Connect with us

Actualitate

Laptopuri și tablete prin „Rabla pentru Electrocasnice. Persoanele fizice se pot înscrie în a doua etapă, de astăzi

Publicat

Publicitate

 

Selecția voucherelor se face în perioada 12 decembrie 2022, ora 10.00 – 16 decembrie 2022, ora 23.59 sau până la epuizarea bugetului.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că luni, 12 decembrie, începe a doua etapă în cadrul celei de-a doua ediții 2022 a programului ”Rabla pentru electrocasnice”. Persoanele fizice se pot înscrie pentru obținerea voucherelor.

În a doua etapă, voucherele se acordă pentru achiziționarea de laptopuri și tablete.

Potrivit AFM, bugetul celei de-a doua etape este de 10 milioane de lei.

Selecția voucherelor se face în perioada 12 decembrie 2022, ora 10.00 – 16 decembrie 2022, ora 23.59 sau până la epuizarea bugetului.

Publicitate

În a doua etapă, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

  • 500 de lei pentru laptopuri
  • 300 de lei pentru tablete

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

Deconturi pentru investițiile masive prin „Anghel Saligny” de la Botoșani: Zeci de proiecte de infrastructură primesc finanțare

Publicat

Publicitate

Județul Botoșani beneficiază de o infuzie semnificativă de fonduri guvernamentale pentru modernizarea infrastructurii locale, în urma unei noi tranșe de plăți efectuate astăzi de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Astfel, o parte importantă din suma totală de 1,7 miliarde de lei, virată astăzi de minister pentru decontarea a 852 de obiective de la nivel național, ajunge și în Botoșani.

Ministerul condus de Cseke Attila a precizat că proiectele finanțate în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” vizează modernizarea drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare, dar și construirea de sisteme centralizate de alimentare cu apă și epurare a apelor uzate.

Printre localitățile botoșănene care vor beneficia de aceste fonduri se numără municipiul Dorohoi, care primește sprijin pentru extinderea rețelelor de apă, comuna Știubieni – pentru modernizarea drumurilor comunale, și comuna Leorda – pentru refacerea podețelor de acces.

Proiecte importante sunt finanțate și în comunele Vorona, Ibănești, Stăuceni, Frumușica, Răchiți, Rădăuți-Prut, Mileanca, Hilișeu-Horia, Corni, Dobârceni, Prăjeni, Coșula, Vlăsinești, Viișoara, Dersca, Vârfu Câmpului și Curtești. De asemenea, este inclusă și modernizarea drumului județean DJ 294B, pe tronsonul Ștefănești–Murguța–Dobârceni.

Investițiile vizează atât infrastructura rutieră, cât și asigurarea unor condiții de trai decente prin rețele moderne de apă și canalizare. În unele cazuri, proiectele includ construirea de stații de epurare, precum în comuna Hilișeu-Horia.

Publicitate

Ministrul Dezvoltării a subliniat că aceste decontări vin în sprijinul autorităților locale, pentru a evita blocajele în derularea lucrărilor: „Achităm în continuare facturile depuse de autoritățile locale pentru lucrările efectuate, astfel încât obiectivele de investiții să nu înregistreze întârzieri în execuție. Continuăm dezvoltarea localităților din România.”

Prin această nouă tranșă de plăți, județul Botoșani mai face un pas important către modernizarea infrastructurii esențiale, iar comunitățile locale vor resimți direct beneficiile acestor investiții în anii următori.

Citeste mai mult

Administratie

Zonele cu risc de inundații din Botoșani: Verificări în teren ale prefectului și șefului ISU. Măsuri dispuse

Publicat

Publicitate

În contextul avertizărilor hidro-meteorologice, prefectul județului, Dan Nechifor, împreună cu șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru, au efectuat, în această după-amiază, o serie de verificări în teren, în zonele cu risc de inundații.

Au fost vizate, în special, râurile aflate sub incidența codului portocaliu, fiind evaluate nivelul apei, starea infrastructurii de apărare împotriva inundațiilor, gradul de pregătire și capacitatea de intervenție al autorităților locale. Scopul acestor acțiuni este prevenirea unor situații de urgență, precum și verificarea măsurilor operative luate de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență.

În cătunul Horoghiuca, comuna Coșula, podețul care trece peste râul cu același nume a fost distrus de viitură. Acesta a fost înlocuit cu unul improvizat, pentru a facilita accesul către cele cinci locuințe. Ca urmare a eroziunii malului, noul podeț ar putea ceda în orice moment.

Din acest motiv, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a dispus evacuarea temporara a trei persoane, doi adulți și un copil. Aceștia vor locui la rude până când vă trece pericolul.

La Șupitca, trei case erau în pericol de a fi inundate de apele revărsate ale pârâului Lupului. Cu ajutorul unui buldoexcavator, ce aparține Primăriei comunei Coșula, s-a intervenit pentru a face un canal de scurgere a apei.

În municipiul Botoșani, pompierii militari au acționat cu o motopompă pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie.

Publicitate

În același timp, pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru tăierea unui arbore care putea să cadă oricând peste trecătorii sau autoturismele care circulau pe strada A.I. Cuza.

„Am verificat măsurile luate în zonele cele mai expuse. Am solicitat autorităților locale mobilizare maximă și comunicare permanentă cu cetățenii. Ne dorim să prevenim orice pericol înainte de a fi nevoie de intervenție”, a declarat prefectul județului, Dan Nechifor.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a dispus operaționalizat Centrul Operaţional Județean de Coordonare și Conduceți a Intervenției.

Populația este rugată să respecte recomandările autorităților și să urmărească informațiile oficiale transmise prin canalele de comunicare ale ISU Botoșani și ale autorităților locale.

Echipajele ISU Botoșani rămân mobilizate 24 din 24 de ore, cu tehnică de intervenție pregătită pentru acțiuni de evacuare, salvare sau sprijin logistic, acolo unde va fi necesar.

Instituția Prefectului și ISU Botoșani monitorizează permanent situația și asigură populația că toate măsurile sunt luate pentru protejarea vieților și bunurilor cetățenilor.

Recomandări pentru populație din partea ISU Botoșani:

Evitați deplasările în zonele afectate de codul portocaliu, mai ales în apropierea râurilor sau a cursurilor de apă cu debit crescut.

Nu traversați râurile prin vaduri sau poduri improvizate.

Îndepărtați din curți sau grădini obiectele care pot fi luate de apă și curățați șanțurile și rigolele pentru a permite scurgerea apei.

Pregătiți un bagaj de urgență, care să conțină: acte de identitate, apă, alimente neperisabile, lanternă, medicamente de bază și obiecte de primă necesitate.

Urmăriți informările oficiale transmise de autorități prin canalele ISU, radio, TV și rețele sociale.

Respectați indicațiile pompierilor, jandarmilor și ale autorităților locale, în cazul unei evacuări preventive.

Citeste mai mult

Administratie

George Telișcă a preluat astăzi mandatul de primar al comunei Avrămeni

Publicat

Publicitate

Comuna Avrămeni are, începând de astăzi, un nou primar în persoana lui George Telișcă. Învestirea oficială în funcție a avut loc într-un cadru instituțional, marcând începutul unui nou mandat administrativ pentru localitatea botoșăneană.

George Telișcă preia conducerea administrației locale cu promisiunea de a continua proiectele de dezvoltare ale comunei și de a răspunde cu responsabilitate și implicare nevoilor cetățenilor. Felicitările și urările de succes nu au întârziat să apară, semn al așteptărilor ridicate și al încrederii pe care comunitatea o are în noul edil.

„Vă urez, domnule primar, să aveți un mandat plin de realizări, să găsiți întotdeauna cele mai bune soluții pentru comuna Avrămeni, să aveți energia și determinarea necesare pentru a vă duce la capăt obiectivele ambițioase și, nu în ultimul rând, să vă bucurați de încrederea și susținerea întregii comunități!”, a fost mesajul transmis cu ocazia preluării mandatului de către unul dintre cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta.

George Telișcă își propune, în perioada următoare, să accelereze demersurile pentru atragerea de fonduri europene și guvernamentale, modernizarea infrastructurii, sprijinirea sistemului educațional și dezvoltarea unor servicii publice eficiente și accesibile pentru toți locuitorii comunei.

Noul primar a declarat că va păstra un dialog permanent cu cetățenii și își va construi mandatul pe principii de transparență, corectitudine și muncă în interesul public.

Comunitatea din Avrămeni privește cu speranță către viitor, având așteptări mari de la noua echipă administrativă. Rămâne de văzut în ce măsură promisiunile făcute în campanie vor prinde contur în următorii patru ani.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Patru tineri din Botoșani, prinși cu substanțe psihoactive asupra lor. Jandarmii trag un semnal de alarmă: Drogurile îți pot distruge viața

Publicat

Publicitate

Patru tineri botoșăneni au fost depistați recent de jandarmi în timp ce aveau asupra lor substanțe susceptibile a fi droguri cu efect psihoactiv. Aceștia au fost observați în mai multe zone din municipiul Botoșani, iar comportamentul lor a atras atenția patrulelor de ordine publică.

În urma controlului corporal, jandarmii au descoperit asupra tinerilor substanțe vegetale de culoare brun-verzuie, cu un miros puternic înțepător, care ridică suspiciuni că ar face parte din categoria drogurilor de risc. Substanțele au fost ridicate în vederea expertizării, iar jandarmii au întocmit documentele necesare sesizării organelor de urmărire penală.

Cazurile au fost preluate de Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, care continuă cercetările pentru stabilirea exactă a împrejurărilor și a naturii substanțelor.

Conform Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. În cazul drogurilor de mare risc, pedeapsa poate ajunge până la 3 ani de închisoare.

Autoritățile atrag atenția asupra pericolului real pe care îl reprezintă consumul de substanțe interzise, în special în rândul tinerilor. În paralel cu acțiunile operative, jandarmii botoșăneni continuă și activitățile de prevenire, desfășurate în școli și spații publice, pentru a transmite un mesaj clar: consumul de droguri are consecințe grave asupra sănătății și viitorului.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending