Connect with us
Publicitate

Actualitate

La Botoșani doar nouă cămine de vârstnici sunt licenţiate. Bătrânii își duc zilele mai mult singuri pe la casele lor

Publicat

Datele centralizate de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale arată că numărul căminelor pentru persoane vârstnice licenţiate la 3 ianuarie 2022 era în România de 694, cele mai multe (peste 80%) fiind private.

Din totalul căminelor licenţiate, 123 erau publice şi 571 private, din care nouă sunt la Botoșani. Dintre cele din Botoșani, doar unul este în județ, în comuna Lunca, restul fiind plasate în municipiul Botoșani.

Conform datelor centralizate de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în județul Botoșani sunt autorizate umătoarele:

– Căminul pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure – Casa de odihnă Sf. Maria, care aparține de Asociația de Întrajutorare Sfânta Maria Botoșani

– Căminul pentru persoane vârstnice al Asociației de Întrajutorare Sfânta Maria Botoșani

– Centru rezidențial pentru persoane vârstnice Casa Maria al Asociației Glasul Bunicilor Botoșani

– Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice Casa Sf. Petru al Asociației Împreună Pentru Bunici Botoșani

– Centrul rezidențial Sfântul Mihail, care aparține Asociației Structuraăde Economie Socială Bio Nord Distribution Botoșani

– Centrul creștin de îngrijire bătrâni Casa Simeon al Fundației Operațiunea Dragostea Frățească Botoșani

– Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice Casa Cristina, administrat de S.C. Glasul Bunicilor S.R.L. Botoșani

– Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice de la Lunca care aparține și este administrat de Primăria Comunei Lunca – Compartiment Asistenţă Socială

Cel mai mare număr de cămine pentru persoane vârstnice se înregistra în Bucureşti (100, din care şapte publice) şi în judeţele Ilfov (55, din care două publice), Cluj (45, din care trei publice), Timiş (41, din care cinci publice), Bihor – 32 (toate private) şi Bacău (32, din care cinci publice).

La polul opus, judeţele cu cele mai puţine cămine licenţiate erau Ialomiţa – trei (toate publice), Tulcea – trei (unul public), Covasna – patru (din care două publice), Gorj – patru (toate private) şi Vaslui – patru (trei publice).

În judeţele Vrancea, Mehedinţi şi Ialomiţa erau licenţiate la data de 3 ianuarie doar cămine publice pentru persoane vârstnice, iar în Bihor, Gorj şi Satu Mare doar private.

Lista cu toate căminele din județele Modovei și din România poate fi consulată AICI.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un bărbat declarat mort a pierdut procesul prin care cerea anularea decesului. „În acte sunt mort, deşi trăiesc. Nu am nicio sursă de venit”

Publicat

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, din judeţul Vaslui, declarat decedat în anul 2016, deşi este în viaţă, a pierdut procesul prin care cerea anularea declarării decesului.

El a menţionat că a pierdut procesul din cauză că a formulat prea târziu calea de atac, la aproximativ doi ani de la pronunţarea decesului, iar solicitarea i-a fost respinsă ca inadmisibilă din punct de vedere procedural.

“În acte sunt mort, deşi trăiesc. Nu am nicio sursă de venit, iar din cauză că în acte figurez ca fiind decedat, nu mă pot angaja, nu pot face nimic în ţară”, a declarat bărbatul.

Constantin Reliu a plecat în 1992 la muncă în Turcia, ultima dată vizitându-şi familia în anul 1999. Din cauza neînţelegerilor din familie, el susţine că a rupt legătura cu rudele şi s-a stabilit în Turcia. În anul 2013, fiindcă nu mai primise nicio veste de la bărbat, soţia a solicitat în instanţă declararea decesului acestuia, ceea ce s-a întâmplat în anul 2016.

La începutul acestui an, Reliu a fost depistat de autorităţile din Turcia având documentele de şedere expirate, motiv pentru care a fost expulzat, iar la sosirea în ţară a aflat că este declarat decedat.

Bărbatul spune că doreşte să se reîntoarcă în Turcia, unde pretinde că are o firmă, dar pentru a-şi redobândi identitatea, trebuie să se adreseze din nou instanţei. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

IȘJ Botoșani: Lista posturilor vacante complete și incomplete pentru anul școlar 2024-2025

Publicat

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat lista posturilor/catedrelor vacante/rezervate complete și incomplete pentru anul școlar 2024-2025.

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat astăzi, pe pagina web și la sediul instituției, Lista posturilor/ catedrelor vacante/rezervate complete și incomplete pentru anul școlar 2024-2025.

https://isjbotosani.ro/categorie/mobilitate-personal-didactic-2024-2025/lista-posturi-vacante-rezervate-mobilitate-personal-didactic-2024-2025

 

„Pentru anul școlar viitor, la nivelul județului Botoșani, au fost publicate 1948 de posturi/ catedre vacante/rezervate: 273 pentru angajare pe perioadă nedeterminată și 1675 pentru angajare pe perioadă determinată. Din cele 1675, 309 posturi sunt complete, iar 1366 sunt incomplete. ” a declarat domnul profesor Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

 

Citeste mai mult

Administratie

FOTO: Construcţia Autostrăzii Paşcani- Suceava, care va trece prin Botoșani, a făcut un nou pas important. Cum va arăta

Publicat

Construcţia Autostrăzii Paşcani- Suceava a făcut un nou pas important, prin avizarea Studiului de Fezabilitate de către Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor, a anunţat, joi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

“Şi Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat astăzi Studiul de Fezabilitate, după ce documentul a fost avizat săptămâna trecută de CNAIR. Urmează avizarea acestui Studiu de Fezabilitate în Consiliul Interministerial şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern. Parte a A7 (Autostrada Moldovei), sectorul Paşcani- Suceava (62 de km) are o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport”, a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

 

Potrivit sursei citate, Autostrada va fi împărţită în două loturi, care vor fi licitate independent, respectiv Lotul 1 (33 km): Nod rutier Roşcani cu descărcare în DJ 208C şi Lotul 2 (28, 97 km): Nodul Rutier Aeroport şi Drum de legatură între DN29 şi Aeroport.

Ministrul Transporturilor a transmis că trei judeţe vor fi tranzitate de această nouă autostradă: Iaşi (12,3 km), Botoşani (6,5 km) şi Suceava (43,17 km). Pe traseu vor fi construite inclusiv 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 Centre de Întreţinere şi Coordonare şi 5 noduri rutiere: Tătăruşi – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roşcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B), Aeroport Suceava (cu drum acces în DN29 şi drum acces la Aeroport).

“Noua autostradă va asigura inclusiv legătura cu Punctul de Trecere a Frontierei româno-ucrainene de la Siret”, a mai scris Grindeanu pe pagina de socializare. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr de 20 de ani, din Suceava, amendat și lăsat fără lemnele pe care le transporta în comuna Lozna

Publicat

Miercuri, polițiștii din Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Lozna, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 20 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deținea documente legale pentru cantitatea de material lemnos pe care o transporta, de peste 2 metri cubi.

 

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending