Connect with us

Administratie

Locuitorii din Parcul Tineretului dar și Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean, fără apă caldă până pe 5 septembrie 2023

Publicat

Publicitate

S.C. Moden Calor S. A. informează că în perioada 31 august 2023 – 5 septembrie 2023, va fi sistată livrarea energiei termice pentru prepararea apei calde menajere în blocurile arondate Punctului Termic Parcul Tineretului, situate în perimetrul străzilor: Str. Parcul Tineretului, Aleea Parcul Tineretului, Aleea Slt. I. Elefterescu, Str. Săvenilor nr. 27, 29, 48, 50, și 52.

Operatorii non casnici care vor fi afectați de această întrerupere sunt: Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean „Mavromati”, Serviciul Public Local de Asistență Socială a Municipiului Botoșani din str. Săvenilor nr. 12, Școala Generală nr. 2, Grădinița cu Program Prelungit nr. 22.

“Sistarea apei calde este necesară deoarece, continuă lucrările de reabilitare și întreținere în vederea sporirii fiabilității sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, asigurând astfel servicii de calitate tuturor abonaților noștri”, a transmis Modern Calor S.A.

S.C. Modern Calor S.A. își cere scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm de toată colaborarea noastră pe durata acestei perioade.

În cazul în care întâmpinați probleme de orice fel la reluarea furnizării agentului termic, vă rugăm să ne contactați telefonic la numerele Dispeceratului termic: 0231 535.340, sau 0231515.959 sau la Serviciul Clienți: 0231 537 100, int. 113, 115, 116.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

ANM: Temperaturi oscilante în următoarele două săptămâni. Probabilitate de precipitaţii după 3 ianuarie

Publicat

Publicitate

Temperaturile medii vor fi oscilante pe parcursul următoarelor două săptămâni, iar probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată după 3 ianuarie, conform prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul 30 decembrie 2024 – 12 ianuarie 2025.

În Banat, în primele două zile, media valorilor termice diurne se va situa în jurul valorii de 6 grade, apoi în următoarele două zile va creşte până spre 11…12 grade. Din data de 3 ianuarie se va răci semnificativ, astfel că media maximelor va scădea până spre 3 grade. Debutul celei de-a două săptămâni va aduce valori termice diurne în creştere (medie de 5…7 grade), după care variaţiile termice vor fi nesemnificative (2 grade). Media minimelor va fi de -3…-2 grade, în primele zile, apoi va creşte până spre 2 grade (3 ianuarie). Va urma o scădere uşoară a temperaturilor minime până în data de 6 ianuarie, când mediat, se vor situa în jurul valorii de -2 grade. În următoarele două zile, temperaturile nocturne se vor situa în jurul a -1 grad, apoi vor fi în scădere de la o zi la alta până spre finalul intervalului (spre -5 grade, în data de 12 ianuarie).

Nu vor fi precipitaţii în intervalul 30 decembrie – 2 ianuarie, însă ulterior probabilitatea de apariţie a acestora va fi ridicată, posibil mai însemnate cantitativ în perioada 3-8 ianuarie.

Şi în Crişana, la debutul primei săptămâni, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade. Va urma o încălzire semnificativă în zilele de 1 şi 2 ianuarie, când mediat, vor fi maxime de 8…9 grade. Ulterior, media maximelor va scădea semnificativ, până spre valori de 2…3 grade (în zilele de 5 şi 6 ianuarie). A două săptămână va aduce o uşoară creştere a mediei temperaturilor diurne (5 grade, în data de 7 ianuarie), după care va scădea şi se va situa în jurul a 1 grad (până la sfârşitul intervalului analizat). Media temperaturilor minime va fi de -3…-2 grade (în primele trei zile), apoi va creşte (2 grade, în data de 3 ianuarie). Va urma o altă scădere a temperaturilor nocturne, spre o medie de -3 grade (6 ianuarie), după care, din nou, vor scădea începând cu data de 8 ianuarie (-1 grad) până spre finalul celei de-a doua săptămâni (-6 grade).

Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, apoi va creşte până spre finalul intervalului. Cantităţile de apă pot fi însemnate în întervalul 3-8 ianuarie.

În Transilvania, media valorilor termice diurne va fi de 2…3 grade (în primele două zile), apoi va creşte treptat spre o valoare de 9 grade (2 ianuarie). După aceasta, vor scădea în perioada 3-6 ianuarie, astfel că media acestora va fi de 1…2 grade. A doua jumătate a intervalului va marca o încălzire uşoară (până spre 4 grade, în ziua de 7 ianuarie), după care valorile diurne vor scădea şi vor fi de -1…0 grade (perioada 9-12 ianuarie). Temperaturile nocturne vor avea o valoare mediată de -4 grade (în prima zi), apoi vor scădea şi se vor situa în jurul unei valori medii de -7 grade (1 ianuarie). În următoarele nopţi, temperaturile vor creşte (spre -1 grad, în intervalul 3-4 ianuarie), apoi vor avea variaţii de la o zi la alta; în ultimele zile din a doua săptămână acestea vor scădea şi se vor situa, mediat, în jurul a -8 grade (11-12 ianuarie).

Publicitate

Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere din data de 3 ianuarie, posibil însemnate cantitativ în perioada 3-8 ianuarie.

Prima săptămână va debuta cu temperaturi maxime în creştere, în Maramureş, de la aproximativ 1 grad (30 decembrie) până spre 8 grade (2 ianuarie). Va urma o răcire semnificativă, astfel încât temperaturile din timpul zilei vor ajunge până spre 1…2 grade (5-6 ianuarie), apoi vor scădea, din nou, din data de 8 ianuarie (de la 3 la 0 grade, cu cele mai mici valori în ultimele patru zile, din a doua săptămână). Media minimelor termice va avea variaţii între -5 şi -2 grade (în primele patru zile), apoi va creşte până spre 1 grad (3 ianuarie). Va urma o scădere a temperaturilor din timpul nopţii, astfel că, în data de 6 ianuarie, media acestora va coborî spre -5 grade. Următoarele două zile vor marca o încălzire uşoară, până spre -2 grade (7-8 ianuarie), după care vor scădea începând cu data de 8 ianuarie (până la -6 grade la sfârşitul intervalului). Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere din data de 3 ianuarie, posibil mai însemnate cantitativ în intervalul 3-8 ianuarie.

În Moldova, valorile termice diurne vor fi în creştere de la o zi la alta, de la o medie de 5 grade până spre 11 grade (în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie). Va urma o răcire bruscă a vremii, astfel încât media maximelor se va situa între 2 şi 5 grade (3-7 ianuarie), după care va continua să scadă până la o valoare mediată de 0 grade (9-12 ianuarie). În ceea ce priveşte temperaturile minime, media acestora va creşte de la -4 grade (31 decembrie) până spre 1 grad (3 ianuarie), apoi va urma o scădere de la o zi la alta, astfel că în data de 6 ianuarie se vor înregistra valori în jurul a -4 grade. A doua săptămână va debuta cu o creştere uşoară a temperaturilor nocturne (spre aproximativ -3 grade, în zilele de 7 şi 8 ianuarie), iar apoi vor scădea până a o medie de -6 grade, la finalul perioadei analizate (10-12 ianuarie).

Temporar vor fi precipitaţii din data de 3 ianuarie şi până spre finalul celei de-a doua săptămâni, însă vor fi destul de slabe cantitativ.

În Dobrogea, în primele patru zile se remarcă o creştere a temperaturilor maxime, de la o medie de 6 grade până spre 12 grade. Din data de 3 ianuarie se poate observa o scădere a valorilor termice diurne, astfel că în perioada 5-6 ianuarie, acestea vor ajunge la o valoare mediată de 6 grade. Săptămâna a doua va debuta cu o uşoară creştere (spre 7…8 grade), după care se evidenţiază o nouă scădere până spre finalul intervalului (de la 7 grade în data de 8 ianuarie, până la 3 grade în 12 ianuarie). Media temperaturilor minime va creşte în prima săptămână de la -1 grad până la o valoare de 2 grade (în perioada 3-5 ianuarie); ulterior apar variaţii termice de la o zi la alta, iar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se remarcă o altă scădere a temperaturilor din timpul nopţii (de la 1 grad în 9 ianuarie, până la -2 grade în 12 ianuarie).

Nu vor fi precipitaţii între 30 decembrie şi 3 ianuarie, însă ulterior va creşte probabilitatea acestora, posibil mai însemnate cantitativ în intervalele 4-6 ianuarie şi 8-9 ianuarie.

În Muntenia, în primele patru zile de prognoză, media valorilor termice diurne va creşte de la 7 până la 12 grade, apoi va scădea semnificativ, astfel că în data de 6 ianuarie se va atinge valoarea de 5 grade. Aceeaşi valoare a mediei temperaturilor maxime se remarcă şi în data de 8 ianuarie, apoi spre finalul intervalului va scădea până în jurul a 2…3 grade. În cazul temperaturilor din timpul nopţii, în prima săptămână se observă o creştere a mediei acestora de la -3…-2 grade (30 decembrie – 1 ianuarie) până în jur de 0 grade (3-5 ianuarie). Ulterior, minimele termice se vor menţine în jurul unei valori medii de -2 grade (6-9 ianuarie), după care vor coborî la o medie de -5 grade, la finalul perioadei analizate.

În prima parte a intervalului nu vor fi precipitaţii, însă din data de 4 ianuarie va creşte probabilitatea de apariţie a acestora; vor fi posibil mai însemnate cantitativ îndeosebi în perioadele 4-6 ianuarie şi 8-9 ianuarie.

În Oltenia, media valorilor termice diurne de la începutul intervalului de prognoză (30-31 decembrie) va avea o valoare de 9 grade şi va creşte până în jurul a 13 grade (2 ianuarie). După aceasta se evidenţiază o răcire semnificativă până în data de 6 ianuarie, când vor fi valori în jur de 4 grade. Aceeaşi valoare mediată va avea loc şi pe data de 8 ianuarie, apoi temperaturile maxime vor scădea, astfel că la finalul intervalului se vor înregistra 2 grade. În ceea ce priveşte temperaturile nocturne, media acestora va fi de -3…-2 grade în primele zile, apoi vor creşte spre 0 grade (3-5 ianuarie). În continuare, variaţiile termice vor fi nesemnificative până în data de 9 ianuarie (-2 grade), ulterior temperaturile vor scădea spre -5 grade, la sfârşitul celei de-a doua săptămâni.

Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă în intervalul 30 decembrie – 3 ianuarie, apoi va fi temporar ridicată până la sfârşitul intervalului de referinţă.

La munte media temperaturilor de pe parcursul zilei va fi pozitivă în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, cu valori cuprinse între 4 şi 6 grade. Din data de 3 ianuarie va urma o răcire a vremii, astfel că media maximelor va scădea până spre -4 grade (5 ianuarie); ulterior, valorile diurne vor creşte uşor (spre -1 grad, în 7 ianuarie), după care vor scădea treptat, ajungând până în jurul a -4 grade, la sfârşitul intervalului analizat (9-12 ianuarie). În primele cinci nopţi, temperaturile minime se vor încadra, mediat, între -4 şi -2 grade, apoi vor scădea până la o valoare de -8 grade, în zilele de 5 şi 6 ianuarie); în a doua săptămână, media minimelor va avea variaţii între -10 şi -6 grade, cu cele mai mici valori la finalul întregului interval de referinţă (10-12 ianuarie).

Vor fi precipitaţii începând cu data de 3 ianuarie, iar probabilitatea pentru cantităţi însemnate de apă va fi mai ridicată în perioada 3-8 ianuarie.AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Poliția de Frontieră Română este pregătită să intre în Spațiul Schengen și cu frontierele terestre

Publicat

Publicitate

Începând cu 1 ianuarie 2025, la frontiera internă a României, respectiv la granița cu Ungaria și Bulgaria, se elimină controlul de frontieră, sens în care toate persoanele se vor putea deplasa către sau dinspre alte state Membre ale Spațiului Schengen (cu excepția Ciprului și Irlandei) fără a se mai opri la cabinele de control ale Poliției de Frontieră pentru verificarea documentelor de călătorie.

Practic, călătoriile din România către și dinspre celelalte state membre Schengen vor fi similare unei călătorii în interiorul țării.

Punctele de trecere a frontierei unde va fi eliminat controlul:

La frontiera româno-bulgară:

  • 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier: Giurgiu, Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Bechet, Calafat, Călărași, Zimnicea și Turnu Măgurele
  • 3 cu specific feroviar: Giurgiu, Negru Vodă și Calafat
  • 7 cu specific portuar: Călărași, Oltenița, Giurgiu, Zimnicea, Turnu Măgurele, Corabia și Bechet

La frontiera româno-ungară:

  • 12 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier: Nădlac, Nădlac II, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Borș II, Valea lui Mihai, Săcuieni, Petea, Urziceni și Cenad
  • 5 cu specific feroviar: Carei, Curtici, Salonta, Episcopia Bihor și Valea lui Mihai

Pe Dunărea interioară:

  • 2 cu specific portuar: Cernavodă și Brăila

Acest lucru este valabil pentru toate persoanele, indiferent de cetățenie, și pentru toate categoriile de mijloace de transport, fie că vorbim despre turisme, autocare, microbuze, camioane, ambarcațiuni sau trenuri.

Publicitate

Este important de reținut că persoanele care intenționează să meargă pe teritoriul altui stat trebuie să aibă asupra lor un document de călătorie valabil, respectiv pașaport sau carte de identitate.

Conform practicii existente la nivelul mai multor state membre ale Uniunii Europene, polițiștii de frontieră români vor face controale aleatorii și nesistematice pe căile de comunicație de la frontiera internă sau în diverse noduri rutiere, în limita celor 30 de km de la linia de frontieră în interior, care reprezintă zona de competență, împreună cu colegii de la Poliție, Jandarmerie, Imigrări sau alte structuri.

Acțiunile polițienești se vor efectua în baza unei analize de risc sau atunci când există informații cu privire la posibila săvârșire a unor fapte ilegale și vor avea ca scop prevenirea și combaterea faptelor ilegale. Patrulele mixte vor avea în dotare dispozitive mobile de control pe care va fi instalată aplicația eDAC cu care vor efectua aceste verificări. În cazul în care nu există probleme la verificările efectuate, persoana își va putea continua călătoria fără restricții, în caz contrar vor fi aplicate măsurile legale corespunzătoare.

Condițiile de călătorie în statele din afara Spațiului Schengen rămân neschimbate, iar verificarea documentelor se va efectua la cabinele din punctele de trecere a frontierei.

Pentru securizarea frontierelor externe ale Românei, și totodată ale Uniunii Europene și spațiului Schengen, la nivelul Poliției de Frontieră au fost luate măsuri încă din timp. Măsurile au constat în:

  • alocarea de resursă umană: aproximativ 90% din absolvenții Școlii de Pregătire a Agenților Avram Iancu Oradea au fost repartizați la frontierele externe și aproximativ 80% din concursurile organizate pentru ocuparea funcțiilor vacante în anul în curs au fost pentru frontierele externe
  • a fost alocată tehnică de supraveghere și autospeciale de patrulare.

Regândirea dispozitivului și măsurile de ordin logistic au ca scop protecția cetățenilor,  precum și folosirea judicioasă a resursei umane.

Poliția de Frontieră Română este pregătită, din toate punctele de vedere – organizatoric, logistic și uman, pentru integrarea în Spațiul Schengen pe cale terestră începând cu data de 1 ianuarie 2025.

Statistică

Zilnic, în anul 2024, frontierele interne ale Românei sunt tranzitate în medie de 110.000 persoane și 33.000 de mijloace de transport, dintre care 7.300 camioane.

Cele mai tranzitate punctele de trecere de la frontiera internă sunt PTF Nădlac II de la frontiera cu Ungaria și Giurgiu-Ruse la frontiera cu Bulgaria.

Nădlac II este tranzitat în medie de 9.500 persoane și 4.870 mijloace de transport, dintre care peste 2.500 de camioane în fiecare zi. În timp ce prin PTF Giurgiu trec în medie 10.500 persoane și 5.000 de mijloace de transport pe zi, dintre care 2.400 camioane.

Citeste mai mult

Eveniment

A plătit 1700 de euro și s-a ales cu un dosar penal

Publicat

Publicitate

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetățean din R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de ședere cu însemnele autorităților poloneze, ce s-a dovedit a fi fals.

 

În data de 29 decembrie a.c.,  în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca– ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, un cetățean moldovean, în vârstă de 27 de ani, pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova.

Bărbatul a prezentat la control un permis de ședere cu însemnele autorităților din Polonia, având imprimate datele și fotografia sa. Colegii noștri au efectuat verificări specifice, în urma cărora au stabilit că documentul prezentat la control nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Tânărul a declarat polițiștilor de frontieră că nu avea cunoștință că documentul este fals, el fiind convins că este autentic. Acesta a mai adăugat că a obținut permisul prin intermediul unui concetățean, plătind suma de 1.700 de euro.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Restricții de circulație în municipiul Botoșani. Șoferii sunt rugați să găsească rute ocolitoare

Publicat

Publicitate

În ultima zi a acestui an, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, împreună cu partenerii instituționali, va asigura măsuri de ordine la manifestările cultural-artistice tradiționale de datini și obiceiuri de iarnă în 15 localități, unde va acționa pentru siguranța participanților și evitarea unor situații nedorite care ar putea tulbura buna desfășurare a acestor evenimente.

Luând în calcul numărul de participanți estimat și experiența anului trecut, cea mai importantă manifestare publică de acest gen va fi ,,Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă” organizat pe esplanada din fața Primăriei municipiului Dorohoi și Pietonalul Grigore Ghica, începând cu ora 16.00, urmat la ora 20.00 de un foc de artificii care va încheia activitatea.

În noaptea dintre ani, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective din cadrul altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și poliție locală, vor fi alături de botoșănenii prezenți la ,,Spectacolul de Revelion” și focul de artificii organizat în municipiul Botoșani, la intrarea în Piața Revoluției, dar și în orașul Săveni, la Spectacolul de muzică popular ,,Revelion 2025” desfășurat pe esplanada din fața Primăriei orașului Săveni.

Având în vedere că, între orele18.00 – 02.30, circulația autovehiculelor va fi restricționată pe strada Cuza Vodă din municipiul Botoșani, pe tronsonul cuprins între străzile Ștefan Luchian și Marchian, recomandăm participanților la trafic să aleagă alte trasee de deplasare în acest interval orar și să manifeste înțelegere în ceea ce privește măsurile luate de autorități pentru siguranța botoșănenilor.

Prima zi a noului an , jandarmii vor fi tot la datorie, alături de locuitorii comunei Corni, la manifestarea tradițională ,,Tăierea Schinului”, precum și la sărbătorirea hramului bisericii ,,Sfântul Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani, iar în zilele de 6 și 7 ianuarie vom acționa pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională la manifestările religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului și Sfîntului Ioan Botezătorul.
Jandarmii vor fi permanent în spațiul public, pentru menținerea unui climat de ordine și liniște publică, vor interveni la solicitările directe ale cetățenilor, precum și la cele făcute prin apel la numărul unic de urgență 112 și vor verifica respectarea legislației referitoare la regimul materialelor pirotehnice.
Menționăm că, în urma unei acțiuni a jandarmilor botoșăneni desfășurate în ultima zi a anului 2023, jandarmii au depistat o persoană în Piața Centrală din municipiul Botoșani în timp ce comercializa materiale pirotehnice, încălcând astfel prevederile Legii nr.126/1995 privind regimul materialelor explozive. Mai mult de 4600 de petarde, candele romane cu 30 de focuri și baterii de artificii a câte 16 focuri au fost ridicate de jandarmi în vederea confiscării, fiind întocmite si acte de sesizare a organelor de urmărire penală pentru efectuarea fără drept a unor operațiuni cu materiale explozive.
Recomandăm cetățenilor să nu achiziționeze articole pirotehnice de la persoane neautorizate și să supravegheze copiii pentru a nu fi expuși pericolului generat de folosirea acestora.
De asemenea, recomandăm participanților la manifestările publice să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc, să aibă grijă de bunurile personale de valoare și să solicite sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivul de misiune atunci când sesizează producerea unor fapte antisociale care îi afectează pe ei sau pe cei din jur, pentru ca intervenția acestora să se producă în scurt timp și măsurile legale luate să aibă efectul scontat.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending