Connect with us
Publicitate

Administratie

Județul Botoșani are buget! Spitalul „Mavromati” va primi cel mai mare buget pe care l-a primit vreodată: 5 milioane de euro

Publicat

Publicitate

În ședința Consiliului Județean Botoșani, care a avut loc astăzi, consilierii au aprobat bugetul pentru anul 2024. Potrivit proiectului, veniturile pe acest an sunt de 488.301,00 mii lei, iar cheltuielile sunt  537.301,00 mii lei.

În nota de fundamentare se arată că potrivit prevederilor art.58 alin.(1) lit.a) din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, excedentul bugetului local rezultat la încheierea exercițiului bugetar, pe cele două secțiuni, după efectuarea regularizărilor în limita sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat și a transferurilor din bugetul de stat sau din alte bugete, precum și după achitarea plăților restante, se reportează în exercițiul financiar următor și se utilizează în baza hotărârilor autorităților deliberative, astfel: – ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare. În baza celor prezentate, pentru asigurarea echilibrului bugetar se propune angajarea sumei de 409.000,00 mii lei din excedentul bugetului local la finele anului 2023 și utilizarea acesteia ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a precizat că Spitalul Judeţean „Mavromati” va primi cel mai mare buget pe care l-a primit vreodată: 5 milioane de euro.

Publicitate

„Asigurăm co-finanţări la proiectele PNRR ce vizează reabilitarea energetica a Maternităţii si a Blocului alimentar; asigurăm cofinanţări la proiectele CNI: noul Ambulatoriu de specialitate, extinderea si modernizarea Secţiei de Oncologie, finalizarea proiectului Laboratorului de microbiologie; asigurăm cofinanţări la proiectele realizate prin Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat reabilitare a Sanatoriului Podriga şi clădirea Protecţiei Civile unde funcţionează SMURD; finanţăm din bugetul propriu modernizarea drumului DJ293, Mileanca – Codreni – Puţureni – Coţuşca (5 kilometri): 1 6 milioane de euro; vom continua lucrările de modernizare a peste 40 de kilometri de drumuri judeţene de piatra începute anul trecut în Programul „Anghel Saligny”: 3 5 de milioane de euro alocate prin program, 9 milioane de euro – cofinanţare asigurată de Consiliul Judeţean Botoşani; avem gata proiectul tehnic pentru Drumul Vămii şi imediat cum se va deschide aplicaţia de finanţare la ADR nord-est îl vom depune şi vom lansa licitaţia pentru execuţia lucrării; asigurăm cofinanţarea pentru drumul de mare viteza care va lega municipiile Botoşani şi Suceava; vom cofinanţa proiectul reabilitării şi restaurării Muzeului Judeţean de Istorie, derulat prin CNI, şi proiectul de consolidare, reabilitare şi restaurare a Muzeului de Ştiinţe ale Naturii Dorohoi, care va fi derulat prin INP şi pentru asigurăm o cofinanţare de 1 milion de euro; vom asigura şi cofinanţarea proiectului de modernizare a Scolii Speciale „Sfântul Stelian”. Lista proiectelor pe care le finanţăm în acest an este mult mai mare. De asemenea, vom continua să atragem şi alte finanţări din fondurile europene sau guvernamentale prin axele ce se vor deschide în acest an”, a spus președintele CJ, Doina Federovici.

Bugetul judeţului a fost adoptat astăzi în unanimitate de plenul Consiliului Judeţean Botoşani.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Lângă noi: O șoferiță din Suceava a scăpat cu viață după un accident spectaculos

Publicat

Publicitate

O șoferiță de 49 de ani a scăpat cu viață, după un accident violent, petrecut în Rădăuți, vineri, la primele ore ale dimineții. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum șoferița pierde controlul asupra direcției, iar autoturismul ei derapează pe carosabilul umed, lovește o mașină parcată și doboară un copac de pe marginea șoselei.

Impactul a fost extrem de violent, iar mașina s-a răsturnat cu roțile-n sus. La fața locului au ajuns pompierii care au scos-o afară pe femeia blocată în vehicul. Din fericire, a scăpat doar cu traumatisme ușoare și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Protecția drepturilor de autor, în atenția polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Publicat

Publicitate

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul protecției drepturilor de autor și drepturilor conexe.

 

Publicitate

Astfel, în cadrul activitățior desfășurate au fost verificați șapte agenți economici, din municipiul Botoșani, prilej cu care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei pentru comunicarea publică,(ambientală)  fără autorizarea sau consimțământul titularului de drepturi recunoscute de lege operelor ori produselor purtătoare de drepturi conexe.

 

Respectarea prevederilor legale, în privința drepturilor de autor, asigură recunoașterea și protecția acestora, contribuind la un mediu echitabil și legal, în care creatorii pot beneficia de promovare și valorificare a muncii lor.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Schimb de experienţă cu directorii de şcoli din zona Săveni organizat de Şcoala Gimnazială „Teofil Vâlcu” din Hăneşti

Publicat

Publicitate

Joi, 25 aprilie 2024, Şcoala Gimnazială “Teofil Vâlcu” din Hăneşti a organizat un schimb de experienţă cu directorii de şcoli din zona  Săveni. Tema dezbătută a fost una de actualitate: “Siguranţa în şcoli – aspecte legislative”.

Discuţiile au fost coordonate de prof. Carmen-Maria Hriţac, responsabilul Cercului pedagogic al directorilor din zona Săveni. După ce  a prezentat un scurt istoric al învăţământului din comuna Hăneşti, prof. Marinela Vieriu, directorul şcolii gazdă,  a adus în faţa participanţilpor  aspecte privind siguranţa în mediul şcolar precum şi o serie de exemple de bună practică.  Concluzia  care s-a desprins a fost aceea că promovarea accentuată a măsurilor de prevenire şi combatere a violenţei, a bullying-ului şi a ciberbullying-ului, trebuie să reprezinte o prioritate.

Publicitate
Citeste mai mult

Cultura

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de Creație.

Publicitate

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending