Connect with us

Botoșani

Loteria Vaccinării: Se știe numărul care a câștigat 100.000 de lei la extragerea din 12 decembrie

Publicat

Publicitate

Loteria vaccinării, a unsprezecea ediție a avut loc, duminică, 12 decembrie, la ora 20.50. Numărul de ordine care a câștigat premiul de 100.000 de lei la a unsprezecea extragere săptămânală a Loteriei Vaccinării este: 3.253.987, relatează Romania24.ro.

Celelalte 80 de premii săptămânale, în valoare de câte 10.000 de lei, au fost câștigate de numerele din intervalul 3.253.988 – 3.254.067.

După ce se extrage numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei, ceilalți 80 de câștigători ai premiilor de 10.000 de lei sunt cei care au numerele de ordine consecutive numărului care a câștigat premiul cel mare. Dacă în stabilirea celor 80 de câștigători se depășește numărul de ordine aferent ultimului participant înscris, se va continua stabilirea celorlalți câștigători plecând de la numărul de ordine al primului înscris pentru extragerea săptămânală.

Ce este Loteria Vaccinării

Loteria de Vaccinare se desfășoară pe parcursul a 14 săptămâni, în perioada 3 octombrie – 31 decembrie 2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

  • 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână
  • 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună
  • 2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii.
  • La Loteria de Vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii în valoare totală de 15.000.000 de lei, după cum urmează:
  • 81 de premii săptămânale (80 de premii a câte 10 000 lei + 1 premiu mare săptămânal de 100.000 lei);
  • 3 premii lunare, (câte 1 premiu în ultima săptămâna a fiecărei luni de 300.000 lei);
  • 2 premii la finalul Loteriei Programului național de vaccinare, respectiv în luna 3, săptămâna 14, respectiv 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

Fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștigă 4 premii: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei,

Publicitate
  • 1 premiu de 300.000 lei,
  • 1 premiu de 500.000 lei
  • premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

Extragerea finală la Loteria de Vaccinare are loc la 31 decembrie 2021. Premiile acordate la această extragere vor fi în valoare de 500.000 de lei și marele premiu va fi de 1.000.000 de lei.

Cum te înscrii la Loteria Vaccinării

Înscrierea la Loteria de Vaccinare se realizează pe portalul https://certificat-covid.gov.ro, pe bază de CNP. După generarea certificatului de vaccinare, persoanele eligibile au opțiunea de a se înscrie la loterie prin parcurgerea a trei pași simpli:

  • Pasul 1: Confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Regulamentul Loteriei.
  • Pasul 2: Confirmați acordul de publicare a datelor personale pe site-urile instituțiilor organizatoare.
  • Pasul 3: Vă înscrieți la Loteria Vaccinării.

După parcurgerea celor trei pași, cei înscriși vor primi un e-mail de confirmare a înscrierii, în care se va regăsi și numărul unic de participare.

Instrucțiunile pentru înscriere la Loteria de Vaccinare, în detaliu:

  • Accesare site https://certificat-covid.gov.ro;
  • Autentificare: se introduce adresa de e-mail;
  • Verificare e-mail: link de autentificare;
  • Accesare e-mail primit de la platforma “Certificate COVID”;
  • Accesare buton “Autentificare”
  • Identificare certificate de vaccinare al persoanei pentru care se va inregistra participarea la loterie;
  • Accesare buton “Vizualizare certificate”
  • Selectare optiune “De acord cu regulamentul si conditiile de participare”;
  • Selectare optiune “De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sanatatii, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului si C.N.L.R.”;
  • Selectare optiune “PARTICIPA LA LOTERIA DE VACCINARE”
  • După înscriere, participantului i se va acorda un număr de ordine, alocat cronologic, corespunzător momentului înregistrării acestuia în aplicație (înscrierea va porni cu numărul de ordine 1 pentru primul participant înscris) și va continua pentru toate extragerile până la finalizarea acțiunii, respectiv în data de 31.12.2021, ora 12:00.

Aplicația permite atribuirea unui singur număr de ordine alocat aceluiași CNP.

După finalizarea operațiunii de înscriere se va putea vizualiza numărul de ordine alocat. Numărul de ordine alocat în urma înscrierii participantului în vederea participării la extrageri se va transmite prin e-mail către contul de e-mail al utilizatorului autentificat în aplicație.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Bolojan: Săptămâna viitoare vor fi anunțate măsurile pentru reducerea deficitului. Doar două cote de TVA și majorarea taxelor pentru bănci

Publicat

Publicitate

Premierul Ilie Bolojan a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că Guvernul va prezenta săptămâna viitoare pachetul de măsuri pentru reducerea deficitului bugetar, care va include atât reduceri de cheltuieli, cât și majorări de taxe. El a precizat că sistemul actual de TVA, cu trei cote (5%, 9% și 19%), va fi înlocuit cu unul care va cuprinde doar două cote, scrie alba24.ro.

De asemenea, urmează să crească taxele pentru bănci și sectorul jocurilor de noroc și va crește numărul de contributori la sistemul de sănătate.

„România este într-o situație dificilă, ca urmare a deficitelor bugetare cronice din ultimii ani, cel mai mare deficit fiind înregistrat anul trecut. Ca urmare a acestei situații și a acumulărilor pe care le avem, avem printre cele mai mici venituri din Europa ca pondere din Produsul Intern Brut, avem cheltuieli mai mari decât ne putem permite, nu neapărat cheltuieli publice mai mari, care țin de numărul de locuitori, ci cheltuieli publice mult prea mari față de numărul de contribuabili.

Creditele pe care le luăm sunt la dobânzi destul de ridicate. Și pentru că nu putem recupera într-un termen scurt acest deficit de 30 de miliarde de euro dintre cheltuielile statului și venituri, va trebui să luăm și în perioada următoare credite. Prin urmare, pentru România este foarte important și este urgent să atace două probleme: problema deficitului, pentru echilibrarea lui și a doua componentă este cea de accesare a fondurilor europene”, a spus Bolojan.

Vor exista două cote de TVA
„Foarte probabil TVA va fi reașezată la două praguri, azi avem trei praguri, săptămâna viitoare vă vom anunța care sunt aceste praguri”, a spus Ilie Bolojan.

În prezent în România există un sistem cu trei cote de TVA, de 5%, 9% și 19%.

Publicitate

Creșterea accizelor la alcool și combustibil
„Avem posibilitatea să încasăm repede sume și e foarte posibil să propunem o creștere accizelor care țin de alcool sau de combustibil”, a mai declarat Ilie Bolojan.

CASS pentru pensiile mari
„O problemă importantă pe care o avem este subfinanțarea Casei de Sănătate, cu afectarea serviciilor din acest sistem.

Avem foarte puțini contributori la Casa de Sănătate, puțin peste 6 milioane, dar avem peste 16 milioane de beneficiari. Asta înseamnă că avem foarte multe excepții și în același timp avem categorii care sunt scutite.

Analizăm extinderea bazei de contribuabili, să avem mai mulți contribuabili. Pe de o parte prin reducerea unor excepții și pe de altă parte prin aplicarea acestei contribuții la pensiile mai mari”, a declarat Ilie Bolojan.

Impozitare suplimentară a capitalului pentru bănci, câștiguri din jocuri de noroc
„Avem în vedere impozitarea suplimentară a capitalului: mă refer la bănci, la câștigurile din jocuri de noroc”, a mai precizat Ilie Bolojan.

Citeste mai mult

Eveniment

Wizz Air: Interdicția facturării bagajelor de mână ar face zborurile mai scumpe

Publicat

Publicitate

Călătoria cu avionul va fi mai scumpă în cazul în care s-ar adopta propunerea eurodeputaților cu privire la introducerea unei interdicții pentru companiile aeriene de a factura bagajele mici de mână.

‘Ne opunem ferm propunerii Parlamentului European, care ar distruge actuala libertate comercială și ar face zborurile mai scumpe pentru milioane de călători. Dacă propunerea ar fi adoptată, companiile aeriene ar fi obligate să includă prețul bagajului de mână în prețul inițial al biletului, indiferent dacă clientul are nevoie de acesta sau nu. Acest lucru ar reduce transparența prețurilor și ar elimina posibilitatea consumatorilor de a alege, obligând pasagerii să plătească pentru servicii pe care s-ar putea să nu le folosească’, potrivit unui răspuns primit de la reprezentanții Wizz Air, la solicitarea AGERPRES.

De asemenea, spun reprezentanții companiei aeriene, acest lucru ar duce la prelungirea timpilor de îmbarcare, în special pentru transportatorii ultra low-cost, cum este Wizz Air, care operează cu timpi de rotație ai aeronavelor extrem de eficienți, de 30 de minute.

‘Acest lucru ar submina eficiența operațională și modelul low-cost care fac posibilă călătoria cu avionul la prețuri accesibile în Europa’, au atenționat sursele citate.

Eurodeputații au cerut marți, 24 iunie, introducerea unei interdicții pentru companiile aeriene de a factura bagajele mici de mână, o inițiativă contestată vehement de către întreprinderile din acest sector economic, a transmis France Presse.

Comisia pentru transporturi și turism a Parlamentului European (TRAN) a adoptat o propunere care le-ar permite pasagerilor să aducă gratuit în cabină un obiect personal, precum un sac de mână sau un rucsac, precum și un alt bagaj de cel mult 7 kilograme.

Publicitate

Măsura vizează scutirea pasagerilor de ”costuri suplimentare nejustificate”, a declarat eurodeputatul social-democrat Matteo Ricci, unul dintre inițiatorii textului.

Numeroase companii aeriene low-cost permit un singur obiect în cabină, inclus în prețul biletului, și facturează un supliment pentru orice alt bagaj de mână suplimentar.

Asociația Airlines for Europe (A4E), ce reprezintă acest sector, a criticat propunerea eurodeputaților, estimând că ea ar antrena o creștere a prețului biletelor pentru persoanele care călătoresc lejer.

Acest lucru ar obliga acești pasageri ”să plătească servicii pe care nu le doresc sau de care nu au nevoie”, a afirmat Ourania Georgoutsakou, director general al A4E, înainte de votul din TRAN.

Măsura, care s-ar aplica tuturor zborurilor cu punct de plecare sau destinație în Uniunea Europeană, a fost adoptată în cadrul unui set de amendamente la regulile privind drepturile pasagerilor, propuse de Comisia Europeană.

De asemenea, TRAN a votat pentru introducerea unui formular comun pentru cererile de indemnizație și rambursare. În plus, membrii TRAN au aprobat o listă de circumstanțe excepționale – precum catastrofe naturale sau războaie – ce autorizează companiile să refuze aceste compensații.

Înaintea eventualei lor intrări în vigoare, toate aceste propuneri trebuie să fie aprobate de planul Parlamentului European și apoi negociate cu statele membre (Consiliul UE). AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Programul Rabla va fi blocat pentru următorii doi ani. La ce ar putea fi folosiți banii

Publicat

Publicitate

Programul Rabla va fi blocat pentru următorii doi ani, iar banii vor fi folosiți pentru proiecte din PNRR.

Informația a fost publicată de Antena 3 CNN, care citează surse oficiale.

Toate programele de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) vor fi analizate şi vom lua o decizie în curând cu privire la acestea – cele care au fost blocate şi cele care urmau să fie lansate în perioada următoare, a declarat, marţi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Diana Buzoianu, la ceremonia de primire a mandatului de la Mircea Fechet.

„În momentul de faţă, ştim cu toţii că vor fi tăieri de la toate ministerele. Va trebui să vedem cum ducem banii să fie folosiţi cât mai eficient şi pe proiectele care au cel mai mare impact de reducere de emisii.”, a spus Diana Buzoianu.

Administraţia Fondului pentru Mediu anunța în 18 iunie suspendarea tuturor programelor de finanțare în desfășurare.

Ulterior, AFM a revenit și a precizat că s-a decis „suspendarea lansării tuturor programelor de finanțare, inclusiv lansarea sesiunii Rabla pentru persoane fizice”, care era programată pentru 19 iunie.

Publicitate

Programul Rabla este un program guvernamental din România prin care statul oferă stimulente financiare pentru casarea mașinilor vechi și poluante și achiziționarea unor vehicule noi, mai puțin poluante sau nepoluante.

Citeste mai mult

Educație

Lecții de siguranță susținute de pompieri în cadrul „Grădiniței de vară în domeniul situațiilor de urgență”, la Grădinița „Albă ca Zăpada” Dorohoi

Publicat

Publicitate

„Siguranța nu intra în vacanță” – de acest lucru s-au asigurat pompierii botoșăneni care au desfășurat mai multe activități, în această săptămână, cu copiii de la Grădinița cu Program Prelungit „Albă ca Zăpada” din Dorohoi, în cadrul proiectului „Grădinița de vară în domeniul situațiilor de urgență”.

 

Salvatorii le-au vorbit celor mici despre ce trebuie să facă să nu ajungă în situații critice, fie că sunt în concediu cu părinții, în tabere, la bunici sau acasă. Pentru o mai bună înțelegere a noțiunilor discutate, copiii au participat la exerciții de evacuare în caz de incendiu, concursuri interactive și au făcut o vizită la Detașamentul de Pompieri Dorohoi.

 

Acolo, au avut ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite în misiuni și au aflat cum acționează pompierii în situații de urgență. Totodată, au participat la concursuri interactive cu rol educativ în domeniul situațiilor de urgență și au răspuns la întrebări despre prevenirea incendiilor.

 

Publicitate

Pentru ca cei mici să rămână în siguranță pe durata vacanței, pompierii le-au oferit o serie de recomandări importante:

 

– nu vă jucați cu chibrituri, brichete sau lumânări;

 

– evitați scăldatul în locuri neamenajate;

 

– nu vă cățărați în copacii din apropierea liniilor de înaltă tensiune – pericol de electrocutare;

 

– stați departe de liniile de cale ferată electrificată și nu urcați pe vagoane, nici măcar pentru fotografii;

 

– dacă vedeți cabluri electrice căzute sau panouri electrice deschise, îndepărtați-vă imediat și anunțați un adult;

 

– spuneți-le mereu părinților unde mergeți și cu cine sunteți.

 

Nu știm încă dacă micii participanți vor alege, în viitor, meseria de pompier, dar suntem siguri că lecțiile învățate îi vor ajuta să recunoască pericolele și să ia decizii corecte.

 

Activitățile au fost realizate în baza unui protocol de colaborare între Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani și unitatea de învățământ.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending