Connect with us
Publicitate

Eveniment

Meci de antrenament pentru clujeni în Gruia: CFR Cluj – FC Botoșani 3-1

Publicat

Publicitate

Meci aproape ca de antrenament astăzi pentru clujenii de la CFR cu echipa din nordul Moldovei, FC Botoșani, în etapa a 7-a din Superliga, meci cu un scor care era cel puțin previzibil încă de săptămânile trecute, cu mult înainte de desfășurarea partidei.

CFR Cluj începea meciul cu Sava, Mogoș, Kreisc, Ajeti, Camora, Avounou, Tachtsidis, Muhar, Deac, Bîrligea și Otele, în timp ce FC Botoșani îi alinia la start pe Ducan, Mutombo, Dican, Pius, Friday, Ed. Florescu, Zabou, Țigănașu, Pinson, Camara și Cărăușu.

Într-o primă repriză în care jucătorii FC Botoșani au stat în teren doar pentru a avea cu ce face antrenament cei de la CFR Cluj, primul gol al partidei a venit în minutul  20.

Publicitate

Pentru început, Otele primește în interiorul careului de la Ciprian Deac, șutează cu exteriorul și îl învinge scurt și fără prea multe comentarii pe Ducan. Scorul devine 1 – 0 pentru clujeni și arată că agonia botoșănenilor încă nu s-a terminat.

Al doilea gol al partidei vine în minutul 35 și tot de la Otele care pare a prinde una dintre cele mai bune zile are sale la echipa Clujului.  Reușește „dubla” cu un șut trimis din afara careului și stabilește scorul reprizei.

Imediat după pauză, într-o atmosferă la fel de caldă ca în prima repriză, vine și al treilea gol pentru clujeni: În minutul 61, în urma unul penalty, Tachtsidis execută perfect o lovitură de la 11 metri și duce scorul la 3-0.

Publicitate

FC Botoșani reușește să reducă din diferență abia în minutul 65 prin Eduard Florescu, însă meciul era deja pierdut.

În minutul 69, Fabrice Olinga îl faultează dur pe Camora și este eliminat de arbitru, așa că echipa lui Valeriu Iftime continuă în 10 până la finalul partidei.

Scor final: CFR Cluj – FC Botoșani 3-1, iar botoșănenii rămân în subsolul clasamentul cu șanse tot mai mari de a ajunge în Liga a doua.

Publicitate

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

(P) Ce înseamnă HUB-ul alimentar propus de candidatul PSD pentru Consiliul Județean, Lucian Trufin

Publicat

Publicitate

Unul dintre proiectele principale din Programul 10 pentru Botoșani propus de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, are în vedere sprijinirea producției agroalimentare locale, astfel încât produsele fermierilor botoșăneni să fie valorificate în mod prioritar pe piața din județul Botoșani.

Colectarea, sortarea și valorificarea produselor agroalimentare din Botoșani

Lucian Trufin propune ca, în colaborare cu asociațiile de profil, să organizeze mai multe centre la nivel județean, unde să fie colectate cerealele, legumele și fructele și alte produse agro-alimentare. „Aceasta este cea mai bună formă de protecție pentru fermierii botoșăneni, care acum sunt nevoiți să își valorifice produsele în condițiile dezavantajoase impuse de marii retaileri. Prin aceste centre de colectare, sortare și depozitare, le oferim fermierilor botoșăneni o perspectivă sigură că își vor putea valorifica munca în condiții corecte”, a explicat Lucian Trufin, care a adăugat că înființarea presupune crearea mai multor locuri de muncă

Publicitate

HUB-ul alimentar va mai rezolva o altă problemă legată de faptul că micii fermieri nu au capacitatea de a furniza loturi suficient de mari, la aceeași calitate, marilor lanțuri de magazine. Produsele colectate de la mai muți fermieri din județ vor fi sortate pe categorii de calitate corespunzătoare în loturi suficient de mari pentru a fi valorificate în mod eficient.

Hrană bună și sănătoasă pe mesele botoșănenilor

Cel mai important beneficiu se va regăsi la celălalt capăt al lanțului comercial, respectiv la consumatorii din județul Botoșani. Produsele colectate și sortate în centrele HUB-ului alimentar, propus de Lucian Trufin, vor fi valorificate în mod prioritar pe piața din Botoșani. Astfel, hrana sănătoasă și gustoasă produsă în județ nu va mai fi vândută în alte zone ale țării, decât după ce este acoperită cererea de pe piața botoșăneană. „Este mare păcat că botoșănenii nu se bucură cum ar trebui de produsele agroalimentare fabricate la noi în județ. Avem legume și fructe bune și proaspete care sunt net superioare mărfurilor din import. Botoșănenii trebuie să aibă prioritate la produsele realizate în Botoșani”, a precizat candidatul PSD pentru conducerea Consiliului Județean.

Publicitate

Costuri reduse de depozitare și transport înseamnă prețuri bune pentru botoșăneni

Senatorul Lucian Trufin spune că scopul acestui proiect este de a crea lanțuri comerciale cât mai scurte, fără intermediari care să adauge comisioanele proprii și cu costuri de transport minime. Pe lângă faptul că se reduc costurile de comercializare, produsele vor ajunge mereu proaspete pe tarabele din piețe și pe galantarele din magazine. „Este o afacere tip win-win. Câștigă și fermierii, și cetățenii. Producătorii au o piață sigură, la prețuri corecte, iar botoșănenii vor avea produse proaspete, sănătoase la prețuri decente, fără adaosul intermediarilor”, a mai spus Lucian Trufin.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Elevii Liceului „Elie Radu” Botoșani au dat startul Săptămânii ȘCOALA ÎN SIGURANȚĂ, ediția întâi. „Profesori” au fost polițiștii

Publicat

Publicitate

Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani prin Biroul Siguranța Școlară, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și alți parteneri instituționali desfășoară în această săptămână activități tematice de informare, conștientizare și prevenire a  comiterii de fapte antisociale.

 

Activitățile desfășurate sub semnul primei ediții a  ”Săptămânii ȘCOALA ÎN SIGURANȚĂ” vor alinia domenii prestabilite de discuții, respectiv:

Publicitate

 

  • prevenirea violenței în mediul școlar
  • prevenirea faptelor de bullying și cyberbullying, precum și cele de criminalitate informatică
  • prevenirea consumului și traficului de droguri, în rândul elevilor
  • prevenirea infracţiunilor la viața sexuală și violarea vieții private

 

Contextualizat celor precizate, astăzi – 14 mai, activitățile au debutat în cadrul Liceului Tehnologic ”Elie Radu” Botoșani, iar la întâlnirea elevilor cu polițiștii Biroului Siguranța Școlară, reprezentanții Inspectoratului Școlar Botoșani și cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani, au fost purtate discuții cu privire la consecințele actelor de violență raportat atât la autor cât și la victimă; probabilitatea adoptării unui comportament violent pe fondul consumului de substanțe interzise a constituit de asemenea unul dintre subiectele dezbaterii.

Publicitate

 

Informații de background:

Violența asupra elevilor reprezintă un concept integrator pentru diversele forme de abuz fizic, verbal, emoțional, sexual, neglijare, exploatare sexuală, trafic, violență prin internet, violență de gen, hărțuire sexuală etc. Această formă de violență include violența între egali, respectiv între elevi. De asemenea, violența asupra elevilor cuprinde forme de rele tratamente comise de către adulți aflați în poziție de răspundere, putere ori în relație de încredere cu copilul, care produc vătămare asupra sănătății acestuia și îi pun în pericol dezvoltarea, demnitatea și moralitatea.

Publicitate

Noțiunea de violență presupune utilizarea forței și a constrângerii fizice, psihice sau morale asupra unei persoane care nu dorește să fie tratată în acest mod. De aceea violența implică mereu și agresivitatea sau un comportament agresiv.

Agresivitatea reprezintă o formă de comportament orientat în sens distructiv, care poate cauza prejudicii de natură fizică sau morală altor persoane. Comportamentul agresiv se poate manifesta de la abuzuri verbale – prin cuvinte care jignesc, calomniază;  abuzuri fizice  – lovirea sau alte violențe;  până la distrugerea bunurilor unei persoane.

Siguranța elevilor și a personalului didactic în incinta unităților de învățământ preuniversitar și zona adiacentă acestora constituie una din condițiile fundamentale pentru organizarea unui proces educațional de calitate, performant.

Publicitate

Ca factor de răspundere în asigurarea unui climat corespunzător de siguranță în zona unităților de învățământ, Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani prin Biroul de Siguranța Școlară, a desfășurat în primul trimestru al anului curent peste 130 de activități cu caracter de informare și prevenire, la care au participat peste 4000 de elevi.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Val de scumpiri la produse și servicii: Serviciile poştale, detergenţii şi medicamentele se află în topul creșterilor de preț

Publicat

Publicitate

Cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la conservele din fructe (10,78%), alte produse alimentare (9,64%) şi carne de bovine (9,25%), scrie alba24.ro. Val de scumpiri la produse și servicii: Serviciile poştale, detergenţii şi medicamentele se află în topul scumpirilor înregistrate în aprilie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior. 

Datele au fost publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit Agerpres.

În aprilie 2024, preţul serviciilor poştale a urcat cu 26,25%, comparativ cu aprilie 2023, cel al detergenţilor cu 25,64%, iar cel al medicamentelor cu 23,86%.

Publicitate

În ceea ce priveşte mărfurile alimentare, acestea s-au scumpit, în medie, cu 2,07% comparativ cu aprilie 2023.

Cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la conservele din fructe (10,78%), alte produse alimentare (9,64%) şi carne de bovine (9,25%).

Ieftiniri au fost consemnate la făină (-30,34%), produse de morărit (-29,29%) şi la mălai (-27,99%).

Publicitate

Faţă de luna martie 2024, cel mai mult s-au scumpit margarina (4,27%), cartofii (2,49%) şi citricele şi alte fructe meridionale (1,97%).

Pe de altă parte, mălaiul a fost mai ieftin cu 1,41%, în aprilie 2024 faţă de luna anterioară, ouăle cu 1,06% şi untul cu 0,9%.

La capitolul mărfuri nealimentare, în aprilie 2024, faţă de aprilie 2023, cel mai mult s-au scumpit detergenţii, cu 25,64%, medicamentele, cu 23,86%, şi articolele medicale 20,68%.

Publicitate

În schimb, gazele au costat cu 10,79% mai puţin, energia electrică s-a ieftinit cu 3,08%, iar energia termică a consemnat o scădere a preţului de 0,9%.

Faţă de luna precedentă, în aprilie 2024, energia termică a costat mai mult cu 4,20%, tutunul şi ţigările au consemnat un plus de 2,28%, iar detergenţii au fost mai scumpi cu 2,04%.

Potrivit INS, la această categorie ieftiniri s-au înregistrat la gaze, 10,79% şi la energia electrică, de 4,15%.

Publicitate

În ceea ce priveşte serviciile, în ultimul an cel mai mult au crescut tarifele pentru serviciile poştale cu 26,25%, apă, canal şi salubritate – plus 16,49%, şi serviciile de îngrijire medicală, cu 13,67%.

La această categorie nu s-au înregistrat ieftiniri.

În aprilie 2024, faţă de luna anterioară, scumpiri au fost consemnate la serviciile de transport aerian (10,79%), cele de igienă şi cosmetică (1,30%) şi la cele de confecţionat şi reparat îmbrăcăminte şi încălţăminte (1,20%). Nici la această categorie nu s-au înregistrat ieftiniri.

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61% în martie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 2,07%, cele nealimentare cu 7,17%, iar serviciile cu 10,05%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS)

Citeste mai mult

Eveniment

Alertă falsă cu bombă în municipiul Botoșani. Un bărbat a anunțat că a plasat o bombă într-un local public

Publicat

Publicitate

Luni, în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați de către o persoană anonimă cu privire la faptul că într-un local public, din municipiul Botoșani ar fi plasată o bombă, fără a oferi alte informații, iar la reapelare, telefonul era închis.

În cel mai scurt timp, la fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție, inclusiv cei din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmerie și pirotehniștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Au fost evacuate peste 200 de persoane, atât din interior, cât și din zona adiacentă localului, iar în urma verificărilor efectuate nu a fost identificat niciun dispozitiv exploziv.

Publicitate

Ulterior, la data de 13 mai a.c., în urma verificărilor efectuate, a fost stabilită identitatea persoanei care a efectuat apelul, fiind vorba despre un tânăr, de 33 de ani, din municipiul Botoșani.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, pentru alertarea falsă a forțelor de ordine, determinând astfel intervenția acestora în mod nejustificat.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending