Connect with us
Publicitate

Eveniment

Lângă noi: Botoșănean din Flămânzi, prins conducând cu viteză și drugtest POZITIV la Frasin, în Suceava

Publicat

Publicitate

Un botoșănean din Flămânzi a fost prins de polițiștii suceveni conducând cu viteză, totodată fiind testat pozitiv la testul Drugtest, în localitatea Frasin din județul în Suceava.

Poliţiștii rutieri din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce desfășurau activități specifice pe linie de poliție rutieră în ziua de 10 noiembrie ora 20.02, fiind angrenați în acțiunea BLOCADA, pe DN 17, în localitatea Frasin au depistat în trafic un bărbat de 34 ani, din orașul Flămânzi, județul Botoșani, care a fost înregistrat cu aparatul radar conducând autoturismul cu viteză peste limita legală.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 108 alin. 1 lit. d). pct. 3 din OUG 195/2002, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Pentru că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanțe psihoactive”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (2) din C. Penal.

Sursa foto ilustrativ: Arhiva

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

CFR Călători, reduceri de 20% pentru călătoriile cu trenul în mai multe țări europene

Publicat

Publicitate

Potrivit companiei, reducerea se acordă categoriilor de călători Adult, Senior, Tânăr și Copil, atât la clasa 1 cât și la clasa a 2-a.

CFR Călători oferă reduceri de 20%, în perioada 4 – 18 iulie, la Interrail Global Pass sau One County Pass – abonamente pentru călătorii cu trenul în țările europene, cu valabilitate începând de la 1 septembrie, informează alba24.ro.

„Pentru mulți oameni, vara este strâns legată de sentimentul de libertate. Libertatea de a explora un oraș nou, libertatea timpului petrecut în natură, libertatea de a călători cu prietenii vechi, dar și cu oameni noi pe care îi poți cunoaște pe parcurs.

Astfel, bucură-te de vară pe tot parcursul anului cu 20% la reducere la Pass-urile Interrail”, au transmis recent reprezentanții Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători – CFR Călători.

Potrivit companiei, reducerea se acordă categoriilor de călători Adult, Senior, Tânăr și Copil, atât la clasa 1 cât și la clasa a 2-a.

Publicitate

CFR Călători, reduceri de 20% pentru călătoriile cu trenul în mai multe țări europene

Reducerea pentru Interrail Global Pass se aplică:

  • cu valabilitate flexi: 4, 5, 7 zile din 1 lună, 10, 15 zile din 2 luni
  • cu valabilitate continua: 15, 22 zile continuu, 1, 2 si 3 luni continuu

Reducerea pentru One Country Pass se aplică:

  • pentru următoarele țări: Marea Britanie, Spania, Austria, Franța, Italia, Benelux (Belgia, Olanda și Luxemburg), Irlanda (Republica Irlanda și Irlanda de Nord), Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Portugalia, România, Bulgaria, Croația, Macedonia, Letonia, Lituania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Turcia cu valabilitate flexi: 3, 4, 5, 6, 8 zile din 1 lună
  • pentru călătorii operate de compania maritimă ATTICA GROUP între Italia și Grecia precum și între unele insule din Grecia cu valabilitate flexi: 4, 6 zile din 1 lună.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Internațional / Oferte / Interrail și pe http://www.interrail.eu.

Publicitate

Ofertele Interrail Global Pass și One Country Pass sunt vândute la casele de bilete din staţiile şi agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional.

Pentru informații despre circulația trenurilor internaţionale accesați https://bileteinternationale.cfrcalatori.ro.

Citeste mai mult

Eveniment

Mai multe străzi din municipiul Botoșani rămân astăzi fără apă. În aceeași situație sunt și locuitorii din cartierul ANL Cișmea

Publicat

Publicitate

Echipele Nova Apaserv Botoșani intervin astăzi, 06.07.2024, pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii survenite la nivelul sistemului de alimentare cu apă, de pe strada Doboșari, din municipiul Botoșani.

Astfel, în intervalul orar 09:00-15:00, se sistează furnizarea apei potabile consumatorilor ce locuiesc pe străzile: Ștefan cel Mare, Doboșari, Hatman Arbore, Luizoaia, Aleea Iacob Iacobovici, respectiv abonaților din  cartierul A.N.L Cișmea.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile la parametrii optimi în cel mai scurt timp.

Citeste mai mult

Eveniment

Încă o minivacanță la orizont: Patru zile libere legate în august

Publicat

Publicitate

După minivacanța de Rusalii, angajații din România vor avea parte de o nouă perioadă de relaxare luna viitoare. Aceștia se vor putea bucura de un weekend prelungit, grație unei noi zile libere de la stat, scrie realitatea.net.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria) este o zi liberă de la stat, astfel că și în 2024 angajații vor beneficia de liber la muncă.

În acest an, Sfânta Maria cade într-o zi de joi, iar Guvernul a decis să facă punte cu weekendul, ceea ce înseamnă că și ziua de vineri va fi liberă pentru bugetari.

Astfel, se va crea o minivacanță de 4 zile, oferindu-le angajaților ocazia să se relaxeze și să petreacă timp alături de cei dragi.

Citeste mai mult

Eveniment

Ediția a III-a a Concursului „Bate Toaca la Mănăstirea Bucium” se apropie. S-a dat startul înscrierilor

Publicat

Publicitate

„Bate Toaca la Mănăstirea Bucium”
Ediția a III-a a Concursului de Toacă pentru Tineri se apropie!
Cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan, dăm startul înscrierilor pentru competiția care aduce împreună tineri din toată Arhiepiscopia Iașilor, tineri care Îi înalță lui Dumnezeu o altfel de rugăciune prin măiestria de a armoniza sunetele ciocanelor pe toacă.
Invităm să ia parte la concurs, copii și tineri cu vârsta între 5 și 18 ani. Participanții vor fi împărțiți în două grupe de vârstă.
Pentru că susținem potențialul tinerilor, dedicarea și efortul lor, pentru fiecare dintre cele două categorii am pregătit câte 3 premii:
Locul 1 – 300 lei
Locul 2 – 200 lei
Locul 3 – 100 lei
Fiecare participant va primi în dar o carte din partea Mănăstirii Bucium.
Evenimentul are loc în data de 12 iulie (vineri) începând cu ora 17:00, la Mănăstirea „Tuturor Sfinților” Bucium din Iași.
Pentru înscrieri și detalii vă invităm să îl contactați pe părintele Mihail Siminciuc, tel: 0747 897 113, sau pe Marian Orzetic, tel: 0731 442 323.
Concursul este organizat de Mănăstirea Bucium în parteneriat cu Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending