Connect with us
Publicitate

Eveniment

Mesaje de Ziua Învățătorului. Felicitări și urări, o ocazie în plus ca atât elevii cât și părinții să își arate recunoștința

Publicat

Publicitate

Mesaje de Ziua Învățătorului: În 5 iunie în țara noastră se sărbătoreşte Ziua Învățătorului. Este o ocazie în plus ca atât elevii cât și părinții să își arate recunoștința față de dascălii care au contribuit la educația lor.

Pentru a le mulțumi am pregătit o listă cu idei de mesaje pe care să le puteți trimite învățătorilor .

Publicitate

„Sunteţi cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecţia vieţii. Dacă suntem buni, e meritul dumneavoastră. La mulţi ani de ziua învățătorului!”

La mulţi ani tuturor celor care dăruiesc cea mai mare parte a timpului lor, copiilor! La mulţi ani de ziua învățătorului!

a mulţi ani dragi învățători! Vă aduc cuvinte de mulţumire pentru munca imensă şi răbdarea pe care o depuneţi în educaţia noastră.

Publicitate

În spatele fiecărui om bogat sau sărac, celebru sau nu, se află un dascăl. Iar primul dascăl care ne sculptează caracterul şi sufletul este neîndoielnic, învăţătorul. La mulţi ani, doamnă învățătoare!

Buchetul meu de flori e prea puţin, Chiar şi pământul să ţi-l dau că să mă-nchin … Îţi luminează calea, viaţa Ta / O dulce-amară, dar frumoasă stea. La mulţi ani, de ziua  învățătorului!

Răsfoind în cartea vieţii / Anii cei de şcoală plini / Prea frumos au zis poeţii / Învățătorii sunt divini. La mulţi ani, dragi învățători!

Publicitate

Vă aduc în dar cele mai sincere felicitări şi urări de bine. Va doresc să purtaţi şi în continuare cu cinste şi demnitate onorificul titlu de semănător al Cunoştinţelor, Frumosului şi Binelui!

Această zi este o ocazie deosebită să vă aducem cele mai sincere şi frumoase urări de bine, sănătate, prosperitate dumnevoastră care sunteţi atât de drag pentru fiecare dintre noi.

Doamna învățătoare să aveţi parte de toată căldură omenirii, un ocean de sănătate şi toate florile lumii adunate în cel mai frumos buchet! La mulţi ani de ziua profesorului!

Vă mulţumesc, stimaţi profesori, pentru munca nobilă, fidelitatea faţă de profesie, efortul zilnic depus pentru creşterea şi educarea tinerelor generaţii.

Contribuția dumneavoastră la dezvoltarea personalităţii fiecărui copil este crucială. Aţi fost şi rămâneţi promotorii bunătăţii, demnităţii umane şi cei mai buni prieteni ai elevilor şi părinţilor.

„Sunteţi cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecţia vieţii. Dacă suntem buni, e meritul dumneavoastră. La mulţi ani de ziua învățătorului!”

„V-ați sacrificat pentru ca noi să ajungem departe în viață, iar astăzi a venit momentul să vă mulțumim. La mulți ani, domnule învățător!”

„Un învățător adevărat este cel mai bun prieten al elevului.

La mulți ani de ziua învățătorului!”

Mesaje frumoase de Ziua Învățătorului

„În spatele fiecărui om bogat sau sărac, celebru sau nu, se află un dascăl. Iar primul dascăl care ne sculptează caracterul şi sufletul este neîndoielnic, învăţătorul. La mulţi ani, doamnă învățătoare!”

„Această zi este o ocazie deosebită să vă aducem cele mai sincere şi frumoase urări de bine, sănătate, prosperitate dumnevoastră, cel care sunteţi atât de drag pentru fiecare dintre noi. La mulți ani de ziua învățătorului!”

„Contribuția dumneavoastră la dezvoltarea personalităţii fiecărui copil este crucială. Aţi fost şi rămâneţi promotorii bunătăţii, demnităţii umane şi cei mai buni prieteni ai elevilor şi părinţilor. La mulți ani de ziua învățătorului!”

„Profesorii joacă un rol important în viața copiilor. Ei le îndrumă pașii spre un viitor măreț. Pentru asta și pentru toate sacrificiile făcute meritați un călduros la mulți ani!”

„Un profesor care te învață o materie este valoros, însă unul care îți explică și lecții legate de viață este cu adevărat o comoară. Dumnevoastră sunteți un astfel de profesor. La mulți ani de ziua învățătorului!”

„La mulţi ani dragi învățători! Vă aduc cuvinte de mulţumire pentru munca imensă şi răbdarea pe care o depuneţi în educaţia noastră.”

„Doamna profesoară să aveţi parte de toată căldură omenirii, un ocean de sănătate şi toate florile lumii adunate în cel mai frumos buchet! La mulţi ani de ziua învățătorului!”

„Vă mulţumesc, stimaţi profesori, pentru munca nobilă, fidelitatea faţă de profesie, efortul zilnic depus pentru  creşterea şi educarea tinerelor generaţii.”

„Vă doresc bucurii, sănătate, succese, optimism şi nu în ultimul rînd, elevi motivaţi, curioşi şi recunoscători.”

Felicitări și urări de Ziua Învățătorului

  • „Vă aduc în dar cele mai sincere felicitări şi urări de bine. Va doresc să purtaţi şi în continuare cu cinste şi demnitate onorificul titlu de semănător al Cunoştinţelor, Frumosului şi Binelui!”
  • „Acum știu cât de mult contează caracterul profesorului în viața unui elev! Sunteți pentru mine, cu adevarat, ceea ce aveam nevoie… Într-o lume în care lucrurile derizorii și viețile mediocre ne copleșesc, mă plec în fața dumneavoastră, spunându-vă simplu, omenește: mulțumesc, doamna profesoară.”

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Cum afectează TOAMNA organismul uman. Efecte mai puternice decât se credea până în prezent

Publicat

Publicitate

Toamna aduce o serie de transformări în organismul nostru, declanșate de scăderea temperaturilor, reducerea orelor de lumină naturală și schimbările în obiceiurile alimentare și de activitate fizică. Pe măsură ce zilele devin mai scurte, organismul își adaptează ritmul biologic, influențând nivelul de energie și dispoziția generală. Temperaturile mai scăzute stimulează și ele metabolismul, iar tendința de a consuma alimente mai consistente devine mai puternică, contribuind la ajustările organismului pentru a face față sezonului rece, relatează alba24.ro.

Sosirea toamnei înseamnă zile mai scurte, care dau semnalul schimbării în corpurile umane și în stilul de viață, scrie brightside.me.

Publicitate

Fie că este vorba despre uscarea pielii sau căderea părului, corpul nostru cu siguranță experimentează unele efecte normale care pot fi explicate științific în această perioadă a anului. Inutil să spun că aceste schimbări variază de la o persoană la alta.

Perioadele de vreme frumoasă alternează cu cele de frig, ceea ce induce stres termic organismului. La fel se întâmplă și în cazul luminii naturale.

Publicitate

Modificări în producția de melatonină și serotonină

Melatonina: În zilele mai scurte și cu mai puțină lumină, corpul produce mai multă melatonină, hormonul responsabil pentru reglarea somnului.

Acest lucru poate face ca oamenii să se simtă mai somnoroși și să aibă un ritm circadian diferit față de perioada verii.

Publicitate

Serotonina: Expunerea redusă la soare scade nivelul de serotonină, hormonul asociat cu starea de bine și buna dispoziție.

Această scădere poate duce uneori la o stare de apatie sau chiar la tulburări afective sezoniere.

Schimbări în metabolism și pofta de mâncare

Odată cu scăderea temperaturii, metabolismul poate accelera ușor pentru a menține temperatura corporală, iar organismul are tendința de a cere mai multe alimente bogate în calorii și carbohidrați pentru a obține energie și a se adapta la frig.

Poftele pentru alimente „de confort”, cum sunt cele calde și sățioase, sunt mai frecvente, ceea ce poate duce la o creștere ușoară în greutate.

Să nu uităm însă că trebuie să avem o alimentație sănătoasă.

Imunitatea și susceptibilitatea la răceli

Pe măsură ce temperaturile scad și umiditatea aerului crește, virusurile respiratorii circulă mai ușor, iar sistemul imunitar poate fi mai solicitat.

Adaptarea la frig și la schimbările de mediu face ca organismul să fie mai expus la răceli și gripă.

Lumina soarelui mai puțină reduce producția de vitamina D, esențială pentru un sistem imunitar puternic, ceea ce poate influența și rezistența la infecții.

Modificări la nivelul pielii și părului

Aerul devine mai uscat toamna, ceea ce poate afecta bariera naturală a pielii, ducând la uscarea acesteia.

De asemenea, părul poate deveni mai fragil din cauza diferențelor de temperatură și a umidității.

Adaptarea printr-o hidratare mai bună, atât prin alimentație cât și prin utilizarea de produse emoliente, poate fi necesară în acest sezon.

 Somn și energie

Zilele mai scurte influențează starea generală de energie, iar ritmul circadian suferă o ușoară ajustare, cu tendința de a resimți oboseala mai devreme seara.

Acest lucru poate influența durata și calitatea somnului.

Ce schimbări aduce toamna: Starea de spirit și emoțiile

Toamna poate aduce schimbări în starea de spirit, în special pentru persoanele sensibile la schimbarea anotimpurilor.

De exemplu, tulburarea afectivă sezonieră (SAD) este o formă de depresie legată de anotimp, cauzată de reducerea luminii solare.

Adaptările și schimbările sezoniere sunt naturale și pot fi gestionate printr-o alimentație echilibrată, activitate fizică, suplimente (dacă este cazul, cum ar fi vitamina D) și o atenție mai mare acordată sănătății emoționale și psihice.

Citeste mai mult

Economie

În sfârșit: Tăierile ilegale devin INFRACŢIUNE în noul Cod Silvic. Camioanele implicate în transportul ilegal de lemn, confiscate

Publicat

Publicitate

Tăierile ilegale din spaţiile verzi urbane dar și din alte zone vor fi considerate infracţiuni, anunţă USR, care a introdus un amendament în noul Cod Silvic. Astfel, distrugerea vegetaţiei din parcuri şi alte zone urbane va fi pedepsită penal, o schimbare faţă de amenzile simbolice de până acum, relateazză mediafax.ro.

„E o victorie imensă pentru societatea civilă şi opoziţie. Nu mai vrem cazuri ca cel din Parcul IOR, unde amenzile de 25 de lei au fost ridicol de mici comparativ cu distrugerea de hectare de spaţiu verde”, a declarat Diana Buzoianu, deputată USR şi vicepreşedintă a Comisiei pentru mediu, într-un comunicat al partidului.

Pentru a fi adoptat definitiv, Codul Silvic trebuie să treacă şi de comisiile de agricultură şi juridică din Camera Deputaţilor, iar USR solicită ca dezbaterile să nu fie întârziate. Proiectul este considerat o urgenţă, dat fiind ritmul alarmant al defrişărilor ilegale din România.

Publicitate

Pe lângă înăsprirea sancţiunilor pentru tăierile ilegale, noul Cod Silvic include măsuri suplimentare, cum ar fi confiscarea camioanelor implicate în transportul ilegal de lemn. Totodată, USR a relansat apelul pentru înfiinţarea unei structuri specializate, „DNA-ul pădurilor”, care să se ocupe de investigarea infracţiunilor de mediu.

USR a avut iniţiative legislative şi pentru a permite jandarmilor să oprească transporturile ilegale de lemn, dar proiectul este blocat de mai bine de doi ani la Camera Deputaţilor.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu a aplicat în octombrie amenzi de 475.000 lei

Publicat

Publicitate

Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu a anunțat că în luna octombrie 2024  a efectuat un număr de 86 acțiuni de inspecţie și control, din care 44 de inspecţii au fost neplanificate iar alte 42 inspecții erau planificate.

Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu a precizat că controalele au fost efectuate conform HG nr. 1005/2012 privind organizarea și funcționarea Gărzii Naționale de Mediu, OUG 195/2005 privind protecția mediului, OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, Ordonanța nr. 27/2002 privind reglemenarea activității de soluționare a petițiilor astfel:

-42 acțiuni de inspecție și control la Unitățile Administrativ Teritoriale, conform tematicului planificat pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale (conform PNGD) și a stării de salubritate a localităților.

Publicitate

-2 acțiuni de inspecție și control pentru verificarea respectării măsurilor din actele de reglementare,

-1 acțiune de inspecție și control ca urmare a autosesizării,

-1 acțiune de inspecție și control în vederea soluționării sesizărilor,

Publicitate

-1 acțiune de inspecție și control ca urmare a anunțării unei ameninţări iminente cu un prejudiciu asupra mediului,

-37 acțiuni de inspecție și control dispuse de Comisariatul General,

-2 acțiuni de inspecție și control pentru identificarea de obiective noi.

Publicitate

“Urmare a acestor inspecții, pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 54 sancțiuni contravenționale, din care: 38 avertisment și 16 amenzi contravenționale, în valoare totală de 475.000 lei (3 amenzi fiind achitate, 11 în termenul de achitare, 2 contestate).

S-au înregistrat un număr de 14 petiții fiind soluționate 10 petiții (inclusiv petiții redirecționate sau clasate), 4 fiind în termenul de soluționare.

Nu s-au înregistrat incidente/accidente de mediu”, a transmis Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu.

Citeste mai mult

Cultura

România se pregătește să sărbătorească în fiecare an ZIUA Națională a Meșteșugarilor Tradiționali și Populari

Publicat

Publicitate

O propunere legislativă privind declararea zilei de 10 iunie ca Ziua Națională a Meșteșugarilor Tradiționali și Populari a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 28 octombrie, relatează alba24.ro.

Potrivit inițiatorilor, un grup de parlamentari de la PNL, meșteșugurile trediționale și populare din România reprezintă o parte importantă a patrimoniului cultural imaterial național, fiind expresii autentice ale creativității și identității comunităților locale.

Publicitate

În anul 2015, România a devenit una dintre puținele țări care au aderat la celebrarea Zilei Mondiale a Meșteșugurilor, marcată de UNESCO pe 10 iunie. Astfel, se recunoaște importanța acestor arte și meșteșuguri în păstrarea tradițiilor și valorilor culturale, precum și în dezvoltarea economiei locale și a turismului cultural.

În ciuda bogatei tradiții meșteșugărești, România nu dispune, până în prezent, de o zi naționala dedicată meșteșugarilor tradiționali și populari. Această zi ar avea rolul de a recunoaște
meritele mesteșugarilor, de a proteja și promova activitățile acestora și de a sublinia importanța păstrării acestor traditii vii, atât la nivel național, cât și internațional.

Publicitate

România va avea o Zi Națională a Meșteșugarilor Tradiționali și Populari

Inițiativa legislativă prevede instituirea zilei de 10 iunie ca Ziua Națională a Meșteșugarilor Tradiționali și Populari.

Potrivit proiectului, ziua de 10 iunie va fi marcată anual prin organizarea de activități specifice la nivelul flecarei unități administrativ-teritoriale, precum și la nivel național, prin sprijinul autorităților locale și centrale, al societății civile și al organizațiilor non-guvernamentale.

Publicitate

Autoritățile administrației publice centrale și locale, instituțiile culturale, educaționale și de promovare a patrimoniului cultural imaterial, precum și Uniunea Națională a Mesteșugarilor Tradiționali din România vor organiza și sprijini activități specifice pentru a marca această zi.

Acțiunile dedicate Zilei Naționale a Meșteșugarilor Tradiționali și Populari vor include târguri meșteșugărești, expoziții, ateliere de creație, demonstrații de tehnici meșteșugărești tradiționale, precum și manifestări culturale care să evidențieze importanța și contribuția meșteșugarilor la păstrarea și promovarea tradițiilor românești.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending