beyonce să-ți cânte la masă

Kim Kardashian, ordine-n casă,

Un Lamborgini să ai

Și o vilă în Dubai”

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Una dintre cele mai mici parohii din județul Botoșani va avea un nou preot

Publicat

Începutul primăverii calendaristice aduce bucurie în sufletele enoriașilor dintr-o parohie botoșăneană care ca avea un nou preot. În cadrul Sfintei Liturghii, noul păstor duhovnicesc va fi hirotonit de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul.

Sâmbătă, 2 martie, în Parohia Unguroaia din Protopopiatul Botoşani, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul va sluji Sfânta Liturghie, în cadrul căreia îl va hirotoni preot pe diaconul Ovidiu Lungu care va fi numit paroh al acestei comunităţi.

În Parohia Unguroaia sunt 18 familii ortodoxe și 36 de familii de penticostali, cu o situație materială precară.

Satul Unguroaia face parte din comuna Cristești și este situat la o distanță de 5 km de centrul comunei și la 23 km de municipiul Botoșani.

Accesul în sat se face pe un drum pietruit care  se ramifică din drumul ce leagă centrul comunei de satul Oneaga. Pe vreme ploioasă, drumul  pune probleme serioase șoferilor.

În sat există o școală cu clasele I-IV și un punct sanitar. Nu există magazin sau vreo altă unitate comercială, iar mijloacele de transport public nu circulă prin sat, ci pe drumul comunal Cristești – Oneaga.

Bătrânii din comuna Cristești spun că satul Unguroaia datează de la înființarea comunei și nu a avut biserică niciodată, fiind filie a Parohiei ”Sf. Ilie” Cristești până în anul 1990.

Datorită programului inițiat de IPS. Mitropolit Daniel, ca nici un sat din Mitropolia Moldovei să nu fie fără biserică și cu sprijinul PS. Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, în anul 1999, s-a ridicat un paraclis cu hramul ”Sf. Arhangheli”,  în vecinătatea școlii care funcționa atunci.

În anii care au urmat, oamenii care locuiau în vecinătatea paraclisului fie s-au mutat, fie au decedat, iar casele au fost demolate rămânând o singură casă folosită de ciobanii din zonă. Școala a fost dezafectată, o școală nouă construindu-se în zona populată a satului. Astfel paraclisul a rămas izolat, în afara satului.

La inițiativa IPS. Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, în anul 2011 s-au început demersurile pentru construirea unei biserici în intravilanul satului Unguroia. Terenul pentru noua biserică a fost donat de către dl. Aciobăniței Ioan, dna. Aceobăniței Maria și dna. Cocriș Elena. Proiectul și documentațiile tehnice au fost întocmite de Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Sectorul de Patrimoniu și Construcții Bisericești, iar autorizațiile și avizele necesare au fost obținute prin efortul Protopopiatului Botoșani.

Citeste mai mult

Eveniment

Arafat: 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon vor fi montate în locuințele românilor. Botoșani nu este pe listă

Publicat

Raed Arafat, a anunțat începerea unei campanii naționale de siguranță, menită să crească nivelul de protecție al cetățenilor în fața riscurilor de incendiu și intoxicare cu monoxid de carbon. În cadrul acestei inițiative, vor fi montate gratuit 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon în locuințele din România, cu sprijinul partenerilor E.ON și Delgaz Grid.

Detectoarele vor fi montate de angajați ai ISU, cu acordul proprietarilor.

„În fiecare judeţ, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu autorităţile publice locale vor alege în 10 şi 15 localităţi. În cele 10 – 15 localităţi urmează ulterior să se discute cu cetăţenii şi cetăţenii doritori, nu este obligatoriu, să se instaleze la ei astfel de detectoare, pot obţine un detector de fum şi eventual de monoxid de carbon, aici depinde de evaluarea nevoilor”, a explicat Arafat.

Campania “Detector pentru viață”, este programată să înceapă în săptămâna dedicată Protecției Civile. Vor fi organizate diverse activități educative, inclusiv cursuri de prim-ajutor și zile cu porțile deschise la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență.

Cine sunt românii care vor primi gratuit detectoare de fum și monoxid de carbon
Raed Arafat a subliniat că prioritatea va fi acordată locuințelor mai vechi, celor în care locuiesc persoane vulnerabile – bătrâni, persoane cu dizabilități sau familii cu mulți copii. Au fost alese mai multe județe cu comunități sărace, din toate regiunile țării, pe baza datelor statistice furnizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Acestea sunt Alba, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea.

Citeste mai mult

Eveniment

„Țara de Sus – vatră de spiritualitate și cultură românească”, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi

Publicat

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi organizează ediţia a doua a Simpozionului–Concurs Județean „Țara de Sus – vatră de spiritualitate și cultură românească”. Invitați vor fi reprezentanți ai Centrului Eparhial Iași din cadrul Sectorului Învățământ, pr. prof. Liviu Botezatu, Inspector disciplina religie, și alți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, pr. prof. Ionuț-Ștefan Apetrei, protoiereu al Protopopiatului Dorohoi, absolvenți ai seminarului, directori și cadre didactice. 

În cadrul evenimentului vor fi prezentate referate care țin cont și de temele propuse în programul cadru stabilit de Sfântul Sinod pentru anul 2024 dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor, creații literare (poezie și eseu), cu tematica „Oameni de cultură din Țara de Sus: Mihai Eminescu, George Enescu, Ștefan Luchian, Nicolae Iorga ș.a.”.

Deasemenea, vor fi expuse portrete ale unor oameni de cultură din Țara de Sus şi va avea loc o lansare carte – „Preoția voastră să o pomenească Domnul Dumnezeu în Împărăția Sa” – de pr. Marius Onofrei. Organizatorii îşi propun să transmită prin acest eveniment cunoașterea și recunoașterea valorii personalităților marcante ale spiritualității și culturii din Țara de sus, care pot deveni inspirație şi teme de reflecție pentru tineri. Trecutul, atât de bogat și valoros spiritual și cultural deopotrivă, obligă atât actuala, cât și viitoarele generații la a căuta bunătatea, frumosul, valoarea, inovația, descoperindu-se pe sine, dar și unii pe alții într-o lumină a creștinismului trăit, nu doar scris.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Olimpiada Națională de Lingvistică „Marcus”, etapa județeană

Publicat

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a organizat astăzi etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Lingvistică „Solomon Marcus” la Liceul „Alexandru cel Bun” Botoșani.

Competiția se adresează elevilor capabili de performanță, din clasele V-XII, provocați să rezolve probleme inedite, bazate pe „logică, analogie și conexiuni culturale”, într-o „abordare transdisciplinară a comunicării lingvistice și culturale”, conform regulamentului specific.

La secțiunea Exercițiu A (clasele V-VI) și Exercițiu B (clasele VII-VIII) elevii au avut de rezolvat două probleme în 3 ore, iar la secțiunea Performanță (clasele IX-XII) trei probleme în 4 ore.

Inspectorul Școlar General, prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC a declarat că „lucrările care obțin la evaluarea județeană primele zece punctaje la fiecare dintre cele trei secțiuni, secretizate și scanate, sunt trimise către Comisia centrală, iar rezultatele inițiale vor fi afișate cel mai devreme în termen de 10 zile de la data trimiterii.”

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending