Connect with us
Publicitate

Eveniment

Jandarmii botoșăneni au avut o misiune inedită. Au curățat deșeurile din zona Rediu și din jurul Poligonului de tragere Dorohoi

Publicat

Publicitate

„Curățăm Botoșaniul!” au spus jandarmii în această după-amiază, în „misiunea” de ecologizare a Pădurii Rediu de lângă municipiul Botoșani și a zonei din apropierea Poligonului de tragere Dorohoi, alăturându-se astfel campaniei desfășurate la nivel național – „Curățam România!”.

Sacii cu deșeurile abandonate la întâmplare, care s-au umplut la refuz în urma acțiunii de ecologizare, reprezintă cea mai bună dovadă a ,,intervenției” efectivelor Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.
Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani și cu sprijinul Direcției Silvice Botoșani.

Este datoria fiecăruia dintre noi să avem grijă de natură și să o tratăm cu respect.
Sperăm ca aceste zone să rămână curate cât mai mult timp, iar pe viitor deșeurile să fie depozitate responsabil, în zonele special destinate.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Bărbat de 40 de ani, din Cristinești, depistat la volan fără permis. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Poliția Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna George Enescu, un autoturism condus de un bărbat de, 40 de ani, din comuna Cristinești.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un tânăr de 29 de ani, din Dorohoi, care s-a urcat beat la volan

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul public, din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr, de 29 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Centura rutieră de ocolire a localității Flămânzi trece într-o nouă etapă a realizării

Publicat

Publicitate
Joi, am participat la București, la întrunirea Comisiei Tehnice de aprobare a indicatorilor pentru proiectul „Construire centura rutieră de ocolire a localității Flămânzi”, desfășurată la sediul CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).
Prima etapă a fost finalizată, incluzând un studiu de trafic și două analize multicriteriale, care au condus la alegerea celui mai bun traseu (varianta cu roz) și a celei mai bune soluții tehnico-economice dintre cele trei variante propuse inițial.
Vezi aici traseul inițial: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer
Pentru faza a doua, vom primi suma de 1 milion de euro, bani necesari pentru realizarea Studiului de fezabilitate, în cadrul căruia se vor evalua terenurile de pe traseul centurii, în vederea exproprierii. Se vor plăti intabulările, dezmembrările și exproprierile terenurilor.
În faza a treia se va realiza Proiectul Tehnic (PT) și Documentația Tehnică pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construcții (DATC). După finalizarea documentației tehnice, va începe licitația pentru execuția lucrării.
Valoarea investiției este estimată la 12,7 milioane de euro. Accesul pe această șosea de centură va fi la de pe DE 58, la intrarea în Flămânzi, dinspre Frumușica, înainte de pod, și se va intersecta cu drumul județean spre Prăjeni (DJ 282B), în zona oborului, unde probabil va fi un sens giratoriu. Drumul va continua până la intrarea în satul Cotu.

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr de 25 de ani din Botoșani, reținut după ce ar fi smuls borseta unui bărbat care a ajuns la spital după ce s-a dezechilibrat

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 25 de ani, din municipiul Botoșani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

 

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în noaptea de 17 spre 18 septembrie 2024, ar fi smuls victimei, un bărbat de 65 de ani, o borsetă în care avea un telefon mobil si bani. În urma evenimentului, victima s-a dezechilibrat și a căzut pe sol, fapt ce i-a cauzat leziuni care au necesitat îngrijiri medicale.

 

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate pentru infracțiunea de tâlhărie calificată.

 

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending