Connect with us
Publicitate

Eveniment

La Botoșani a debutat Campionatul Național de Qwan Ki Do pentru Copii și Juniori

Publicat

La Botoșani a debutat ieri Campionatul Național de Qwan Ki Do pentru Copii și Juniori, o competiție care pune din nou pe harta sportului județul Botoșani.  

Campionatul este organizat de Federația de Arte Marțiale, Clubul Sportiv Dao Botoșani și Clubul Sportiv Sinh Dau Botoșani și are loc la Sala Polivalenta “Elisabeta Lipa” din Botoșani.

Conform organizatorilor, evenimentul reunește 681 sportivi proveniți din 29 de cluburi din 9 județe ale țării și se desfășoară pentru a doua oara consecutiv la Botoșani.

După ce ieri, sâmbătă, începând cu ora 10:00, au avut loc toate probele și premierea la categoriile 9-10 ani, iar apoi probele și premierea tuturor categoriilor 11-12 ani, astăzi, duminică, 24 martie 2024, începând cu ora 10:00 vor avea loc probele și premierea sportivilor la categoriile 7-8 ani și 13-15 ani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

Conferința „Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene” pentru oamenii de afaceri din Botoșani , organizată de Camera de Comerț

Publicat

BCR în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani  invită oamenii de afaceri să participe la conferința Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene, ediția a II-a, care va avea loc joi, 18 aprilie 2024, începând cu ora 10:30, la Salon Luceafarul, Popas Cucorani.

Vor fi dezbătute subiecte de interes pentru antreprenorii din județul Botoșani:

  • Ce finanțări europene sunt disponibile și când vor fi lansate apelurile de proiecte?
  • Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească IMM-urile pentru a accesa fondurile disponibile?
  • Care sunt alternativele de finanțare pentru contribuția proprie?
  • Ce trebuie să ai in vedere atunci când întocmești un plan de afaceri pentru finanțări din fonduri europene?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vor răspunde cei 7 speakeri în cadrul evenimentului.

Instrumentele financiare și cum susține BCR antreprenorii care apelează la resurse nerambursabile sunt, de asemenea, puncte de interes pe lista discuțiilor.

Avem convingerea că temele care vor fi puse in discuție și notorietatea celor care vă vor fi parteneri la aceste dezbateri, conform Agendei, vă vor trezi curiozitatea și veți fi alături de noi la acest eveniment important pentru mediul de business din Botoșani.

 

Save the date – joi, 18 aprilie 2024, ora 10:30

Remember the place – Salon Luceafarul, Popas Cucorani

 

Vă rugăm să confirmați prezența până pe data de 12 aprilie la:

tel 0744434961, e-mail secretariat@cciabt.ro  – Carmen Panțiru, CCIA Botoșani,

tel 0730044283, e-mail liviu.tului@bcr.ro  – Liviu Țului, Director Grup Retail, BCR

 

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Municipalitatea botoșăneană o obținut un nou premiu la Gala Smart City Industry Awards (SCIR)

Publicat

Municipalitatea botoșăneană o obținut un nou premiu la Gala Smart City Industry Awards (SCIR), organizat săptămâna trecută de Asociația Română Smart City (ARSC), la București.

Distincția dobândită la cea de-a 8-a ediție a Galei a fost acordată pentru proiectul
„Eminescu: o cultură, o rută în zona transfrontalieră Botoşani – Bălți”, la categoria EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ÎN ORAȘELE INTELIGENTE.
„Am fost onorat să primesc acest premiu care completează armonios colecția de distincții obținute de municipalitatea botoșăneană, printre care și cea de anul trecut, primită tot la GALA SCIR, la categoria SMART ECONOMY, pentru proiectul «Orașul cu cel mai accelerat potențial de dezvoltare – proiecte depuse spre finanțare de peste 100 milioane de euro în ultimele 12 luni». Felicitări colegilor! Premiul acesta este al tuturor botoșănenilor”, a susținut primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.
Beneficiar al proiectului derulat prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, Instrumentul European de Vecinătate este Primăria Municipiului Botoșani, cu parteneri Direcția Județeană de Cultură Botoșani, Primăria Municipiului Bălți și Liceul Mihai Eminescu Bălți.
Prin „Eminescu: o cultură, o rută în zona transfrontalieră Botoşani – Bălți”, în municipiu s-au realizat mai multe obiective, printre care:
-un traseu pietonal cultural „Mihai Eminescu”, începând din Centrul Istoric al municipiului Botoșani până la Colegiul Național Mihai Eminescu
-reabilitarea a două foișoare din Parcul „Mihai Eminescu”
-amenajarea unui centru de conferințe multimedia cu numele poetului, în clădirea cu sticlă din Centrul Istoric

Citeste mai mult

Eveniment

La fiecare 30 de minute, un român moare în urma unui infarct. Bolile cardiovasculare, principala cauză de deces în România

Publicat

Aceste boli sunt cauza principală a deceselor în România, contribuind cu peste jumătate din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional, scrie alba24.ro.

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în România, contribuind cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional.

Informațiile au fost prezentate de consilierul prezidenţial Diana Păun, care a subliniat că la fiecare 30 de minute, un român moare în urma unui infarct.

„În România, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a deceselor… Media în România este de 109 decese la 100.000 de locuitori, în comparaţie cu media Uniunii Europene de 44. (…)

La fiecare 30 de minute, un român moare din cauza unui infarct. (…)

Trebuie să luăm în considerare şi consecinţele economice şi sociale semnificative asociate gestionării acestor afecţiuni şi a dizabilităţilor pe care le provoacă”, a afirmat Păun, citat de Agerpres.

În opinia sa, este necesară o abordare integrată a problemei bolilor cardiovasculare.

Potrivit consilierului prezidenţial, cauzele bolilor cardiovasculare şi ale cardiomiopatiei sunt multiple şi se datorează unor factori nutriţionali, psihosociali şi organici diverşi.

Bolile cardiovasculare: factori de risc

Există factori de risc controlabili, a căror gestionare printr-un stil de viaţă sănătos poate duce la prevenirea bolilor cardiovasculare: obezitate, dislipidemie, fumat, diabet, inactivitate fizică şi stres.

„Cauzele bolilor cardiovasculare şi ale cardiomiopatiei sunt multiple şi se datorează unor factori nutriţionali, psihosociali şi organici. (…)

Există factori de risc controlabili, iar gestionarea lor printr-un stil de viaţă sănătos poate duce la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Mă refer la obezitate, dislipidemie, fumat, diabet, inactivitate fizică şi chiar stres.

Ca medic endocrinolog, pot confirma că stresul şi secreţia excesivă de cortizon pot duce la sindrom metabolic, risc cardiovascular şi altele.

Printre factorii de risc ai cardiomiopatiei se numără obezitatea şi consumul cronic de alcool”, a mai menţionat Diana Păun.

Păun a subliniat că un alt factor de risc în ceea ce priveşte bolile cardiovasculare este consumul de droguri şi chiar de steroizi anabolizanţi.

„Promovarea unui stil de viaţă sănătos este esenţială pentru prevenirea bolilor cardiovasculare”, a mai adăugat consilierul prezidenţial.

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Mucenic Retenție și cei împreună cu dânsul

Publicat

Sfântul Mucenic Terentie și cei împreună cu dânsul – 10 aprilie

Sfinţii Mucenici Terentie, Pompei, African, Maxim şi Dima erau africani la origine şi au trăit în anii domniei lui Deciu (249-251) şi a lui Fortunian dregătorul din Africa stăpânită de romani. Îndată după urcarea pe tron, Deciu a interzis creştinismul şi oricine era bănuit că se închină Dumnezeului creştinilor, trebuia să se lepede de Hristos şi să aducă jertfe idolilor. Dacă cineva s-ar fi împotrivit, era întemniţat şi chinuit până la moarte. Văzând acestea, dreptcredincioşii Terentie, Pompei şi toţi cei împreună cu ei, 40 fiind toţi, s-au unit şi au stat împotrivă bărbăteşte, mărturisind cu mult curaj pe Hristos Iisus Domnul. Ei şi-au adus aminte de cuvintele Mântuitorului Care îi învăţa pe ucenici zicându-le: „Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheenă” (Matei 10, 28). Deci, stând înaintea lui Fortunian, tinerii aceştia propovăduiau puterea lui Hristos şi neputinţa idolilor care erau cinstiţi de păgâni. Pentru aceasta, au fost cumplit chinuiţi, iar unora dintre ei le-au fost aduse soţiile, care îi implorau să se despartă de credinţa în Domnul Iisus. Sfinţii însă au rămas neclintiţi, şi pentru aceasta, din porunca dregătorului, după multe zile de întemniţare şi bătăi, li s-au tăiat capetele, primind astfel cununa muceniciei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending