Connect with us

Eveniment

MAE: Atenţionare de călătorie! Greva agenţilor de asistenţă la sol pe aeroporturile din Portugalia, în perioada 24 decembrie – 1 ianuarie

Publicat

Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Portugalia asupra existenţei unor disfuncţionalităţi logistice în gestionarea bagajelor pe aeroporturile din Lisabona, Porto, Faro, Funchal şi Porto Santo, cauzate de greva agenţilor de asistenţă la sol, care are loc în intervalul 24 decembrie 2024 (începând cu ora 00,00) – 1 ianuarie 2025 (până la ora 24,00).

În acest context, MAE le recomandă cetăţenilor români care călătoresc în această perioadă utilizarea pe cât posibil exclusivă a bagajelor de mână pentru a evita eventuale întârzieri sau alte constrângeri generate de indisponibilitatea serviciilor de gestionare a bagajelor de cală.

Într-un comunicat transmis, luni seara, AGERPRES, MAE recomandă consultarea paginilor de internet a aeroporturilor portugheze menţionate, precum şi ale companiilor aeriene care operează zborurile din/către aceste aeroporturi pentru obţinerea de informaţii actualizate.

Totodată, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://lisabona.mae.ro şi http://mae.ro.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.21.396.6463, +351.21.396.0866, +351.21.397.2648, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351927411628. AGERPRES

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Se întrerupe apa în municipiul Botoșani. Care sunt zonele afectate

Publicat

Publicitate

Pentru efectuarea lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de alimentare apă cu diametrul de 375 mm, localizată în zona intersecției străzii Nicolae Iorga cu B-dul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani,  S.C. Nova Apaserv S.A. anunță că furnizarea apei ar putea fi  întreruptă temporar sau să se înregistreze o scădere a presiunii în anumite zone, mâine, 06 februarie 2025, în intervalul orar 08:00-17:00.

Sunt afectați consumatorii ce locuiesc în imobilele situate pe străzile: Nicolae Iorga, Bucovina (de la intersecția cu Nicolae Iorga, până la intersecția cu Maxim Gorki), Maxim Gorki (până la intersecția cu B-dul Mihai Eminescu), B-dul Mihai Eminescu (de la intersecția cu Maxim Gorki, până la intersecția cu Șoseaua Iașului), Nicolae Grigorescu (de la intersecția cu B-dul Mihai Eminescu, până la intersecția cu Calea Națională), precum și pe străzile interioare adiacente acestora.

Pentru a evita efectele negative, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani recomandă utilizatorilor din zonă să-și creeze minime rezerve de apă.

Ne cerem scuze față de abonați și îi asigurăm că se va interveni cu operativitate pentru finalizarea lucrărilor, astfel încât disconfortul creat să fie cât mai redus.

Comunicat de presă

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Polițiștii botoșăneni, la ceas de bilanț:  Infracţionalitatea în domenii specifice la nivelul anului trecut

Publicat

Publicitate

În scopul menţinerii integrităţii fondului forestier naţional și pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale îndreptate împotriva pădurii şi a personalului silvic, au fost organizate 178 de controale, fiind verificate 561 de obiective, activități în care au fost implicaţi toţi partenerii instituţionali de la nivelul judeţului (Garda Forestieră, Direcţia Silvică, A.N.A.F. şi Garda de Madiu).

În cadrul activităţilor menţionate au fost constatate și aplicate 319 sancțiuni contravenţionale la legislaţia silvică, în valoare de 166,50 mii lei, fiind dispusă confiscarea a 456,87 m.c. material lemnos, în valoare de 89,38 mii lei, şi înregistrate 76 dosare penale.

Pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, cu implicarea partenerilor instituţionali au fost organizate şi executate 49 controale pe cursurile de apă şi amenajări piscicole și verificate 140 obiective (pescării, amenajări piscicole și autovehicule ).

Urmare a activităților specifice desfășurate au fost înregistrate 17 dosare penale și au fost confiscate 415 de plase monofilament, 8 năvoade din fir textil și 26 alte unelte de pescuit, 16 ambarcațiuni gonflabile și 3 autoturisme, în creștere față de perioada de comparație când au fost confiscate un număr de 11 ambarcațiuni și 206 unelte de pescuit, din care 116 de plase monofilament.

 

*

Publicitate

 

În perioada de referință, la nivelul întregului județ, polițiștii criminaliști au  efectuat 1.327 deplasări în teren, prilej cu care au fost ridicate 6.204  de urme. Din numărul total de deplasări în teren, 1.327 au fost cercetări la faţa locului.

În perioada de referință, în laboratorul criminalistic propriu au fost efectuate 126  rapoarte de expertiză şi constatare criminalistică, iar în laboratorul poligraf,  au fost testate 198 persoane.

*

 

Pentru servirea comunității, polițiștii din cadrul  Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidență Operativă  și cei din cadrul formațiunilor de profil de la nivelul polițiilor municipale și orășenești au emis 37.242 certificate de cazier judiciar şi 5.325 de certificate de integritate

 

*

În cursul perioadei evaluate poliţiştii din cadrul Serviciul pentru Acţiuni Speciale au desfăşurat și participat la 32 de  razii și misiuni de patrulare, au participat la 167  de percheziții domiciliare și au efectuat 10 misiuni (specifice negociatorului ) de salvare a vieții în caz de amenințare cu tentativă de suicid;

 

În cursul perioadei evaluate au fost organizate 2 stagii de pregătire specifică a cadrelor SAS,  cu denumirea  “BLUE GUARDIANS”, stagii la care au participat peste 100 de operatori, dintre care instructori militari din cadrul Forțelor de Operațiuni Speciale/U.M 53 Comando,  luptători S.A.S din cadrul inspectoratelor de politie aflate la granița cu Ucraina si Republica Moldova, respectiv SAS Botoșani, SAS Suceava, SAS Maramureș, SAS Iași , SAS Vaslui, SAS Galați și SAS Tulcea, luptători din cadrul S.I.I.A.S. și luptători din cadrul B.P.D.S Fulger din Republica Moldova. Activitățile de pregătire s-au desfășurat în Baza de Agrement ” Codrii de Aramă” Agafton cât si în  Poligonul  Copălău.

De asemenea, în perioada de referință lucrătorii serviciului au participat la diverse competiții naționale și internaționale, respectiv la competiția organizată de către SAS Iași “7 Coline”, Cupa lunetiștilor și ”BERETA NEAGRĂ” competiții internaționale organizate de către Brigada de Poliție cu Destinație Specială “FULGER” a Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Cu ocazia participării la competițiile naționale și internaționale sus-menționate lucrătorii serviciului au obținut rezultate remarcabile care fac cinste României, Poliției Române și implicit  I.P.J. Botoșani, respectiv brevetul ”BERETA NEAGRĂ”, emis de Brigada de Poliție cu Destinație Specială “FULGER” a Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și ”FELICITĂRI SCRISE”.

 

*

În perioada analizată,  polițiștii din cadrul Biroului de Protecție a Animalelor au aplicat 244 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 539.350 lei.

De asemenea, au fost instrumentate 52 de dosare penale, au fost soluționate 180 de petiții și au fost efectuate 239 de controale, în cadrul a 33 de acțiuni.

 

 

„Anul 2024 ne-a adus provocări, dar și realizări semnificative, fiecare acțiune având un singur scop: siguranța cetățenilor, care este și va rămâne prioritatea noastră.

Vom continua să acționăm cu determinare, profesionalism și respect față de lege. Mulțumim cetățenilor și partenerilor noștri pentru sprijinul oferit!”, a precizat seful IPJ Botoșani, comisar-șef de poliție, Tudor  Costîn

Citeste mai mult

Economie

Sprijin de la stat pentru persoane cu dizabilități care vor să-și deschidă o afacere. Anunțul ministrului Marcel Boloș

Publicat

Publicitate

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat sprijin financiar pentru persoanele cu dizabilități. Acestea vor avea acces la bani de la stat pentru a-și deschide afaceri și a se specializa, informează alba24.ro.

Oportunitățile sunt disponibile prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027.

Sprijin de la stat pentru persoane cu dizabilități. Până la 200.000 de euro pentru propria afacere

”Sprijinul pentru persoanele cu dizabilități nu trebuie să însemne doar asistență socială, ci și oportunitatea de a fi independente, de a munci și de a-și construi propriul drum.

Printr-un program de antreprenoriat, le oferim acces la cursuri, finanțare și un mediu în care să se dezvolte.

Avem alocate 13,1 milioane euro, din care 9,4 milioane euro sunt destinate direct finanțării afacerilor (se vor aloca până la 200.000 euro per business), iar 3,7 milioane euro acoperă formarea și suportul necesar pentru dezvoltarea antreprenorială”, a anunțat ministrul, pe Facebook.

Formare de asistenți personali

Acesta s-a referit și la o rețea națională a asistenților personali profesioniști

Publicitate

„Persoanele cu dizabilități grave au nevoie de sprijin permanent, iar familia, oricât de implicată ar fi, nu poate suplini lipsa unui sistem de îngrijire bine pus la punct.

Mă bucur că reușim să contruim o Rețea a Asistenților Personali Profesioniști (APP), prin care formăm și salarizăm 500 de specialiști, care vor putea oferi sprijin personalizat celor care nu se pot descurca singuri.

În același timp, susținem autoritățile locale în extinderea acestui sistem și venim cu îmbunătățiri legislative pentru ca accesul la aceste servicii să fie mai simplu și mai eficient.

Pentru acest program sunt alocate 9,2 milioane euro”, a precizat ministrul.

Autoritatea de Management pentru Programul Incluziune și Demnitate Socială din cadrul MIPE a lansat marți apelul de tip non-competitiv  „Rețeaua APP – Suport pentru o viață independentă în comunitate pentru persoanele cu dizabilități”. AICI, detalii.

Citeste mai mult

Eveniment

Polițiștii au confiscat, pe parcursul anului trecut, țigări, băuturi alcoolice și produse susceptibile de a fi contrafăcute în valoare de peste un milion de lei

Publicat

Publicitate

Pe baza conceptelor de acţiune iniţiate de Poliţia de Investigare a Criminalității Economice, a planurilor de acțiune inițiate de la nivel central și local pe domenii de activitate identificate cu risc ridicat, în urma analizei datelor şi informaţiilor existente, s-au organizat şi desfăşurat 34 de acţiuni, dintre care 15 pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu tutun și produse din tutun, 3 pe linia prevenirii ilegalităților în domeniul corupție/achizițiilor publice/ infracțiuni serviciu, 4 pe linia ilegalităților din domeniul drepturilor de autor și conexe acestora, 12 pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale.

„În anul 2024, cu prilejul activităţilor preventive şi a verificărilor directe efectuate, au fost puse în aplicare un număr de 66 mandate de percheziție domiciliară, fiind constatate 31 de infracțiuni și indisponiblizate în vederea confiscării speciale bunuri și numerar în valoare de 1.035.946 lei ( țigarete, băuturi alcoolice și produse susceptibile de a fi contrafăcute)”, a declarat șeful IPJ Botoșani, Tudor Costîn.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending