Connect with us
Publicitate

Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Liviu Toma, viceprimarul municipiului Botoșani

Publicat

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Liviu Toma, viceprimarul municipiului Botoșani.

Liviu Toma a vorbit despre programul „Materna”, un program creat de administrația publică locală de la Botoșani special pentru mămici, indiferent de vârstă, și care presupune acordarea unui voucer de 2000 de lei pentru medicamente și servicii medicale. Viceprimarul municipului a mai vorbit însă și despre ajutoarele de încălzire pentru populație, despre sprijinul cu lemne de foc pentru cei care au nevoie, despre ajutoarele sociale, dar și despre parcările din Botoșani sau despre activitatea polițiștilor locali din municipiu.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

START alegeri locale 2024: A început perioada de depunere a candidaturilor la birourile electorale

Publicat

Perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie a început la birourile electorale. Partidele politice, alianțele, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți au posibilitatea să-și depună candidaturile de marți până pe 30 aprilie, la ora 23:59. Aceste candidaturi sunt destinate alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 9 iunie.

De asemenea, marţi începe perioada de înregistrare a alianţelor electorale la alegerile locale, transmite Agerpres.

Potrivit unei hotărâri a BEC, în vederea înregistrării propunerilor de candidaţi pentru primar, primar general, consiliul local, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, preşedinte al consiliului judeţean, consiliul judeţean, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice şi alianţele electorale vor depune la biroul electoral de circumscripţie competent, până cel târziu în data de 30 aprilie 2024, ora 23:59, dosarele care cuprindo serie de documente.

Este vorba despre lista de candidaţi, lista de susţinători pentru fiecare candidat, copie după actul de identitate, declaraţie de acceptare a candidaturii, declaraţie de avere şi de interese, declaraţie pe proprie răspundere că nu a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.

Vezi aici și Calendar alegeri 2024.

Candidaţii vor putea renunţa la candidatură până la data rămânerii definitive a candidaturilor.

Conform unei alte hotărâri a Biroului Electoral Central, alianţele electorale vor putea susţine candidaţi independenţi la primării, consiliile locale şi cele judeţene.

Citeste mai mult

Eveniment

AUR Botoșani: Eusebiu-Laurențiu Cilibiu este ALEGEREA DE AUR pentru președinția Consiliului Județean Botoșani

Publicat

AUR Botoșani a anunțat astăzi că Eusebiu-Laurențiu Cilibiu este alegerea AUR pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.

“Așa cum am promis cetățenilor, Alianta pentru Unirea Românilor vine cu cele mai bune soluții pentru Botoșani. De această dată, pentru conducerea Consiliului Județean Botoșani, am ales sa-l susținem pe  domnul Eusebiu-Laurențiu Cilibiu, un tânăr in vârstă de 42 ani, de profesie inginer geodez, cu o amplă experiență profesională in domeniul activităților de cadastru, topografie, geodezie si cartografie.

Avem convingerea că AUR are cel mai competent candidat pentru conducerea Consiliului Judetean Botoșani, fiind vorba de o persoană care a demonstrat că pentru a reuși in viață trebuie sa fie un echilibru in toate domeniile in care activăm ca si indivizi. Pe linie profesională, putem spune despre Eusebiu-Laurențiu Cilibiu că a absolvit in anul 2005 Facultatea  de Hidrotehnică din cadrul Universității  Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, profesând in domeniul privat ca si inginer geodez, in perioada 2012-2015 deținând chiar și o functie de conducerea, respectiv cea de inginer-șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani.Deși, avem un candidat dedicat profesiei sale, acesta a stiut să armonizeze partea profesională cu cea familială, Eusebiu-Laurențiu Cilibiu fiind un familist convins, soț și tată a trei copii.

Botosanenii s-au saturat de aceleași promisiuni electorale care o data la 4 ani se tot repeta,  au nevoie  ca la conducerea  județului sa fie un om corect, vertical, cu simt de răspundere, care sa cunoască  puterea cuvantului  dat  in fata cetățenilor, dar și a transparentei  în administrație.  Cel care poate aduce acea schimbare mult așteptată de cetatenii județului Botoșani este candidatul AUR, Eusebiu-Laurențiu Cilibiu. Noi consideram ca  el este cel mai potrivit om pentru conducerea acestui județ atât de valoros , dar vitregit din pacate, de cei care s-au perindat în ultimii ani la conducerea Consiliului Județean, care nu au știut sa fructifice și sa pună în valoare ceea ce poate oferi cu adevărat acest județ minunat”, a transmis AUR Botoșani într-un comunicat.

Citeste mai mult

Eveniment

Câinii GHID, acces GRATUIT în mijloacele de transport în comun, magazine și alte spaţii alături de persoanele cu dizabilități

Publicat

Persoanele cu dizabilități primesc noi drepturi, inclusiv acces gratuit în mijloacele de transport în comun, magazine și alte spații, împreună cu câinii ghizi. Proiectul a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților în ședința de marți, relatează agerpres.ro.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006. Se scutește de la plata tarifului de omologare individuală perceput de Registrul Auto Român autovehiculele special modificate faţă de configuraţia iniţială, în scopul conducerii de către persoanele cu handicap.

Se asigură asigurarea accesului liber şi gratuit în toate locurile publice, inclusiv în locaţiile în care se asigură servicii publice

şi în mijloacele de transport în comun, taxiuri şi în mijloacele auto de transport alternativ, alături de câinele ghid.

Noi drepturi pentru persoanele cu handicap. Ce prevede legea

„Persoanele cu handicap beneficiază de scutire de la plata tarifului de omologare individuală perceput de Registrul Auto Român, pentru autovehiculele special modificate faţă de configuraţia iniţială în scopul conducerii de către persoanele cu handicap

pe toată durata de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap şi numai pentru autoturismul proprietate personală”, se arată în proiect.

Constituie discriminare refuzul conducătorului serviciului de taximetrie, precum şi al conducătorului auto de transport alternativ cu autoturism de a asigura transportul persoanei cu handicap şi a dispozitivului de mers, inclusiv accesul în taxi alături de câinele ghid.

Câinele ghid care însoţeşte persoana cu handicap grav are acces liber şi gratuit în toate locurile publice, inclusiv în locaţiile în care se asigură servicii publice şi în mijloacele de transport în comun, inclusiv în taxiuri şi în mijloacele auto de transport alternativ, potrivit proiectului.

Deputata USR Oana Ţoiu, iniţiator, a explicat că legea este un rezultat al propunerilor venite din societatea civilă, conform cărora persoanele cu dizabilităţi trebuie să aibă acces la toate drepturile lor în societate.

„Legea permite, de acum încolo, garantarea faptului că va fi asigurat accesul câinilor ghizi oriunde. (…) De asemenea, elimină o taxă nepotrivită pentru persoanele cu dizabilităţi”, a precizat deputata.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în calitate de primă Cameră sesizată. Camera Deputaţilor este for decizional, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult

Administratie

Verginel Gireadă, la București pentru investiții. Întâlnire cu ministrul Grindeanu pentru două benzi pe sens pe DN 29 B

Publicat

Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, a ajuns din nou la București pentru investițiile din comună și a avut chiar o întâlnire cu ministrul Grindeanu pentru înființarea a două benzi pe sens pe DN 29 B, un drum care străbate localitatea Catamaresti-Deal din această comună, și care se va dovedi în viitor de o importanță strategică pentru județul Botoșani.

“În calitate de primar al comunei Mihai Eminescu, pe care o reprezint cu mândrie, am obligația de a mă asigura și de a depune diligențele necesare pentru ca toate proiectele pe care le promovăm în vederea dezvoltării comunității, să fie realizate cu succes.

În acest sens, zilele acestea, împreună cu  deputatul P.S.D.  Marius Constantin Budai, am avut o întâlnire cu Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în cadrul căreia am susținut necesitatea urgentării realizării investiției de modernizare a Drumului Național 29 B, care străbate localitatea Catamaresti-Deal, prin înființarea a două benzi de circulație pe fiecare sens”, a transmis Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă.

Totodată însă, liderul administrație publice din comuna Mihai Eminescu a explicat că pentru a consolida strategia de dezvoltare a județului Botoșani și, implicit a comunităților aparținătoare, împreună cu primarul orașului Bucecea, Angel Gheorghiu,  a avut o întâlnire la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu Secretarul de Stat – Alexandru Stoica.

“Pe parcursul întâlnirii am discutat implicit despre proiectele  mari de investiții pe care, atât  primăria comunei Mihai Eminescu, cât și Primăria orașului Bucecea,  urmează să le implementeze  prin Ministerul Dezvoltării, respectiv:

-Extinderea sistemului de distribuție gaze naturale în localitățile din cadrul comunei Mihai Eminescu;

-Extinderea rețelei de gaz în localitatea Călinești – orașul Bucecea;

-Construire bloc de locuințe sociale și de necesitate în localitatea Cervicești, comuna Mihai Eminescu”, a mai adăugat primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă .

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending