Connect with us
Publicitate

Botoșani

Loteria Vaccinării: Se știe numărul care a câștigat 100.000 de lei la extragerea din 12 decembrie

Publicat

Publicitate

Loteria vaccinării, a unsprezecea ediție a avut loc, duminică, 12 decembrie, la ora 20.50. Numărul de ordine care a câștigat premiul de 100.000 de lei la a unsprezecea extragere săptămânală a Loteriei Vaccinării este: 3.253.987, relatează Romania24.ro.

Celelalte 80 de premii săptămânale, în valoare de câte 10.000 de lei, au fost câștigate de numerele din intervalul 3.253.988 – 3.254.067.

După ce se extrage numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei, ceilalți 80 de câștigători ai premiilor de 10.000 de lei sunt cei care au numerele de ordine consecutive numărului care a câștigat premiul cel mare. Dacă în stabilirea celor 80 de câștigători se depășește numărul de ordine aferent ultimului participant înscris, se va continua stabilirea celorlalți câștigători plecând de la numărul de ordine al primului înscris pentru extragerea săptămânală.

Ce este Loteria Vaccinării

Loteria de Vaccinare se desfășoară pe parcursul a 14 săptămâni, în perioada 3 octombrie – 31 decembrie 2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

  • 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână
  • 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună
  • 2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii.
  • La Loteria de Vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii în valoare totală de 15.000.000 de lei, după cum urmează:
  • 81 de premii săptămânale (80 de premii a câte 10 000 lei + 1 premiu mare săptămânal de 100.000 lei);
  • 3 premii lunare, (câte 1 premiu în ultima săptămâna a fiecărei luni de 300.000 lei);
  • 2 premii la finalul Loteriei Programului național de vaccinare, respectiv în luna 3, săptămâna 14, respectiv 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

Fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștigă 4 premii: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei,

Publicitate
  • 1 premiu de 300.000 lei,
  • 1 premiu de 500.000 lei
  • premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

Extragerea finală la Loteria de Vaccinare are loc la 31 decembrie 2021. Premiile acordate la această extragere vor fi în valoare de 500.000 de lei și marele premiu va fi de 1.000.000 de lei.

Cum te înscrii la Loteria Vaccinării

Înscrierea la Loteria de Vaccinare se realizează pe portalul https://certificat-covid.gov.ro, pe bază de CNP. După generarea certificatului de vaccinare, persoanele eligibile au opțiunea de a se înscrie la loterie prin parcurgerea a trei pași simpli:

Publicitate
  • Pasul 1: Confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Regulamentul Loteriei.
  • Pasul 2: Confirmați acordul de publicare a datelor personale pe site-urile instituțiilor organizatoare.
  • Pasul 3: Vă înscrieți la Loteria Vaccinării.

După parcurgerea celor trei pași, cei înscriși vor primi un e-mail de confirmare a înscrierii, în care se va regăsi și numărul unic de participare.

Instrucțiunile pentru înscriere la Loteria de Vaccinare, în detaliu:

  • Accesare site https://certificat-covid.gov.ro;
  • Autentificare: se introduce adresa de e-mail;
  • Verificare e-mail: link de autentificare;
  • Accesare e-mail primit de la platforma “Certificate COVID”;
  • Accesare buton “Autentificare”
  • Identificare certificate de vaccinare al persoanei pentru care se va inregistra participarea la loterie;
  • Accesare buton “Vizualizare certificate”
  • Selectare optiune “De acord cu regulamentul si conditiile de participare”;
  • Selectare optiune “De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sanatatii, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului si C.N.L.R.”;
  • Selectare optiune “PARTICIPA LA LOTERIA DE VACCINARE”
  • După înscriere, participantului i se va acorda un număr de ordine, alocat cronologic, corespunzător momentului înregistrării acestuia în aplicație (înscrierea va porni cu numărul de ordine 1 pentru primul participant înscris) și va continua pentru toate extragerile până la finalizarea acțiunii, respectiv în data de 31.12.2021, ora 12:00.

Aplicația permite atribuirea unui singur număr de ordine alocat aceluiași CNP.

După finalizarea operațiunii de înscriere se va putea vizualiza numărul de ordine alocat. Numărul de ordine alocat în urma înscrierii participantului în vederea participării la extrageri se va transmite prin e-mail către contul de e-mail al utilizatorului autentificat în aplicație.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

ANCOM: Risc de roaming involuntar. În localitățile din 29 de comune din Botoșani apar costuri suplimentare la telefonia mobilă

Publicat

Publicitate

În contextul călătoriilor din zonele de graniţă pe perioada verii, ANCOM a avertizat astăzi asupra riscului de roaming involuntar în peste 350 de localităţi din judeţele de graniţă, din care, nu mai puțin de 29 de comune sunt din Botoșani, relatează medafax.ro.

„În contextul călătoriilor de vară şi al altor activităţi în zonele de graniţă ale României, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) atrage atenţia utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă asupra riscului de roaming involuntar în peste 350 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţele de graniţă. Intrarea în roaming involuntar poate genera costuri suplimentare semnificative pentru apeluri, mesaje şi date mobile, chiar şi în cazul în care utilizatorii nu au trecut efectiv graniţa”, se arată într-un comunicat remis joi de ANCOM.

ANCOM anunţă că a identificat unităţile administrativ-teritoriale cu risc de roaming involuntar. Autoritatea va informa primăriile, consiliile judeţene şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii despre UAT-urile incluse în lista cu risc de roaming involuntar pentru a lua măsurile administrative corespunzătoare impuse de legislaţia în vigoare.

Potrivit ANCOM, roamingul involuntar apare atunci când telefonul mobil se conectează automat la reţelele de telefonie mobilă din ţările vecine în timp ce utilizatorii se află în zonele de graniţă ale României. Această situaţie poate apărea atunci când semnalul reţelei de telecomunicaţii dintr-o ţară vecină este semnificativ mai puternic decât cel al reţelei utilizatorului, în zonele cu acoperire slabă a reţelei utilizatorului final (semnal slab sau la limita de sensibilitate) sau în cazurile de indisponibilitate temporară a semnalului din reţeaua utilizatorului final (de exemplu, din cauza unor incidente sau lucrări programate).

Principalul risc asociat cu roamingul involuntar constă în faptul că acesta generează costuri suplimentare, utilizatorii putând fi taxaţi cu tarife de roaming internaţional pentru apeluri, mesaje şi date mobile, chiar dacă nu au trecut efectiv graniţa.

„În special la graniţa cu Republica Moldova, Serbia şi Ucraina costurile suplimentare pot fi substanţiale, deoarece în aceste ţări, care nu sunt membre UE, nu se aplică tarifele de roaming reglementate la nivelul Uniunii”, arată ANCOM.

Publicitate

ANCOM a identificat 356 de unităţi administrativ-teritoriale cu risc de roaming involuntar, situate în judeţele de graniţă: Mehedinţi – 33 UAT-uri, Timiş – 31 UAT-uri, Botoşani – 29, UAT-uri, Satu Mare – 28 UAT-uri, Bihor – 26 UAT-uri, Iaşi – 22 UAT-uri, Dolj – 21 UAT-uri, Caraş-Severin – 19 UAT-uri, Suceava – 19 UAT-uri, Giurgiu – 15 UAT-uri, Arad – 15 UAT-uri, Constanţa – 13 UAT-uri, Călăraşi – 13 UAT-uri, Vaslui – 13 UAT-uri, Tulcea – 13 UAT-uri, Galaţi – 11 UAT-uri, Maramureş – 11 UAT-uri, Teleorman – 14 UAT-uri şi Olt – 10 UAT-uri.

Pentru a evalua riscul de roaming involuntar şi pentru a verifica nivelul de semnal din România, ANCOM recomandă utilizarea hărţii interactive disponibile pe Aisemnal.ro.

Iată recomandările ANCOM pentru utilizatori:

Publicitate

-să selecteze manual reţeaua de telefonie mobilă pentru a evita conectarea automată la o reţea străină.

-să verifice setările de roaming ale telefonului şi să dezactiveze roamingul de date în zonele de graniţă.

-să monitorizeze mesajele de bun venit primite de la operatorii străini care informează despre activarea roamingului.

-să verifice tarifele de roaming aplicabile la operatorul lor de telefonie mobilă pentru a anticipa costurile posibile.

Dacă utilizatorii observă că au fost taxaţi pentru roaming involuntar, trebuie să contacteze imediat serviciul de relaţii cu clienţii al operatorului de telefonie mobilă pentru clarificări. În cazul în care problema nu este rezolvată, utilizatorii pot adresa o plângere către ANCOM.

Citeste mai mult

Cultura

„Invitații Zilei” la Interviurile Botosani24.ro: Cristian Nistor și Cristi Dumitrașcu, despre Festivalul Național “Seri Eminesciene”

Publicat

Publicitate

Memorialul Ipotești va găzdui în perioada 9 – 11 august Festivalul Național de Muzică “Seri Eminesciene”, un festival care a devenit de tradiție la Botoșani și care va aduna în acest an nume de rezonanță din zona folk și blues din România.

„Invitații Zilei” la Interviurile Botosani24.ro au fost astăzi Cristian Nistor, administratorul public al județului Botoșani și Cristi Dumitrașcu, prezentatorul Festivalului “Seri Eminesciene”, dar și realizatorul emisiunii “Folk Bun” de la radio Rock FM, care au acceptat un dialog pe marginea organizării acestui festival de la Botoșani.

Cei doi au vorbit despre invitații de marcă de la acest festival, care a devenit de marcă în România, despre surprizele din acest an, dar și despre ceea ce ar trebui să fie una dintre cele mai frumoase manifestări culturale de la Botoșani din acest an.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Eveniment

Şcoală de vară organizată la Biserica „Izvorul Tămăduirii” Botoșani

Publicat

Publicitate

Parohia „Izvorul Tămăduirii”, din municipiul Botoșani, organizează în perioada 1 – 10 august 2024 școala de vară cu tema „Copii fericiți, părinți liniștiți”, la care sunt invitați copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani.

 

Copiii se vor bucura de activităţi educative şi recreative, jocuri, surprize şi premii. Mai exact, vor fi ateliere de creație, filme, discuții, jocuri, desene, învățături, amintiri, trăiri. Între orele 10:00-12:00, copii și tinerii vor avea parte de diverse învățături și activități pentru destindere și recreere.

 

„Şcoala de vară este o oportunitate de dezvoltare şi acumulare de cunoştinţe noi pentru tinerii noştri, dar şi o modalitate de a se recrea în mod organizat, de a-şi face noi prieteni, de a-şi petrece timpul într-un mod plăcut şi constructiv în această perioadă”, a  spus preotul paroh, Ioan Alupoaiei.

 

Publicitate

Pentru copii este foarte important să aibă prieteni. Chiar dacă sunt mai timizi, toată lumea simte nevoia de a aparține la un grup, de a se integra, a împărtăși momente, a se juca. De aceea, activitățile propuse pentru copii, le oferă copiilor posibilitatea de a-și dezvolta imaginația.

PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR

  1. Atelierul „Învățăm să comunicăm”:

– să ne cunoaștem;

Publicitate

– reguli de comportare;

– reguli de respect;

– pildă creștină – Cele 4 piersici.

 

  1. Atelier de pictură, desen și creație de tablouri, cu materiale din natură (frunze, flori):

– dezvoltarea creativității și imaginației;

– expoziție cu lucrările copiilor.

 

  1. Cursurile de vară:

– lucru în caietul de vacanță;

– fișe de lucru în funcție de vârsta copilului.

 

  1. Un stil de viață sănătos:

– înțelegerea legăturii dintre alimentație, sport și starea de sănătate;

– piramida alimentelor.

– motivarea copiilor pentru sport

– jocurile copilăriei: „Țară, țară, vrem ostași”,  „Rațele și vânătorii”,  „Scăunele muzicale”.

 

  1. Matematică distractivă :

– construirea abilităților matematice și aplicarea acestora în rezolvarea problemelor;

– fișe de lucru: calculăm și ne distrăm;

– jocuri de mimică pe echipe: să dezvoltăm puțin imaginația și exprimarea non-verbală.

 

  1. Lumea basmelor și a poveștilor:

– citirea unei cărți pe roluri;

– compunere de povești cu început dat;

– vizionare de povești pentru copii.

 

  1. Jocuri de dezvoltare personală:

– sport, cântece, dansuri, jocuri.

8.Carnavalul prieteniei:

– expoziție cu pozele realizate în timpul desfășurării activităților,

– feed-backul din partea copiilor asupra activităților;

– discuții finale.

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

Mai multe cartiere din municipiul Botoșani nu vor avea apă vineri. Motivul anunțat de Nova Apaserv

Publicat

Publicitate

În vederea executării lucrărilor de mutare a caminului de contor de branșament ce alimentează cu apă potabilă clădirea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani întrerupe furnizarea apei, mâine 26 iulie 2024, în intervalul orar 08:00 – 12:00.

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în imobilele situate pe Aleea Prieteniei, str. Vârnav, respectiv instituții publice și agenți economici: Școala Gimnazială nr. 7, Punct Termin Eminescu nr. 1, Punct Termic Cornișa, Serviciul Român de Informații.

Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei, rugăm consumatorii să-şi constituie rezervele de apă necesare.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending