Connect with us
Publicitate

Eveniment

Las-o, bă, că merge așa: Pescuit ilegal în apele de frontieră chiar în perioada de prohibiție generală. Au intervenit polițiștii

Publicat

Publicitate

În urma unor acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, polițiștii de frontieră botoșăneni au întocmit două dosare penale pentru pescuit cu plase monofilament în râul Prut.

Plasele monofilament, în lungime de aproximativ 50 m, au fost confiscate, au anunțat astăzi polițiștii de frontieră de la Botoșani, care au explicat că în perioada 18-20 aprilie 2023, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți Prut au efectuat mai multe misiuni specifice de combatere a braconajului piscicol în zona de competență.

Pe timpul misiunilor, polițiștii de frontieră au observat persoane care desfășurau activități de pescuit pe râul Prut, în perioada de prohibiție, folosind plase monofilament ce aveau dimensiunea ochiurilor sub limita permisă de lege, în lungime de aproximativ 50 metri liniari.

Publicitate

În consecință, în cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj piscicol.

“Reamintim că prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial este de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv”, a transmis purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Botoșani, comisar şef de poliţie Răcnea Minodora.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Bătrânii de la Casa Maria, răsfățați ,,ca la salon” de elevii Școlii Profesionale de Cooperație din Botoșani

Publicat

Publicitate

Elevii Școlii Profesionale de Cooperație din Botoșani, calificarea frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, au vizitat Centrul de îngrijire pentru vârstnici – Casa Maria din Botoșani și au făcut o bucurie beneficiarilor. În pragul Sărbătorilor de Paști, sub supravegherea și îndrumarea doamnei Mihaela Molocea – maistru instructor, elevii au oferit în dar servicii de înfrumusețare persoanelor în vârstă din centru.
Seniorii au fost „răsfățati” cu o tunsoare și o coafură, fapt care a adus fericire pe chipul lor. Prezența tinerilor, serviciile oferite, respectul arătat, îmbrățișările și zâmbetele sincere au transformat o zi obișnuită în una specială, aducând un zâmbet pe chipurile vârstnicilor. Elevii au petrecut momente frumoase în prezența celor împovărați de ani. S-au ales cu sfaturi înțelepte și s-au convins că efortul lor poate face bătrânețea să devină mai ușoară, mai colorată si mai senină.
Doamna Horodnic Maricica – managerul Casei Maria, i-a primit pe tineri cu bucurie și recunoștință: „Vreau să mulțumesc din adâncul sufletului tuturor tinerilor voluntari care au venit astăzi la Casa Maria pentru a tunde și coafa bătrânii noștri. Gestul vostru de dragoste și generozitate a adus lumină în sufletele noastre și a făcut o diferență imensă în viața lor. Vă mulțumim pentru că ați dedicat timpul și efortul vostru pentru a-i îngriji pe cei mai vârstnici membri ai comunității noastre. Modul în care ați interacționat cu ei, cu grijă și respect, a fost pur și simplu minunat. Gestul vostru de a oferi timp și afecțiune celor în nevoie este un exemplu de compasiune și empatie pentru întreaga comunitate.” https://www.facebook.com/casamaria.camindebatrani.botosani

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Acțiune a elevilor din Trușești în spiritul păstrării valorilor creștine, în Săptămâna Verde

Publicat

Publicitate

″Verde înseamnă viață, iar viață înseamnă Hristos!″, activitate desfășurată de către elevii Liceului ″Demostene Botez″ Trușești, în parteneriat cu Parohia Guranda și Școala Gimnazială Nr. 2 Guranda, în cadrul Programului Săptămâna Verde. Activitatea a avut drept scop sensibilizarea copiilor în spiritul păstrării valorilor creştine, cultivarea conştiinţei binelui şi a răului, iubirea de aproapele și ajutorul reciproc. Preotul paroh Cristian Asmarandei a prezentat copiilor istoria bisericii satului Guranda și rolul pe care aceasta l-a avut de-a lungul timpului în viața comunității. Biserica veche a rămas pentru localnici, fărâma de rai ce i-a călăuzit în viață. Aşa cum Mântuitorul a fost Modelul desăvârşit de înţelepciune, bunătate şi iubire, la fel și, noi, oamenii creştini trebuie să urmăm acest Model, atât cât ne este cu putinţă fiecăruia dintre noi. Cu cât aceasta este începută la o vârstă mai fragedă, cu atât valoarea sa va fi mai mare. Frumusețea iubirii, rolul bunătații și importanța iertării au fost evidențiate prin urmărirea de către copii a filmulețului “Despre fapta milei și iubirea aproapelui!” O vieţuire creştină este determinată de dragostea ce a pus-o Dumnezeu în inimile noastre şi care se manifestă prin comportamentul nostru în relaţia cu Dumnezeu şi în relaţia cu semenii noştri, oameni ai societăţii în care trăim. Dragostea din inimă ne determină să urmărim şi să facem numai bine tuturor, iubirea umană fiind de fapt respectarea semenului. Cu toții trebuie să înțelegem că, dragostea față de aproapele, este o cale ce ne poartă spre iubirea de Dumnezeu. La finalul activității, ncopiii au primit cărți de rugăciuni, menite să pună început bun la temelia vieții creștinului de mâine.

Publicitate

Publicitate

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfinții Mucenici Chiril, Chindeu și Tasie

Publicat

Publicitate

Sfinții Mucenici Chiril, Chindeu și Tasie – 26 aprilie

Sfinţi români şi protoromâni Chiril, Chindeu şi Tasie, au fost trei martiri recrutaţi din rândul populaţiei autohtone daco-romane din Scythia Minor (Dobrogea), în anul 304, în cursul groaznicei persecuţii a împăratului Diocleţian. Ei au pătimit în cetatea Axiopolis, lângă Cernavoda de astăzi, unde mai târziu s-a ridicat şi o biserică în amintirea lor ale cărei ruine se mai văd şi în zilele noastre. Sfântul Chiril era cinstit în Axiopolis, având cinci zile de sărbătoare. El a suferit chinuri pentru Hristos într-o zi de 26 aprilie. Tot în aceeași zi a pătimit și Sfântul Chindeu. Martiriul Sfântului Tasie a fost la Axiopolis, iar moaştele i-au fost aşezate în Durostorum. Din actul său martiric aflăm că era soldat în armata romană, în vremea persecuţiilor lui Diocleţian. În cinstea zeului Cronos, numit de romani Saturn, era răspândită sărbătoarea „saturnaliilor”. Cu acest prilej se alegea un soldat care timp de 30 de zile putea să-şi permită fapte nelegiuite şi ruşinoase. După încheierea acestor zile, el urma să fie adus jertfă lui Cronos şi ucis cu săbii. S-a întâmplat să fie ales tocmai soldatul creştin Tasie. „Aprins de râvna sfântă”, după cum mărturiseşte actul său martiric, şi-a dat seama că după acele petreceri deşarte şi trecătoare, „va fi aruncat în focul cel veşnic”, încât Tasie şi-a zis: „Este mai bine pentru mine să sufăr puţinele chinuri şi munci, pentru numele Domnului Iisus Hristos, iar după moarte să moştenesc viaţa cea veşnică împreună cu toţi sfinţii”. În faţa prietenilor săi a mărturisit că este creştin şi preferă să fie adus jertfă lui Hristos. Închis fiind, neînfricatul Tasie a respins cinstirea împăraţilor de atunci, ceea ce i-a adus sfârşitul. A fost supus la multe chinuri şi în cele din urmă s-a ordonat să i se taie capul. Sfintele moaşte au fost duse cu cinste la Durostorum. Biserica Ortodoxă Română îi sărbătoreşte pe acești sfinți mucenici la data de 26 aprilie. Numele lor sunt pomenite într-o inscripţie descoperită în Dobrogea în anul 1947.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

EXERCIȚIU: ISU Botoșani, misiuni de SALVARE în cazul unor MARI incendii pe timp de SEARĂ

Publicat

Publicitate

Un incendiu violent s-a produs la o fabrică de prelucrare a maselor plastice din Zona Industrială a municipiului Botoșani. Din cauza fumului dens și a blocării căilor de evacuare, doi muncitori nu au reușit să iasă din clădire, fiind dați dispăruți. Ca urmare a degajărilor mari de fum, pentru protecția populației din zonă, a fost emis un mesaj RO-ALERT.

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.

Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren, ce a avut loc în această seară, în municipiile Botoșani și Dorohoi, dar și în orașul Săveni.

Publicitate

Pe timpul simulărilor, pompierii au intervenit pentru căutarea-salvarea persoanelor dispărute, limitarea propagării flăcărilor și alarmarea populației.

La fel ca în situațiile reale, salvatorii au acționat pentru acordarea primului ajutor calificat victimelor.

“Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare între structurile cu atribuţii în managementul tipurilor de risc”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate

La simulare au participat forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani și Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Botoșani.

 

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending