Connect with us

Eveniment

Invitație la teatru: „Întoarcerea de acasă” la Cinematograful „Unirea”

Publicat

Publicitate

Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani invită iubitorii de teatru, în acest sfârșit de săptămână, la spectacolele „Întoarcerea de acasă” de Ștefan Caraman și „Îmbătați de dragoste” după  Pierre de Marivaux.

Sâmbătă 28 mai ora 19.00,  „Întoarcerea de acasă” de Ștefan Caraman la Cinematograful „Unirea”

Cu: Andreea Moțcu
Regia: Silvia Răileanu
Scenografia: Mihai Pastramagiu
Voce autor: Bogdan Horga

Spectacol nerecomandat minorilor

Dacă ne deosebește ceva ca oameni, acel „ceva” este curajul! Curajul de a povesti, de a împărtăși… exact așa cum ai devenit după întâmplări sau întâlniri mai mult sau mai puțin fericite… Curajul de a-ți trăi viața, până la urmă, frumoasă și urâtă în același timp, tandră și cinică… Dar viață!

Duminică 29 mai ora 18.00 „Îmbătați de dragoste” după  Pierre de Marivaux, la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr 48.

Publicitate

Regia artistică și ilustrația muzicală: Alexandru Vasilachi

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Asistent regie: Sorin Ciofu

Coregrafia: Victoria  Bucun

 

Distribuția:

 

Cezar Amitroaei – D-nul Orgon, bătrân gentilom

Petruț Butuman  – Mario, fiul său

Silvia Răileanu  – Silvi, fiica sa

Sorin Ciofu  – Dorian,  pretendentul Silviei

Lidia Uja  –  Lizet, camerista Silviei

Răzvan  Amitroaei –  Victoire, valetul lui Dorian

  Să fie adevărat că haina-l face pe om? Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite? Este loc în suflet și pentru dragoste și pentru rațiune? E adevărat că dragostea-i oarbă și rațiunea rece precum gheața?

Veți găsi aceste întrebări nu doar în spectacol, dar și în inimile fiecărui îndrăgostit. Hai să ne îmbătăm de dragoste, de teatru!

 

Pret bilet – 30 lei; 15 lei – elevi, studenți, pensionari.
Biletele se găsesc la:
– Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0722 557 556, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00
– Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821
Program: 12.00 – 16.00, de marți până vineri, sâmbătă și duminică de la 16.00 la 18.00.

și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

A început Concursul Național de Poezie Religioasă Tânără „Light of Life” – Ediția a III-a

Publicat

Publicitate

Suceava devine, pe 20-21 mai 2025, centrul poeziei religioase tinere prin desfășurarea celei de-a III-a ediții a Concursului Național de Poezie Religioasă Tânără „Light of Life”. Evenimentul își propune să încurajeze creația lirică cu tematică religioasă, oferind tinerilor poeți o platformă de expresie artistică inspirată de credință și spiritualitate.

Concursul este deschis tinerilor autori români, cu vârsta de până la 26 de ani, care nu au publicat încă un volum individual de poezie. Participanții trebuie să trimită un set de cinci poezii, însoțite de datele de identificare, la adresa de e-mail: concurs.lightoflife@gmail.com până la data de 4 mai 2025.

Un juriu format din personalități marcante ale literaturii contemporane va desemna câștigătorii, iar premiile puse în joc sunt substanțiale. Festivitatea de premiere, programată în perioada 20-21 mai 2025, va fi un moment de celebrare a talentului și spiritualității, reunind invitați de prestigiu, membrii juriului și laureații acestei ediții.

Citeste mai mult

Eveniment

Mai multe ore de sport în licee. Propunere ANS: „Un singur curs de educație fizică nu este suficient pentru obiceiuri sănătoase”

Publicat

Publicitate

Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport (ANS), Gabriel Toncean, a anunțat vineri inițierea unui proiect ce prevede dublarea numărului orelor de sport în licee, scrie alba24.ro.

”Faptul că liceenii din România au doar o oră de sport pe săptămână este o problemă reală, mai ales într-o perioadă în care stilul de viață sedentar și problemele legate de sănătate (obezitate, probleme de postură, stres) sunt tot mai frecvente. Un singur curs de educație fizică nu este suficient pentru a crea obiceiuri sănătoase și pentru a combate efectele negative ale statului pe scaun ore în șir”, susține Gabriel Toncean.

Acesta amintește că în alte țări europene elevii au mai multe ore de sport:

  • Finlanda – 3-4 ore de sport pe săptămână + pauze active
  • Franța – minimum 3 ore de sport
  • Germania – între 3 și 4 ore de educație fizică
  • Marea Britanie – cel puțin 2 ore obligatorii + multe activități extracurriculare

În România, este doar o oră de sport obligatorie pe săptămână

„De aceea, împreună cu colegii mei din ANS, am început demersurile inițierii unui proiect pe care îl vom înainta Ministerului Educației, pentru a dubla numărul orelor de sport în licee! Vrem ca tinerii să aibă mai multe oportunități de mișcare, să-și dezvolte obiceiuri sănătoase și să își îmbunătățească atât starea fizică, cât și cea mentală”, mai scrie vicepreședintele ANS.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Consumul de semințe este interzis pe stadionul „Municipal” din Botoșani

Publicat

Publicitate

Consumul de semințe este interzis pe stadionul „Municipal” începând din data de 22.02.2025. Decizia a fost luată în conformitate cu HCL nr. 559/20.12.2023 și a fost adusă la cunoștința FC Botoșani de către Direcția pentru Sport și Agrement Botoșani.
Mai jos redăm integral adresa celor de la DSA Botoșani către FC Botoșani:

„Direcția pentru Sport și Agrement Botoșani, referitor la respectarea Regulamentului de funcționare al Stadioanelor Municipal, Mecanex și Victoria din Municipiul Botoșani, prin prezenta, vă rugăm în calitatea dumneavoastră de utilizator, să luați toate măsurile necesare în vederea respectării art. 9, alin. (1), literda d) din Anxa nr. 3 la HCL nr. 559/20.12.2023 și anume:

„În stadioane sunt strict interzise următoarele: d) consumul de semințe”.

Totodată, vă informăm că am comunicat acest lucru și celor doi operatori economici ce prestează activități de comerț în timpul desfășurării competițiilor sportive.

Sursa: fcbt.ro

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Bucătăria unei case din Prăjeni a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit

Publicat

Publicitate

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, într-o gospodărie din localitatea Lupărie. Bucătăria unei case a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit. Când s-a produs evenimentul, proprietara nu era acasă. La întoarcere, bunurile din interiorul bucătăriei ardeau generalizat. Speriată că flăcările s-ar putea extinde la celelalte trei camere, aceasta a sunat după ajutor, la 112.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Prăjeni, dar și o ambulanță SAJ . Aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu cuprindă întreaga locuință.

Părinții proprietarei, care locuiesc în aceeași gospodărie, au primit îngrijiri medicale la fața locului. Mama, în vârstă de 74 de ani, s-a intoxicat ușor cu fum în timp ce încerca să salveze câteva bunuri din interiorul casei, iar tatăl, în vârstă de 75 de ani, a suferit un atac de panică.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

Pentru înlăturarea riscului de incendiu, ISU Botoșani recomandă:

– verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat. Orice modificare a acesteia poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de specialiști în domeniu;

Publicitate

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză;

– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează alimentarea mai multor electrocasnice de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.) de la aceeași priză. Alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care folosiți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu;

– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzește foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist. În cazul aparatelor mari, asigurați un spaţiu de aerisire pentru a se putea emana căldura acumulată în timpul funcţionării;

– amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa.

FOTO cu caracter ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending