Connect with us

Eveniment

Luni și marți, pe 16 și 17 decembrie: Ziua Porților Deschise în patru subunități de pompieri de la Botoșani

Publicat

Publicitate

Luni și marți, pe 16 și 17 decembrie a.c., subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Dorohoi, Săveni, Ștefănești și Trușești își vor deschide porțile pentru toți cei care își doresc să afle cu ce se ocupă pompierii.

Botoșănenii vor avea ocazia să vadă autospecialele folosite în misiunile operative și vor primi informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Activitățile se vor desfășura în aer liber, între orele 10:00-13:00, în funcție de situația operativă, la sediile Detașamentului de Pompieri Dorohoi, Stației de Pompieri Săveni și Gărzilor de Intervenție Trușești și Ștefănești.

„Acțiunile sunt organizate în contextul sărbătoririi a 20 de ani de la înființarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Motivul întârzierii recalculării pensiilor. Ce explicații dă ministrul Muncii, Florin Manole

Publicat

Publicitate

Întârzierea recalculării pensiilor are cauze obiective, printre care și implementarea în sistem a contribuției CASS pentru pensiile mai mari de 3.000 de lei, a explicat vineri ministrul Muncii, Florin Manole, în cadrul unei dezbateri organizate de IMM România, scrie alba24.ro.

”Există și un argument obiectiv pentru care se poate accepta o mică întârziere de la termenul asumat.

Argumentul obiectiv este că, între timp, Casei de Pensii i-a revenit și tema implementării în sistem a CASS-ului pentru pensiile de peste 3.000 lei.

Dar, e un termen asumat acolo de către o instituție și va trebui să-l urmărească și să-l îndeplinească”, a precizat ministrul, potrivit Agerpres.

El a mai spus că mulți dintre angajații Caselor de pensii lucrează în condiții improprii.

”Nu vreau să scuz conducerea, mai ales conducerea anterioară a Casei de Pensii, pentru ca actuala conducere are mai puțin de două luni, dar există condiții de muncă foarte proaste la unele case de pensii și este bine să se știe asta.

Publicitate

Tot discursul public despre bugetari are și exemple concrete, relevante și clare de bugetari care poate nu-și fac treaba, dar sunt sute de mii de oameni în sistemul bugetar care muncesc pe bune, care sunt competenți, care sunt serioși și care, uneori, lucrează în condiții improprii.

Să știți că pentru acești oameni cu venituri mici sau medii, condițiile vătămătoare chiar există atunci când lucrezi cu dosare de pensii vechi de zeci de ani, cu praf, cu acarieni și cu alte probleme”, a afirmat Manole.

Ministrul a menționat că s-au făcut și abuzuri cu acordarea sporului de condiții vătămătoare.

”S-au abuzat în niște birouri și au plătit oameni modești, simpli și muncitori care chiar lucrează în genul ăsta de activitate.

Mi-a scris un muzeograf, cu toate studiile făcute, cu doctorat, cu totul în specialitate, că n-are un salariu mare și că pentru el condițiile vătămătoare într-un subsol de muzeu chiar există.
Și că e frustrat că are doctorat, că are toate studiile în profesie, că lucrează de zeci de ani acolo și că este tratat la grămadă cu foarte mulți despre care se spune că nu-și fac treaba, sunt neserioși, profită și care sunt ca omul gras care stă pe mediul economic slab.

Pentru acești oameni există nedreptăți care trebuie reglate”, consideră ministrul Muncii.

Angajații caselor de pensii din țară lucrează, în prezent, la dosarele pensionarilor anticipat care au ajuns la limită de vârstă. Modulul din softul de pensii e funcțional de puțin timp, la mai bine de zece luni de la intrarea în vigoare a noii legi.

Citeste mai mult

Eveniment

Narcis Ilaș a semnat un nou contract, valabil patru ani, cu FC Botoșani

Publicat

Publicitate

Echipa de fotbal FC Botoșani a anunțat, vineri, prin intermediul site-ului oficial, prelungirea pe o perioadă de patru ani a contractului jucătorului Narcis Ilaș, împrumutat în sezonul trecut la Ceahlăul Piatra Neamț.

‘Revenit în această vară la FC Botoșani, după împrumutul la divizionara secundă Ceahlăul Piatra Neamț, jucătorul Narcis Ilaș a semnat un angajament valabil pe 4 ani. În această vară, prin felul în care s-a pregătit în cele două stagii de pregătire centralizate ale echipei de la Putna și din Austria, Narcis Ilaș l-a convins pe antrenorul Leo Grozavu că merită să facă parte din lotul pe care acesta mizează în această a 13-a aventură consecutivă a ‘roș-alb-albaștrilor’ în prima ligă. Mult succes ‘Combi’, și la cât mai multe realizări în acest sezon în tricoul ‘roș-alb-albaștrilor”, precizează sursa citată.

Născut pe 27 martie 2007, Ilaș este un produs sută la sută al școlii botoșănene de fotbal, având și selecții la loturile naționale de juniori.

Narcis Ilaș, care este un jucător polivalent, evoluând atât în flancul drept, cât și în cel stâng, a fost integralist în meciul cu Farul Constanța, scor 1-1, din prima etapă a Superligii.

În această vară, FC Botoșani i-a mai transferat pe Sebastian Mailat (Sepsi OSK), Andrei Dumiter (FC Voluntari), Riad Suta (NK GOSK Gabela). De asemenea portarii Giannis Anestis și Luka Kukic și-au prelungit contractele cu FC Botoșani
AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult

Economie

Fondurile europene pentru România explodează: 60,2 miliarde de euro în perioada 2028–2034

Publicat

Publicitate

România va beneficia de 60,2 miliarde de euro din fonduri europene în perioada 2028–2034, cu aproape 14 miliarde de euro mai mult decât în actualul buget UE.

Comisia Europeană a publicat recent propunerile defalcate de alocări de fonduri europene pentru statele membre în următorul buget multianual 2028-2034.

Potrivit documentului, țara noastră va primi de 60,2 miliarde euro. Cele mai multe fonduri vor fi alocate pentru Polonia (123,3 miliarde de euro), Franța (90,1 miliarde de euro), Spania (88,1 miliarde de euro), Italia (86,6 miliarde de euro), Germania (68,4 miliarde de euro).

Grecia va primi 49,2 miliarde de euro, Ungaria – 37,3 miliarde de euro și Portugalia – 33,5 miliarde de euro.

Publicitate

România va primi 60,2 miliarde de euro fonduri europene

Dintre din cele 60,2 miliarde de euro, 54,6 miliarde de euro reprezintă alocarea generală, un miliard de euro sunt fonduri pentru migrație, pentru securizarea frontierelor și pentru securitate internă, iar 4,6 miliarde de euro sunt alocate pentru Fondul Social pentru Climă.

În actualul buget multianual, România a avut alocate 46,8 miliarde euro, dintre care 15,8 miliarde au fost pentru agricultură.

Propunerea de buget înaintată de Comisia Europeană urmează să fie negociată cu statele membre și cu Parlamentul European.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO&VIDEO: Academia de Poliție a rămas fără acoperiș, după furtună. Sindicatul Europol reclamă corupția și solicită anchete penale

Publicat

Publicitate

O clădire a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București a fost puternic afectată de furtuna de cod roșu de joi după-amiaza. Vântul puternic a decopertat toată clădirea și a rupt mai mulți copaci din zonă. De asemenea, mai multe săli au fost inundate. 

Sindicatul Europol a reacționat după furtuna violentă, acuzând public o „radiografie brutală a dezastrului administrativ și moral” din interiorul celei mai importante instituții de formare a ofițerilor de poliție din România: Academia de Poliție.

 

Sindicatul Europol reclamă corupția și solicită anchete penale și demisii

„Așa arată dezastrul tolerat cu bună știință: corupția și incompetența au făcut praf Academia de Poliție. Imaginile apărute în urma furtunii violente din această seară sunt o radiografie brutală a dezastrului administrativ și moral care a domnit ani la rând în Academia de Poliție.

Acoperișuri „reabilitate” luate pe sus de vânt, fațade prăbușite și ape infiltrate în încăperi care ar fi trebuit să găzduiască viitorii ofițeri ai acestei țări – toate acestea nu sunt efectele unui fenomen meteo extrem, ci ale unui sistem putred.

Ne amintim foarte bine – și suntem convinși că și voi vă amintiți – de semnalele trase de Sindicatul EUROPOL încă din urmă cu aproape doi ani, când am publicat fotografii, documente și sesizări privind lucrările de mântuială făcute la Academia de Poliție pe zeci de milioane de lei. Am spus atunci că firmele „abonate” la bani publici și-au bătut joc de cea mai prestigioasă instituție a MAI, executând reabilitări de “fațadă” la propriu și la figurat. Am avertizat că vor veni consecințe. Iată-le!

Publicitate

Este revoltător că în tot acest timp, în ciuda dovezilor clare și repetate, nimeni nu a fost tras la răspundere. Cei care au permis – prin indolență, complicitate sau interes – ca astfel de lucrări să fie efectuate cu zilieri necalificați și materiale de proastă calitate au fost mutați în posturi călduțe, cu statut și influență.

Dacă nici acum nu vor exista consecințe penale și măsuri ferme împotriva celor responsabili, atunci putem spune fără echivoc că această instituție este sacrificată cu bună știință pe altarul interesului clientelei politice. Nu din lipsă de bani, ci din lipsă de onoare, de profesionalism și de voință de a reforma un sistem infestat de interese și impostură.

Academia de Poliție nu trebuie să fie un monument al eșecului, ci un simbol al integrității și excelenței. Cerem public demisia celor responsabili care au girat și validat aceste lucrări realizate și recepționate în 2023, precum și declanșarea imediată a unor anchete penale.

Până nu va exista o curățenie reală în sistem, orice discurs despre reformă în MAI rămâne o glumă proastă pe spatele contribuabililor și al viitorilor polițiști”, au transmis reprezentanții Europol, pe pagina de Facebook.

MAI a demarat o evaluare tehnică și administrativă la Academia de Poliție

MAI a demarat o evaluare tehnică și administrativă la Academia de Poliție din București, după avariile cauzate de vremea rea.

„Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, a informat public despre acest eveniment încă din momentul în care s-au desfășurat intervențiile operative, respectând obligațiile legale de comunicare și transparență. Informațiile transmise atunci au reflectat, cu acuratețe, situația de fapt. Ministerul Afacerilor Interne tratează cu maximă seriozitate orice semnal referitor la posibile disfuncționalități sau nereguli.

În acest sens, a fost demarată deja o evaluare tehnică și administrativă rapidă, cu scopul de a identifica exact cauzele care au condus la producerea incidentului, dar și eventualele responsabilități”, transmite MAI.

MAI menționează că vor fi făcute publice rezultatele imediat ce procesul de verificare va fi finalizat.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending