Connect with us
Publicitate

Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

Publicat

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.
Cosmin Andrei a intrat în cursa pentru câștigarea unui nou mandat la Primăria Municipiului Botoșani iar astăzi a acceptat o discuție liberă despre nominalizarea făcută de PSD în privința sa, dar și despre planurile și proiectele pe care le-a avut pentru municipiul Botoșani în ultimii patru ani, precum și cele pe care vrea să le implementeze în perioada următoare.

Cosmin Andrei a vorbit și despre contracandidații săi pentru această funcție, într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Mai multe proiecte sociale și medicale vor prinde contur în satul Tudor Vladimirescu, Albești

Publicat

În urmă cu două zile, Parohia Tudor Vladimirescu a primit vizita Pc.Pr. Narcis Constantin Axinte, consilier eparhial pentru asistenţă socială şi medicală al Arhiepiscopiei Iaşilor. Acesta a vizitat satul, șantierul și casa parohială și a propus câteva proiecte sociale care urmează a fi implementate în viitorul apropiat.

Parintele Felix Petru Prisecariu mulțumește Arhiepiscopiei Iașilor pentru grija și implicarea pe care o arată parohiei Tudor Vladimirescu și enoriașilor acesteia. Într-un articol următor vom reveni cu informații și detalii cu privire la fiecare proiect în parte.

 

Citeste mai mult

Eveniment

APIA Botoșani: Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine

Publicat

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Judetean Botosani, efectuează plata aferentă ajutorului de stat în sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, aprobat de Guvernul României sub formă de grant în valoare de 100 euro/cap de animal.

Suma plătită este în valoare de 338.924,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 18 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de stat și un efectiv de 687 bovine de carne și bubaline.

Grantul se acordă beneficiarilor cererilor de plată depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovinelor de carne şi al bubalinelor, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Citeste mai mult

Cultura

Festivalul – concurs al cântecului popular românesc „Satule mândră grădină” ajunge în acest an la cea de-a XLIII-a ediție

Publicat

Zilele de 20 și 21 mai sunt zile de mare sărbătoare pentru comunitatea orașului Bucecea și, implicit, pentru județul nostru, atât pentru că se sărbătoresc Sfinții Împărați Constantin și Elena, dar și pentru că pe scena Căminului Cultural Bucecea vor răsuna voci de pe tot cuprinsul țării, aducând folclorul la rang de cinste.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție în subordinea Consiliului Județean Botoșani, în colaborare cu Primăria și cu Centrul Cultural al Orașului Bucecea organizează și anul acesta un festival de zile mari.

Festivalul se va desfășura pe mai multe categorii după cum urmează:

  • soliști vocali (categoriile de 10-13 ani, 14-18 ani și 19-30 ani)
  • soliști instrumentiști (categoria de 10-14 ani și categoria de peste 15 ani)
  • rapsozi populari (cu vârsta de peste 50 de ani).

Acompaniamentul va fi asigurat de către Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă”, maestru dirijor Ion Oloieru.

Festivalul va începe luni, 20 mai 2024, la ora 16:00, la Căminul Cultural Bucecea cu concursul soliștilor admiși la preselecția care va avea loc la începutul lunii mai, urmând ca pe data de 21 mai să aibă loc Gala Laureaților și susținerea unor recitaluri de excepție în interpretarea soliștilor: Angelica Flutur, Cornelia Ciobanu și Iustina Irimia, urmate de Grupul „Ștefan Vodă” din Republica Moldova. Invitați să cânte în recital sunt și câștigătorii din ultimii doi ani ai trofeului „Satule mândră grădină” – Delia Gandore (2022) și Patrick Petrescu (2023), cât și grupul vocal al Centrului de Creație Botoșani, coordonat de Mariana Ichim Hodan.

Juriul va avea în componența sa personalități de seamă ale vieții culturale și artistice, fiind specialiști în domeniul cercetării, culturii și tradiției populare.

Înscrierile se vor trimite pe adresa de e-mail a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani – muzica@centrulcreatieibt.ro, până la data de 29 aprilie 2024.

„Avem certitudinea că și anul acesta Festivalul concurs al cântecului popular românesc „Satule mândră grădină” va avea un răsunet național în ceea ce privește concurența acerbă dintre participanți, dar și a recitalurilor de excepție a invitaților de onoare”, au transmis organizatorii.

Citeste mai mult

Administratie

„Suntem nevoiți să închidem circulației strada Pacea, pe ambele sensuri de mers”, a anunțat primarul municipiului Botoșani

Publicat

„În cursul zilei de mâine, în intervalul orar 07:00 – 22.00, suntem nevoiți să închidem circulației strada Pacea, pe ambele sensuri de mers, de la intersecțiile cu strada Sucevei și Bulevardul George Enescu. Turnăm stratul de uzură. Rugăm șoferii să dea dovadă de înțelegere și să utilizeze rute ocolitoare”, este anunțul primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

În doar 2 zile, pe o lungime de 1.100 m, pe ambele sensuri au fost amenajate primele straturi de binder, astfel că mâine, 12 aprilie 2024, utilajele vor putea interveni și cu stratul final de asfalt.

În cursul săptămânii viitoare, se va amenaja covorul asfaltic și pe strada Mihail Kogălniceanu.

Reabilitarea întregului tronson (str. Mihail Kogălniceanu – str. Pacea) prevede și lucrări de refacere trotuare, accese în blocurile de locuințe, înlocuire sau reparații cămine de canalizare și guri de scurgere.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending