Connect with us
Publicitate

Eveniment

Loteria Vaccinării: Ce număr a câștigat 100.000 de lei la extragerea săptămânală din 24 decembrie

Publicat

Publicitate

Vineri seară a fost efectuată a treisprezecea extragere pentru Loteria Vacinării prin care a fost desemnat indicativul câştigătorului premiului acordat săptămânal de 100.000 lei şi a celor 80 de premii în valoare de 10.000 lei.

Câştigătorul premiului săptămânal de 100.000 de lei a fost numărul unic de participare 3 33 43 45.

Restul de 80 de premii în valoare de 10.000 de lei fiecare sunt cele ale numerelor de participare unice începând cu numărul 3.334.346 şi până la numărul 3.334.425.

Loteria de Vaccinare constă în extragerea aleatorie de numere în vederea acordării de premii în bani tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care şi-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului şi care se înscriu pentru participare la extrageri în aplicaţia accesata de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

Loteria de Vaccinare se desfăşoară pe parcursul a 14 săptămâni, în perioada 3 octombrie – 31 decembrie 2021 şi constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni.

La Loteria de Vaccinare se acordă 1.139 de premii, în valoare totală de 15.000.000 lei.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un bărbat, de 51 de ani, din Nicșeni și-a băgat prietenul în bucluc, după ce a fost prins la volan fără a avea permis

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control, pe drumul comunal DN 65 E, din comuna Nicșeni, un autovehicul condus de un bărbat, de 51 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea i-a fost încredințat de către proprietar, deși cunoștea faptul că bărbatul nu deține permis.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ”

Citeste mai mult

Eveniment

Beat criță! Așa a condus un șofer de 39 de ani din Dorohoi până l-au dat jos polițiștii. Alcoolemie de comă

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe strada 1 Decembrie, din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de  un bărbat, de 39 ani, din municipiul Dorohoi.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicesacă pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult

Eveniment

Părintele Arsenie de la Prislop va fi canonizat. Pe listă se mai află și preoții Ilie Lăcătușu și Constantin Sârbu

Publicat

Publicitate

Preoții mărturisitori Constantin Sârbu și Ilie Lăcătușu sunt propuși pentru canonizare. Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a discutat slujbele lor miercuri seară, în Sala Sinodală a Reședinței Patriarhale din București. Pe agenda lucrărilor a figurat și aprobarea unui al treilea proiect de text liturgic: cel pentru Cuv. Arsenie de la Prislop.

Părintele Patriarh Daniel, care este și Mitropolitul Munteniei și Dobrogei, a anunțat agenda întrunirii și a făcut precizări suplimentare referitoare la sfinții care urmează să fie canonizați până în 2025, Anul Centenar al Patriarhiei Române.

Textele au fost supuse spre aprobarea Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, „pentru că ei și-au sfârșit viața pământească pe teritoriul canonic al Arhiepiscopiei Bucureștilor, deci al Mitropoliei Muntenei și Dobrogei”, a explicat Părintele Patriarh Daniel.

„Este un număr mai mare de sfinți propuși pentru canonizare decât ne-am gândit cu doi ani în urmă, când am propus 12”, a mai precizat Preafericirea Sa referitor la canonizările care vor fi aprobate până în 2025.

Citeste mai mult

Eveniment

Dezinformări pe tema reluării stagiului militar. Ministerul Apărării Naționale: Nu au nicio legătură cu realitatea

Publicat

Publicitate

Dezinformări pe tema reluării stagiului militar: Ministerul Apărării Naționale a transmis, într-un comunicat de presă, că pe rețelele de socializare este distribuită o informație falsă, conform căreia “MApN și autoritățile statului român fac în ascuns pregătiri pentru reintroducerea stagiului militar obligatoriu sau pentru mobilizarea rezerviștilor militari, care să fie trimiși să lupte în Ucraina”. 

Recent, în spaţiul online a fost reluată o temă falsă, care pretinde că o adresă trimisă de Serviciul Asistenţă Medicală şi Programe de Sănătate al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti către medicii de familie din Municipiul Bucureşti, ar fi „dovada” atragerii României în războiul ilegal declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

Într-un limbaj alarmist, postarea în discuţie, care a fost redistribuită semnificativ în diferite platforme social media, acreditează ideea că MApN şi autorităţile statului român fac în ascuns pregătiri pentru reintroducerea stagiului militar obligatoriu sau pentru mobilizarea rezerviştilor militari, care să fie trimişi să lupte în Ucraina (!).

Aceste aşa-zise „dovezi” nu au nicio legătură cu realitatea, transmite Agerpres, care citează MApN.

Adresa din facsimil reprezintă o procedură de rutină. Direcţiile de sănătate publică transmit centrelor militare zonale şi judeţene în fiecare an, până la data de 1 noiembrie, tabele cu cetăţenii bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 35 ani care au afecţiuni medicale incompatibile cu serviciul militar.

Publicitate

Justificarea nevoii de transmitere a acestor situaţii statistice poate fi uşor înţeleasă:

Executarea serviciului obligatoriu în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus a fost suspendată pe timp de pace în România, începând cu data de 1 ianuarie 2007, aşa cum prevede Legea 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu şi trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending