Connect with us
Publicitate

Eveniment

ISU Botoșani, la ceas de bilanț: Peste 9000 de misiuni în anul care a trecut

Publicat

Publicitate

1099 de botoşăneni au fost salvaţi de pompieri anul trecut, din locuinţe cuprinse de flăcări, autoturisme implicate în accidente rutiere sau din alte situații care le puneau viața sau sănătatea în pericol. Alte 4622 persoane, care sufereau de diferite afecţiuni medicale au ajuns, la timp, la spital pentru îngrijiri de specialitate ca urmare a intervenţiei echipajelor Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul inspectoratului.

Anul trecut, botoşănenii au solicitat ajutorul forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în 9 302 cazuri, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 25,48 misiuni de salvare a vieţii şi bunurilor pe zi. Comparativ cu anul 2021, numărul botoșănenilor care au apelat la ajutorul pompierilor a scăzut cu 2,37%.

Defalcate pe tipuri de misiuni, acestea înseamnă 716 incendii (278 incendii de vegetație uscată), 4 637 intervenţii SMURD și 3 491 alte situații de urgență (înlăturare efecte fenomene meteo periculoase, salvare animale, asanarea muniţie neexplodată, degajări persoane blocate în apartamente sau alte medii ostile vieții, imobilizate la pat ori înecate, deblocări uşi, transport persoane bolnave, înlăturare pericol de incendiu în urma unor accidente rutiere, limitarea răspândirii pestei porcine, misiuni de recunoaștere și educare preventivă a populației, misiuni de sprijin a refugiaților din Ucraina etc.).

Publicitate

În 458 situaţii de urgență, pericolul a fost înlăturat de cetăţeni sau membrii serviciilor voluntare/private pentru situaţii de urgenţă până la sosirea forţelor ISU Botoşani ori au fost alarme false.

 

41% mai multe incendii în 2022, față de anul anterior

Publicitate

 

În 2022, forțele de intervenţie ale ISU Botoşani au acţionat pentru stingerea unui număr de 716 incendii din care 278 de vegetație uscată, cu 41% mai multe decât în anul precedent (508 incendii în 2021).

Mai bine de jumătate au fost stinse în colaborare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Publicitate

714 persoane au fost salvate din locuinţele cuprinse de flăcări, zece dintre ele având nevoie de îngrijiri medicale. În urma incendiilor şi-au pierdut viaţa 12 persoane.

Pompierii au salvat din flăcări 300 de animale și păsări. În incendii, anul trecut, au murit peste 1.000 de animale și păsări.

Cele mai frecvente cauze stabilite pentru incendiile produse anul trecut în gospodării și locuințe sunt:

– instalații și aparate electrice defecte – 107;

– coș de fum defect/ necurățat de funingine sau neprotejat termic – 99;

– foc deschis în spații deschise – 85;

– acțiune intenționată – 31;

– mijloacele de încălzire nesupravegheate sau improvizate – 27;

– fumatul în locuri nepermise – 26;

– cenușa/jar/scântei – 25;

– jocul copiilor cu focul – 14;

– scurgeri de produse inflamabile – 11;

– alte cauze (scântei mecanice, autoaprindere, defecțiuni tehnice în exploatare, împrejurări nedeterminate) – 13.

Valoarea bunurilor salvate în urma intervenţiei forţelor ISU Botoşani se ridică la aproximativ 53.000.000 lei, în timp ce pagubele provocate sunt de peste 10.000.000 de lei.

Majoritatea incendiilor s-au produs în mediul rural, la gospodăriile cetățenești.

O analiză privind situaţia incendiilor produse pe teritoriul judeţului Botoşani arată că cele mai multe evenimente au fost înregistrate în municipiile Botoșani și Dorohoi câte 27 respectiv 19, urmate de Săveni cu 18 evenimente cu foc, Curtești cu 17, Flămânzi cu 14, Ștefănești și Trușești cu câte 12 incendii.

Cauzele care au generat cele 278 de incendii de vegetație uscată sunt: foc deschis în spații deschise (253), acțiune intenționată (12), fumatul în locuri nepermise (7) și alte cauze (6).

 

Misiuni în sprijinul refugiaților din Ucraina

 

Pompierii botoșăneni au fost alături de cetățenii din Ucraina care au fugit din calea războiului și au ajuns în România prin cele două Puncte de trecere a frontierei de la Rădăuți Prut și Stânca, încă din primele ore de la declanșarea conflictului.

Astfel, în 2022, salvatorii au avut 534 de misiuni privind gestionarea afluxului de migranți din Ucraina.

În cadrul Centrului Județean de Coorodonare și Conducere a Intervenției Botoșani, pompierii au coordonat activitatea de centralizare și raportare a datelor despre cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin transport și relaționarea cu societatea civilă.

Totodată, au identificat, organizat și operaționalizat spațiile de cazare pentru refugiați, fiind amenajate 1890 de locuri în 37 de locații, în 27 de unități administrativ – teritoarial și cu posibilități de suplimentare a unui număr de 1939 în 32 locații la nivelul unităților administrativ – teritoriale.

Imediat după izbucnirea cofluctului militar din Ucraina, în cele două Puncte de Trecere a Frontierei de la Rădăuți Prut și Stânca au fost constituite două Puncte Operative (PO) unde sunt permanent echipaje de prim ajutor medical și echipaje (microbuze) care asigură transportul peroanelor sosite din Ucraina, către spațiile temporare de cazare din județul Botoșani, gări, autogări sau la aeroporturile din Iași și Suceava. În sprijinul pompierilor botoșăneni au fost colegi de la ISU Timiș, Vrancea, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea și Gorj.

Pompierii s-au implicat și în distribuire de materiale de primă necesitate, alimente, medicamente, cartele telefonice, etc..

La începutul lunii martie a fost operaționalizată tabăra mobilă pentru refugiați la Stadionul Municipal ”1 Mai” din municipiul Dorohoi.

La aceste misiuni se adaugă și întocmirea și distribuirea protocoalelor încheiate cu agenții economici, organizațiile nonguvernamentale și unitățile administrativ – teritoriale în vederea decontării cheltuielilor de cazare și hrană acordate conform legislației în vigoare.

Începând cu luna martie a fost constituit un depozit județean cu bunuri alimentare și industrial care au fost distribuite atât centrelor de cazare a refugiaților, precum și refugiațiilor cazați la persoane fizice. Gestionarea depozitului a necesitat implicarea permanentă a personalului inspectoratului în vederea primirii de ajutoare umanitare și distribuirii către persoanele refugiate / strămutate pe teritoriul județului Botoșani.

Totodată, au fost gestionate toate solicitările venite din partea cetățenilor ucraineni primate pe cele două platforme de sprijin. Astfel, pe platforma ”Un acoperiș” (www.unacoperis.ro), au fost identificate spații de cazare pentru cei care au tranzitat județul Botoșani și au avut nevoie de ședere pe o perioadă mai scurtă, dar și pentru persoanele venite din zona de conflict care au decis să rămână un timp mai îndelungat.

Cu ajutorul platformei ”Sprijin de Urgență” (wwwsprijin deurgență.ro) s-a răspuns solicitărilor de transport, alimente, medicamente, îmbrăcăminte și chiar ajutor medical, venite din partea persoanelor refugiate care s-a stabilit temporar pe teritoriul județului Botoșani.

 

 

4 622 de botoșăneni salvați/asistați de cele opt echipaje SMURD Botoșani

 

Anul trecut, 4.622 de botoşăneni, dintre care 377 copii, au fost salvaţi/asistaţi de medicii, asistenţii şi paramedicii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Botoşani. Personalul medical care deserveşte ambulanţele SMURD (echipaje de prim ajutor, echipajul de terapie intensivă mobilă și echipajul de pe autospeciala de transport personal și victime multiple) a avut în medie 13 intervenţii pe zi.

Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a salvat, anul trecut, 438 de persoane, dintre care 47 copii.

Principalele motive pentru care botoșănenii au cerut ajutorul SMURD sunt: intoxicații, afecțiuni cardiace, traumatisme, arsuri, stop cardiorespirator, afecțiuni neurologice sau psihiatrice, accidente rutiere, infecție cu COVID – 19 și transport persoane supraponderale.

Anul trecut, ca urmare a solicitărilor medicilor, 89 botoşăneni în stare gravă au fost transportaţi cu elicopterul SMURD la diferite centre medicale de specialitate din ţară.

 

Misiuni pirotehnice

În 2022, echipa pirotehnică a avut 17 misiuni de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată din care trei de distrugere în mod controlat.

Proiectile explozive sau perforante, grenade de mână defensive sau cartușe de infanterie, toate ar fi putut deveni periculoase dacă cei care le-au găsit nu ar fi sunat la 112 și nu ar fi cerut ajutorul pirotehnicienilor. 127 astfel de obiecte au fost găsite, anul trecut, pe raza județului Botoșani.

La fiecare caz, echipa pirotehnică a ISU Botoșani a intervenit în cel mai scurt timp pentru detectarea, identificarea, ridicarea, transportul și depozitarea muniției în condiții de siguranță până la distrugerea acesteia.

Au fost ridicate două proiectile explozive, două proiectile perforante, două grenade de mână defensive și 121 de cartușe de infanterie și alte elemente de muniție din localitățile Botoșani, Coțușca, Ștefănești, Românești, Copălău, Agafton, Flămânzi, Plopenii Mici, Cucorăni, Cătămărăști Deal, Săveni și Boscoteni.

De asemenea, au fost distruse în mod controlat un număr de 540 de muniții și elemente de muniție descoperite pe raza județului Botoșani, în ultimii trei ani.

 

 

701 controale desfășurate de Inspecția de Prevenire

 

În anul 2022, cadrele Inspecției de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani au efectuat 701 controale la instituții și operatori economici.

Pe timpul desfășurării controalelor de prevenire au fost constatate peste 2.000 de încălcări ale legislației din domeniul situațiilor de urgență. Au fost aplicate 1.613 sancțiuni contravenționale, din care 217 amenzi în cuantum de aproximativ 291.502 lei.

Anul trecut au fost primite 1067 de cereri pentru acordarea de avize/autorizații/ acorduri privind securitatea la incendiu și protecție civilă. Mai bine de jumătate dintre solicitări au fost soluționate favorabil. Celelalte au primit adrese de neîncadrare, completare documente sau au fost respinse.

În anul 2022, activitatea de informare și educare preventivă s-a concretizat într-un număr total de peste 1000 de exerciții alarmare, evacuare și intervenție la locul de muncă, instruiri la operatori economici, instituții publice și localități, puncte de informare preventivă, lecții deschise și acțiuni de informare și educare preventivă, la care au participat peste 30.000 de persoane.

 

24 de intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase

 

În anul 2022, echipajele de pompieri militari din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al județului Botoșani au desfășurat 24 de misiuni în sprijinul populației afectate ca urmare a manifestării unor fenomene meteo periculoase (vânt puternic, ploi abundente, inundații).

În anul încheiat au fost transmise către populația din zonele afectate, pe lângă cele 156 avertizări/ atenționări meteorologice și hidrologice, opt mesaje de avertizare RO-ALERT cu măsuri de protecție a populației.

Ca urmare a fenomenelor hidro-meteorologice periculoase (instabilitate atmosferică accentuată, precipitații locale însemnate cantitativ, grindină, vânt puternic) s-au produs pagube în 50 de localități din județul Botoșani. În total, au fost avariate 136 case, 123 anexe gospodărești, un obiectiv social și administrativ, un obiectiv economic, 24 de poduri și podețe, 106 km de drumuri comunale, străzi, drumuri forestier, precum și afectate peste 2000 de hectare de teren arabil.

 

Activități desfășurate de pompierii voluntari

 

Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au participat, în anul 2022, la un număr de 700 de intervenții, dintre care 435 de intervenţii în cooperare cu structurile profesioniste, iar la 265 de intervenţii au acţionat singure. Din cele 700 de intervenții: 259 au fost la incendii, 316 au fost la incendii de vegetație uscată și 125 alte situații de urgență.

Împreună cu pompierii militari, în 2022, voluntarii s-au implicat în acțiuni de informare și educare preventivă, activități specifice de combatere a răspândirii virusului SARS – CoV- 2 și acțiuni umanitare de ajutorare a persoanelor vârstnice sau a celor fără aparţinători.

În urma izbucnirii conflictului armat din Ucraina, personalul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă a participat, pe raza unităţilor administrativ teritoriale, pentru amenajarea spațiilor din clădiri unde puteau fi cazați refugiați, asigurarea din resursele proprii de hrană, îmbrăcăminte, materiale de igienă personală și transport pentru cetățenii străini care au staționat / tranzitat județul Botoșani.

În contextul codurilor galbene și portocalii de caniculă, a instalării secetei pedologice și a lipsei surselor de apă, serviciile voluntare pentru situații de urgență din cele 78 de UAT-uri de la nivelul județului Botoșani, au efectuat misiuni de: transport apă menajeră către populația afectată, amenajare de puncte de prim-ajutor și distribuire a apei potabile în incinta primăriilor / cabinetele asistenților sociali / dispensarelor medicale, identificarea persoanelor vulnerabile ce pot fi afectate de caniculă și acordarea de sprijin. Totodată, au desfășurat acțiuni de informare preventivă a populației cu privire la măsurile ce se impun a fi luate pe timpul caniculei și secetei.

Pompierii voluntari au intervenit și în urma manifestării unor fenomene meteorologice periculoase (vânt, ploi abundente) pentru înlăturarea arborilor căzuți, a stâlpilor sau acoperișurilor doborâte de vânt peste case, autovehicule sau drumuri, respectiv pentru evacuarea apei din curți, case sau beciuri.

În 2022, voluntarii din cadrul programului național „Salvator din pasiune” au participat la un număr de 12 intervenții și 67 acțiuni de informare și educare preventivă.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

(P) Candidații PNL Botoșani invită la dezbateri publice candidații PSD

Publicat

Publicitate

Astăzi, 20 noiembrie, candidații la Parlamentul României din partea echipei PNL Botoșani invită mai mai mulți candidați PSD la dezbateri publice. Mesajele fiind publicate pe rețelele de socializare ale candidaților.

Echipa lui Valeriu Iftime propune dezbateri deschise, la orice post de televiziune convenabil candidaților PSD, scopul lor fiind cel de a vorbi deschis despre problemele județului Botoșani. În mesajele publicate de aceștia deja sunt enunțate câte un va dintre subiectele dezbaterilor: problema apei și stadiul lucrărilor în compania dată, spitalul Mavromati și cel de Maternitate, dar și planul inexistent al PSD-ului pentru dezvoltarea județului Botoșani.

Doina Federovici și Marius Budăi au fost invitați la dezbatere de către Ovidiu Jitaru, candidat la Senat în Parlamentul României din partea PNL: „Botoșănenii au dreptul să știe care este stadiul lucrărilor făcute la compania de apă. [..] Dacă domnul Budăi vrea să participe, de asemenea îl invit și pe dumnealui.”

Publicitate

Doamna Federovici, ex-președintă a Consiliului Județean Botoșani, este invitată și de către Luciana Buliga și Alexandru Dumitriu, candidați la Camera Deputaților în Partidul României din partea PNL. Fiind farmaciști, ambii candidați își doresc să discute despre problemele sistemului de sănătate, iar subiectul va fi starea în care se află Spitalul Mavromati și cel de Maternitate din Botoșani. „Aș vrea să o invităm pe doamna Federovici Doina la o dezbatere publică în care să lămurim pentru totdeauna problemele și cum s-a ajuns în acest hal la Botoșani!” – declară Luciana Buliga, candidată PNL la Camera Deputaților.

Pe lista candidaților invitați la dezbatere se numără și Mircea Magdalena. Avocata Ionela Aiftincă, candidat la Senat în Parlamentul României pe listele PNL Botoșani, îl provoacă pe Magdalena să se prezinte singur la dezbatere, la orice televiziune publică îi este dumnealui pe plac: „Văd că dumneavoastră veniți însoțit la emisiuni cu ajutoare, ajutat de inculpatul Cosmin Andrei care răspunde în numele dumneavoastră. Dumneavoastră sunteți candidatul, haideți, curaj!”.

Candidații PNL au un mesaj comun în toate invitațiile: botoșănenii trebuie să-și cunoască candidații, acesta este dreptul lor fundamental. Totodată botoșănenii trebuie informați despre cauzele care au făcut ca județul Botoșani să ajungă în starea actuală de subdezvoltare, dar și să afle ce pot face candidații PSD pentru Botoșani din moment ce în ultimii ani la conducerea acestui județ s-au aflat anume ei – actualii candidați doamna Federovici, domnul Budăi și domnul Magdalena.

Publicitate

În urma acestor apeluri publice, se așteaptă răspunsul la invitații din partea candidaților PSD: Doina Federovici, Marius Budăi și Mircea Magdalena.

Citeste mai mult

Eveniment

Primăriile din Bucecea şi Vârfu Câmpului, percheziţionate în dosarul documentelor de identitate pentru moldoveni, ucraineni şi ruşi

Publicat

Publicitate

Primăriile din oraşul Bucecea şi comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani sunt vizate de percheziţiile din cursul dimineţii de miercuri efectuate de poliţiştii de frontieră din cadrul Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi ai inspectoratelor teritoriale ale poliţiei de frontieră Iaşi şi Sighetu Marmaţiei, în dosarul documentelor de identitate pentru cetăţeni moldoveni, ucraineni şi ruşi.

De asemenea, zeci de locuinţe din Bucecea şi Vârfu Câmpului sunt percheziţionate.

Ancheta, care se derulează sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sunt realizate într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi fals informatic de către funcţionari publici de pe raza judeţului Botoşani, precum şi cu privire la săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Publicitate

Ancheta vizează destructurarea unei reţele care, prin intermediul unor funcţionari publici din două servicii de evidenţă a populaţiei din cadrul unor primării, a obţinut documente de identitate româneşti neconforme cu realitatea pentru persoane născute în Republica Moldova, Ucraina şi Federaţia Rusă.

În mod concret, beneficiarii au obţinut cărţi de identitate, cu stabilirea domiciliului la imobile care aparţineau unor cetăţeni români care au decedat, iar partajul succesoral nu a fost efectuat, care sunt netrasportabili sau plecaţi în străinătate, fără acordul lor, prin întocmirea în fals a declaraţiilor de luare în spaţiu şi implicit fără prezenţa lor în faţa funcţionarului de la Serviciul de evidenţă al persoanelor din cadrul primăriilor.

Astfel, în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani figurează aproximativ 10.000 de cetăţeni originari din Ucraina, Republica Moldova şi Federaţia Rusă, majoritatea având domiciliul la diferite adrese, fără acordul prealabil al proprietarilor, sau în baza unor declaraţii de luare în spaţiu neconforme cu realitatea, prin contrafacerea semnăturii proprietarilor sau a unor adeverinţe emise de reprezentanţi ai primăriei, în care a fost consemnat în mod nereal dreptul de proprietate.

Publicitate

Sumele de bani plătite pentru obţinerea unei cărţi de identitate româneşti ar fi fost cuprinse între 350-400 de euro şi variau în funcţie de serviciile oferite de către intermediar.

Percheziţiile au loc şi în judeţul Suceava şi în municipiul Bucureşti.

AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Peste trei mii de persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în perioada ianuarie-octombrie 2024

Publicat

Publicitate

În perioada ianuarie-octombrie 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani un număr total de 3.332 persoane.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 octombrie 2024, 1.564 au peste 45 de ani,    457 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 142  au între 30 și 35 de ani, 314 au între 25 și  30 de ani, iar 855 sunt tineri sub 25 de ani. Din totalul persoanelor ocupate, 1.169 sunt tineri NEETs.

Grupa de vârstă Total raportat
Total general 3.332
< 25 ani      855
Între 25 şi 30 ani    314
Între 30 şi 35 ani   142
Între 35 şi 45 ani      457
  Peste 45 ani   1.564

Numărul femeilor încadrate este de 1.469, iar al bărbaţilor de 1.863, ponderea acestora în totalul persoanelor încadrate fiind de 44,08 %, respectiv de 55,92%.

Publicitate

În funcţie de rezidenţă, 1.481 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 1.851 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul  de  pregătire  al  persoanelor  pentru  care  a  fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (1.271), profesionale (812), gimnaziale (826),  postliceale (69) iar (239) fiind cu studii universitare. Din totalul persoanelor încadrate prin intermediul AJOFM Botoșani la data de 31.10.2024,  un număr de 838 persoane fac  parte  din  categoria  celor    greu şi foarte greu           ocupabile .

Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Botoşani.

Publicitate

În perioada de referință, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 12.204 persoane.

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Rezultate parțiale din consultarea publică privind evacuarea chiriașilor agresivi din Centrul Vechi: 93% dintre botoșăneni îl susțin pe primar în disputa cu PNL Botoșani

Publicat

Publicitate

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a publicat rezultatele parțiale la sondajul realizat pentru consultarea publică privind acțiunea Primăriei de evacuare din locuințele municipalității a chiriașilor care încalcă în mod repetat normele legale privind conviețuirea socială.

Potrivit edilului, 93% dintre respondenți au răspuns DA la întrebarea dacă sunt de acord ca primarul să continue evacuarea și doar 7% au fost de acord cu intervenția în instanță a avocatei PNL Botoșani (candidată pe lista PNL la Senat) prin care a suspendat temporar acțiunea Primăriei.

93% dintre cei 5.500 de botoșăneni care au răspuns la sondaj s-au opus categoric tentativei PNL Botoșani de a bloca acțiunea mea și mi-au spus că își doresc să continui acest demers! Vă mulțumesc din suflet pentru susținere!”, a scris Cosmin Andrei.

Publicitate

Acesta a adăugat că va continua sondajul până va atinge pragul de 10.000 de respondenți, pentru a îndeplini condiția de legitimitate. Până atunci însă va face pregătirile pentru reluarea acțiunii de evacuare. „Consider că răspunsul vostru este dincolo de orice dubiu! Voi pregăti în această perioadă documentele necesare pentru reluarea acțiunii de evacuare!”, a precizat primarul.

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02udtH8knbQHMZJamVSHbEh4RLMYC1jemHC5zciEeNU8K3Aa3gj3fU4Z5EotjwSz4Pl&id=100064045953043

Publicitate

 

CMF11240017

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending