Connect with us
Publicitate

Actualitate

Melania Răileanu, secretar general al comunei Prăjeni, judeţul Botoşani, în conflict de interese. Alte zece cazuri în țară

Publicat

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Melania Răileanu, secretar general al comunei Prăjeni, judeţul Botoşani, în conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis lui AGERPRES, în exercitarea mandatului de consilier judeţean, Andrei Coteţiu a participat, în perioada 2021 – 2023, la deliberarea şi adoptarea mai multor hotărâri ale CJ Timiş privind aprobarea bugetului local, care puteau produce un folos pentru asociaţia în cadrul căreia deţinea funcţia de inginer şi cea de director executiv şi de la care încasa venituri de natură salarială.

Anterior, în decembrie 2023, Agenţia Naţională de Integritate a constatat şi starea de incompatibilitate în cazul lui Andrei Coteţiu, întrucât, în perioada 27 octombrie 2020 – 25 martie 2021, a deţinut şi exercitat simultan atât funcţia de consilier judeţean, cât şi calitatea de membru în Consiliul de administraţie/administrator în cadrul unei companii locale al cărei acţionar unic este Consiliul Local al Municipiului Timişoara.

Alţi 10 aleşi locali sau funcţionari din primării au fost găsiţi de ANI cu probleme de integritate, respectiv în conflict de interese: Constantin Bălăşanu – primar al comunei Frumuşica, judeţul Botoşani; Samir Menau – consilier local în Medgidia, judeţul Constanţa; Adrian Cornel Nica – consilier local în comuna Apateu, judeţul Arad; Ionuţ Avasilicăi – consilier local în comuna Grumăzeşti, judeţul Neamţ; Marcel Nicolae Bratu – consilier local în comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Călăraşi; Ana Maria Nicoară – fost consilier local în comuna Văcăreni, judeţul Tulcea; Mariana Voichiţa Dale – secretar general al oraşului Ştei, judeţul Bihor; Petrache Aniţescu – secretar general al comunei Balta, judeţul Mehedinţi; Andrei Coteţiu, consilier judeţean în Timiş; Daniela Ligia Groza – fost secretar general al comunei Blandiana, judeţul Alba. AGERPRES

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Morții de la Spitalul Pantelimon ar putea fi dezgropați pentru noi expertize

Publicat

Decizie de ultimă oră, în dosarul deceselor suspecte de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon, din Capitală, anunță Realitatea Plus.
Surse au declarat pentru REALITATEA  că exista o posibilitate ca să fie dezgropați morții de la Terapie Intensivă pentru noi expertize.

Anchetatorii au început vineri dimineață audierile în dosarul penal deschis în urma valului de morți suspecte de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală. Cazul a ajuns în atenția opiniei publice în urma acuzațiilor lansate de un asistent medical, potrivit cărora, în perioada 4-7 aprilie în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a spitalului ar fi decedat 17 pacienți.

Potrivit sursei citate, decesele ar fi survenit în urma reducerii dozei de Noradrenalină, medicament care îi ține în viață pe bolnavii intubați. Tot vineri dimineață, la unitatea medicală urma să ajungă și Corpul de control al ministrului Alexandru Rafila. La anchetă participă, de asemenea, și Colegiul Medicilor.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului București (TB), Alexandru Anghel, a declarat, vineri dimineață, pentru HotNews.ro că audierile au început la ora 9.00, la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei.

Citeste mai mult

Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.
Claudiu Ilaș a anunțat că va candida pentru un nou mandat de primar în această comună și a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni prin PNRR, prin Programul Național „Anghel Saligny” , cele cu fonduri de la Compania Națională de Investii, dar și AFM sau chiar cele din PNDL2, despre finalizarea Drumul Strategic, despre extinderea rețelei cu apă și chiar despre proiectele sale de viitor. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Eveniment

Jandarmii botoșăneni vor sta cu ochii pe pescarii ,,amatori” în perioada de prohibiție

Publicat

Jandarmii botoșăneni vor verifica respectarea prohibiției la pescuit

În Monitorul Oficial nr. 42/ 2024 a fost publicat Ordinul comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și al Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) nr. 561/ 2023/ 11/ 2024 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2024.
Prin acest ordin se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie—7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie— 7 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în ordin.
Conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura, ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române, alături de reprezentanții altor instituții cu atribuții pe această linie, au competențe legale de sancționare contravențională și de întocmire a actelor de sesizare a organelor de urmărire penală pentru faptele ce constituie infracțiuni la regimul piscicol.
Până la încheierea perioadei de prohibiție, jandarmii vor executa acțiuni specifice în habitatele piscicole naturale, în vederea protejării unui fond piscicol bogat şi variat şi a biodiversităţii.
Aducem la cunoștința cetățenilor că pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și a altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și în zonele de protecție, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 de lei la 1000 de lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației, după caz.

Citeste mai mult

Eveniment

Guvernul alocă bani pentru modernizarea grupurilor sanitare ale școlilor din mediul rural

Publicat

Educația este un drept fundamental al fiecărui copil și joacă un rol esențial în dezvoltarea personală și profesională. O educație de calitate însă, nu se poate face decât asigurând copiilor și cele mai bune condiții în școli și grădinițe. Pornind de la aceste axiome, Guvernul condus de liderul PSD Marcel Ciolacu a alocat, în ultima ședință, sumele necesare pentru continuarea îmbunătățirii condițiilor din unitățile de învățământ care funcționează cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare. Astfel, în județul Botoșani vor ajunge aproximativ 2 milioane de lei pentru amenajarea grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități a acestora.

„Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu a alocat în ședința de joi seară bani pentru modernizarea grupurilor sanitare din 22 de grădinițe și școli din 15 comune botoșănene, dar și pentru continuarea lucrărilor demarate anul trecut la Liceul Tehnologic Plopenii Mari. Este un mare pas înainte pentru dezvoltarea bazei materiale a unităților de învățământ. Obiectivul pe care ni l-am asumat este să modernizăm cât mai multe grădinițe și școli din județ”, a declarat deputatul PSD, Alexandra Huțu.

Vor primi bani pentru modernizarea grupurilor sanitare ale unităților de învățământ următoarele comune: Blândești (Corpul 1 și 2 ale Școlii nr. 1), Cândești (grădinițele din Talpa și Vițcani), Copălău (Corpul B al Școlii nr. 1), Corni (Corpul B al Școlii „Octav Băncilă” și Școala nr. 1 Balta Arsă), Frumușica (Grădinița nr. 6 Boscoteni și Școala nr. 2 Frumușica), George Enescu (Grădinița Popeni și Școala nr. 3 Stânca), Hudești (Școala nr. 3 Alba și Școala nr. 4 Baranca), Mihăileni (Grădinița nr. 2 Mihăileni și Grădinița nr. 4 Rogojești), Păltiniș (Școala „Sf. Ioan Iacob Hozevitul” Horodiștea), Răuseni (Școala nr. 1 – Corp B Răuseni), Românești (Școala nr. 1 – Corp E Românești), Tudora (Școala „Tiberiu Crudu” – Corp B), Ungureni (Grădinița nr. 4 Plopenii Mari), Viișoara (Școala „Dimitrie Brândză” și Școala nr. 2 Cuza-Vodă) și Vorona (Grădinița nr. 3 Joldești).

„Copiii sunt viitorul nostru și de aceea nici un efort nu este prea mare pentru a le asigura cele mai bune condiții pentru a învăța. Sunt convinsă că domnii primari vor face tot ceea ce le stă în puteri, pentru ca până la începutul anului școlar viitor, școlile să ofere condiții minime copiilor”, a conchis deputatul PSD Alexandra Huțu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending