Connect with us
Publicitate

Eveniment

La Săveni s-a desfășurat etapa locală a Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”

Publicat

Publicitate

În data de 16 aprilie, sediul Protopopiatului Săveni a fost gazdă pentru desfășurarea etapei locale a Concursului Național Catehetic, derulat pe parcursul acestui început de an.

În data de 16 aprilie, la sediul Protopopiatului Săveni a avut loc etapa locală a Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, moment de evaluare a proiectelor pe care părinții cateheți ai protopopiatului le-au alcătuit, le-au susținut și le-au aplicat în parohiile unde slujesc.

Prin urmare, ca rod al activității lor catehetice, participanții au înaintat comisiei prezidată de către prof. Iulia Tronciu, proiectele aferente complexei lucrări de învățare și de ghidare a tinerilor din parohii, proiecte care, anul acesta au avut drept scop identificarea și implicarea în împlinirea nevoilor pe care cei în suferință din parohiile în care viețuiesc le au.

Publicitate

S-au evidențiat între participanți pr. Ionel Băicănescu, preot slujitor la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Bobulești, precum și pr. Marian Pancu, paroh al Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Bodeasa.

Câștigătorul etapei locale a fost pr. Gelu Costăchescu de la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Tudor Vladimirescu, care de altfel, va și reprezenta Protopopiatul Săveni la etapa eparhială din data de 25 aprilie, la Iași.

Mărturii ale participanților:

Publicitate

„Concursul Național Catehetic «Hristos – Cuvântul care vindecă» a fost o reală bucurie pentru parohia noastră prin prisma faptului că tinerii au învățat ce este milostenia și grija față de aproapele, iar cei vârstnici au simțit dragostea și compasiunea tinerilor. Adevăratul câștig al acestui concurs este de a ne fi făcut să fim mai responsabili la nevoile celor din jur și mai uniți ca și comunitate”. (pr. Ionel Băicănescu)

„Concursul Național Catehetic desfășurat la Parohia «Sfânta Cuvioasă Parascheva», Bodeasa a fost o premieră pentru acest sat. În cadrul acestui proiect credincioșii au prezentat un interes foarte ridicat, informațiile dobândite, considerându-le a le fi foarte folositoare și necesare. În cadrul acestor cateheze am căutat să le arăt de ce este important să săvârșim Sfintele Taine și care este beneficiul adus sufletelor și trupurilor noastre prin intermediul lor. Munca si truda depusă împreună cu credincioșii parohiei Bodeasa s-au încununat cu săvârșirea Sfintei Liturghii.” (pr. Marian Pancu)

„Am început abia al treilea an de preoție și sunt recunoscător pentru această oportunitate de a participa la Concursul Național Catehetic. Ne-am străduit cu toții, cei din parohia „Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil”, Tudor Vladimirescu, să dăm dovadă că suntem frumoși – sufletește și trupește și putem face lucruri deosebite pentru sănătatea noastră și a celor din jur. Deși înainte nu prea veneau copiii la biserică, acum după ce am început să îi antrenăm în diverse activități catehetice și recreative, constatăm că prezența și implicarea lor în viața duhovnicească a parohiei într-un număr crescând nu este doar un accident, ci mai degrabă este rodul muncii noastre, a tuturor în această direcție.” (pr. Gelu Costăchescu)

Publicitate

(pr. Florin Cîtea – responsabil catehizare Protopopiatul Săveni)

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Șefii structurilor MAI din județ, băgați în ședință de prefectul de Botoșani

Publicat

Publicitate

La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costîn Tudor – Împuternicit șef al IPJ Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru – Inspector Șef al ISU Botoșani, Colonel Cristian Boariu – Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani și Comisar șef Marian Grigoriu – șef Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În cadrul ședinței au fost trecute în revistă evenimentele publice cu participare numeroasă organizate în următoarea perioadă.

În această săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, va asigura ordinea și siguranța publică la manifestările publice cu participare numeroasă, cele mai de amploare fiind Festivalul ,”Satule, mândră grădină” în orașul Bucecea  pe 21 mai și Festivalul ”Floare albastră” la Ipotești în perioada 25-26 mai.

Publicitate

Totodată, structurile Ministerului Afacerilor Interne, potrivit competențelor instituționale, vor dispune măsurile necesare în vederea prevenirii faptelor antisociale de natură penală și contravențională la mai multe manifestări cultural-artistice, respectiv Ziua comunei Coșula, Balul satului la Hudești, Întâlnirea Fiilor Satului Ionășeni.

De asemenea, efectivele de jandarmerie și poliție vor acționa pentru prevenirea consumului și comercializării ilicite de substanțe cu efect psihoactiv, conform prevederilor Legii nr.143/2000.

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă: ”Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale. Totodată, în perioada campaniei electorale, aferentă alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie, efectivele MAI sunt mobilizate pentru luarea tuturor măsurilor necesare prevenirii incidentelor electorale.”

Publicitate

https://bt.prefectura.mai.gov.ro/sedinta-operativa-cu-sefii-structurilor-judetene-ale-mai-20-mai-2024/

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Proiectil perforant descoperit la un centru de colectare a fierului vechi din Botoșani

Publicat

Publicitate

Un proiectil perforant a fost descoperit, astăzi, la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Botoșani. Un angajat a observat obiectul pe rampa de sortare a deșeurilor feroase. Acesta și-a dat seama că ar putea să fie muniție neexplodată și a cerut ajutorul autorităților.

La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani Botoșani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că este vorba despre un proiectil perforant, calibru 88 mm, în perfectă stare de funcționare. Acesta a fost ridicat, transportat și depozitat în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, urmând să fie distrus.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

Publicitate

În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

(P) VIDEO Valeriu Iftime: „Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, înseamnă că managementul local a eșuat complet”

Publicat

Publicitate

Iată, unde ne-a adus “experiența” în administrație la Botoșani! Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, dacă ei răspund atât de vehement că nu văd nicio oportunitate, înseamnă că managementul local a eșuat complet! Eu unul NU VREAU să mai privesc cum tinerii pleacă nemulțumiți în alte județe sau chiar în străinătate din cauza eșecului administrației și a modului cum unii înțeleg să trateze județul. Tăiatul de panglici nu oprește “exodul”! Ipocrizia cu care unii vorbesc despre accelerarea dezvoltării stârnește hohote de râs și apoi de plâns. Care dezvoltare? Cu cine? Mi-e teamă că o să ajungem un județ atât de îmbătrânit, încât în câțiva ani dezvoltarea va fi un ideal imposibil de atins. Schimbarea sunteți voi! Doar împreună putem opri acest “exod” trimițându-i acasă pe toți cei care au eșuat și au confundat județul cu proprietatea lor personală!

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Meseria de salvator, prezentată elevilor Liceului „Regina Maria” din Dorohoi

Publicat

Publicitate

Peste 200 de tineri de la Liceul „Regina Maria” din municipiul Dorohoi au aflat, astăzi, cum pot să devină pompieri. Pașii ce trebuie urmați pentru a putea îmbrăca haina de salvator le-au fost explicați chiar de un fost elev al acestei unități de învățământ, locotenent colonel Petrică Ciobănașu, împuternicit la comanda Detașamentului de Pompieri Dorohoi. Acesta le-a împărtășit experiențele trăite de-a lungul celor peste 27 de ani de activitate și le-a explicat avantajele și riscurile meseriei de pompier. Totodată, le-a prezentat o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD și le-a arătat cu funcționează fiecare accesoriu, în parte.

Prezenți la activitate, specialiștii Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani le-au prezentat tinerilor mai multe informații despre admiterea la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” – sesiunea ce avea loc în această vară, dar și la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, pentru sesiunea din toamna acestui an.

A fost pus accent pe facilitățile asigurate elevilor, printre care se numără: școlarizare gratuită; condiții de cazare și hrănire, fără costuri; locul de muncă asigurat după absolvire, prin repartiţie și multe altele.

Publicitate

Mai multe detalii referitoare la admitere și procesul de formare în cadrul

Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești și Facultății de Pompieri sunt disponibile pe site-urile instituțiilor: www.scoaladepompieri.ro și https://academiadepolitie.ro/facultatea-de-pompieri/ .

Informații suplimentare pot fi obținute de la Serviciul Resurse Umane al ISU Botoșani, de luni până vineri, între orele 09:00-15:00, telefonic, la numărul 0231/508 128.

Publicitate

Activitatea s-a desfășurat la solicitarea instituției de învățământ, în cadrul proiectului educativ de orientare școlară și profesională „Poveste de succes!”.

Publicitate

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending