Connect with us
Publicitate

Eveniment

Interviu cu Gabriel Ivanov, soțul Alexandrei, căreia i-a fost dedicată ediția 2024 a Marșului pentru viață

Publicat

Publicitate

Revista Pentru Viață, editată de Studenți pentru viață și România pentru viață, include, în ediția din acest an, un interviu cu Gabriel, soțul Alexandrei Ivanov, plecată la Domnul cu șase luni în urmă, în împrejurări dramatice. Ediția din acest an a Marșului pentru viață a fost dedicată memoriei ei, informează basilica.ro.

Alexandra Ivonov s-a mutat la cele veșnice la vârsta de 25 de ani, după o sarcină oprită din evoluție care nu a fost tratată la timp de medicii Maternității din Botoșani. I-a lăsat în urmă pe soț, Gabriel, și alți trei copii. Alexandra se număra printre organizatorii Marșului pentru viață din localitatea ei și ajuta tinerele în criză de sarcină de când era în liceu.


Când uităm să fim oameni, viața nu mai are prioritate: Interviu cu Gabriel Ivanov

Ați fost căsătoriți șapte ani; vă rugăm să ne vorbiți, la început, despre modul ei de a fi.

Publicitate

Pe Alexandra am cunoscut-o în cadrul unei activități ATOR (Asociația Tinerilor Ortodocși Români) – filiala Botoșani.

Ceea ce mi-a atras atenția în mod deosebit asupra ei a fost faptul că avea o bucurie pe chip pe care nu o pot descrie în cuvinte, dar în mod cert nu acea bucurie pe care o știm cu toții.

Nu era ceva de moment, sau o entuziasmare, ci parcă se bucura cu toată ființa de acele momente.

Publicitate
Gabriel Ivanov a fost cucerit de bucuria permanentă pe care Alexandra o iradia. Foto: Facebook / Ivanov Gabriel

Apoi, pe parcursul timpului, am constatat că acea stare de bucurie și de blândețe, dar totodată și de implicare totală în activitățile ATOR-ului, era de fapt o stare naturală a ei, ceea ce m-a uimit, deoarece greu întâlnești o persoană care în majoritatea timpului să aibă un tonus mereu bun, o stare bună, indiferent câtă muncă implica o anumită activitate.

Un exemplu ar fi faptul că, printre activitățile pe care le desfășuram împreună cu mai mulți tineri din cadrul ATOR-ului (cu care am ținut legătura până în ziua de azi, cu unii devenind rude, botezându-ne copiii), Alexandra s-a gândit că o activitate frumoasă ar fi să mergem cu sendvișuri și cu ceai la oamenii străzii, lucru destul de anevoios ținând cont că nu aveam nici fonduri, nici mașină (doar ocazional, când se oferea cineva).

Gabriel și Alexandra s-au îmbrăcate în costum popular la cununie. Au fost prezenți numeroși membri ATOR, precum și Arhim. Nicodim Petre, care le oferă îndrumare spirituală membrilor ATOR. Foto: Facebook / Ivanov Gabriel

Pentru o lungă perioadă de timp, ne-am ocupat de acest lucru, ceea ce implica o adevărată desfășurare de forțe, unii mergeau și strângeau bani de la tinerii care se ofereau să doneze pentru proiect, alții cumpărau pâine și ce mai era necesar, alții le pregăteau, iar apoi mergeam pe jos prin toate zonele. Dar pe toate aceste lucruri le făcea cu bucurie și cu drag.

Publicitate

Ce a însemnat pentru ea implicarea pro- viață? Vă rugăm să povestiți și unele cazuri concrete, dar și atitudinea ei în acest domeniu.

Ca și la celelalte activități, așa și în cazul departamentului Pro Vita, coordonat de doamna preoteasă Anamaria Macuc și de părintele Marian Macuc, care ne-au devenit mai apoi nași de cununie: când era ceva de făcut, era mereu prezentă, uneori ducând flori, împreună cu alte fete, mamelor din Maternitate (la 8 Martie sau de Buna Vestire), ori la împărțit pliante cu materiale informative despre sarcină și despre cum pot fi ajutate femeile aflate în criză de sarcină, sau când era nevoie de dus alimente unor mame care aveau nevoie de sprijinul Pro Vita.

Alexandra Ivanov se implica în organizarea Marșului pentru viață de la Botoșani, fiindcă era implicată trup și suflet și în salvarea mamelor și copiilor fără sprijin: când era în liceu, și-a convins părinții să acorde găzduire un fete de vârsta ei care născuse un copil. Foto: Facebook / Ivanov Gabriel

Mergând odată Alexandra la un centru maternal, a întâlnit acolo o fată care era de vârstă apropiată cu ea, care avea un băiețel nou-născut. A fost așa de impresionată de acea fată, care a preferat să stea în centrul maternal decât să renunțe la copil, încât s-a oferit să îi boteze ea copilul.

Publicitate

Iar apoi Alexandra a făcut împreună cu părinții ei toate demersurile necesare ca acea fată să vină împreună cu copilul ei în casa părinților unde locuia și ea.

Alexandra și Gabriel aveau trei copii născuți. Foto: Facebook / Ivanov Gabriel

A continuat să stea cu Alexandra și părinții ei până ce a terminat liceul și s-a angajat, iar apoi s-a căsătorit.

Cum vedea familia? Cum ați încercat, în acești ani în care ați fost împreună, să construiți familia dumneavoastră?

Sursa bucuriei ei a fost credința în Dumnezeu și, implicit, apropierea de Biserică. Pe aceste valori am construit noi familia noastră. Prin faptul că vedea familia ca fiind cel mai înalt ideal, nu avea o menire mai mare decât de a fi mamă. Nu se plângea niciodată în legătură cu copiii, ci gestiona totul, deoarece asta era ceea ce își dorea, pentru noi copiii fiind o altă sursă de bucurie.

Familia era totul pentru Gabriel și Alexandra Ivanov. Foto: Facebook / Ivanov Gabriel

De multe ori, fete apropiate ei sau prietene, văzând naturalețea și simplitatea cu care făcea totul, îi spuneau: „Când te văd pe tine cum ești cu copiii, parcă îmi dai și mie curaj!”

Ce credeți că le spune ea, de la Dumnezeu, unde se află, copiilor care au rămas aici, fără sprijinul ei concret?

Cred cu siguranță că le-ar zice să aibă credință și nădejde în Dumnezeu și să se bucure!

Cei care au cunoscut-o pot confirma că era în permanență un om al bucuriei, o fire veselă și realistă în aceeași măsură.

Ce dorințe ar fi avut pentru viitor?

Visul nostru era să facem o casă pe terenul pe care îl aveam și pe care începusem să facem câte ceva și să ne bucurăm de viață împreună cu copiii. Alte visuri de viitor nu aveam niciunul dintre noi.

„Când uităm să fim oameni, viața nu mai are prioritate! Iar femeile însărcinate nu sunt altceva decât femei purtătoare de viață!” spune Gabriel Ivanov, soțul Alexandrei Ivanov. Foto: Facebook / Ivanov Gabriel

Ce credeți că putem face fiecare dintre noi și întreaga societate pentru a exista mai mult sprijin pentru femeile însărcinate?

Mai mult decât a fi Oameni, nu putem face! Când nu uităm să fim oameni, atunci cu siguranță facem ce trebuie și când trebuie. Când uităm să fim oameni, viața nu mai are prioritate! Iar femeile însărcinate nu sunt altceva decât femei purtătoare de viață!

Foto credit: Facebook / Ivanov Gabriel

Sursa: Basilica.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Răspunderea penală a minorilor, subiect dezbătut de polițiști cu elevii de la Liceul „Ştefan Luchian” Ştefăneşti 

Publicat

Publicitate

Joi,  poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au participat împreună cu elevi ai liceului Ştefan Luchian Ştefăneşti  la mai multe activităţi  de informare pe diferite teme : siguranţa online, prevenirea victimizării minorilor prin trafic şi consum de droguri,  răspunderea penală a minorilor, reguli de siguranţă personală şi prevenirea plecărilor voluntare/dispariţiilor .

 

Siguranţa pe Internet a fost subiectul dezbătut de poliţişti cu elevii claselor liceale din cadrul unității  de învățământ. Recomandările generale s-au referit la  protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Publicitate

Poliţiştii au  discutat cu liceenii şi aspecte care au vizat legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului drogurilor, exemple de situaţii în care tinerii au consumat droguri sau au fost implicaţi în alte infracţiuni din sfera traficului de substanţe interzise, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora. Elevilor li s-a explicat ce sunt drogurile, ce efecte au, din ce sunt obţinute, încercându-se informarea acestora cu privire la consecinţele consumului de substanţe interzise.

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

În cadrul întâlnirii care a avut loc cu elevii claselor primare , aceştia au fost informaţi într-un mod cât mai interactiv pe diverse teme : siguranţa pentru sănătate, siguranţă în clasă, siguranţa în pauză, prevenirea, recunoaşterea şi gestionarea bullyingului, relaţiile cu colegii, când lipsesc părinţii de acasă, situaţiile periculoase, accesarea internetului, siguranţa în curte, deplasarea pe stradă şi traversarea carosabilului, mersul pe bicicletă în siguranţă şi copilul ca pasager, siguranţa în vacanţa de vară.

Publicitate

Întâlnirea cu elevii claselor întâi s-a derulat în cadrul Programului Şcoala Siguranţei Tedi, program în care copiii au fost înscrişi de către cadrele didactice ale şcolii.

Prevenirea victimizării minorilor şi a infracţiunilor informatice reprezintă priorităţi ale Poliției Române pentru anul 2024, copiii și tinerii reprezentând unul din grupurile țintă ale activităților preventive.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat din municipiul Botoșani, dus cu escortă la penitenciar

Publicat

Publicitate

Mandat executat

La data de 15 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri au identificat un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Botoșani, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

 

Publicitate

Acesta a fost condamnat la șapte luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

 

Bărbatul a fost depistat pe o stradă din municipiul Botoșani, fiind reținut și, ulterior, escortat către Penitenciarul Botoșani, în vederea încarcerării.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Un accident ușor a dus la dosar penal pentru un șofer care nu a vrut să cadă la înțelegere amiabilă. Firul poveștii

Publicat

Publicitate

Un bărbat care s-a prezentat singur la poliție, a rămas fără permis

La data de 15 mai 2024, pe Calea Națională, din municipiul Botoșani a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate două autoturisme. Întrucât cei doi conducători auto nu s-au înțeles amiabil, s-au prezentat la sediul poliției rutiere pentru soluționarea accidentului.

 

Publicitate

În urma testării cu aparatul etilotest, în cazul unuia dintre conducătorii auto, valoarea rezultată a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO&VIDEO: Mașină în flăcări la Avrămeni

Publicat

Publicitate

Un autoturism a luat foc astăzi, în timp ce se deplasa pe o stradă din localitatea Avrămeni.

Conducătorul auto a fost atenționat de ceilalți participanți la trafic că iese fum de sub mașină, a oprit pe marginea drumului și a coborât imediat, împreună cu ceilalți pasageri care îl însoțeau.
Martorii au fost cei care au sunat după ajutor, la 112.
La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat faptul că autoturismul ardea în totalitate, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost stins în limitele găsite.

Publicitate

Din fericire nu au fost persoane rănite.

Cel mai probabil evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru a preveni incendiile auto, recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

Publicitate

✔ verificaţi instalaţia electrică;

✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;

✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;

Publicitate

✔ nu faceți improvizații la instalația electrică;

✔ verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.
Video: Tudor Chiriac


Publicitate

CMF21240015

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending