Connect with us
Publicitate

Administratie

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Constantin Cocoreanu, primarul comunei Tudora

Publicat

Publicitate
„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Constantin Cocoreanu, primarul comunei Tudora.
Primarul Constantin Cocoreanu a vorbit despre investițiile care se fac prin PNRR cu fonduri de la Uniunea uropeană în comuna Tudora, dar și despre finalizarea lucrărilor la drumul din comună (DC1423), cele două școli și noul dispensar, care aveau stabilită recepția în acest an și care au fost deja finalizate. Și tot cu această ocazie, primarul Constantin Cocoreanu a vorbit despre finalizarea rebilitării Parcului comunal, dar și despr planurile sale de viitor. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.
 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Copil de trei, blocat într-un apartament din Dorohoi. Bunica a fost cea care a dat alarma

Publicat

Publicitate

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament, situat la etajul IV. Bunica a ieșit pe casa scării. În urma ei, nepotul a încuiat ușa și nu a mai știut să o deschidă. Îngrijorată, femeia a cerut ajutor de la pompieri.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime. Salvatorii au intrat în apartament pe un geam și au deschis ușa de la intrare. Copilul a fost găsit în dormitor, jucându-se.

Întâmplarea a avut loc în urmă cu puțin timp.

Publicitate

Recomandăm părinților sau bunicilor să își supravegheze copiii în permanență.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Publicitate

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Instructorii care „școlesc” viitori șoferi, verificați de polițiștii din Botoșani

Publicat

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul școlilor de șoferi.

Astfel, polițiștii au acționat pe străzile din municipiul Botoșani, fiind controlate 12 autovehicule destinate desfășurării orelor de pregătire a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere.

 

Publicitate

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 2  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.000 de lei, pentru nerespectarea traseelor stabilite de poliția rutieră pentru deplasarea autovehiculelor destinate activității de pregătire a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere și pentru lipsa documentelor obligatorii prevăzute de lege.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Copiii din cadrul Școlii Gimnaziale „Dan Iordăchescu”, din Hlipiceni au avut parte de  activități inedite

Publicat

Publicitate

Copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Dan Iordăchescu”, din Hlipiceni au avut parte de  activități inedite, desfășurate de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni și pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

 

Cei peste 150 de elevi au participat activ la activitățile pregătite de polițiști, prin intermediul cărora s-au familiarizat cu indicatoarele rutiere și semnele de circulație, precum și cu echipamentul forțelor de ordine.

Publicitate

 

În același context copiii au primit sfaturi despre siguranța în deplasarea pe drumurile publice și regulile pe care trebuie să le respecte.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

Publicitate
  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei publice  si curatieniei in localitati precum si protejarea mediului ambiant.

In acest scop, cetatenii au urmatoarele obligatii:

Publicitate
  • Sa asigure, potrivit legii, lucrarile de intretinere si reparare a locuintelor si anexelor gospodaresti, igienizarea curtilor si imprejmuirilor acestora, efectuarea lucrarilor de primavara specifice pentru intretinerea spatiilor verzi  din incinta proprietatii si din fata acesteia;
  • Sa mentina curatenia trotuarelor, partii carosabile a strazii de langa locuinta, a curtii si a gradinii;
  • Sa depuna deseurile menajere si cele reciclabile conform Regulamentului impus de catre Primaria comunei, aprobat de catre Consiliul Local al acesteia;
  • Sa pastreze in stare de folosinta amenajarile publice din parcuri precum si dotarile amplasate pe strazi (panouri de afisaj, indicatoare, etc);
  • Sa composteze deseurile rezultate din curatarea si intretinerea zonelor verzi ale gospodariei in propria gradina si /sau in unitatile individuale de compostare si sa utilizeze compostul obtinut ca amendament  pentru terenurile proprii;
  • Sa nu incendieze resturile vegetale;
  • Sa nu abandoneze si sa nu depoziteze deseurile in afara locurilor destinate acestui scop.

 

Cetatenii care folosesc mijloace de transport in comun  autobuze, microbuze) sunt obligati sa pastreze curatenia in statii si sa se comporte  civilizat  pe tot timpul calatoriei.

Obligatiile sus-mentionate sunt prevazute si in Regulamentul privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr. 26/12.03.2018.

Publicitate

Prin aducerea la cunostinta locuitorilor a obligatiilor ce li se revin, primaria urmareste mobilizarea si implicarea activa a acestora  in vederea mentinerii unui aspect placut si ingrijit al comunei Mihai Eminescu.

 

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu aduce la cunostinta, in conformitate cu prevederile Regulamentului  privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr 26/12.03.2018, netoaletarea sau impotrivirea proprietarilor pentru curatarea copacilor sau a spatiilor verzi care obtureaza accesul pe  domeniul public (drumuri) sau care impiedica distribuirea eficienta a luminii de la lampile pentru iluminatul stradal, se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500-1.500 lei pentru persoane fizice si 1.000-2.500 lei pentru persoane juridice.

Asadar, punem in vedere locuitorilor comunei sa procedeze la toaletarea copacilor care obtureaza accesul pe  domeniul public (drumuri) sau care impiedica distribuirea eficienta a luminii de la lampile pentru iluminatul public.

Publicitate

Aducem la cunostinta, de asemenea, ca neintretinerea permanenta a curateniei santurilor de scurgere a apelor pluviale din fata proprietatilor, a podetelor si tuburilor de beton aferente acestora, pe intreaga lungime a proprietatii, in vederea evitarii inundatiilor ori stagnarii apelor este sanctionata cu amenda cuprinsa intre 800 – 1500 lei pentru persoane fizice si 1000 – 2500 lei pentru persoane  juridice.

Totodata va atragem atentia ca depozitarea in mod necorespunzator a deseurilor (depozitarea materialelor de constructie, textile, vegetale, gunoi de grajd, cauciucuri) si cu nerespectarea Regulamentului privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr 26/12.03.2018 atrage majorarea considerabila a taxei de salubrizare (DUBLAREA SAU TRIPLAREA VALORII ACESTEIA)!!!

In cazul in care nu se vor depozita deseurile in mod selectiv, cantitatea acestora va creste, iar cu cat este mai mare cantitatea de deseuri  la nivelul comunei, cu atat va fi  mai mare pretul serviciului de salubrizare.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending