Connect with us
Publicitate

Actualitate

Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri cu 350.000 de lei, cu ocazia împlinirii a 118 ani de activitate

Publicat

Publicitate

Loteria Română pune la dispoziţia jucătorilor câştiguri suplimentare de 350.000 de lei, cu ocazia împlinirii a 118 ani de la înfiinţare, potrivit unui comunicat al companiei, remis AGERPRES.

Astfel, Loteria Română organizează duminică, 15 septembrie, Tragerile Speciale Loto Aniversare, eveniment care presupune două trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40.

Pentru cea de-a doua tragere, cea suplimentară, Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri al categoriei I, după cum urmează: Loto 6/49 – 200.000 de lei, Joker – 100.000 de lei, Loto 5/40 – 50.000 de lei.

De asemenea, Loteria Română anunţă un report de peste 28,71 milioane de lei (peste 5,77 milioane de euro) la categoria I a jocului Loto 6/49.

La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 9,97 milioane de lei (peste 2 milioane de euro).

La Joker, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 11,60 milioane de lei (peste 2,33 milioane de euro), la categoria a II-a este în joc un report în valoare de peste 481.900 de lei (aproximativ 96.900 de euro). La Noroc Plus se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 137.700 de lei (peste 27.700 de euro).

Publicitate

La Loto 5/40, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 762.600 de lei (peste 153.300 de euro). La Super Noroc se înregistrează un report la categoria I în valoare de peste 150.300 de lei (peste 30.200 de euro).

La tragerea Loto 6/49 de joi, 12 septembrie, la categoria a II-a, s-au înregistrat două câştiguri în valoare de 120,094.76 de lei fiecare. Biletele norocoase au fost jucate prin aplicaţia amparcat şi la o staţie de plată parteneră.

La tragerea Joker, la categoria a III-a, s-a înregistrat un câştig în valoare de 97,967.22 de lei. Biletul norocos a fost jucat la o agenţie din Deva, judeţul Hunedoara. AGERPRES

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Românii vor fi obligați să recicleze și haine vechi, nu numai sticle, începând cu 1 ianuarie 2025

Publicat

Publicitate

Românii vor fi obligați să recicleze și haine vechi, nu numai sticle, începând cu 1 ianuarie 2025, atunci când intră în vigoare o nouă lege privind colectarea selectivă. Astfel, începând din ianuarie 2025, toate primăriile din România vor trebui să implementeze un sistem de colectare separată a materialelor textile, inclusiv îmbrăcăminte, lenjerie de pat și covoare, potrivit bzi.ro. „De la 1 ianuarie 2025, primăriile trebuie să facă colectare separată de materiale textile. Ne referim la îmbrăcăminte, la lenjerie de pat, covoare. Partea proastă este însă că doar colectate și atât, ele nu pot să ajungă la reciclare, necesită niște pași suplimentari. În primul rând, trebuie să ai reciclatori”, a explicat Raul Pop, director de Programe Ecoteca.

Industria textilă este recunoscută drept unul dintre cei mai mari poluatori la nivel mondial, iar hainele contribuie la poluarea mediului în același mod ca și plasticul. Românii ar putea plăti mai mult pe haine de anul viitor Potrivit legii, se dorește o infrastructură eficientă pentru colectarea, sortarea și reciclarea textilelor, care, spun specialiștii, sunt la fel de dăunătoare pentru mediu ca și plasticul. Odată cu noua lege, producătorii de textile vor fi responsabili pentru finanțarea sistemelor de colectare și reciclare a produselor textile. „Producătorul va trebui să își asume răspunderea, va crea niște sisteme și va finanța aceste sisteme pentru a se asigura că, la finalul utilizării hainelor, acestea vor fi reutilizate, reciclate și nu vor ajunge în depozite de deșeuri”, a declarat Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului.

Această schimbare va aduce însă și un impact financiar asupra consumatorilor. Producătorii de textile avertizează că vor avea cheltuieli suplimentare pentru colectare și reciclare, ceea ce va duce la creșterea prețurilor hainelor. Astfel, românii vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru îmbrăcăminte în viitorul apropiat.

Citeste mai mult

Administratie

Ciolacu: Facem o rectificare bugetară bazată pe un plus de venituri pentru investiţii în sănătate, educaţie, transport, dezvoltare

Publicat

Publicitate

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că Guvernul va face o rectificare bugetară, urmând să fie acordate venituri în plus pentru investiţii în sănătate, educaţie, transporturi şi dezvoltare.

“Facem şi o rectificare bugetară bazată pe un plus de venituri bugetare care susţin investiţii în patru domenii esenţiale: sănătate, educaţie, transporturi şi dezvoltarea ţării prin investiţii mari în autostrăzi, şcoli şi spitale. Este, de fapt, calea sigură pentru ca România să aibă o creştere economică importantă în următorii ani”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

 

El a precizat că va fi continuată reducerea cheltuielilor publice inutile.

“Evident, continuăm să reducem cheltuielile publice inutile. Deficitul bugetar trebuie să fie exclusiv unul general de investiţii, nu pe risipă de achiziţii inutile”, a adăugat premierul. AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

CALENDAR Evaluare Națională 2025, clasa a II-a, a IV-a și a VI-a. Cum vor fi organizate testările pentru elevi

Publicat

Publicitate

Calendar Evaluare Națională 2025, clasa a II-a, a IV-a și a VI-a. Datele de organizare a testărilor au fost publicate în Monitorul Oficial. Acestea se vor organiza în luna mai, relatează alba24.ro. Pentru o mai bună înțelegere a nivelului de competență al copiilor, de anul acesta, rezultatele la aceste evaluări vor fi consemnate sub formă de punctaje, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca.

La clasa a II-a, testarea va dura 45 de minute. La clasele a IV-a și a VI-a, fiecare testare va fi de 60 de minute.

Rezultatele nu se afișează și nu se comunică public. Însă, la cererea elevului, aceste punctaje se pot echivala în calificative sau note și pot fi trecute în catalog.

Pe baza rezultatelor la evaluări, profesorii vor elabora planuri individuale de învățare, dacă este cazul.

De asemenea, elevii și părinții vor fi informați despre stadiul dezvoltării competențelor evaluate.

Rezultatele sunt trecute în portofoliul educațional al elevului.

Publicitate

Evaluare Națională 2025, clasa a II-a, a IV-a, a VI-a. Cum vor fi organizate testările pentru elevi

Elevii vor susține testările în sălile de clasă în care susțin, de regulă, activitățile la școală. Vor fi eliminate materiale didactice ce i-ar putea influența pe elevi în timpul administrării evaluării.

Pe testul primit, elevul își scrie numele, prenumele și unitatea de învățământ.

Pe durata evaluării, administratorul de test asigură respectarea ordinii și a liniștii în sala de clasă. Acesta nu are voie să le ofere elevilor indicații referitoare la rezolvarea testelor, să facă modificări ale testelor sau să realizeze completări ale rezolvărilor testelor.

Publicitate

La încheierea perioadei de administrare a fiecărui test, administratorii de test predau testele, pe bază de proces-verbal, președintelui comisiei de organizare și de administrare a EN-2025 din unitatea de învățământ.

Calendar Evaluare Națională 2025, clasa a II-a

  • 13 mai 2025: Limbă și comunicare — scris — Limba română
  • 13 mai 2025: Limbă și comunicare — scris — Limba maternă
  • 14 mai 2025: Limbă și comunicare — citit — Limba română
  • 14 mai 2025: Limbă și comunicare — citit — Limba maternă
  • 15 mai 2025: Matematică și Explorarea mediului
  • 16 mai 2025: Limbă și comunicare — scris — citit — Limba română pentru minoritățile naționale

Pentru fiecare test/probă, elevii vor avea la dispoziție 45 de minute.

Calendar Evaluare Națională 2025, clasa a IV-a

  • 20 mai 2025: Limbă și comunicare — Limba română/Limba română pentru minoritățile naționale
  • 21 mai 2025: Matematică și Științe ale naturii
  • 22 mai 2025: Limbă și comunicare — Limba maternă

La clasa a IV-a, durata testelor este de 60 de minute.

Calendar Evaluare Națională 2025, clasa a IV-a

  • 27 mai 2025: Limbă și comunicare — Limba română
  • 28 mai 2025: Matematică și Științe ale naturii
  • 29 mai 2025: Limbă și comunicare — Limba maternă

La clasa a VI-a, durata testelor este de 60 de minute.

Citeste mai mult

Eveniment

Percheziții în Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, la „afaceriști” cu haine „de firmă”. Marfă de sute de mii de lei, confiscată de

Publicat

Publicitate

Produse susceptibile a fi contrafăcute în valoare de aproximativ  400.000 de lei, confiscate de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, la imobile aparținând unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni.

 

În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, peste 3.500 de articole vestimentare ce purtau semnele unor mărci înregistrate cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 391.000 de lei.

 

În același context, la imobilul situat în comuna Șendriceni a fost identificată și ridicată în vederea contnuării cercetărilor, cantitatea de peste 600 de litri de alcool, deținută în afara antrepozitului fiscal și fără a fi marcată corespunzător. Valoarea acesteia a fost estimată la aproximativ 30.000 de lei.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending