Connect with us
Publicitate

Eveniment

Medaliile obținute de botoșăneanca Simona Radiș a pus România pe locul 9 pe națiuni la Campionatele Europene de la Munchen 2022

Publicat

Medaliile obținute de botoșăneanca Simona Radiș, alături de Ancuța Bodnar, a pus România pe locul 9 pe națiuni la Campionatele Europene de la Munchen 2022, aceasta având o contribuție decisivă la obținerea a două medalii de aur la Munchen.

Desfășurate pentru a doua oară sub forma unui eveniment multisport, Campionatele Europene de la Munchen s-au încheiat cu o colecție de 15 medalii obținute de sportivii români participanți la eveniment, ceea ce a adus României locul 9 în clasamentul pe Națiuni.

Pe primele 10 locuri s-au clasat în ordine: Germania, Marea Britanie, Italia, Franța, Ungaria, Spania, Olanda, Polonia, ROMÂNIA, Grecia.

Câștigătorii celor 15 medalii pentru România sunt:

Medalii de aur – 8:

Denisa Tîlvescu, Ioana Vrînceanu – canotaj dublu rame feminin
Simona Radiș, Ancuța Bodnar – canotaj dublu vâsle feminin
Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan – canotaj dublu rame masculin
Ionela Cozmiuc – canotaj simplu feminin categorie ușoară
Simona Radiș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adrian Muntean – canotaj 8+1 feminin
Bianca Perie Ghelber – atletism aruncarea ciocabului
Cătălin Chirilă – canoe simplu 1000 m
Bernadette Szocs (cu Sofia Polcanova, Austria) – tenis de masă, dublu feminin

Medalii de argint- 2:

Bernadette Szocs, Ovidiu Ionescu – tenis de masă, dublu mixt
Elizabeta Samara, Andreea Dragoman – tenis de masă, dublu feminin

Medalii de bronz – 5:

Florin Lehaci, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc, Mihăiță Țigănescu – canotaj patru rame masculin
Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Mgdalena Rusu, Iuliana Buhuș – canotaj patru rame feminin
Ciprian Tudosă, Florin Enache, Ionuț Prundeanu, Mihai Chiruță – canotaj patru vâsle masculin
Cătălin Chirilă – canoe simplu 500 m
Adina Diaconu (cu Maria Xiao,Spania) – tenis de masă, dublu feminin

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

(sursa: Mediafax)

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

VIDEO: O femeie de lângă Dorohoi a ieșit singură din flăcările care i-au mistuit locuința

Publicat

O femeie, în vârstă de 55 de ani, din localitatea Carasa, a suferit arsuri în urma unui incendiu care i-a cuprins casa. S-a întâmplat astăzi, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat după ajutor la ambulanță și la pompieri.

Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu trei autospeciale cu apă și spumă, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Corlăteni au ajuns, în cel mai scurt timp, la locul evenimentului. În timp ce cadrele medicale acordau primul ajutor proprietarei, pompierii au început acțiunea de stingere a incendiului care a cuprins întregul imobil.

Femeia a fost preluată și transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Cauza probabilă, scăpări de gaze de la o butelie.

Informare preventivă

Exploziile din cauza acumulărilor de gaze, urmate sau nu de incendiu, sunt devastatoare.

Putem să înlăturăm acest pericol din propria casă, prin respectarea următoarelor recomandări:

– nu folosiţi butelii de aragaz fără regulator de presiune, dacă au garnituri deteriorate sau dacă furtunul de cauciuc prezintă porozităţi, crăpături sau deformări;

– în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei și al aparatului de utilizare;

– deschideți ușile și ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute;

– nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați și nu utilizați surse de foc înainte de aerisi încăperea;

– înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei și robinetele aparatului de utilizare sunt închise;

– întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz;

– umpleți buteliile doar cu tipul de combustibil pentru care au fost proiectate și numai în centru autorizate în acest sens.

Este interzisă încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor sau a furtunului! Verificarea buteliei se va face numai cu emulsie de apă cu săpun! Folosiți doar butelii comercializate în unități specializate.

Citeste mai mult

Cultura

Premieră la Teatrul „Vasilache”: Spectacolul „Vasilache și Mărioara”, în regia lui Ion Sapdaru

Publicat

Teatrul „Vasilache” invită botoșănenii șa premiera spectacolului „𝐕𝐚𝐬𝐢𝐥𝐚𝐜𝐡𝐞 𝐬𝐢 𝐌𝐚̆𝐫𝐢𝐨𝐚𝐫𝐚” după următorul program:

– joi, 18 aprilie 2024, de la ora 18:00;

– sâmbătă, 20 aprilie 2024, de la ora 11:00

– duminică, 21 aprilie 2024, de la orele 11:00 şi 12:30

Textul şi regia spectacolului „𝐕𝐚𝐬𝐢𝐥𝐚𝐜𝐡𝐞 𝐬𝐢 𝐌𝐚̆𝐫𝐢𝐨𝐚𝐫𝐚” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Adelina Cojocariu, Ioana Buta, Pavel Petraşi şi Cosmin Tanasă!

„Cea mai vestită poveste despre cel mai vestit cuplu românesc, Vasilache şi Mărioara. După mulți ani Vasilache, ctitorul teatrului pentru copii din Botoșani se întoarce în casa lui. Se întoarce pentru a-şi juca propria poveste, doldora de aventuri comice. Şi mai mereu se ceartă cu năbădăioasa lui nevastă, Marioara. Uneori conflictul ii aduce chiar la bastonade haioase, în care ambii soți nu se lasă bătuți, dar până la urmă se împacă pentru că se iubesc. Iar atunci când cineva încearcă sa-i dezbine, şi Vasilache şi Mărioara fac front comun împotriva dușmanului şi bineînțeles că-l înving. Vasilache şi Mărioara, poveste cu final fericit, muzica, dans şi voie bună. Acest spectacol este un omagiu celor care au creat această mișcare, a teatrului de bâlci, predecesorilor noștri din care s-au născut teatrele de păpuși. Este onorant pentru Teatrul Vasilache să aibă în repertoriu un spectacol cu personajul care a inspirat denumirea acestui teatru.” (Ion Sapdaru – regizor)

Preţul unui bilet este de 20 lei.

Biletele pentru spectacolele Teatrului „Vasilache” se pot achiziţiona on line https://www.entertix.ro/…/teatrul-pentru-copii-si…

sau accesând www.teatrulvasilache.ro secțiunea Cumpără Bilet, ori de la sediul instituţiei, de marţi şi până vineri, între orele 10:30 şi 12:30, dar şi înainte de începerea fiecărui spectacol, în limita locurilor disponibile.

Accesul în sala de spectacole se face cu o jumătate de oră înainte de începere spectacolului.

Citeste mai mult

Eveniment

Un șofer din municipiul Botoșani a luat pe capotă un pieton mort de beat

Publicat

Luni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești.

În urma deplasării la fața locului, s-a stabilit următoarea situație de fapt:

Un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Botoșani, în timp ce se deplasa cu autoturismul, pe strada Săvenilor ar fi acroșat un pieton, care se angajase în traversarea părții carosabile, prin loc nepermis și fără să se asigure.

 

În urma impactului, victima, un bărbat, de 73 de ani, a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

Atât conducătorul auto, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul victimei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat din Dersca, fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat

Publicat

Luni, polițiștii din Mihăileni au oprit pentru control, drumul comunal DC 77, în comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat, de 43 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea nu este înmatriculat.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis și punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending