Connect with us
Publicitate

Eveniment

Iulian Mandraburcă, botoșăneanul sprijinit de Asociația Grup Civic să lupte cu boala, a fost învins. ,,Un spirit nobil”

Publicat

Publicitate

Administratorul unei filme din județ, care a cochetat și cu politica, a pierdut lupta cu o boala grea. Un număr mare de botoșăneni sau sărit în ajutorul său, a fost organizat și un concert caritabil. Printre cei care l-au ajutat a fost și Daniel Caslariu și Asociația Grup Civic.

,,Cu sufletul îndurerat și cu privirea înlăcrimată, îmi închin cuvintele unui om minunat, lui Iulian Mandraburca. În timp ce Asociația Grup Civic Botoșani a încercat să-l ajute și să-i aline suferința, ne este greu să acceptăm că boala crâncenă a învins.

 

Publicitate

În adâncul inimilor noastre, Iulian va rămâne mereu un om deosebit, un spirit nobil și un suflet cald, iar această pierdere lasă un gol imens în comunitatea noastră. Îi transmitem familiei condoleanțe sincere în aceste clipe grele, pentru că, pe lângă faptul că a fost un om de o rară bunătate, Iulian era și un tată extrem de dedicat și iubitor.

 

Chiar dacă nu am putut schimba cursul acestei lupte grele, să fim mângâierea pentru cei dragi lăsați în urmă. În amintirea lui Iulian, vom continua să păstrăm vie lumina pe care a adus-o în viețile noastre. Fie ca razele ei să răspândească căldură și înțelepciune în întreaga noastră comunitate.

Publicitate

 

Să păstrăm în sufletele noastre amintirea unui om special, iar Iulian Mandraburca să zâmbească, acum, din lumea de dincolo, știind că a lăsat o amprentă imensă în inimile noastre. Drumul său s-a sfârșit aici, dar vom onora memoria sa prin continuarea acțiunilor frumoase și îngrijirea celor din jur, așa cum a făcut el întotdeauna.

Sincere condoleanțe familiei” a scris pe Facebook Daniel Caslariu .

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

(P) PSD Botoșani despre candidații cu afișaj ilegal: „E rușinos să le zâmbești alegătorilor de pe marile panouri ilegale”

Publicat

Publicitate

PSD Botoșani are încredere că toate autoritățile competente în organizarea alegerilor vor lua toate măsurile necesare împotriva candidaților și formațiunilor politice care încalcă legea prin menținerea afișajului electoral de mari dimensiuni, care este interzis în timpul campaniei electorale.

PSD Botoșani consideră că, dincolo de aspectele contravenționale pe care le implică acest tip de comportament, candidații și partidele care încalcă deliberat legislația electorală se află într-o culpă morală chiar față de alegătorii cărora le cer votul. Nu poți să susții că ești un candidat respectabil și integru atunci când încalci legea cu bună știință, în speranța ca astfel vei obține un avantaj electoral față de ceilalți contracandidați. Este rușinos să le zâmbești alegătorilor de pe marile panouri electorale, știind bine că astfel încalci legislația electorală.

Totodată, această conduită prin care unii candidați recurg la tot felul de tertipuri ilegale pentru a-și asigura o vizibilitate mai mare în alegeri, denotă o lipsă totală de soluții administrative pentru comunitățile locale pe care vor să le reprezinte. Când nu ai soluții, când ești incapabil să te remarci prin programe și propuneri relevante pentru cetățeni, singura variantă care îți rămâne pentru a fi în atenția alegătorilor este să forțezi legea printr-un afișaj electoral ilegal.

Publicitate

PSD Botoșani își va continua campania pozitivă pe care a anunțat-o de la început. PSD va fi cu soluțiile, ceilalți cu atacurile și cu scandalurile. Botoșănenii vor decide care e abordarea corectă!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Încă două zile de APĂ cu PORȚIA la Dorohoi. Nova Apaserv S.A, restricții la apă până pe data de 13 mai

Publicat

Publicitate

După ce în cursul dimineții a anunțat o avarie în zona localității Dolina, S.C. Nova Apaserv S.A a anunțat în urmă cu puțin timp că din cauza consumului ridicat de apă și a capacității limitate a conductelor de transport a apei, pentru refacerea rezervei de apă din rezervoarele de stocare de la Dealu Mare, se restricționează în continuare furnizarea apei în municipiul Dorohoi.

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a precizat că restricția va fi extinsă și în perioada 11.05.2024 – 13.05.2024, în intervalul orar 19:00-9:00, către utilizatorii situați în zona de case și etajele superioare ale blocurilor amplasate în zona centrală.

Pentru utilizatorii situații în zona de înaltă a municipiului Dorohoi, furnizarea apei în perioada 11.05.2024 – 13.05.2024, se va face în intervalul orar 21:00-8:00.

Publicitate

De asemenea, furnizarea apei în localitățile Broscăuți, Șendriceni se va face în perioada 11.05.2024 – 13.05.2024, în intervalul orar 19:00-9:00.

“S.C. NOVA APASERV S.A. face apel la toţi utilizatorii să raţionalizeze consumurile de apă numai pentru nevoile stricte, pentru a da posibilitatea tuturor abonaţilor noştri să beneficieze de serviciile de alimentare cu apă”, a transmis conducerea S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

(P) AUR – Poziția de Frunte pe Buletinele de Vot la Botoșani, un semnal al Schimbării Necesare

Publicat

Publicitate

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este mândră să anunțe că se află pe prima poziție în buletinele de vot atât pentru funcția de primar al municipiului Botoșani, cât și pentru Consiliul Local, în urma tragerii la sorți efectuate de Biroul Electoral de circumscriptie Municipala (BECM) Botoșani. Această poziționare nu este văzută ca o simplă coincidență, ci ca un clar indicator al dorinței de schimbare resimțită de locuitorii orașului.

Presedintele municipal AUR, Cătălin Silegeanu, a declarat: “Acest rezultat al tragerii la sorți este un semn că botoșănenii sunt pregătiți pentru o schimbare reală. Este esențial să depășim vechile practici politice care au drenat resursele orașului nostru și au monopolizat instituțiile în favoarea unor interese de partid restrânse. A venit timpul pentru o nouă viziune și o nouă abordare în conducerea locală.”

AUR își propune să aducă o nouă energie și integritate în administrația locală, punând în prim plan nevoile cetățenilor și dezvoltarea sustenabilă a municipiului Botoșani. Candidații noștri sunt dedicați luptei împotriva corupției și promovării transparenței totale în administrarea fondurilor și proiectelor locale.

Publicitate

Îndemnăm toți locuitorii orașului să participe la vot și să contribuie activ la direcționarea Botoșaniului pe un drum al prosperității și corectitudinii. Este momentul să facem alegerea corectă pentru viitorul orașului nostru.

Vă mulțumim pentru suportul continuu și ne vedem la urne!

Material realizat de SC MODERN ART DESIGN S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor , CMF 21240330

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Ce se întâmplă la Havârna? Incendiu uriaș, noaptea trecută. Aproape 50 de hectare de stuf și vegetație uscată s-au făcut scrum

Publicat

Publicitate

Aproximativ 45 de hectare de vegetație uscată, arbuști, deșeuri menajere și vegetale stuf au ars, noaptea trecută, în localitatea Tătărășeni din comuna Havârna.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, Detașamentului Dorohoi și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna, cu patru autospeciale de stingere. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, în mai multe focare, arderea fiind întreținută de vânt.

În unele dintre locuri accesul cu autospeciale nu s-a putut realiza din cauza terenului, flăcările fiind stinse de pompieri cu ajutorul lopeților speciale.

Publicitate

Intervenția a durat mai bine de șapte ore.

Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind utilizarea focului deschis în spații deschise.

Potrivit legislației privind protecția mediului, este interzisă arderea miriștilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărișurilor sau a vegetației ierboase.

Publicitate

Astfel, cetățenii trebuie să respecte prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare. Conform acestui act normativ, proprietarii și deținătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu au obligația de a nu arde și de a preveni arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase.

Nerespectarea acestor prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

Publicitate

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.




Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending