Connect with us
Publicitate

Educație

Luni încep ÎNSCRIERILE pentru sesiunea de vară a Examenului de Bacalaureat 2024. Probele scrise se dau în prima săptămână din iulie

Publicat

Publicitate

Înscrierile pentru Examenul Naţional de Bacalaureat pentru elevii de clasa a XII-a, sesiunea iunie-iulie, încep luni, 3 iunie. Absolvenţii de liceu vor termina cursurile vineri, 7 iunie, cu două săptămâni mai devreme decât restul elevilor şi cu o săptămână mai devreme decât absolvenţii de clasa VIII-a, relatează mediafax.ro.

Înscrierile pentru sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat se fac în perioada 3-7 iunie 2024, prin completarea unei cereri care va fi depusă la secretariatele liceelor. Ulterior, între 17 şi 27 iunie 2024, va avea loc evaluarea competenţelor.

Probele scrise sunt programate în perioada 1-5 iulie 2024, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 12 iulie.

Calendarul sesiunii iunie-iulie a Examenului Naţional de Bacalaureat

3 – 7 iunie: Înscrierea candidaţilor

7 iunie: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

Publicitate

17 – 19 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română [proba A]

19 – 20 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă [proba B]

19 – 21 iunie: Evaluarea competenţelor digitale [proba D]

Publicitate

25 – 27 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

1 iulie: Limba şi literatura română – proba E.a) [proba scrisă]

2 iulie: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) [proba scrisă]

4 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) [proba scrisă]

5 iulie: Limba şi literatura maternă – proba E.b) [proba scrisă]

8 iulie: Afişarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00

9 – 11 iulie: Soluţionarea contestaţiilor

12 iulie: Afişarea rezultatelor finale

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Valul de căldură cuprinde din nou România: Cod galben de caniculă în 25 de judeţe. Temperaturile urcă la 37 de grade Celsius

Publicat

Publicitate

Capitala şi 25 de judeţe se vor afla luni sub o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, maximele termice situându-se între 35 şi 37 de grade Celsius, conform prognozei emise, duminică, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), relatează agerpres.ro.

Astfel, valul de căldură se va extinde şi intensifica uşor în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Meteorologii avertizează că până la sfârşitul săptămânii valul de căldură se va menţine şi, treptat, va continua să se extindă şi să se intensifice uşor în toată ţara.

Judeţele avertizate sunt: Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Timiş, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

În Bucureşti, vremea va fi caniculară, luni şi marţi, iar disconfortul termic în creştere, indicele temperatură-umezeală (ITU) depăşind
uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Potrivit meteorologilor, duminică, temperatura maximă va fi de 34 – 36 de grade, iar luni, de 35 – 37 de grade, în timp ce minima termică va fi de 17 – 20 de grade Celsius.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

BLOCADA la Botoșani: 242 de sancțiuni contravenționale și 21 permise de conducere reținute în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

Intervențiile polițiștilor botoșăneni în ultimele 24 de ore au făcut ca în județ să fie aplicate nu mai puțin de 242 de sancțiuni contravenționale în timp ce nu mai puțin de 21 permise de conducere au fost reținute.

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 48 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

În cadrul acestora au fost aplicate 242 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 115.748 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 permise de conducere.

“Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Citeste mai mult

Eveniment

Câinii periculoși și stăpânii acestora, verificați de polițiștii de la Botoșani

Publicat

Publicitate

O acțiune a polițiștilor privind deținerea câinilor periculoși în județul Botoșani s-a lăsat din nou cu infracțiuni depistate și cu amenzi pentru proprietarii acestora.

La data de 6 iulie 2024, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor legale privind gestionarea câinilor fără stăpân.

De asemenea, a fost verificat modului de respectare a măsurilor impuse de lege privind deținătorii de exemplare canine, ce fac parte din categoriile de câini periculoși potrivit OUG 55/2002 .

Activitățile au fost desfășurate în localitatea Vlăsinești, prilej cu care au fost verificate 10 de locații.

“În urma neregulilor constatate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Acțiunile de control la deținătorii de câini periculoși au fost reluate după ce recent, la Negreni, în comuna Știubieni, un om a fost atacat de mai mulți câini periculoși, care l-au sfâșiat până l-au omorât.

Publicitate

Citește mai mult aici: Moarte GROAZNICĂ la Negreni. Un bărbat a murit mâncat de viu de câini!

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat de 43 de ani din Românești: Permis FAKE prezentat polițiștilor la un control în Ștefănești

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștefănești au anunțat astăzi că la data de 6 iulie 2024 au oprit pentru control, pe drumul național DN24C, din localitatea Ștefănești , un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Românești.

Conform polițiștilor, acesta a prezentat pentru control, un permis de conducere care nu avea elementele de siguranță specifice acestui document.

Mia mult, în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că nu șoferul deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

“Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis și uz de fals”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

 

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending