Connect with us

Eveniment

Lângă noi: Profesor de sport din Suceava, trimis în judecată pentru relații sexuale cu o elevă de 15 ani

Publicat

Publicitate

Caz șocant în Suceava. Directorul unei școli, care este și profesor de sport și consilier local PSD, a fost trimis în judecată pentru relații sexuale cu o elevă de 15 ani! Deși a fost condamnat în primă instanță, profesorul predă în continuare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Sălbăticie cu parul: Doi botoșăneni au fost trimiși în judecată după ce și-au bătut crunt vecinul la beție

Publicat

Publicitate

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a anunțat astăzi că a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaților B.P., în vârstă de 40 de ani, din com. Broscăuți, jud. Botoșani și C.A., în vârstă de 36 de ani, din com. Ungureni, jud. Botoșani, cercetați săvârşirea infracţiunii de „tentativă de omor”.

S-a reţinut că, în data de 10.11.2024, în jurul orei 15.00, în timp ce se aflau în locuința unei persoane din localitatea Broscăuți, pe fondul unui conflict spontan și al consumului de alcool, inculpații au lovit cu pumnii, picioarele, dar și cu câte un par din lemn în zona corpului și a capului persoana vătămată V.G., cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 63-65 de zile de îngrijiri medicale.

“Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Citeste mai mult

Eveniment

Legea Arendei a fost modificată: Terenurile pot fi arendate pe o durată de MINIM 7 ani

Publicat

Publicitate

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect care aduce o serie de modificări la Legea Arendei și care precuzează că terenurile pot fi arendate pe o durată de MINIM 7 ani, relatează alba24.ro.

Propunerea legislativă modifică Legea nr.287/2009 privind Codul civil, în sensul instituirii duratei arendării de minimum 7 ani „pentru a asigura previzibilitate şi stabilitate”.

S-au înregistrat 204 voturi „pentru”, 39 „contra” şi 14 abţineri, transmite Agerpres.

Durata arendării este de minimum 7 ani şi se consideră a fi făcută pe toată perioada necesară recoltării fructelor pe care bunul agricol urmează să le producă”, prevede proiectul.

Subarendarea totală sau parţială este interzisă, sub sancţiunea nulităţii, cu excepţia schimbului de utilizare a terenului între arendaşi.

Contractul de arendare încetează înainte de împlinirea termenului prin incapacitatea sau falimentul arendaşului ori prin neplata arendei în termenul prevăzut în contract.

Publicitate

În cazul decesului arendatorului, moştenitorii sunt obligaţi să menţină contractul de arendare pe durata încheiată cu arendaşul.

În cazul vânzării terenului, cumpărătorul este obligat să menţină contractul de arendare până la expirarea termenului de valabilitate.

Contractele de arendare încheiate înainte de data intrării în vigoare a prezentei legi rămân valabile până la încetarea duratei acestora, mai prevede actul normativ. Camera Deputaţilor este for decizional.

Modificări importante la Legea Arendei: Ce este arendarea

Arendarea reprezintă un contract prin care proprietarul unui bun agricol (arendatorul) cedează temporar dreptul de exploatare a acestuia către o altă persoană (arendașul), în schimbul unei plăți numite arendă.

Acest acord permite arendașului să utilizeze bunul agricol pentru o perioadă determinată, beneficiind de producția obținută, în timp ce arendatorul primește o compensație financiară.

Obiectul arendării poate include diverse bunuri agricole, precum:

  • Terenuri cu destinație agricolă: arabile, vii, livezi, pepiniere, pășuni etc.
  • Animale destinate exploatării agricole.
  • Construcții și instalații agrozootehnice.
  • Mașini, utilaje și alte echipamente agricole.

Conform legislației în vigoare, contractul de arendă trebuie încheiat în formă scrisă, sub sancțiunea nulității absolute, și înregistrat la consiliul local în a cărui rază teritorială se află bunurile arendate.

Citeste mai mult

Eveniment

Incendiu la Dorohoi. O casă de pe strada Colonel Vasiliu a luat foc

Publicat

Publicitate

O casă de pe strada Colonel Vasiliu din municipiul Dorohoi a luat foc, în această după-amiază, cel mai probabil din cauza coșului de fum neizolat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului. Vecinii au observat incendiul și au sunat după ajutor, la 112.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că ardeau acoperișului casei și bunurile din camera centralei, bucătărie și un dormitor. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor, pompierii au intervenit mai bine de două ore.  Au fost salvate și protejate de foc bunurile din alte patru încăperi, o casă din aceeași gospodărie, locuința vecinilor, dar și o autoutilitară.

Pentru prevenirea unor situații similare, ISU Botoșani vă reamintește:

– verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grunzi, astereală etc.);

– curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);

Publicitate

– îngrășați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;

– păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: 20 de ani de la înființarea IGSU: Zeci de copii în vizită la subunitățile de pompieri din județul Botoșani

Publicat

Publicitate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a organizat ieri și astăzi, „Ziua Porţilor Deschise”, în contextul sărbătoririi a 20 de la înființarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, curțile Detașamentului de Pompieri Dorohoi și Stației de Pompieri Săveni s-au umplut cu elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Murariu” Cristinești, Școlii Gimnaziale nr.1 Știubieni și Școlii Gimnaziale nr.2 Negreni.

Autospecialele de stingere cu apă și spumă, autospeciala de lucru la înălțime, autospeciala de descarcerare și ambulanța SMURD, toate au fost studiate, îndeaproape, de vizitatori.

Aceștia au avut ocazia să vadă cum se folosește fiecare accesoriu, în parte. Copiii au urcat, pe rând, în autospecialele de intervenție și au aflat cum protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi a căştii de protecţie.

Pompierii le-au prezentat sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situație de urgență, fie că este vorba despre incendiu, inundație, cutremur sau chiar de descoperirea muniției rămase neexplodate, printre care amintim:

– să nu se joace cu chibriturile, brichetele sau obiectele pirotehnice și să nu aprindă lumânări;

Publicitate

– să nu imite lucrurile periculoase pe care le văd pe rețelele de socializare și să nu accepte provocările persoanelor necunoscute;

– să nu se cațăre în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;

– să nu se joace în zona căilor ferate și să nu se urce pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face o fotografie;

– dacă văd un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, să se îndepărteze și să cheme un adult să vadă despre ce este vorba.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending