Connect with us
Publicitate

Administratie

Începe construirea NOULUI Ambulatoriu de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani

Publicat

Publicitate

Constructorul noului Ambulatoriu de specialitate de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani a preluat astăzi amplasamentul pentru a demara lucrările de execuție.

Predarea amplasamentului s-a făcut de către conducerea Spitalului Județean, în prezența președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a vicepreședintelui Dorin Birta, a membrilor echipei de proiect, precum și a dirigintelui de șantier.

„Îmbunătățirea permanentă a infrastructurii județene de sănătate, asigurarea accesului la investigații și tratamente de bună calitate pentru toți cetățenii județului Botoșani, a reprezentat întotdeauna o prioritate pentru noi. Aceasta este datoria noastră, a Consiliului Județean, de a asigura dezvoltarea și dotarea bazei materiale a sistemului sanitar. Depunem toate eforturile pentru ca botoșănenii să nu mai fie nevoiți să meargă în alte județe pentru a se trata de afecțiuni care ar putea fi tratate și la nivelul județului Botoșani. Noul ambulatoriu de specialitate va fi unul modern, adaptat cerințelor vremurilor în care trăim”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Noul ambulatoriu va avea un regim de înălțime D+P+3E, cu suprafața construită de 1.066,50 mp și suprafața construită desfășurată de 5.417,81 mp.

Este dimensionat pentru a asigura spațiul necesar a 34 de cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament necesare acestora, precum și spații administrative și auxiliare necesare funcționării.

Sectorul de spitalizare de zi are o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve.

Publicitate

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Bucecea

Miercuri, consultații oftalmologice GRATUITE la Bucecea. Unde se fac consultațiile și programul inginerilor optometriști

Publicat

Publicitate

Administrația publică de la Bucecea a anunțat că miercuri, 11.09.2024, o echipă de ingineri optometriști se va afla în Bucecea, în intervalul orar 09:00 – 17:00, pentru a oferi consultații oftalmologice gratuite și pentru a prelua comenzi de ochelari, la cerere.

Inginerii optometriști vor avea următorul program:

* între orele 09:00 – 11:30, echipa de optometriști și laboratorul mobil se vor afla în parcarea de la PRIMĂRIE

* între orele 11:30 – 17:00, echipa de optometriști și laboratorul mobil se vor deplasa pe străzile din ORAȘ!

“Pentru programări la domiciliu, persoanele interesate pot suna la numărul de telefon 0767944522 De asemenea, se pot cumpăra ochelari, după consultație”, a transmis administrația publică locală de la Bucecea.

Publicitate
Citeste mai mult

Economie

Dacă plecați la drum: CNAIR anunță un transport AGABARITIC pe ruta Constanța – Vama Siret

Publicat

Publicitate

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat astăzi că în perioada 11.09.2024 – 20.09.2024 se va desfășura un transport cu depășiri pe traseul:

Agigea RORO PTF (județul Constanța) – DN39A – DN39 – A4 – Murfatlar – DN3 – Medgidia – DN22C – Intersecție DN22C cu DJ224 – Intersecție DN2A cu DJ224 – Giurgeni – DN2A –  Urziceni – DN2 – Adjud – A7 – DN2 – Moțca – Varianta de Ocolire Suceava – DN2 – Siret PTF.

Vehiculul transportă un transformator.

Lățimea maximă a vehiculului este de 3,90 m, masa totală 261,16 tone, lungimea 52 m, înălțimea 5,20 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic.

CNAIR menționează că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră. Vehiculul va fi însoțit de autovehicule de însoțire autorizate și de echipaje ale poliției rutiere.  Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Cum se vor RECUPERA orele pierdute cu Examenul de Bacalaureat 2025: Elevii și profesorii ar putea merge la școală și sâmbătă

Publicat

Publicitate

Ministrului Educației, Ligia Deca, propune ca elevii și profesorii să meargă la școală și sâmbătă pentru a compensa în avans orele pierdute cu Examenul de Bacaluareat din 2025. 

Deca a făcut o serie de declarații pe acest subiect luni seara, într-o emisiune la Digi24.ro. Răspunsul acesteia vine în contextul în care examenele la Bacalaureat 2025 încep pe 10 iunie, iar elevii din clasele pregătitoare până la clasa a XI-a mai au cursuri până pe 20 iunie.

Mai exact Ligia Deca a fost întrebată de moderatorul emsiunii cum se vor organiza examenele pentru absolvenții de liceu care, la 4 zile după ce încheie cursurile (6 iunie – data finalizării cursurilor la clasele a XII-a/ a XIII-a), încep probele scrise de Bacalaureat 2025 cu examenul la Limba și literatura română.

”Există școli aglomerate, iar soluțiile în acele cazuri pot fi regândirea orarului, da, adică se poate trece, dacă nu sunt deja în schimburi, se poate merge după-amiază, se poate merge pe recuperare. Da, în anumite sâmbete, chiar înainte, știind că urmează probele”, a declarat la Digi24, ministrul Educației Ligia Deca.

Școlile să facă o recuperare în avans

Ligia Deca a mai spus că recuperarea orelor ține de fiecare unitate școlară în parte. Direcțiunea va trebui să facă programul de recuperare al orelor.

„ Școlile pot să facă această recuperare în avans, adică să știe că vor avea acele zile libere și atunci să-și programeze cumva să restructureze în acel modul orarul în așa fel încât să facă orele care trebuie făcute.

Publicitate

Mai există și o altă soluție pe care ne gândim să o avansăm și anume organizarea de Săptămână Altfel și Săptămâna Verde în acea perioadă. (…) Ne gândim să modificăm această perioadă pentru a o extinde pe întreaga durată a anului școlar în așa fel încât să le dăm școlilor posibilitatea să aibă această oportunitate de a programa atunci când sunt probele de Bacalaureat”, a mai declarat ministra Educației la Digi24, citată de edupedu.ro.

Examenul de Bacalaureat 2025 va începe cu evaluarea de competențe lingvistice și digitale, în perioada 27 ianuarie – 7 februarie.

Probele scrise vor fi în iunie.

Publicitate

CALENDAR Bacalaureat 2025

Sesiunea iunie 2025

  • 27-29 ianuarie 2025 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 29-31 ianuarie 2025 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 3-5 februarie 2025 Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 5-7 februarie 2025 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 2-6 iunie 2025 Înscrierea candidaților la probele scrise ale primei sesiuni de examen
  • 6 iunie 2025 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • 10 iunie 2025 Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 11 iunie 2025 Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 12 iunie 2025 Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 13 iunie 2025 Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 18 iunie 2025 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00), vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor (în intervalul orar 14,00 – 18,00)
  • 19-20 iunie 2025 Vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor
  • 27 iunie 2025 Afișarea rezultatelor finale

Citeste mai mult

Eveniment

La un pas de DEZASTRU: Un bărbat din Roșiori era să rămână fără casă după ce a vrut să curățe gospodaria de vegetația uscată

Publicat

Publicitate

Un bărbat din localitatea Roșiori a fost la un pas să rămână fără acoperiș deasupra capului, din neglijență. Și asta după ce a vrut să curățe gospodaria de vegetația uscată și i-a dat foc, au anunțat pompierii ISU Botoșani.

Flăcările s-au extins cu repeziciune și doar intervenția promptă a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Botoșani a făcut ca incendiul să nu ajungă și la locuință.

A ars vegetația uscată de pe aproximativ 1000 de metri pătrați.

ISU Botoșani a reamintit faptul că arderea miriștilor sau a vegetației uscate este interzisă, potrivit legislației privind protecția mediului.

“Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Publicitate

Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending