Connect with us

Administratie

Începe construirea NOULUI Ambulatoriu de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani

Publicat

Publicitate

Constructorul noului Ambulatoriu de specialitate de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani a preluat astăzi amplasamentul pentru a demara lucrările de execuție.

Predarea amplasamentului s-a făcut de către conducerea Spitalului Județean, în prezența președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a vicepreședintelui Dorin Birta, a membrilor echipei de proiect, precum și a dirigintelui de șantier.

„Îmbunătățirea permanentă a infrastructurii județene de sănătate, asigurarea accesului la investigații și tratamente de bună calitate pentru toți cetățenii județului Botoșani, a reprezentat întotdeauna o prioritate pentru noi. Aceasta este datoria noastră, a Consiliului Județean, de a asigura dezvoltarea și dotarea bazei materiale a sistemului sanitar. Depunem toate eforturile pentru ca botoșănenii să nu mai fie nevoiți să meargă în alte județe pentru a se trata de afecțiuni care ar putea fi tratate și la nivelul județului Botoșani. Noul ambulatoriu de specialitate va fi unul modern, adaptat cerințelor vremurilor în care trăim”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Noul ambulatoriu va avea un regim de înălțime D+P+3E, cu suprafața construită de 1.066,50 mp și suprafața construită desfășurată de 5.417,81 mp.

Este dimensionat pentru a asigura spațiul necesar a 34 de cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament necesare acestora, precum și spații administrative și auxiliare necesare funcționării.

Sectorul de spitalizare de zi are o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Când intră pensiile la Botoșani prin cont bancar. Anunțul Casei Județene de Pensii Botoșani

Publicat

Publicitate

Casa Județeană de Pensii Botoșani a anunțat astăzi, în mod special pentru pensionarii care au optat pentru încasarea pensiei prin cont bancar, detalii importante referitoare la procesarea plăților din luna ianuarie 2025.

În cursul zilei de joi, 9 ianuarie 2025, au fost operate și validate toate transferurile aferente pensiilor prin intermediul Trezoreriei Botoșani. Astfel, toate sumele destinate beneficiarilor au fost transferate către băncile cu care instituția noastră are încheiate convenții de colaborare.

“Vineri, 10 ianuarie 2025, în cursul după-amiezei, băncile partenere vor finaliza procesul de alimentare a conturilor beneficiarilor. Recomandăm verificarea soldurilor după această oră pentru confirmarea încasării pensiilor.

Această procedură este parte a angajamentului nostru de a asigura corectitudinea și predictibilitatea plăților către toți beneficiarii Casei Județene de Pensii Botoșani. În cazuri excepționale sau pentru clarificări suplimentare, vă rugăm să ne contactați la sediul instituției sau telefonic, utilizând datele de contact afișate pe site-ul nostru official”, a transmis Casa Județeană de Pensii Botoșani.

Citeste mai mult

Economie

Care este data la care vom afla care este DECIZIA finală referitoare la schema de compensare-plafonare. Ministrul Burduja a făcut anunțul

Publicat

Publicitate

Unul dintre scenariile de lucru aflate pe masă este păstrarea schemei de compensare-plafonare și după 1 aprilie 2025, iar o decizie finală va fi luată până pe 1 februarie, a declarat, joi, într-o conferință de presă, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

‘Considerăm că avem argumente pentru ca la proiectul de buget să fim cel puțin în situația proiectului de buget și bugetului adoptat pentru anul trecut. Dacă vă amintiți, Ministerul Energiei a primit un miliard de lei și Ministerul Muncii cam tot atât, ceea ce ar da un spațiu de respiro furnizorilor. De ce este important? Pentru că unul dintre scenariile de lucru este păstrarea schemei de compensare-plafonare, așa cum este astăzi, pentru trei-șase luni, având în vedere că situația în regiune este complicată, având în vedere creșterile de preț la gaz, mai ales pe piața internațională și având în vedere că vrem să îi protejăm pe clienții finali. Vom lua decizia până la finalul lunii ianuarie. Ne vom reuni din nou în cadrul Comitetului interministerial și vom alege cea mai bună opțiune: păstrăm schema actuală exact așa cum e, țintim mai bine sprijinul pentru consumatorii vulnerabili și subvenționăm pe baza datelor socio-economice din fiecare gospodărie, și nu pe baza nivelului de consum, cum s-a mers până acum, sau optimizăm într-un alt fel schema de compensare-plafonare actuală. Asta înseamnă să renunțăm la unul dintre praguri sau să ajustăm un altul. Vom vedea. În orice caz, până la 1 februarie ar trebui să avem o decizie luată’, a spus Burduja.

Totodată, oficialul a menționat că, până la ora actuală, Ministerul Energiei a efectuat plăți către furnizori în valoare de 17 miliarde de lei, în timp ce Ministerul Muncii a plătit deja circa 10 miliarde de lei.

‘Până acum, Ministerul Energiei a făcut plăți de 17 miliarde de lei în cadrul acestei scheme (de compensare, n.r.) și, din ceea ce știm, Ministerul Muncii, undeva la 10 miliarde de lei. Așa cum știți, noi compensăm pentru clienții non-casnici, mediul economic, iar Ministerul Muncii pentru clienții casnici. Datoriile către furnizori, la această dată, nu sunt mari în raport cu cât au fost în trecut. Deci, la Ministerul Energiei 165 de milioane de lei, am avut și miliarde, dar sunt multe cereri în validare la ANRE. Lucrăm bine cu Autoritatea și sunt convins că, în cel mai scurt timp, trebuie găsite soluții, pentru că presiunea pe furnizori este mare. Sunt și câteva spețe mai delicate și nu vrem să se ajungă sub nicio formă în situația în care un furnizor, de exemplu, să nu poată să plătească distribuitorul și se trezește cu portofoliul de clienți aruncați în FUI (Furnizori de Ultimă Instanță, n.r.). Asta va genera efecte în lanț. Ne vom strădui să evităm un asemenea scenariu’, a afirmat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Citeste mai mult

Economie

CNAIR a desemnat câştigătorul contractului pentru proiectarea podului de la Stânca – Costeşti peste Prut

Publicat

Publicitate

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat astăzi, joi, că a fost desemnat câştigătorul contractului pentru proiectarea a patru noi poduri peste Prut, relatează mediafax.ro.

Potrivit unui comunicat al companiei, în on primul rând este vorba de un pod din județul Botoșani, este vorba de podul Stânca (RO) – Costeşti (MD), iar apoi Bumbăta (RO) – Leova (MD), Fălciu (RO) – Leca (MD) şi Răducăneni (RO) – Bărboieni (MD).

Preţul de achiziţie este de 1.100.000 lei, fără TVA, pentru fiecare lot în parte. Câştigătoare a fost desemnată firma SC. Like Consulting SRL.

Durata fiecărui contract este de 12 luni.

Scopul construirii noilor poduri este, potrivit CNAIR, creşterea capacităţii de transport dintre România şi Republica Moldova, fluidizarea si optimizarea fluxului de transport mărfuri cu camioanele ce trebuie operate în Portul Constanţa şi eliminarea blocajelor din punctele de trecere a frontierei.

Contractele vor fi finanţate din bugetul de stat.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Care este cea mai mare pensie din Armata Română. Ministrul Apărării: Vreau să demontez un mit

Publicat

Publicitate

Care este cea mai mare pensie din Armata Română: Ministrul Apărării Naţionale a avansat suma de aproximativ 39.000 de lei, adică în jur de 7.800 de euro pe lună, iar de acești bani beneficiază generalii, scrie alba24.ro.

Și mai mult încasează magistrații militari: cea mai mare pensie este de 56.160 de lei (echivalentul a 60 de indemnizații medii de veteran). În total, 10 pensii militare depășesc 43.000 de lei, mai spune ministrul.

El a adăugat însă că vrea să demonteze un mit, anume acela că pensiile militare sunt uriașe și își susține afirmația cu exemplul pensiilor pentru soldați.

Prin comparație, un veteran de război primește o indemnizație medie de 930 de lei, potrivit Casei Naționale de Pensii, adică de peste 60 de ori mai puțin decât cel mai bine plătit magistrat militar pensionar.

Care este cea mai mare pensie din Armata Română

Angel Tîlvar a declarat că pensia medie pentru un soldat gradat depăşeşte cu puţin suma de 3.000 de lei şi a precizat că cea mai mare pensie este 38.998 lei, pentru generali.

Publicitate

”La începutul lui 2024 a fost o indexare de 13,8%, ea a fost precedată de o indexare de 5,1%. Media pensiilor de servicu, pentru soldat gradat – 3.258, subofiţeri – 4.000, ofiţeri – 6.441, general –  12.873. Vreau să demontez un mit, că pensiile în Armată sunt uriaşe.

Într-adevăr, avem 10 pensii care sunt între 43.123 şi 56.160 de lei. Ele aparţin unor magistraţi militari. Cea mai mare pensie militară este 38.998 lei pentru generali”, a declarat Angel Tîlvar, marţi seară, la Antena 3.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending