Connect with us
Publicitate

Economie

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Iulian Bauer, președintele Camerei Taximetriștior Botoșani

Publicat

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi președintele Camerei Taximetriștior Botoșani, Iulian Bauer.

Președintele Camerei Taximetriștior Botoșani, o organizație profesională a taximetriștilor din municipiul reședință de județ, a explicat care este motivul pentru care aproape 300 de taximetriști au protestat la mijlocul acestei săptămâni pe străzile din Botoșani, aliniindu-se la mișcare anațională a taximetriștilor împotriva serviciilor de ride sharing.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Mesaj tulburător al angajaților Primăriei Botoșani la decesul fulgerător al economistei Andaluzia Gabur

Publicat

Publicitate
„Cu întristare am aflat trista veste despre dispariția fulgerătoare a colegei noastre, Andaluzia Gabur! Un om bun și cald, un real sprijin pentru marea familie a Primăriei Municipiului Botoșani, Andaluzia Gabur s-a remarcat în anii de carieră prin dedicare și profesionalism. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și suntem alături de colegul nostru, Constantin Dorin Gabur, în aceste momente de grea cumpănă! Dumnezeu să o odihnească”!
Este mesajul plin de stupoare și de tristețe al angajaților din Primăria Botoșani, care pur și simplu nu pot să creadă că Andaluzia, o colegă veselă și sensibilă, a trecut la cele veșnice chiar în ziua în care creștinii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii.
Andaluzia a avut o moarte fulgerătoare. A căzut pe treptele sediului Incubatorului de afaceri de pe strada Poștei, acolo unde Primăria Botoșani are un sediu. A lucrat ca economist în cazului Serviciului Edilitar. Era soția ofițerului de Stare Civilă, Costel Gabur.
Dumnezeu s-o ierte!

Citeste mai mult

Administratie

Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu organizează cea de-a XV –a ediție a Festivalului Floare Albastră

Publicat

Publicitate

Evenimentul se organizează de 15 ani, în fiecare lună mai a anului, devenind astfel o tradiție pentru comuna Mihai Eminescu.

Festivalul Floare Albastra este o manifestare cultural-artistică, o adevărată sărbătoare pentru localnici, dar nu numai, având ca participanți atât tineri talentați din comună, cât și îndrăgiți artiști naționali.

Prin organizarea festivalului se urmărește ca locuitorii comunei să aibă aceleași beneficii ca cei din mediul urban, luându-se în considerare și faptul că vârstnicii nu se deplasează în orașele apropriate în care se organizează spectacole sau evenimente asemănătoare, motiv care ne-a determinat să le oferim cetățenilor prilejul de a se bucura de acest eveniment in comuna lor.

Publicitate

În acest an, în seara de sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu ora 17:00, pe scena festivalului vor desfășura câte un moment artistic tinerele talente din comuna Mihai Eminescu, după care ne vor încânta NICOLE CHERRY ȘI FLY PROJECT.

Duminică, 26 mai 2024, începând cu ora 12:00, spectacolul începe cu ceremonia religioasa urmata de acordarea diplomelor pentru cuplurile care au împlinit 50 de căsătorie.

 

Publicitate

După înmânarea diplomelor, vor încânta publicul următorii artiști:

  • ORCHESTRA LĂUTARII CHIȘINĂULUI ALĂTURI DE NICOLAE BOTGROS
  • VLADUȚA LUPĂU &BAND
  • LUPII LUI CALANCEA ȘI SURORILE OSOIANU
  • CONSTANIN ENCEANU
  • ALEXANDRU BRĂDĂȚAN
  • DANIELA CONDURACHE

Citeste mai mult

Eveniment

AEP: Spectacolele, focurile de artificii, bannerele, mesh-urile, mesajele discriminatorii, INTERZISE în campania electorală

Publicat

Publicitate

Autoritatea Electorală Permanentă precizează, vineri, că în campania electorală sunt permise doar anumite tipuri de activităţi şi materiale de propagandă, fiind interzisă utilizarea vehiculelor inscripţionate cu sloganuri, imagini ale candidaţilor, organizarea de spectacole, serbări, focuri de artificii, bannerele, mesh-urile, corturile, panourile, steagurile publicitare, precum şi folosirea mesajelor sau a sloganurilor discriminatorii, de incitare la ură şi intoleranţă, relatează agerpres.ro.

“Având în vedere că astăzi, 10 mai 2024, a început campania electorală pentru alegerile din 9 iunie, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) doreşte tuturor competitorilor politici mult succes şi îi îndeamnă să contribuie la desfăşurarea unei campanii echilibrate şi corecte, care să răspundă aşteptărilor democratice ale cetăţenilor”, se arată într-un comunicat al AEP.

Potrivit AEP, de la începerea campaniei electorale şi până la încheierea acesteia, în data de 8 iunie, ora 7,00, trebuie respectate toate prevederile în vigoare, fiind permise doar anumite tipuri de activităţi şi materiale de propagandă, precum afişele electorale, materialele de propagandă electorală audio sau video difuzate de mass-media audiovizuală în condiţiile legii, publicitatea în presa scrisă, materialele de propagandă electorală online, broşurile, pliantele şi alte materiale tipărite din aceeaşi categorie.

Publicitate

De asemenea, conform legii, competitorii politici au obligaţia înlăturării, până la data începerii campaniei electorale, a tuturor materialelor de propagandă utilizate până la acel moment şi care nu respectă formatul permis.

Autoritatea Electorală Permanentă reaminteşte candidaţilor că în campania electorală este interzisă folosirea mesajelor sau a sloganurilor discriminatorii, a mesajelor de incitare la ură şi intoleranţă, dar şi a oricăror forme, mijloace, acte şi acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă sau etnică, se mai arată în comunicat.

Totodată, AEP menţionează că, ţinând cont de faptul că fenomenele din sfera dezinformării pot influenţa opţiunile alegătorilor şi participarea la vot, este necesară “respectarea de către competitorii electorali a unei conduite etice şi participarea activă la dezvoltarea unui climat de încredere şi integritate în organizarea şi desfăşurarea campaniei electorale, astfel încât alegătorii să poată avea o imagine corectă şi clară cu privire la oferta electorală”.

Publicitate

“În campania electorală, candidaţii, partidele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marşuri, precum şi prin intermediul mass-media”, mai precizează AEP.

Autoritatea informează, însă, că “este interzisă utilizarea vehiculelor inscripţionate sau colantate cu sloganuri de campanie sau cu imagini ale candidaţilor, precum şi cu alte referiri la competitorii electorali, utilizarea vehiculelor care difuzează materiale audio, în mers sau staţionar, organizarea de spectacole, serbări, focuri de artificii, utilizarea de bannere, mesh-uri, corturi publicitare, pavilioane publicitare, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcţionale, structuri de publicitate autoportante, mijloace de publicitate, panouri publicitare, proiecte publicitare speciale, publicitate luminoasă”.

Preşedintele AEP, Toni Greblă, a transmis că desfăşurarea unei campanii electorale corecte, cu dezbateri reale şi pluralism de opinie, este “crucială” pentru credibilitatea procesului electoral.

Publicitate

“Consolidarea încrederii alegătorilor în procesul electoral este esenţială pentru o democraţie robustă şi nu poate fi asigurată fără o campanie desfăşurată în acord cu cele mai înalte standarde europene şi internaţionale. Toate demersurile Autorităţii Electorale Permanente au ca scop respectarea, cu stricteţe, a calendarului electoral aprobat de Guvernul României, în aşa fel încât alegerile să poată fi organizate în cele mai bune condiţii. În acest sens, desfăşurarea unei campanii electorale corecte, în care să aibă întâietate dezbaterile reale şi pluralismul de opinie, este crucială pentru credibilitatea procesului electoral şi, implicit, pentru o prezenţă sporită la vot în rândul alegătorilor”, a declarat preşedintele AEP, Toni Greblă, conform sursei citate.

Citeste mai mult

Eveniment

Vestea BUNĂ a zilei: DIABETUL ar putea fi vindecat de un medicament anticancerigen

Publicat

Publicitate

Un medicament studiat pentru a trata cancerul poate transforma celulele din pancreas în celule producătoare de insulină, ajutând la reglarea glicemiei, relatează mediafax.ro.

În 2016, cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh Farzad Esni şi Jing Hu au făcut un experiment pe şoareci în care au eliminat una dintre cele două copii ale genei care codifică o enzimă numită kinază de adeziune focală (FAK ). Ei erau interesaţi de rolul FAK în cancerul pancreatic, dar o descoperire surprinzătoare a dus cercetarea într-o direcţie foarte diferită.

„Pancreasul arăta ciudat, aproape ca şi cum ar fi încercat să se regenereze după o leziune”, a declarat Esni.

Publicitate

Chiar mai ciudat, un grup de celule din pancreas a secretat atât insulină, cât şi amilază. La şoarecii normali şi la oameni, insulina, hormonul care reglează glicemia, este produsă de celulele beta, în timp ce amilaza, o enzimă digestivă, este produsă de celulele acinare. Funcţiile celulelor acinoase şi ale celulelor beta sunt foarte distincte, aşa că nu avea sens ca acest grup de celule să arate ca o combinaţie a celor două.

„Existau trei explicaţii posibile pentru ceea ce am văzut la şoareci”, a spus Esni: „Ar fi putut fi pur şi simplu un artefact al experimentului nostru, celulele beta ar fi putut începe să producă amilază sau celulele acinoase ar fi putut începe să producă insulină, ceea ce ar fi Sfântul Graal”.

Într-un nou studiu, cercetătorii au arătat că un medicament care inhibă FAK, studiat în tratamentul cancerului, a transformat celulele producătoare de insulină derivate din acinar (ADIP) şi a ajutat la reglarea glicemiei la şoarecii cu diabet şi la o primată.

Publicitate

Pentru a studia efectele celulelor ADIP, cercetătorii au eliminat parţial sau complet celulele beta ale animalelor cu o doză mică sau mare de un compus numit streptozotocină, care imită diabetul. Apoi au tratat şoarecii trei săptămâni cu un medicament oral care inhibă FAK sau cu un placebo.

Şoarecii trataţi cu inhibitori FAK şi-au recăpătat aproximativ 30% din masa iniţială de celule beta, iar tratamentul a îmbunătăţit parţial hiperglicemia. Aceste rezultate au persistat până la sfârşitul experimentului, câteva săptămâni mai târziu, sugerând că un tratament unic poate avea beneficii pe termen lung pentru controlul diabetului.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending