Connect with us
Publicitate

Administratie

Luni încep înscrierile pentru licitația pe locurile de parcare din Botoșani. Municipalitatea scoate la licitație 341 de locuri

Publicat

Publicitate

Administrația de la Botoșani a anunțat că începând de luni, 18.07.2022, încep înscrierile pentru licitațiile pe locurile de parcare din municipiu, în total, nu mai puțin de 341 locuri de parcare fiind scoase la licitație.

Primarul Cosmin Andrei a explicat că este vorba de 219 locuri de parcare a căror taxă de concesionare nu a mai fost achitată pe anul 2022, iar alte 122 de locuri vor fi scoase la licitație după ce au fost concesionate de familii care figurau cu 2 sau chiar 3 locuri de parcare deși locuiau în același apartament.

Înscrierile se vor face în perioada 18 – 29.07.2022 la sediul Casei Cărții a Primăriei Municipiului Botoșani, Serviciul Patrimoniu, în zilele de luni – joi între orele 09.00 – 15.00, respectiv vineri (09.00 – 11.00). Cererile pot fi depuse până la ora 10.00, în data de 29.07.2022.

Publicitate

Licitația publică deschisă va avea loc pe data de 01.08.2022, începând cu ora 10.00, la sediul Casei Cărții, în sala de ședințe unde va fi organizată o licitație cu strigare, pentru rezervarea locurilor de parcare neplătite pe anul 2022 și nou-amenajate, doar pentru cetățenii care domiciliază sau își au reședința în ZONA 1 – ETAPA 1, respectiv pentru parcările de pe străzile:

– D. Pompeiu, Doboșari, Adrian Adamiu, Calea Națională 7-111, Gării, Aprodu Purice, Împărat Traian 18 – 68, Al. G-ral. Gheorghe Avramescu 1 – 41, Izvoarelor 1 – 7, Al. Grivița 1 – 24, Str. Grivița 1 – 11, Dreptății 1 – 8, Al. Decebal 1 – 3, T. Vladimirescu 1- 15, B. Lăzăreanu 9 – 19;

– Poștei 1 – 12, Victoriei 2 – 19, Pietonal Transilvaniei 1 – 4, Armeană 1 – 4, I. Pillat 1 – 16, Gh. Filipescu 1 – 23, N. Grigorescu 2 – 6, Petru Rareș nr. 51, Pod de Piatră, D. Negreanu 1- 8, Războieni nr. 1, I. Maniu nr. 2;

Publicitate

– Independenței 1 – 11, Vornic Buldur 18, Al. Alba Iulia 1 – 3, Călugăreni 1, Al. Călugăreni 1 – 5, Săvenilor 17 – 48, Al. Parcul Tineretului 1 – 11, Str. Parcul Tineretului 1 – 12, Al. Donici 1- 6, Vâlcele 1 – 15, C. Sylva;

– B-dul Mihai Eminescu 35 – 53,  Armoniei 10 – 15, Al. Arcului 2 – 13, Ștefan Luchian 1 – 21, inclusiv locurile de parcare nou amenajate de pe stradă, O. Onicescu 37 – 45, O. Băncilă 1 – 9;

– Cuza Vodă 2 – 8, Al. Rapsodiei 2 – 14, Al. Crizantemelor 1 – 6, Unirii 8 – 13, Marchian 2 – 10, Teatrului 2 (parcările vechi), Piața Revoluției 13, Al. Unirii 2 – 13, Al. M. Gorki2 – 17.

Publicitate

Pentru ZONA 2 – ETAPA 2, licitația va avea loc în data de 19.08.2022 iar înscrierile se vor face în perioada 04 – 18.08.2022. Vor fi cuprinse străzile:

– B-dul Mihai Eminescu, Sucevei, Pacea, M. Kogălniceanu, Viilor, Patriarh Teoctist Arăpașu (Zona ANL Bucovina), Maior Ignat, Petru Rareș.

Pot depune cereri de înscriere persoanele fizice care locuiesc în raza parcării, dețin autovehicul proprietate personală, în leasing sau preluat în comodat de la firme sau alte persoane fizice, și nu dețin alt loc de parcare sau garaj în zona respectivă. Este permis doar un loc de parcare pentru un apartament.

Publicitate

Municipalitatea de la Botoșani a mai adăugat că pentru înscriere vor fi prezentate, în original și copie, următoarele documente:

-carte de identitate (buletin) și, după caz, actul de vânzare – cumpărare a apartamentului

-certificatul de înmatriculare al mașinii și, după caz, contractul de comodat sau de leasing.

Taxa de participare la licitație este de 10 lei, iar prețul de pornire la licitație este de 199 le/an, pentru persoane fizice. Durata de rezervare este până la 31 decembrie 2022, cu posibilitatea de prelungire, anual.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, apartamente și terenuri. Compania a lansat un portal imobiliar

Publicat

Publicitate

Compania are spaţii pe care nu le-a utilizat de mai mulţi ani şi vor fi scoase la închiriere. Pe lângă acestea, o parte din subunităţile poştale au sute de metri pătraţi, iar compania are nevoie de suprafeţe mai mici.

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, spații pentru birouri, apartamente și terenuri. Acestea nu au mai fost utilizate de mai mulți ani. Compania a lansat miercuri un portal imobiliar prin intermediul căruia va închiria aceste proprietăți.

„Poşta are cam 2.000 de proprietăţi. Din cele 2.000, 1.000 sunt în circuit poştal, deci nu ne atingem de ele. Restul de 1.000 sunt valorificate spre închiriere.

Publicitate

Din cele 1.000 care sunt deschise spre închiriere, avem 500 deja închiriate şi 500 pe care le încărcăm pe platformă. Din cele închiriate, anul trecut am închiriat 120 în plus, care nu aveau un contract de închiriere şi am renegociat vreo 300.

Deci în concluzie încă mai avem vreo 50-100 care trebuie renegociate, dar probabil că acolo preţul chiriei era bun şi nu le-am prioritizat”, a declarat directorul Poșta Română, Valentin Ştefan, potrivit Agerpres.

Ce spații va închiria Poșta Română

Compania are spaţii pe care nu le-a utilizat de mai mulţi ani şi vor fi scoase la închiriere. Pe lângă acestea, o parte din subunităţile poştale au sute de metri pătraţi, iar compania are nevoie de suprafeţe mai mici.

Publicitate

În aceste cazuri locaţiile pot fi împărţite în două şi o parte din spaţiu să fie închiriat. De asemenea, există 20- 30 de subunităţi închise la nivel naţional. Acele spaţii vor intra în circuitul de închiriere, precizează sursa citată.

Poşta Română va scoate la închiriere spaţii comerciale şi spaţii de birouri, apartamente care erau destinate salariaţiilor, dar şi terenuri.

Claudiu Ilie, manager în cadrul unităţii de afaceri imobiliare, a precizat că platforma va fi utilizată exclusiv pentru proprietăţile din patrimoniul companiei.

Publicitate

În 2021 -2022, veniturile companiei din închirieri erau de 700.000 de lei lunar. În prezent, compania a crescut veniturile din închirieri la 1,1 milioane de lei lunar.

Portalul Imobiliar al Companiei Naţionale ,,Poşta Română” constituie sursa oficială pentru serviciile de închiriere imobiliară. Acesta pune la dispoziţie o selecţie extinsă de spaţii comerciale, apartamente, birouri şi terenuri deţinute de companie, disponibile pentru închiriere.

foto: Facebook/Poșta Română

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Cursuri de vară în limba engleză, franceză și norvegiană pentru copiii și adolescenții din Botoșani

Publicat

Publicitate

Cambridge Star revine în acest an cu programul Școala de Vară pentru copii și adolescenți. Programul Școala de Vară este dedicat celor care doresc să învețe limba engleză într-un mod distractiv.

Alături de profesori experimentați, copiii care au vârsta cuprinsă între 5-14 ani vor participa timp de 2 săptămâni, zilnic, 2 ore pe zi, la activități benefice pentru dezvoltarea abilităților de comunicare. În premieră, anul acesta vor avea loc și cluburile de franceză, norvegiană și teatru, cursuri în care sunt prevăzute activități pentru cei care au vârsta cuprinsă între 8-17 ani. Mai multe detalii despre cluburile de franceză, norvegiană și teatru găsiți pe: https://cambridgestar.ro/cluburi-de-vacanta/. Cursurile Școlii de Vară și Cluburile de Limbi Străine și teatru vor avea loc la sediul Cambridge Star, strada 1 Decembrie nr 27, Botoșani.

 

Publicitate

Activitățile din cadrul Școlii de Vară, cluburilor de limbi străine și teatru sunt create cu atenție pentru a menține interesul copiilor prin jocuri și activități care să stârnească creativitatea. De la exerciții de vocabular până la cântece și dansuri, fiecare moment în cadrul acestor cursuri va contribui la dezvoltarea pasiunii pentru o limbă străină.

 

Locurile sunt limitate, iar înscrierea se realizează în ordinea solicitărilor. Reduceri de până la 39% până pe 31 mai: https://cambridgestar.ro/scoala-de-vara/ , https://cambridgestar.ro/cluburi-de-vacanta/

Publicitate

 

Cursurile Școlii de Vară sunt organizate pe diferite categorii de vârstă: Tiny Stars (5-6 ani), Little Stars (7-8 ani), Let’s Play (9-11 ani) ; Young Stars (12-14 ani). Beneficiile pe care le vor câștiga copiii în urma participării sunt diverse și includ: dezvoltarea vocabularului, dezvoltarea abilităților sociale și emoționale, creșterea nivelului de creativitate, creșterea încrederii în propria persoană și posibilitatea de a lucra în echipă.

„Cambridge Star pune accent pe dezvoltarea abilităților de comunicare în limba engleză a copiilor. Echipa noastră de profesori este pregătită în a susține fiecare cursant de-a lungul întregului proces de învățare. Cursurile din cadrul centrului nostru de limbi străine sunt concepute pentru a le oferi copiilor șansa de a învăța pas cu pas o limbă de circulație internațională. Vacanța de vară se apropie, iar în acest an suntem pregătiți pentru a deschide Școala de Vară, un program prin care dorim să contribuim la dezvoltarea competențelor de comunicare ale copiilor. În premieră pentru anul acesta, cursurile de vacanță se extind, copiii putând participa atât la două cluburi lingvistice pentru începători, de limba franceză și limba norvegiană, cât și la cursurile clubului de teatru în limba engleză.  Activitățile din cadrul Școlii de Vară sunt adaptate pentru vârsta și nivelul fiecărui copil și ne dorim ca prin aceste cursuri să dăm șansa cursanților de a se autodepăși.”,  a declarat Elisabeta Maxim, Manager General Cambridge Star.

Publicitate

 

Înscrierea la Școala de Vară și la Cluburile de Limbi Străine se realizează pe: https://cambridgestar.ro/scoala-de-vara/  , https://cambridgestar.ro/cluburi-de-vacanta/ sau la numărul de telefon: 0799.177.077

 

Publicitate

 

 

 

Citeste mai mult

Economie

Românii vor fi obligați să instaleze al doilea contor pentru energia electrică

Publicat

Publicitate

Asta pentru că toate costurile cu montarea echipamentelor vor fi acoperite de distribuitori, care însă le vor recupera ulterior prin majorarea tariful de distribuție pe fiecare factură, scrie alba24.ro.

Al doilea contor pentru energia electrică: o parte dintre români vor fi obligați să îl instaleze. Facturile vor crește după montare.

Noul contor trebuie instalat la poarta fiecărui prosumator și ar urma să crească facturile tuturor românilor.

Publicitate

Aproximativ 200.000 de asemenea contoare vor fi montate, iar cheltuielile vor ajunge la 20 de milioane de EURO.

Acești bani vor fi recuperați din facturile tuturor abonaților.

Asta pentru că toate costurile cu montarea echipamentelor vor fi acoperite de distribuitori, care însă le vor recupera ulterior prin majorarea tariful de distribuție pe fiecare factură.

Publicitate

Asociația prosumatorilor susține însă că acest contor este inutil, transmite Antena 3.

Al doilea contor pentru energia electrică: inutil
„Aceste contoare sunt absolut inutile și constituie o cheltuială gratuită pe care o vor suporta toți consumatorii și consumatorii din România în solida.

Drepturile ANRE-ului de a reglementa se oprește la mine la poartă, se oprește la contorul de la poartă. Nu intră și în domeniul privat al meu să-mi monteze un alt tablou de distribuție, un alt tablou electric, un alt contor la mine în curte”, a spus președintele Asociației de Prosumatori, Dan Prîșan.

Publicitate

Modificări importante pentru prosumatori: drepturi și facilități. Cum ar putea fi taxate investițiile acestora
În schimb, Autoritatea Națională pentru Reglementarea Energiei spune că legea trebuie respectată, iar facturile vor fi majorate foarte puțin.

„Dacă vom avea 200.000 de prosumatori și 200.000 de contoare montate, ținând cont că tariful acesta se va socializa în costul acesta se va socializa în tariful de distribuție pe rata de amortizare fiind de 10 ani.

Vom avea practic un cost pe megawatt-oră de 0,22 RON e pe an, deci practic un cost care este insesizabil pentru consumatorul de energie”, a spus președintele ANRE, George Niculescu.

Publicitate

Citeste mai mult

Administratie

Botoșani: Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și pentru investițiile absolut halucinante ale autorităților locale.

Cel mai elocvent exemplu este o clădire uriașă construită acum doi ani din fonduri europene, situată chiar la intrarea în comună. Este vorba despre un centru pentru situații de urgență destinat cazării și întreținerii sinistraților în urma catastrofelor naturale, mai precis despre inundații, singurele care au pus vreodată probleme în județul Botoșani. Acest centru stă însă din 2022 cu lacătul pe ușă fiindcă nu sunt sinistrați pe care că-i găzduiască.

Publicitate

Centru pentru sute de sinistrați în comuna fără calamități
Centrul de la Cândești se află într-o clădire impunătoare, nou-nouță, cu parter și etaj. Are numeroase dormitoare, putând găzdui în jur de 150 de persoane, sinistrați rămași fără locuințe în urma unei posibile catastrofe naturale. Dormitoarele sunt comune și sunt dotate cu duș. La parter există o sală de mese, o zonă pentru conferințe și întruniri de urgență în caz de calamități, dar și o cantină destinată hrănirii eventualilor sinistrați. Există inclusiv spații pentru cabinete medicale și spații de depozitare pentru intervenția la calamități, dezvăluie ADEVĂRUL.

În plus, curtea centrului a fost proiectată în așa fel încât să poată găzdui, în corturi, alte aproximativ 300 de persoane.

Întreaga structură a fost conectată la utilități și inaugurată cu mare fast, inclusiv în prezența unui parlamentar, în anul 2022.

Publicitate

Pentru localnici această uriașă clădire, poate cea mai mare din toată comuna, este însă un mare mister fiindcă pur și simplu nu-i întețeleg utilitatea în condițiile în care. în ultimii 30 de ani, la Cândești au fost inundații doar o singură dată, de altfel, singurele calamități naturale care s-ar putea produce în această zonă.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending