Connect with us
Publicitate

Eveniment

Jandarmeria Botoșani caută să angajeze fochist. Care sunt detaliile concursului

Publicat

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani organizează concurs în vederea încadrării unui post vacant de personal contractual (muncitor calificat IV-I) în cadrul Serviciului Logistic – Administrare Patrimoniu Imobiliar și Protecția Mediului.

Dosarul de concurs poate fi depus personal de către candidați până la data de 14.01.2022, ora 14.00, la Biroul Resurse Umane din cadrul inspectoratului, cu sediul în municipiul Botoșani, str. I.C. Brătianu, nr. 110 – 112. Nu va fi acceptat dosarul de concurs în cazul în care documentele solicitate în original prezintă deteriorări sau alterări ale elementelor de siguranță care nu permit stabilirea autenticității documentului sau sunt plastifiate.

Candidații trebuie să fie absolvenți de cel puțin studii gimnaziale cu certificat de capacitate/de absolvire și, de asemenea, trebuie să fi absolvit cursuri/programe de perfecționare/specializare – instalator sanitar și încălzire termică, autorizație avizată ISCIR – fochist clasa C (în termen de valabilitate).

Nu se solicită vechime în muncă și/sau specialitate. Toate informațiile necesare celor interesați sunt cuprinse în anunțul de concurs postat pe site-ul inspectoratului – www.jandarmeriabotosani.ro, secțiunea ,,Carieră”, precum și la avizierul inspectoratului. În situația în care există nelămuriri în urma studierii anunțurilor de concurs, candidații pot lua legătura telefonic cu lucrătorii Biroului Resurse Umane, de luni până vineri (în zilele lucrătoare), între orele 10.00 – 14.00, la numărul 0231511533, interior 24527.

De asemenea, candidații vor verifica periodic site-ul inspectoratului, pentru a fi la curent cu eventualele precizări și modificări apărute în organizarea și desfășurarea concursului.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

ATENȚIONARE ANAF: Campanie de mesaje false în numele instituției, prin care se solicită achitarea impozitului pe anul 2022

Publicat

Atenționare: Campanie de mesaje false în numele ANAF, prin care se solicită achitarea impozitului aferent anului 2022.

Precizările instituției: 

”Vă informăm că am fost înștiințați de către contribuabili că au primit mesaje false în numele ANAF, transmise de la adresa „Serviciul fiscal: fiscal_anaf@testandlearn.ro”, prin care sunt avertizați că nu au finalizat plata impozitului pentru anul 2022 și că „vor fi sancționați cu amenda de 2.575 lei, dacă nu efectuează plata în decurs de 48 de ore!”

Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparține instituției, iar documentul conține exprimări nespecifice comunicărilor ANAF.

Atragem atenția, pe această cale, să nu deschideți aceste emailuri și să nu accesați linkul din conținut.

De asemenea, să NU transmiteți banii solicitați!

Reamintim că Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu ANAF, au transmis reprezentanții instituției.

Citeste mai mult

Eveniment

28 septembrie: Ziua Internațională a Accesului la Informație. Dreptul oamenilor care trăiesc în societăți democratice

Publicat

Ziua Internațională a Accesului la Informație este sărbătorită în fiecare an pe 28 septembrie și este dedicată promovării dreptului oamenilor de a avea acces la informații de interes public, informează alba24.ro.

Această zi reprezintă o oportunitate de a sublinia importanța transparenței, responsabilității guvernelor și a altor organizații în furnizarea de informații relevante și accesibile cetățenilor.

Principalele obiective ale Zilei Internaționale a Accesului la Informație includ:

  • Promovarea și apărarea dreptului la informație: Această zi pune în lumină importanța garantării accesului public la informații esențiale pentru luarea deciziilor și pentru participarea civică.
  • Creșterea conștientizării cu privire la transparența guvernului: Evenimentele și campaniile organizate cu ocazia acestei zile aduc în prim-plan transparența guvernamentală și cererea de informații deschise și accesibile din partea instituțiilor publice.
  • Susținerea dezvoltării sustenabile: Accesul la informație joacă un rol important în dezvoltarea durabilă, în luarea deciziilor informate și în gestionarea resurselor.
  • Încurajarea dezvoltării legilor și politicilor privind transparența și accesul la informație: Ziua Internațională a Accesului la Informație poate servi drept platformă pentru revizuirea și dezvoltarea normelor și reglementărilor care guvernează acest domeniu.

În această zi, organizațiile guvernamentale, organizațiile neguvernamentale și alte entități promovează importanța accesului la informație prin evenimente precum seminarii, conferințe, campanii de conștientizare și activități educaționale.

Scopul este de a încuraja guvernele și instituțiile publice să fie mai transparente și să ofere acces la informații esențiale pentru cetățeni, contribuind astfel la consolidarea democrației și la dezvoltarea societăților deschise.

Citeste mai mult

Eveniment

Românii vor putea merge în SUA fără vize de la 1 ianuarie 2025. Anunțul ambasadorului român la Washington

Publicat

Românii vor putea merge în SUA fără vize de la 1 decembrie 2025, a anunțat ambasadorul român la Washington, Dan Andrei – Muraru, relatează alba24.ro

România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii, Visa Waiver Program, iar anunțul oficial ar urma să vină în ianuarie, a adăugat Muraru.

„Mai sunt doar doi ani până când țara noastră va accede cu siguranță în Programul Visa Waiver. Sigur că mai avem un parcurs lung, dar așa cum arată acum lucrurile, avem încredere că se va întâmpla.

Anunțul va veni în ianuarie, apoi de la 1 decembrie 2025 românii vor putea călători în SUA fără vize”, a spus Muraru la Digi24.

Includerea României în programul Visa Waiver va permite cetăţenilor români să călătorească fără viză în SUA, în vizite de maximum 90 de zile, pentru afaceri sau turism.

Principalul criteriu tehnic stabilit de legislaţia americană pentru includerea în program este ca rata de refuz pentru vizele turistice şi de afaceri înregistrată în anul precedent să se situeze sub plafonul de 3%.

Ministerul Afacerilor Externe a derulat anul trecut o campanie de informare privind paşii de urmat pentru obținerea vizei de călătorie în SUA, cu scopul de a coborî rata de respingere a aplicațiilor sub pragul cerut.

Citeste mai mult

Actualitate

CALENDAR ORTODOX 2023: Sfântul Cuvios Hariton Mărturisitorul

Publicat

Preacuviosul părintele nostru Hariton Mărturisitorul (greacă Χαρίτων: „harul”) s-a născut în anul 270 în Iconiu, Asia Mică, în timpul împărăției lui Aurelian (270-276). Hariton, cunoscut în Iconiu pentru credința și virtutea lui, a fost arestat, a mărturisit credința și a fost chinuit la începutul persecuției lui Dioclețian (303).

Eliberat de judecător, el s-a refugiat în Egipt până la sfârșitul persecuției. În anul 322, pe când făcea un pelerinaj în Țara Sfântă, Hariton a fost luat prizonier de către tâlhari în drum spre Ierusalim, într-un loc numit Faran (Wadi el-Paran). Ceata de tâlhari l-a dus în peștera lor, dar peste noapte au murit toți pe când beau vin dintr-o sticlă în care un șarpe și-a vărsat veninul. Luând această întâmplare ca pe un semn de la Dumnezeu, Hariton a rămas timp de mai mulți ani în acea peșteră, în asceză și rugăciune, până în anul 330, când înmulțirea ucenicilor îl obligă să întemeieze o lavră la Faran.

Căutător de liniște (isihie), cuviosul Hariton a plecat din nou în sihăstrie și s-a așezat într-o peșteră retrasă pe Muntele Ispitirii de lângă Ierihon, în locul numit Duka. Și aici însă ucenici s-au adunat în jurul lui, așa încât în anul 340 a întemeiat o a doua lavră, la Duka. Între anii 340-350, sfântul Hariton a fugit din nou și mai în sud în căutarea isihiei, și s-a așezat într-un loc pustiu numit Tekoa, unde cu ucenicii care s-au adunat a întemeiat Mănăstirea Suka („sukkah” însemnând chiar „mănăstire” în siriacă).

La începutul secolului al VI-lea, mănăstirea Suka a primit supranumele de „Vechea Lavră”, în urma unei revolte a monahilor de la Suka contra sfântului Sava cel Sfințit, când unii dintre ei au plecat din Suka și au înființat în apropiere „Noua Lavră”. În anul 350, la sfârșitul vieții, sfântul Hariton s-a retras la Lavra Faran și aici și-a dat sufletul în mâinile Domnului.

Sfântul Hariton a fost contemporan cu Sfântul Ilarion cel Mare, cel care a întemeiat monahismul în Gaza și nordul Palestinei, între anii 330-350. Deși influența sfântului Hariton în Palestina a fost mai mare decât a sfântului Ilarion, acesta din urmă s-a bucurat mai târziu de o mai mare notorietate. O mulțime de sfinți monahi au trăit în lavrele întemeiat de Sfântul Hariton de-a lungul timpului (până în 614, când au fost distruse de perși), cum ar fi: Eftimie cel Mare (377-473), Teoctist († 467), Ioan Moshu și mulți alții.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending