Connect with us
Publicitate

Eveniment

Județul Botoșani, plasat sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică, ploi torențiale și vânt

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineață, 10 septembrie 2022, o atenționare de vreme rea ce vizează localități din 33 de județe. Va fi instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Avertizarea este valabilă până sâmbătă seară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 10 septembrie, ora 10:00 – 10 septembrie, ora 23:00, în Maramureș, Moldova, Dobrogea, local în nordul Transilvaniei, în Muntenia și la munte, vor fi perioade cu averse torențiale.

harta 10 septembrie

În regiunile sud-estice, după-amiaza și la începutul nopții vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în restul țării.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

Eveniment

Procesiunea cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv va fi supravegheată de jandarmi

Publicat

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință.
Luni, 22 aprilie, jandarmii, împreună cu partenerii instituționali, vor acționa pentru ca procesiunea cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, eveniment inclus în programul Hramului Bisericii Sfântul Gheorghe din municipiul Botoșani, să nu fie afectată de producerea unor incidente nedorite.
Începând cu ora 15.45, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani vor fi alături de cetațenii care vor asista la primirea Sfintelor Moaște, la slujba Vecerniei și a Litiei, precum și la procesiunea ce se va desfășura, de la ora 18.00, pe traseul str. Ion Pillat – Calea Națională – str. 1 Decembrie – Biserica Uspenia – str. Poștei – Biserica Sfântul Gheorghe.
Marți, 23 aprilie, jandarmii vor fi prezenți la Hramul Bisericii Sfântul Gheorghe, pentru ca liniștea specifică manifestărilor religioase să nu fie tulburată de producerea unor fapte antisociale de natură penală sau contravențională.
Având în vederea că deplasarea participanților la procesiune se va desfășura pe partea carosabilă, polițiștii rutieri vor lua măsuri de restricționare progresivă a circulației rutiere și de fluidizare a traficului rutier și pietonal pe intinerariul de deplasare.
Recomandăm participanților la manifestările religioase să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, iar conducătorilor auto să dea dovadă de răbdare, să reducă viteza de deplasare și să acorde atenția cuvenită participanților, în vederea eliminării riscului producerii unor accidente”, au transmis jandarmii.

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

O femeie din Păltiniș parcă a intrat în pământ. Polițiștii cer ajutorul populației

Publicat

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani, din comuna Păltiniș, care, la data de 17 aprilie a.c. a părăsit în mod voluntar domiciliul iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

Damian Elena are următoarele semnalmente: aproximativ 1.65 m înălțime, 50 kg, păr șaten tuns scurt, ochi căprui.

Vestimentația cunoscută:
Geacă de culoare maro, pantaloni de tip blue jeans negri, tricou roșu, în picioare avea ghete de culoare neagră.

Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să se adrezese celei mai apropiate unități de poliție!

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

FOTO: Micuții de la Grădinița 22 din Botoșani și-au primenit sufletul în așteptarea sărbătorii Învierii Domnului

Publicat

  Vineri, 19 aprilie 2024, mai mulți preșcolari de la Grădinița cu program prelungit nr. 22 Botoșani au vizitat Biserica „Izvorul Tămăduirii” și s-au închinat la sfintele icoane. Plini de emoție, copilașii de la grupa mare „Steluțele”, însoțiți de doamnele educatoare, au trecut pragul lăcașului de cult și s-au împărtășit cu Sfintele Taine spre sănătatea sufletului și a trupului. La această acțiune au fost prezenți și părinții.

 

  Parohia „Izvorul Tămăduirii” derulează împreună cu Grădinița nr. 22, pe parcursul anului școlar 2023 – 2024, parteneriatul social-religios „Micul creștin”. Acest parteneriat are ca scop familiarizarea copiilor cu sistemul valorilor religioase: evlavie, adevăr, rugăciune, smerenie, iertare și milostenie.

 

Rezultate aşteptate  de la acest parteneriat:

– copiii vor învăța să-L iubească și să-L respecte pe Dumnezeu;

– vor ști să deosebească binele de rău, vor trăi creștinește, curați ca îngerii la trup și la suflet;

– apropierea copiilor cât mai mult de adevăratele valori spirituale ale neamului românesc;

– apărarea cu tărie a credinței ortodoxe strămoșești;

– împlinirea de fapte bune, iubirea de aproapele;

– respectarea părinților și a bătrânilor, ajutarea celor nevoiași.

 

„Educația religioasă a copiilor trebuie și poate fi începută de la cea mai fragedă vârstă, pentru că primii ani ai copilăriei sunt hotărâtori pentru evoluția ulterioară a individului. Una dintre sarcinile educației religioase rezidă în formarea bunului creștin capabil de a cunoaște și a venera valorile sfinte”, a precizat Părintele paroh Ioan Alupoaiei.

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Economie

Se pregătesc noi taxe. Care sunt cele două scenarii aflate pe masa Guvernului

Publicat

Guvernul recunoaște indirect că se pregătesc noi taxe pentru români! Se reaprind discuțiile despre cotă unică fără excepții și impozitul progresiv, iar ambele variante presupun biruri noi pentru populație.
 

Pe de o parte, PSD ar vrea impozite mai mici pentru săraci, dar mai mari pentru bogati, în timp ce PNL insistă ca impozitul să fie același pentru toată lumea.

 

CE NOI TAXE PREGĂTEȘTE GUVERNUL
*varianta 1: cota unică (sigla PNL)
*varianta 2: impozit progresiv (sigla PSD)

SURSA: Realitatea PLUS

 

PROMISIUNI ÎNCĂLCATE DE GUVERN
-eliminarea taxei pe boală
-eliminarea păcănelelor
-creșterea salariului minim la 3.700 de lei în vară

SURSA: Realitatea PLUS

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending