Connect with us
Publicitate

Eveniment

Învățământul privat din România: Cât câștigă cadrele didactice și ce diferențe există

Publicat

Publicitate

Informațiile sunt puse la dispoziție de platforma de recrutare eJobs și oferă o perspectivă detaliată asupra veniturilor din acest domeniu, relatează alba24.ro.

Într-un context marcat de discuții privind modificările fiscale și alocațiile de hrană pentru angajați, datele recente dintr-un index salarial elaborat de o platformă de recrutare online dezvăluie că angajații din sistemul privat de învățământ din România câștigă între 3.000 și 9.000 de lei lunar.

Variații în funcție de experiență și certificări

Conform datelor, un educator care lucrează într-o grădiniță privată din București poate avea un salariu cuprins între 4.000 și 5.000 de lei pe lună, în timp ce un asistent educator câștigă între 3.000 și 4.000 de lei.

Publicitate

Cu toate acestea, plafoanele salariale pot varia semnificativ în funcție de experiența candidaților și de certificările profesionale obținute.

Datele relevă faptul că cele mai mari câștiguri se înregistrează în București, unde salariile sunt cu aproximativ 25% mai mari decât în orașele mai mici din țară.

Acest aspect subliniază influența localității asupra remunerației în învățământul privat.

Publicitate

Plafonuri salariale în școlile private

În cazul școlilor private, nivelul salariilor diferențiază în funcție de ciclul de învățământ.

Potrivit platformei Salario, dezvoltată de eJobs, salariul unui învățător debutant se situează în jurul valorii de 3.000 de lei pe lună, în timp ce cei cu cel puțin cinci ani de experiență pot câștiga peste 4.500 de lei lunar.

În același timp, profesorii din ciclul gimnazial au salarii cuprinse între 5.000 și 8.000 de lei, în funcție de vechime și specializare.

Publicitate

Beneficii și transparență salarială

Roxana Drăghici, director de Vânzări la eJobs, subliniază că transparența salarială este un element crucial în atragerea candidaților potriviți în acest domeniu.

Angajatorii oferă pachete avantajoase care pot include un număr mai mare de zile de concediu (chiar și 40 pe an), bonuri de masă și cursuri de formare și certificare profesională.

Creșteri salariale în sistemul de stat

Pe lângă învățământul privat, și personalul din sistemul de stat a beneficiat de creșteri salariale începând cu luna iulie a anului curent, ca urmare a grevei din mai și iunie.

Aceste creșteri au dus salariile de la 760 de lei net la 1.420 de lei net, reprezentând o majorare de 25% pentru toate categoriile.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Femeie în stare gravă, după ce a fost lovită de un tren care circula de la Dorohoi spre Iaşi

Publicat

Publicitate

O femeie care a fost lovită de un tren care circula de la Dorohoi spre Iaşi a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul “Sfântul Spiridon” cu multiple traumatisme, urmând să fie operată.

Potrivit Inspectoratului Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, accidentul feroviar a avut loc la intrarea în municipiul Iaşi, în zona Ideo.

“Un apel primit la Serviciul Unic 112 a semnalat faptul că o persoană a fost lovită de trenul 11426 Dorohoi-Iaşi. Apelantul a fost conductorul de tren. La locul solicitării s-a deplasat echipajul de terapie intensivă mobilă cu medic. Victima a fost preluată în viaţă cu traumatism cranio-cerebral şi contuzii toracice şi abdominale. A fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă ‘Sfântul Spiridon’ Iaşi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa.

Publicitate

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, dr Diana Cimpoeşu, a declarat că femeia implicată în accidentul feroviar a suferit multiple contuzii, traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conştienţă, contuzie toraco-abdominală, traumatism vertebral, ruptură de splină de grad 4, hematoame hepatice.

“Pacienta va intra în sala chirurgie”, a precizat Diana Cimpoeşu. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Acțiune a polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor rutiere

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu cei ai subunităților de profil au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare nerespectarea regimului legal de viteză.

Activitățile s-au desfășurat în intervalul orar 9:00-13:00, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere din județ, prilej cu care au fost controlate peste 180 de autovehicule, iar 46 dintre conducătorii auto au fost surprinși circulând cu viteză peste limita legală.

 

Publicitate

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

 

De asemenea, au fost reținute în vedere suspendării exercitării dreptului de a conduce trei permise de conducere, respectiv,  pentru depășire neregulamentară, neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept și conducere agresivă.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr fără permis, din Coțușca, depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani –Biroul Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, din muncipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 25 de ani, din comuna Coțușca.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult decât atât, plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului emise de un stat străin, erau expirate din anul 2020.

Publicitate

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis și punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Transportatori verificați de polițiștii rutieri cu aparatele Tachoscan

Publicat

Publicitate

Polițiștii rutieri verifică legalitatea transportatorilor utilizând aparatele Tachoscan din dotare.

 

Această aparatură oferă informațiile existente pe cardul tahograf al conducătorului auto, privind timpii de conducere, pauză și odihnă. Respectând aceste obligații impuse de legislația incidentă, conducătorul auto este apt să conducă autovehiculele în condiții de siguranță pentru toți participanții la trafic.

Publicitate

 

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani există două astfel de aparate utilizate în cadrul activităților specifice.

 

Publicitate

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending