Connect with us
Publicitate

Eveniment

Magazinele din Bucecea, verificate de polițiști. Ce au vizat controalele. Sancțiunile primite de vânzători

Publicat

Publicitate

Acțiune a polițiștilor din Bucecea pentru prevenirea comerțului ilicit

La data de 9 martie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea, împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit, în zona Pieței Agroalimentare din Bucecea.

 

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 40 de persoane, au fost controlate 11 unități comerciale și peste 30 de autovehicule.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 5.000 de lei și au fost confiscați aproximativ 500 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat.

Publicitate

 

Totodată, față de unul dintre operatorii economici a fost dispusă măsura complementară de suspendare a activității pentru o perioadă de 30 de zile, ca urmare a încălcării, în mod repetat, a prevederilor legale privind utilizarea caselor de marcat electronice.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO&VIDEO: Mașină în flăcări la Avrămeni

Publicat

Publicitate

Un autoturism a luat foc astăzi, în timp ce se deplasa pe o stradă din localitatea Avrămeni.

Conducătorul auto a fost atenționat de ceilalți participanți la trafic că iese fum de sub mașină, a oprit pe marginea drumului și a coborât imediat, împreună cu ceilalți pasageri care îl însoțeau.
Martorii au fost cei care au sunat după ajutor, la 112.
La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat faptul că autoturismul ardea în totalitate, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost stins în limitele găsite.

Publicitate

Din fericire nu au fost persoane rănite.

Cel mai probabil evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru a preveni incendiile auto, recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

Publicitate

✔ verificaţi instalaţia electrică;

✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;

✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;

Publicitate

✔ nu faceți improvizații la instalația electrică;

✔ verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.
Video: Tudor Chiriac


Publicitate

CMF21240015

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Cătălin Flutur a lansat platforma – program a candidaturii pentru un nou mandat de primar. Cum accesați NOVIO 2024

Publicat

Publicitate

Dragi botoșăneni,

Astăzi, 16 mai, am bucuria să lansez public Platforma – Program a candidaturii mele pentru un nou mandat de primar. NOVIO 2024 reprezintă Noua Viziune de Dezvoltare a Municipiului Botoșani, fiind concepută pe baza a 3 elemente de bază: experiența mea edilitară, rezultatele consultării publice derulată în luna aprilie și, respectiv, analiza unor modele de dezvoltare urbană din țară și regiune. În consecință, reies 10 direcții de maximă importanță, care au în subsidiar 35 de probleme majore ce necesită o intervenție competentă și cât mai rapidă.

Din acest program administrativ (amănunțit, după cum veți vedea), se desprinde Axa Prioritară Botoșani 2030, cu 3 mari proiecte pe care le voi dezvolta ca primar:

Publicitate
  • Înființarea Parcului Industrial Botoșani
  • Modernizarea Infrastructurii rutiere și a Transportului public, creșterea Mobilității urbane
  • Inovarea Sistemului de sănătate publică sub aspect logistic și susținerea personalului medical performant

De aici reies beneficii directe și evidente pentru botoșăneni; iar dintre ele subliniez mai ales creșterea numărului de locuri de muncă bine plătite, sistematizarea transportului public, fluidizarea traficului și protejarea mediului, aducerea serviciilor medicale la normalitate și la standarde de bună calitate.

Ca și dumneavoastră, eu și consilierii PNL ne dorim să reușim în acest nou și ambițios demers. Iar pentru aceasta este nevoie ca, pe 9 iunie, să mergem la vot și să facem alegerea corectă.

Vă mulțumesc pentru încredere,

Publicitate

Cătălin – Mugurel Flutur

Candidat PNL la Primăria Botoșani

 

Publicitate

AICI puteți accesa conținutul NOVIO 2024.

https://catalinflutur.ro/novio/

(link pentru a accesa NOVIO)

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați/lucrători, avertizează ITM Botoșani

Publicat

Publicitate

 Legea Dialogului Social nr. 367/2022 prevede că negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați/lucrători. În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform prezentei legi, poate iniția negocierea contractului colectiv de muncă în orice moment(art.108, alin.3 din Legea nr. 367/2022).

Pentru angajați, negocierea colectivă generează avantaje multiple precum: mai multă justiție socială, drepturi superioare privind condițiile de muncă și de angajare, salariile, securitatea și sănătatea în muncă, aplicarea principiului egalității de șanse și tratament, protecție suplimentară în exercitarea drepturilor legale, concilierea vieții profesionale cu cea de familie, locuri de muncă și venituri mai stabile, o influență mai mare la locul de muncă și participarea la procesele decizionale.

Pentru angajatori, negocierea colectivă aduce avantaje privind asigurarea păcii sociale și a unui climat de muncă favorabil performanței, productivitatea și loialitatea personalului îmbunătățite,participarea mai mare a forței de muncă la locul de muncă, eficacitate și planificare bugetară, rezolvarea timpurie a litigiilor.

Publicitate

Neîndeplinirea de către angajatori a obligației privind negocierea colectivă constituie contravenție și se sancționează cu amendă de  la 15.000 lei la 20.000 lei.

Citeste mai mult

Eveniment

Cutremur, joi dimineața, în România. INFP anunță activitate seismică intensă

Publicat

Publicitate

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la ora 4:38, la o adâncime de 3,8 km. Seismul a avut 2,8 grade și s-a produs, joi dimineață, în Maramureș, în apropierea următoarelor oraşe: 53 km E de Baia Mare, 53 km N de Bistrița.

Reguli esențiale de comportament în caz de cutremur. Ce NU trebuie să faci ca să eviți o tragedie

Indiferent de pregătirea pe care o avem, un cutremur ne va lua mereu prin surprindere și pe cei mai mulți dintre noi ne va panica. Cum să acționăm în caz de cutremur?

Publicitate

1. Păstrați-vă calmul, NU INTRAȚI ÎN PANICĂ, liniștiți-i și pe ceilalți, protejați copiii, bătrânii și femeile. Nu vă speriați de zgomotele din jur.

2. Preveniți tendințele de a părăsi camera sau locuința, deoarece faza seismică inițială are o durată redusă, astfel încât, tocmai faza puternică a mișcării seismice vă poate surprinde pe scări, holuri, paliere, în aglomerație și panică, conducând la accidente grave, nedorite.

3. Atenție! Scările sunt elemente de construcții foarte sensibile la deplasările diferențiate ale etajelor și, chiar dacă ar rezista, deplasarea persoanelor pe scări, sub efectul oscilației seismice, este extrem de periculoasă. Chiar dacă ieșirea de la etajele inferioare sau dintr-o locuință parter ar fi în principiu posibilă și fezabilă în scurt timp, în special pentru persoane tinere, afară sunt multe alte riscuri: calcane și coșuri de fum, parapete, ornamente, vitraje etc.

Publicitate

4. Rămâneți în încăpere sau locuință, departe de ferestre care se pot sparge și vă pot accidenta, protejați-vă sub o grindă, toc de ușa solid, sub un birou sau masă care sunt suficient de rezistente spre a vă feri de căderea unor obiecte mobile suprapuse, lămpi, tencuieli ornamentale etc. În lipsa unor astfel de posibilități vă puteți proteja stând la podea lângă un perete solid, pe genunchi și coate, cu fața în jos, iar cu palmele împreunate vă veți proteja capul, ceafa, iar cu antebrațele pe lateral, capul. Această recomandare implică o cunoaștere prealabilă a acelor elemente de construcție rezistente, prin consultarea unui specialist atestat.

5. Dacă este posibil, închideți sursele de foc cât puteți mai repede, iar dacă a luat foc ceva interveniți imediat după ce a trecut șocul puternic.

6. Nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu alergați pe scări, nu utilizați liftul, evitați aglomerația, îmbulzeala, iar dacă este posibil deschideți ușa locuinței spre exterior, pentru a preveni blocarea acesteia în vederea evacuării după terminarea mișcării seismice.

Publicitate

7. Nu alergați în stradă.

8. dacă vă aflați în afara unei clădiri, deplasați-vă cât mai departe de clădire, feriți-vă de tencuieli, căramizi, coșuri, parapete, cornișe, geamuri, ornamente care de obicei se pot prăbuși în stradă. Nu fugiți pe stradă, deplasați-vă calm spre un loc deschis și sigur.

9. Acordați primul ajutor persoanelor rănite.

Publicitate

10. În cazul în care sunteți surprinși de căderea unor tencuieli sau obiecte de mobilier răsturnate, cautați să vă protejați capul și membrele sau să vă asigurați supraviețuirea; ulterior veți caută să alarmați, prin diferite metode, vecinii cât și echipele de salvare-intervenție de prezența dumneavoastră.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending