Connect with us
Publicitate

Eveniment

Iulian Rotariu termină cursa de 520 de kilometri din Namibia pe locul doi, după elvețianul Marco Jaeggi

Publicat

Publicitate

Pompierul de la Botoșani, campionul Iulian Rotariu a terminat termină cursa de 520 de kilometri de la ultramaratonul The Track Namibia pe locul doi, după elvețianul Marco Jaeggi, concurent cu care s-a luptat în toate cele nouă runde ale competiției.

“Iulian Rotariu continuă să uimească lumea prin forța, determinarea și ambiția cu care susține cauza copiilor cu autism din Botoșani, alergând în cele mai extreme condiții. Chiar dacă nu a reușit să ocupe prima treaptă a podiumului la ultramaratonul din desertul Namibia, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, locul secund este mai mult decât onorant”, au anunțat astăzi ISU Botoșani.

Spre deosebire de alți opt concurenți care au abandonat competiția după primele etape, Iulian Rotariu a fost un adversar puternic pentru elvețianul Marco Jaeggi, ocupantul locului 1, iar două zile consecutiv, chiar a trecut primul linia de finish.

Publicitate

„Iulian, ești numărul 1 în inimile noastre, ale copiilor cu autism din Botoșani, ale multor români și îți mulțumim pentru efortul depus. Rezultatele tale sunt cu atât mai impresionante, cu cât tu nu ești sportiv de performanță.

Felicitări și recuperare ușoară!

Așteptăm să te întorci sănătos acasă, la familia ta!”, a mai adăugat ISU Botoșani, unitate pe care pompierul botoșănean o reprezintă cu onoare.

Publicitate

The Track Namibia este unul dintre cele mai grele ultramaratoane din lume, iar pe lângă distanța de 520 km (parcursă în nouă etape), concurenții au avut de înfruntat temperaturi extreme, ziua peste 50 de grade, noaptea sub zero grade.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Casa unei femei de 97 de ani, din Padureni, a ars din temelii. Femeia a reușit să iasă la timp

Publicat

Publicitate

O femeie, în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile. S-a întâmplat în această dimineață. Când s-a produs incendiul, femeia era în casă. A ieșit singură din interior și a mers la fiul ei să-i spună că locuința i-a fost cuprinsă de flăcări. Ajuns la casa mamei, bărbatul a observant că ardeau trei din cele patru camere și a sunat la 112 după ajutor.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului Botoșani, dar și cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Coșula, cu două autospeciale de stingere. Aceștia au constatat că întreaga construcție era cuprinsă de flăcări.

Incendiul a fost stins în limitele găsite.

Publicitate

Pentru a preveni astfel de incendii, trebuie respectate următoarele măsuri:

– amplasaţi, în faţa sobelor o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;

– în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei sau a plitei deschisă;

Publicitate

– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;

– nu puneți materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;

– nu așezați patul lângă sobă;

Publicitate

– nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

– focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor și trebuie stins înainte de a părăsi locuinţa;

– nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;

Publicitate

– depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat.

Citeste mai mult

Cultura

Conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, ediția a II-a

Publicat

Publicitate

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, aflată la a doua ediție.

Evenimentul va include prezentarea unor publicații de specialitate ale Muzeului Județean Botoșani dedicate reprezentărilor antropomorfe cucuteniene, etalarea expoziției temporare „Comorile muzeului: reprezentări zoomorfe preistorice” încorporând numeroase piese din patrimoniul arheologic al instituției muzeale, precum și prezentarea unor cercetări de dată recentă privind monumente și situri arheologice, bunuri culturale, arheologice și antropologice, alături de alte aspecte de relevanță și actualitate academică.

Cele două zile de comunicări vor include peste 30 de intervenții ale specialiștilor afiliați unor universități, institute de cercetare și muzee partenere ale Muzeului Județean Botoșani, din țară și din străinătate.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, apartamente și terenuri. Compania a lansat un portal imobiliar

Publicat

Publicitate

Compania are spaţii pe care nu le-a utilizat de mai mulţi ani şi vor fi scoase la închiriere. Pe lângă acestea, o parte din subunităţile poştale au sute de metri pătraţi, iar compania are nevoie de suprafeţe mai mici.

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, spații pentru birouri, apartamente și terenuri. Acestea nu au mai fost utilizate de mai mulți ani. Compania a lansat miercuri un portal imobiliar prin intermediul căruia va închiria aceste proprietăți.

„Poşta are cam 2.000 de proprietăţi. Din cele 2.000, 1.000 sunt în circuit poştal, deci nu ne atingem de ele. Restul de 1.000 sunt valorificate spre închiriere.

Publicitate

Din cele 1.000 care sunt deschise spre închiriere, avem 500 deja închiriate şi 500 pe care le încărcăm pe platformă. Din cele închiriate, anul trecut am închiriat 120 în plus, care nu aveau un contract de închiriere şi am renegociat vreo 300.

Deci în concluzie încă mai avem vreo 50-100 care trebuie renegociate, dar probabil că acolo preţul chiriei era bun şi nu le-am prioritizat”, a declarat directorul Poșta Română, Valentin Ştefan, potrivit Agerpres.

Ce spații va închiria Poșta Română

Compania are spaţii pe care nu le-a utilizat de mai mulţi ani şi vor fi scoase la închiriere. Pe lângă acestea, o parte din subunităţile poştale au sute de metri pătraţi, iar compania are nevoie de suprafeţe mai mici.

Publicitate

În aceste cazuri locaţiile pot fi împărţite în două şi o parte din spaţiu să fie închiriat. De asemenea, există 20- 30 de subunităţi închise la nivel naţional. Acele spaţii vor intra în circuitul de închiriere, precizează sursa citată.

Poşta Română va scoate la închiriere spaţii comerciale şi spaţii de birouri, apartamente care erau destinate salariaţiilor, dar şi terenuri.

Claudiu Ilie, manager în cadrul unităţii de afaceri imobiliare, a precizat că platforma va fi utilizată exclusiv pentru proprietăţile din patrimoniul companiei.

Publicitate

În 2021 -2022, veniturile companiei din închirieri erau de 700.000 de lei lunar. În prezent, compania a crescut veniturile din închirieri la 1,1 milioane de lei lunar.

Portalul Imobiliar al Companiei Naţionale ,,Poşta Română” constituie sursa oficială pentru serviciile de închiriere imobiliară. Acesta pune la dispoziţie o selecţie extinsă de spaţii comerciale, apartamente, birouri şi terenuri deţinute de companie, disponibile pentru închiriere.

foto: Facebook/Poșta Română

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Cursuri de vară în limba engleză, franceză și norvegiană pentru copiii și adolescenții din Botoșani

Publicat

Publicitate

Cambridge Star revine în acest an cu programul Școala de Vară pentru copii și adolescenți. Programul Școala de Vară este dedicat celor care doresc să învețe limba engleză într-un mod distractiv.

Alături de profesori experimentați, copiii care au vârsta cuprinsă între 5-14 ani vor participa timp de 2 săptămâni, zilnic, 2 ore pe zi, la activități benefice pentru dezvoltarea abilităților de comunicare. În premieră, anul acesta vor avea loc și cluburile de franceză, norvegiană și teatru, cursuri în care sunt prevăzute activități pentru cei care au vârsta cuprinsă între 8-17 ani. Mai multe detalii despre cluburile de franceză, norvegiană și teatru găsiți pe: https://cambridgestar.ro/cluburi-de-vacanta/. Cursurile Școlii de Vară și Cluburile de Limbi Străine și teatru vor avea loc la sediul Cambridge Star, strada 1 Decembrie nr 27, Botoșani.

 

Publicitate

Activitățile din cadrul Școlii de Vară, cluburilor de limbi străine și teatru sunt create cu atenție pentru a menține interesul copiilor prin jocuri și activități care să stârnească creativitatea. De la exerciții de vocabular până la cântece și dansuri, fiecare moment în cadrul acestor cursuri va contribui la dezvoltarea pasiunii pentru o limbă străină.

 

Locurile sunt limitate, iar înscrierea se realizează în ordinea solicitărilor. Reduceri de până la 39% până pe 31 mai: https://cambridgestar.ro/scoala-de-vara/ , https://cambridgestar.ro/cluburi-de-vacanta/

Publicitate

 

Cursurile Școlii de Vară sunt organizate pe diferite categorii de vârstă: Tiny Stars (5-6 ani), Little Stars (7-8 ani), Let’s Play (9-11 ani) ; Young Stars (12-14 ani). Beneficiile pe care le vor câștiga copiii în urma participării sunt diverse și includ: dezvoltarea vocabularului, dezvoltarea abilităților sociale și emoționale, creșterea nivelului de creativitate, creșterea încrederii în propria persoană și posibilitatea de a lucra în echipă.

„Cambridge Star pune accent pe dezvoltarea abilităților de comunicare în limba engleză a copiilor. Echipa noastră de profesori este pregătită în a susține fiecare cursant de-a lungul întregului proces de învățare. Cursurile din cadrul centrului nostru de limbi străine sunt concepute pentru a le oferi copiilor șansa de a învăța pas cu pas o limbă de circulație internațională. Vacanța de vară se apropie, iar în acest an suntem pregătiți pentru a deschide Școala de Vară, un program prin care dorim să contribuim la dezvoltarea competențelor de comunicare ale copiilor. În premieră pentru anul acesta, cursurile de vacanță se extind, copiii putând participa atât la două cluburi lingvistice pentru începători, de limba franceză și limba norvegiană, cât și la cursurile clubului de teatru în limba engleză.  Activitățile din cadrul Școlii de Vară sunt adaptate pentru vârsta și nivelul fiecărui copil și ne dorim ca prin aceste cursuri să dăm șansa cursanților de a se autodepăși.”,  a declarat Elisabeta Maxim, Manager General Cambridge Star.

Publicitate

 

Înscrierea la Școala de Vară și la Cluburile de Limbi Străine se realizează pe: https://cambridgestar.ro/scoala-de-vara/  , https://cambridgestar.ro/cluburi-de-vacanta/ sau la numărul de telefon: 0799.177.077

 

Publicitate

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending