Lucrările pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldova vor începe pe data 1 martie, anunţă Sorin Grindeanu, citat de mediafax.ro
Asocierea de constructori turci are la dispoziţie 1,09 miliarde de lei (fără TVA) şi 20 de luni pentru construcţia celor 13,90 km de autostradă, susţine ministrul Transporturilor.
Pe traseul acestui lot finanţat prin PNRR, care se desfăşoară între Dumbrava (judeţul Prahova) şi intersecţia şi municipiul Buzău, se vor construi un nod rutier (Spătaru) la intersecţia cu DN 2, un nod rutier (Buzău) la intersecţia cu DN 2B, 6 poduri şi un pasaj superior peste CF triaj şi peste DN 2B.
„Este ultimul din cele 13 loturi ale A7 (între Ploieşti şi Paşcani, finanţate prin PNRR) care intră în execuţie şi pe care trebuie să se circule cel mai târziu în anul 2026”, declară Grindeanu.
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Ce se întâmplă cu cardurile de la OTP Bank, după preluarea de către Banca Transilvania, este întrebarea pe care și-o pun mulți clienți ai băncii. Chiar dacă tranziția de la o bancă la alta este foarte ușoară, totuși cardurile trebuie schimbate într-un anumit interval de timp, scrie alba24.ro.
OTP Bank România va deveni parte din Banca Transilvania pe 28 februarie, iar acest proces va aduce câteva schimbări pentru clienți.
Între 28 februarie și 2 martie, vor avea loc operațiuni tehnice pentru integrarea serviciilor.
Până pe 28 februarie, ora 12:00, clienții OTP Bank își pot folosi în continuare conturile și aplicațiile actuale.
Ce se întâmplă cu cardurile de la OTP Bank
Cardurile OTP rămân active până pe 1 martie, ora 21:30, urmate de activarea cardurilor BT pe 2 martie la 7:00.
Clienții au acces complet la serviciile BT începând din 3 martie și trebuie să ridice noile carduri BT.
Publicitate
Cardurile OTP Bank România vor fi active până pe 1 martie, ora 21:30, potrivit economedia.ro.
Din 2 martie, ora 07:00, cardurile emise de Banca Transilvania vor deveni funcționale pentru foștii clienți OTP, iar din 3 martie, aceștia vor avea acces complet la toate produsele și serviciile BT.
Pentru o tranziție fără probleme, Banca Transilvania recomandă clienților să intre în posesia noilor carduri BT cât mai curând.
Aceștia pot verifica pe site-ul BT/OTPBankRomania sau în sucursale de unde își pot ridica noile carduri.
De asemenea, este important ca utilizatorii să fie atenți la tentativele de fraudă și să nu ofere date personale prin e-mailuri sau apeluri suspecte.
Pentru siguranța conturilor și a tranzacțiilor, activarea noului card BT trebuie făcută conform instrucțiunilor băncii.
Prin această integrare, clienții OTP Bank vor beneficia de o rețea extinsă de servicii și produse oferite de cea mai mare bancă din România.
În luna ianuarie 2025, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani un număr total de 264 persoane.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 ianuarie 2025, 121 au peste 45 de ani, 37 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 13 au între 30 și 35 de ani, 28 au între 25 și 30 de ani, iar 65 sunt tineri sub 25 de ani. Din totalul persoanelor ocupate, 93 sunt tineri NEETs.
Grupa de vârstă
Total raportat
Totalgeneral
264
< 25 ani
65
Între 25 şi 30 ani
28
Între 30 şi 35 ani
13
Între 35 şi 45 ani
37
Peste 45 ani
121
Numărul femeilor încadrate este de 123, iar al bărbaţilor de 141, ponderea acestora în totalul persoanelor încadrate fiind de 46,60%, respectiv de 53,40 %.
În funcţie de rezidenţă, 124 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 140 persoane sunt din mediul rural.
Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (94), profesionale (64), gimnaziale (67), postliceale (7) iar (3) fiind cu studii universitare. Din totalul persoanelor încadrate prin intermediul AJOFM Botoșani la data de 31.01.2025, un număr de 67 persoane fac parte din categoria celor greu şi foarte greu ocupabile .
Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Botoşani.
Publicitate
În perioada de referință, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 893 persoane.
Micuții iubitori de teatru sunt așteptați la Teatrul „Vasilache”, joi, 20 februarie 2025, de la ora 18:00 şi duminică, 23 februarie 2025, de la orele 11:00 şi 12:30, la spectacolul „Aventurile lui Chiţ”.
Veţi urmări o poveste a unui şoricel „de teatru”. El ronţăie decorurile vechi depozitate în podul teatrului, decoruri şi recuzita de care toata lumea pare că a uitat. Mai puţin Chiţ, care, scotocind prin cutii de carton se întâlneşte cu o balerină, cu câţiva cântăreţi mexicani, cu doi instrumentişti şi chiar cu câteva fantome. Chiţ îi aduce la rampă pe noii lui prieteni, personajele având un rol prin care s-au definit.
Regia, scenografia şi ilustraţia muzicală sunt semnate de Valentin Dobrescu.
Publicitate
Păpuşile sunt mânuite de actorii: Andrei Bordianu, Andrei Iurescu, Ana-Maria Apetrei, Cosmin Tanasă, Ioana Buta, Oana Asofiei, şi Pavel Petrași.
Spectacolul „Aventurile lui Chiţ” a fost prezentat în anul 2000 în cadrul Festivalul Internaţional „Sub căciula lui Guguţă” de la Chişinău – Republica Moldova. Spectacolul a fost apreciat de juriu şi distins cu Premiul pentru inovaţii în arta animaţiei spectacolului „Aventurile lui Chiţ”
Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 18 ani.
Detașamentul de Pompieri Dorohoi și-a deschis, astăzi, porțile pentru elevii Liceului „Regina Maria” Dorohoi, în cadrul Programului „Școala Altfel”. Atât cadrele didactice, cât și copiii și-au dorit să petreacă timpul alături de pompieri pentru a afla mai multe informații despre misiunile salvatorilor, dar și sfaturi referitoare la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.
Pe parcursul vizitei, participanții au fost familiarizați cu activitățile zilnice ale pompierilor și au aflat informații esențiale despre cum să prevină pericolele în viața de zi cu zi. Elevii au putut adresa întrebări și au interacționat direct cu personalul detașamentului, descoperind rolul vital pe care aceștia îl au în protejarea comunității.
Vizitatorii au avut ocazia să vadă îndeaproape și autospecialele intervenție, să urce în acestea și să probeze echipamentele de protecție folosite de pompieri în misiunile operative.
La finalul întâlnirii, pompierii le-au reamintit cum trebuie să se comporte în caz de incendiu sau de cutremur.
Informare preventivă
În caz de incendiu:
– păstraţi-vă calmul și cereți ajutorul personalului unității de învățământ;
Publicitate
– părăsiți clădirea sub supravegherea și îndrumarea unui cadru didactic;
– urmaţi căile de evacuare marcate. Nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua ghiozdanele sau alte obiecte de valoare;
– când aţi ajuns în curte, îndreptaţi-vă spre locul de adunare marcat corespunzător. Aici, cadrele didactice vor face prezenţa;
– aşteptaţi intervenția pompierilor.
În caz de cutremur:
– adăpostiți-vă sub pupitre și stați departe de ferestre, de pereții exteriori sau de obiectele care v-ar putea răni;
– protejaţi-vă capul şi faţa;
– nu ieșiți din clasă în timpul cutremurului;
– cadrul didactic va deschide ușa clasei și se va proteja lângă un perete de rezistență;
– veți putea ieși după terminarea seismului și verificarea căilor de evacuare.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.