Connect with us
Publicitate

Eveniment

Lângă noi: Românca acuzată că vindea parfumuri contrafăcute a scăpat de pedeapsă. Decizia Judecătoriei Suceava

Publicat

Publicitate

Judecătoria Suceava a dispus încetarea procesului penal pentru femeia acuzată de vânzarea de parfumuri contrafăcute.

Într-o decizie recentă, Judecătoria Suceava a dispus încetarea procesului penal împotriva unei femei de afaceri din Suceava acuzată de vânzarea de parfumuri contrafăcute.

Decizia Judecătoriei Suceava

Printre brandurile care au intentat acțiune în justiție se numără Victoria’s Secret, Bvlgari, Guerlain și Lacoste. Sentința a fost pronunțată după ce instanța a constatat că termenul de prescripție a intervenit pentru faptele imputate, respectiv de cinci ani, începând de la data săvârșirii infracțiunii.Instanța a motivat decizia prin faptul că părțile civile nu au prezentat dovezi concrete ale prejudiciului material, precum facturi sau documente contabile, și nu au demonstrat că cifra de afaceri a fost afectată de vânzarea produselor contrafăcute, scrie playtech.ro.

De asemenea, nu s-a demonstrat că potențialii clienți au refuzat produsele originale ca urmare a activității inculpatei. Astfel, instanța a respins cererile de daune formulate de companiile de renume și a decis că simpla deținere și vânzare a parfumurilor contrafăcute nu constituie o dovadă suficientă pentru a justifica daune morale.

„În plus, părțile civile nu au făcut dovada faptului că prin comiterea, de către inculpată, a faptei, cifra lor de afaceri ar fi fost afectată ori potenţialii clienţi au refuzat să mai cumpere produse originale, aspecte care de asemenea ar putea justifica aprecierea producerii unei vătămări şi implicit existenţa unui prejudiciu. Astfel, simpla deținere în vederea comercializării bunurilor contrafăcute nu poate fi prezumată de instanța de judecată ca aducând atingere unor drepturi nepatrimoniale ale părții civile și să justifice acordarea de daune morale”, mai spun magistrații de la Judecătoria Suceava.
Femeia de afaceri a fost investigată de procurori după ce în august 2018, în urma unor percheziții, au fost descoperite peste 1.000 de parfumuri și produse cosmetice contrafăcute în standul său din Bazarul Suceava. Procesul a fost inițiat în iulie 2023, dar instanța a considerat că termenul de prescripție a făcut imposibilă continuarea procedurilor legale. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de zece zile.

Publicitate

Riscurile parfumurilor contrafăcute

Parfumurile contrafăcute reprezintă o problemă semnificativă în industria cosmeticelor, având efecte negative atât asupra consumatorilor, cât și asupra companiilor de branduri renumite. Aceste produse imitatoare sunt adesea fabricate cu ingrediente de calitate inferioară, care pot provoca reacții adverse la utilizatori, precum iritații ale pielii sau alergii.

În plus, parfumurile contrafăcute nu respectă standardele de siguranță și igienă, putând conține substanțe nocive. Pe lângă riscurile pentru sănătate, ele contribuie la pierderi financiare pentru companiile legitime, care investesc în dezvoltarea și promovarea produselor lor. Aceste practici ilicite subminează, de asemenea, încrederea consumatorilor în produsele originale și afectează echitatea pe piață, generând daune considerabile industriei parfumurilor.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Botoșani: Trei persoane au decedat, iar alta a ajuns la spital cu arsuri grave, după incendii generate de jarul căzut din sobă, iarna trecută

Publicat

Publicitate

Tragediile provocate de jarul căzut din sobă pot fi prevenite! Trei persoane au decedat, iar alta a ajuns la spital cu arsuri grave în urma unor incendii generate de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile, iarna trecută.

Tragediile s-au produs în localitățile Costești, Dorohoi și Corlăteni.

Victimele locuiau singure, în case izolate și au adormit cu focul aprins în sobă. Jarul căzut din mijlocul de încălzire a aprins lucrurile din încăpere, care au ars mocnit. Când vecinii au observat flăcările, pentru trei dintre ei a fost prea târziu. Asemenea lor, iarnă de iarnă, și alți botoșăneni care locuiau singuri și-au pierdut viața în condiții asemănătoare.

Alte zeci de persoane au rămas fără acoperiș deasupra capului, din aceeași cauză.

Sunt drame care pot fi prevenite, respectând următoarele măsuri și reguli:

– nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire;

Publicitate

– nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

– nu lăsați ușa sobei deschisă;

– nu supraîncălziți soba;

Publicitate

– montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;

– nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere;

– nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;

– stingeți focul pe timpul nopții.

Citeste mai mult

Eveniment

Aproape 7.000 de români cu reşedinţa în străinătate s-au înscris pe site-ul AEP pentru a vota prin corespondență la alegerile parlamentare

Publicat

Publicitate

Aproape 7.000 de români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate s-au înscris pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente pentru a vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare.

Potrivit site-ului AEP, 6.839 de persoane s-au înregistrat pentru a-şi exercita dreptul de vot prin corespondenţă la scrutinul din 1 decembrie.

Perioada de înscriere s-a încheiat joi.

Cele mai multe cereri de vot prin corespondenţă au fost depuse de românii din Marea Britanie (1.544), Germania (1.359), Elveţia (524), Ţările de Jos (462). Urmează Franţa, Spania, Belgia şi Italia şi SUA.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate şi care deţine un document care dovedeşte dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine, solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă din străinătate.

Totodată, cetăţenii români din străinătate s-au putut înregistra până la sfârşitul lunii septembrie ca alegători la secţiile de votare. Astfel, pentru parlamentare, au depus cereri pentru a vota la o secţie 6.067 de alegători.

Publicitate

Cele mai multe cereri au venit de la românii din Ţările de Jos (1.512), Marea Britanie (987), Germania (643), Franţa (421) şi Italia (410).

Pentru alegerile prezidenţiale, s-au înregistrat pentru a vota prin corespondenţă 6.916 cetăţeni. Cei mai mulţi români care vor vota pentru preşedintele ţării prin corespondenţă sunt din Marea Britanie (1.609), Germania (1.347), Elveţia (555), Ţările de Jos (421), Franţa (410).

Pentru a vota la o secţie s-au înscris 6.751 de români din diaspora. Cei mai mulţi alegători sunt din Ţările de Jos (1.653), Marea Britanie (1.107), Germania (732), Italia (478), Franţa (471). AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

În România, salariul mediu brut al femeilor este mai mare decât al bărbaţilor, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu

Publicat

Publicitate

În România salariul mediu brut al femeilor este mai mare decât salariul mediu brut al bărbaţilor. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat joi că, potrivit datelor Inspecţiei Muncii, bărbaţii câştigă 6.261 de lei, iar femeile 6.762 de lei, scrie alba24.ro.

„Făcând o medie a tuturor veniturilor domnilor şi a tuturor veniturilor doamnelor şi făcând o medie a acestora şi apoi comparând mediile rezultatele pe care ni le dau colegii noştri de la Inspecţia Muncii, spun că salariul mediu brut calculat doar pentru contractele individuale de muncă ale domnilor este de 6.261 de lei, iar salariul mediu brut calculat contractelor individuale de muncă ale doamnelor este de 6.762 de lei.

Altfel spus, observăm o schimbare importantă şi anume faptul că salariul mediu brut al femeilor este mai mare decât salariul mediu brut al bărbaţilor, conform datelor Inspecţiei Muncii. (…)

Nu avem un indicator public pe care Institutul Naţional de Statistică sau noi să îl utilizăm ulterior. Calculul este făcut utilizând aritmetică elementară de clasa a doua şi utilizând doar datele din contractele individuale de muncă. Acestea nu sunt toate tipurile de venit din economie fiindcă avem şi raport de serviciu, avem şi contracte de management, şi aşa mai departe”, a spus ministrul Muncii la dezbaterea „Rezilienţa în acţiune: Leadership-ul femeilor în comunităţi democratice”.

Ministrul Muncii a menţionat că este important de ştiut că în ţara noastră există un echilibru între numărul contractelor de muncă al femeilor şi al bărbaţilor, scrie Agerpres.

„Este important de ştiut faptul că astăzi, în România, dintr-un număr total de circa 6.700.000 de contracte de muncă înregistrate de Inspecţia Muncii în REVISAL avem un număr relativ echilibrat al contractelor de muncă pe care doamnele şi domnii le au, adică undeva la 3.300.000 contracte de muncă ale unor angajate femei şi 3.350.000 ale unor angajaţi bărbaţi.

Publicitate

Acesta poate fi un semnal important, dar eu nu m-aş grăbi să judec după asta, fiindcă există sectoare în care prezenţa doamnelor este încă fragilă şi la început şi de foarte multe ori relevant în analiza noastră poate fi chiar sectorul de apărare, ordine publică şi apărare naţională.

Există sectoare precum educaţia, sănătatea şi asistenţa socială unde prezenţa doamnelor este semnificativă”, a mai precizat Simona Bucura-Oprescu.

În ce priveşte politica, ministrul Muncii a spus că în funcţiile alese, fie că vorbim despre administraţia locală, fie că vorbim despre Parlament, „prezenţa femeilor este mult mai redusă decât prezenţa domnilor”.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Apostol și Evanghelist Luca

Publicat

Publicitate

Sfântul, slăvitul și întru-tot lăudatul Apostol și Evanghelist Luca este autorul Evangheliei după Luca, însoțitorul Sfântului Apostol Pavel (Filimon 1, 24; 2 Timotei 4, 10-11) și este numărat printre Cei Șaptezeci de Apostoli. El s-a născut în Antiohia siriană și era medic. El este considerat a fi fondatorul iconografiei.

Emblema sa de evanghelist este un vițel, cea de-a treia figură simbolică menționată în Iezechiel (1, 10), care este un simbol al rangului sacrificial și preoțesc ale lui Hristos, așa cum sunt ele menționate de Sfântul Irineu. Prăznuirea sa se face la 18 octombrie, la 22 aprilie împreună cu Apostolii Nataniel și Climent, la 20 iunie ziua în care moaștele sale, alături de ale altor sfinți, au fost mutate în Biserica Sfinților Apostoli din Constantinopol, precum și la 4 ianuarie, împreună cu soborul Celor Șaptezeci. Sfântul Luca s-a născut în Antiohia.

În tinerețe a studiat filozofia, medicina și arta. Sfântul Luca a venit în Ierusalim unde a venit la credința în Hristos. Conform tradiției, el și Cleopa l-au întâlnit pe Domnul înviat pe drumul spre Emaus (Luca 24 – unde numele lui Luca nu este menționat, de unde îndoiala unor bibliști). După Pogorârea Duhului Sfânt, Luca se reîntoarce în Antiohia, apoi călătorește spre Roma împreună cu Sfântul Pavel convertind mulțime de evrei și păgâni la credința creștină. “Luca, doctorul iubit, … te salută”, scrie Apostolul Pavel către Coloseni (Coloseni 4:14). La solicitarea creștinilor, Sfântul Luca scrie o Evanghelie. În conformitate cu anumite dovezi, aceasta se întâmpla în jurul anului 60 d.Hr., iar conform altora în jurul anului 80 d.Hr. După mucenicia Sfântului Apostol Pavel, Sfântul Luca propovăduiește Evanghelia de-a lungul Italiei, Dalmației, Macedoniei și altor regiuni.

La bătrânețe merge în Libia și în Egiptul de Sus; din Egipt se reîntoarce în Grecia unde continuă să propovăduiască și să convertească cu mult zel în ciuda vârstei sale. În completare la Evanghelia sa, Sfântul Apostol Luca scrie Faptele Apostolilor și dedică amândouă aceste scrieri lui Teofil, guvernatorul din Ahaia. La vârsta de 84 de ani, idolatrii înrăiți îl prind și îl torturează pentru credința în Hristos, apoi îl spânzură de un măslin în orașul Teba, în Boethia.
El pictează trei icoane ale Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu, dar și icoane ale Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Din acest motiv, Sfântul Evanghelist Luca este considerat fondatorul iconografiei creștine. Conform Tradiției, Sfântul Luca este cel care a pictat prima icoană a Maicii Domnului zisă Povățuitoarea (sau „arătătoarea drumului” – gr. Hodigitria).

Moaștele sale făcătoare de minuni sunt mutate la Constantinopol în timpul împăratului Constanțiu (357 d.Hr.), fiul Sfântului Constantin.
Capul sfântului Luca este adus la Roma de sfântul Grigorie cel Mare la sfârșitul secolului al VI-lea.
În 1204, cruciații celei de-a IV-a Cruciade fură moaștele sfântului Luca de la Constantinopol și le aduc la Padova (Italia), unde se găsesc și acum, în biserica Santa Justina din centrul acestui oraș.
În 1992, mitropolitul Ieromin de Tebei și Livadia (devenit actualmente Arhiepiscop al Bisericii Greciei) a cerut Bisericii Romano-Catolice “un fragment semnificativ din moaștele Sfântului Luca, pentru a puse la închinare acolo unde se găsește mormântul sfântului evanghelist și unde este venerat astăzi”. Cu această ocazie, o cercetare științifică a moaștelor din Padova a arătat că ele sunt rămășițele unui bărbat de origină siriană, care a murit undeva între anii 130 și 400d.Hr. Episcopul romano-catolic de Padova a dăruit mitropolitului Ieronim coasta de lângă inimă din moaștele sfântului Luca pentru a fi păstrată și venerată la mormântul sfântului din Tebatomb in Thebes, Greece.

Mormântul sfântului Luca este făcător de minuni până astăzi. În 22 decembrie 1997 la orele 1.30 pm din marmura mormântului sfântului Luca a început să curgă mir.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending