Connect with us
Publicitate

Eveniment

Lângă noi: VIDEO: Peste 300 de pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava au fost evacuaţi

Publicat

Publicitate

Peste 300 de pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava au fost evacuaţi, în noaptea de miercuri spre joi, în urma unui incendiu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, menționează AGERPRES.

Incendiul s-a produs la etajul al patrulea al spitalului, acolo unde funcţionează Secţia de obstretică şi ginecologie, fără a fi înregistrate victime.

“La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta, cu flacără şi degajări de fum, la elemente combustibile ale instalaţiei electrice – izolaţie cabluri şi ale instalaţiei de ventilare, dispuse în planşeul holului de la etajul IV, Secţia Obstetrică-Ginecologie, în dreptul salonului nr. 7. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a afirmat reprezentantul ISU Suceava.

Iniţial, la faţa locului mai multe echipaje de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, cu cinci autospeciale cu apă şi spumă, o descarcerare uşoară, o autoscară de intervenţie la înălţime, o ambulanţă SMURD B2 şi o autospecială de transport personal şi victime multiple, ulterior fiind activat şi Planul Roşu de Intervenţie.

“Pe lângă subunităţile pompierilor militari suceveni, au mai fost solicitate resurse şi de la Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă Botoşani şi Iaşi, în total, fiind alocate intervenţiei, etapizat, şapte autospeciale cu apă şi spumă, opt ambulanţe SMURD, trei autoscări de intervenţie la înălţime, cinci Autospeciale de Transport Personal şi Victime Multiple, două autospeciale de intervenţii complexe şi un echipaj pentru descarcerare. De asemenea, în sprijin, au intervenit şi nouă echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava. Deoarece incendiul a fost localizat în timp scurt, din totalul forţelor şi mijloacelor alocate, o parte au fost întoarse la bază”, a precizat Găleată.

Oficialii ISU menţionează că, în paralel cu acţiunea de stingere, s-au derulat misiunile de căutare-salvare-evacuare a tuturor persoanelor, pacienţi, personal medical şi auxiliar, de la nivelul etajului IV şi de la etajele superioare. Pe parcursul intervenţiei au fost evacuaţi, de către pompierii militari şi personalul de la locul de muncă, 329 de pacienţi, dintre care, 102 copii (57 nou-născuţi). Pacienţii au fost evacuaţi pe secţiile de la etajele inferioare şi în Unitatea de Primiri Urgenţe. Aceştia nu au suferit probleme medicale cauzate de arsuri sau intoxicaţii cu fum şi gaze toxice.

Publicitate

Incendiul a fost localizat la ora 0,42, iar lichidarea acestuia a fost declarată zece minute mai târziu.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un aparat electric, care făcea parte din agregatul de ventilare, cu defecţiuni.

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Sursa AGERPRES

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

PSD Botoșani prezintă prima componentă a programului premierului Marcel Ciolacu: „Reindustrializarea României”

Publicat

Publicitate

PSD Botoșani consideră că obiectivul principal unei campanii electorale este ca partidele și candidații să prezinte soluțiile și propunerile lor pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor sau pentru dezvoltarea României și nu de a-și ataca adversarii din competiția electorală. În perspectiva viitoarelor alegeri prezidențiale și parlamentare, PSD Botoșani va desfășura o campanie pozitivă, centrată pe prezentarea propunerilor și programelor electorale ale Partidului Social Democrat și ale premierului Marcel Ciolacu, în calitatea sa de candidat la cea mai înaltă demnitate a statului român.

Prima component majoră din programul electoral al premierului Marcel Ciolacu este „Reindustrializarea României” bazată pe investiții în susținerea și dezvoltarea activităților productive din țara noastră. „Există două destinații ale investițiilor pe care domnul Marcel Ciolacu le propune în programul său. Ambele vizează și județul nostru. Prima este finanțarea unor noi de unități de producție în zonele mai puțin dezvoltate ale României. Scopul e de a genera noi locuri de muncă și activități economice care să dezvolte economic aceste zone. A doua destinație a investițiilor vizează susținerea unităților de procesare a alimentelor pentru valorificarea produselor agricole de pe plan local, unde se califică și județul Botoșani. Este o formă de patriotism economic pentru dezvoltarea României”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

În domeniul agriculturii, programul candidatului Marcel Ciolacu prevede ca România să aloce în următorii 5 ani 20 miliarde de euro din fonduri europene și ajutoare de stat pentru sprijinirea fermierilor români, astfel încât subvențiile acestora să fie comparabile cu cele ale fermierilor europeni. De asemenea, se vor aloca alte 3 miliarde de euro pentru creșterea suprafețelor irigate și încă 2,6 de miliarde de euro pentru producători români de legume și carne, dar și pentru înființarea de fabrici noi de procesare, prin programele Investalim și Romaliment.

Concomitent cu dezvoltarea unităților de producție și de procesare, programul prezidențial al premierului Marcel Ciolacu are în vedere o strategie pentru creșterea gradului de calificare a forței de muncă din România „În următorii ani, statele care au tehnicieni calificați, IT-iști, ingineri, muncitori înalt calificați vor fi avantajate în competiția economică. Premierul Marcel Ciolacu propune ca direcție strategică majoră a României dezvoltarea învățământului dual, care să permită tinerilor să aplice în practică ceea ce învață la școală. Acest tip de învățământ, dar și programele de calificare profesională vor  genera forța de muncă de care avem nevoie pentru reindustrializarea României. Resursa umană înalt calificată va crește interesul investitorilor străini pentru țara noastră”, a subliniat prim-vicepreședintele PSD Botoșani, deputatul Marius Budăi

Citeste mai mult

Eveniment

Elevii din Cristești au aflat de la pompieri ce se poate întâmpla dacă se joacă cu focul ori în apropierea panourilor sau cablurilor de electricitate

Publicat

Publicitate

Despre cum să crești în siguranță au vorbit pompierii botoșăneni, astăzi, cu elevii care frecventează școlile din comuna Cristești.

Le-au explicat ce se poate întâmpla dacă se joacă cu focul ori în apropierea panourilor sau cablurilor de electricitate. Pirotehnicienii i-au sfătuit să nu atingă muniția rămasă neexplodată, în timp ce inspectorii de prevenire și specialiștii SPIRC le-au explicat cum să se comporte înainte, pe timpul sau după producerea unui cutremur, incendiu, inundație sau alte situații în care viața este pusă în pericol.

Elevii s-au arătat interesați de cunoașterea metodelor de acordare a primului ajutor. Aceștia au aflat că indiferent de vârstă, trebuie să știe cum să reacționeze atunci când o persoană dragă se simte rău și devine inconștientă, primul pas fiind chiar apelarea numărului unic de urgență 112. Ei au adresat întrebări referitoare la cazurile în care este necesară efectuarea manevrelor de resuscitare, durata acestora și modul în care trebuie realizate. Cu ajutorul manechinelor, asistenţii UPU SMURD, paramedicii SMURD și voluntarii din cadrul programului național “Salvator din Pasiune ” le-a arătat elevilor cum să execute corect manevrele de resuscitare, iar aceștia au avut posibilitatea de a le exersa, activitatea fiind interactivă.

Toți participanții au primit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” , „Nu tremur la cutremur” „Viziune 2020”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și „Îndepărtează pericolele! Protejează-i pe cei dragi!”.

Activitatea a fost organizată la Școala Gimnazială nr. 1 Cristești, la solicitarea instituției de învățământ, în baza Planului Teritorial Cadru de Acțiune în domeniul siguranței școlare.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Accident în municipiul Botoșani. Autorul era beat criță și s-a dat în spectacol în fața polițiștilor

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au identificat un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din municipiul Botoșani, care a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, constând în aceea că a intrat intr-un motociclu care era parcat pe marginea străzii.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

Citeste mai mult

Eveniment

Șofer beat din Trușești, scos din trafic de polițiști

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Trușești, un autoturism condus de un bărbat, de 52 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending