Connect with us
Publicitate

Actualitate

ÎNCEPE a doua etapă de generare a voucherelor în cadrul programului Rabla pentru electrocasnice

Publicat

A doua etapă de selectare a voucherelor din aplicația informatică dedicată Programului Rabla pentru electrocasnice va începe vineri, 3 decembrie, la ora 10:00.

Persoanele fizice vor avea posibilitatea să intre în contul de utilizator creat și să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite: 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasa energetică G; 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei tablete, potrivit Mediafax.

Voucherele se pot genera până pe 9 decembrie 2021, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape.

Reamintim faptul că în urmă cu o săptămână, bugetul alocat primei etape de selectare a voucherelor în cadrul programului Rabla pentru electrocasnice a fost epuizat în doar 8 minute de la deschiderea aplicației informatice. Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, bugetul alocat pentru acea etapă a fost de 14 milioane de lei.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Biserica Sf. Voievozi Mihail și Gavril din Tudor Vladimirescu, Avrămeni, și Biserica Nașterea Domnului din Bălți, s-au înfrățit

Publicat

Două biserici, una din România, din satul Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni, și una din Republica Moldova, mai exact din municipiul Bălți, și-au dat mâna pentru apărarea valorilor spiritualității ortodoxe românești și s-au înfrățit.

Acest lucru după ce părintele Gelu Costăchescu, paroh al Parohiei “Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil” din satul Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni, din cadrul protopopiatul Săveni, a cerut Înalt Preasfințitului Teofan arhiereasca binecuvântare pentru înfrățirea cu parohia „Nașterea Domnului” din Municipiul Bălti, Republica Moldova – Mitropolia Basarabiei.

Protocolul de Înfrățire între bisericile de pe cele două maluri ale Prutului consolidează astfel identitatea și apartenența credincioșilor din Republica Moldova la Biserica Ortodoxa Româna.

O delegație formată din mai mulți reprezentanți ai Bisericii Sf. “Voievozi Mihail si Gavril” din Tudor Vladimirescu, Avrămeni, în frunte cu părintele Gelu Costăchescu, au fost prezenți la această acțiune la Bălți săptămâna trecută, unde a avut loc o Sfântă Liturghie a Darurilor mai înainte, sfințite cu un sobor de preoți condus de Preasfințitul Antonie, Episcop de Bălti, ocazie cu care a avut loc și Sfințirea vesmintelor preoțești și a cărților de cult – cadouri de înfrățire.

Din delegația de la Biserica Sf. “Voievozi Mihail si Gavril” din Tudor Vladimirescu, Avrămeni, alături de părintele Gelu Costăchescu, au mai făcut parte Nemitanu Costel, Bahnovei Viorica, Pahon Elena, Bucatariu Necolae, Mariciuc Daniela, Ivănescu Claudia, Avarvarei Corina, oameni sfioși care s-au bucurat de mărturia de vindecare din parohia preotului Petru Botezat și au participat la pricesnele specifice Postului Mare, interpretate de corul parohiei „Sf. Voievozi Mihail si Gavrill”.

Iată și câteva imagini surprinse la Bălți cu această ocazie:

Citeste mai mult

Eveniment

Pe mai multe telefoane mai vechi nu va mai funcționa WhatsApp din aprilie. Care sunt cele 49 de modele

Publicat

Lista telefoanelor pe care WhatsApp nu va mai funcționa începând din aprilie este acum disponibilă. Pe anumite modele incluse în această listă, aplicația WhatsApp a încetat deja să funcționeze începând cu data de 1 ianuarie 2024. Pentru alte modele, această problemă va apărea în aprilie, în funcție de sistemul de operare utilizat, relatează alba24.ro.

În total, lista telefoanelor care vor pierde accesul la WhatsApp din 2024, ajunge la 49 de modele.

Aplicația WhatsApp este compatibilă cu aproape toate dispozitivele mobile și este utilă pentru funcțiile și opțiunile pe care le oferă.

Cu toate acestea, sistemele de operare ale diferitelor dispozitive mobile ”expiră”.

Acestea tind să fie actualizate periodic până când încetează să mai facă acest lucru, în cazul acelor dispozitive mai vechi.

Acest lucru înseamnă că, încetul cu încetul, acele dispozitive cu un sistem de operare învechit încetează să mai primească actualizări ale aplicațiilor.

Mai exact, va fi vorba de acele dispozitive Android care au o versiune anterioară versiunii 5.0, în timp ce pe iPhone va înceta să mai funcționeze pe dispozitivele care au o versiune anterioară iOS 12.

LISTA telefoanelor pe care nu va mai funcționa WhatsApp din 2024

Mai multe portaluri specializate, cum ar fi 20 bits sau marca.com au compilat ce dispozitive nu vor mai avea acest serviciu.

Pe baza acestor informații, vă lăsăm aici o serie de telefoane mobile împărțite pe mărci în care nu va mai fi posibilă utilizarea celebrei aplicații de mesagerie instantanee odată cu actualizarea acesteia.

Apple: orice iPhone anterior seriei 6 (inclusiv iPhone 6S, 6S Plus și SE).

Archos: Modelul Archos 53 Platinum.

Huawei: modelele Ascend D2, Ascend G740 și Ascend Mate.

Lenovo: Lenovo A820.

LG: modelele LG Enact și LG Lucid 2 și mai multe dispozitive din seria Optimus (L3 II Dual, L5 II, F5, L3 II, L7II, L5 Dual, L7 Dual, F3, F3Q, L2 II, L4 II, F6 și F7).

Samsung: Galaxy Ace 2, Galaxy Core, Galaxy S3 mini, Galaxy Trend II, Galaxy X cover 2 și Galaxy Trend Lite.

Sony: Sony Xperia M.

Wiko: Wiko Cink Five and the Darknight.

ZTE: ZTE Grand Memo, ZTE Grand S Flex and ZTE V956 – UMI X2.

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfânta Muceniță Matroana din Tesalonic

Publicat

Sfânta Matroana a fost slujnică la o păgână, anume Pavtila, femeia voievodului Tesalonicului. Din tinereţe, fiind învăţată în credinţa creştinească, stăpâna ei o silea credinţă păgânească. Şi, fiindcă ea nu se supunea, o chinuia foarte rău, bătând-o adeseori. Însă Matroana pe toate le răbda cu osârdie pentru Hristos şi la biserică se ducea într-ascuns. Într-una din zile, înștiințându-se Pavtila că Matroana a fost la biserică, i-a zis: “Pentru ce n-ai mers la templul nostru, ci te-ai dus la biserică?” Răspuns-a fericita Matroana cu îndrăzneală: “De vreme ce Dumnezeu este în biserica creştinească, iar în templu sunt idoli, nu mă duc acolo, ci la biserică”. Atunci Pavtila, şi mai mult mâniindu-se, a bătut-o fără cruţare şi într-o cămară întunecoasă a închis-o legată. Iar a doua zi a fost găsită sfânta dezlegată din legături cu dumnezeiasca putere, preamărind pe Hristos. Dar stăpâna ei iarăşi a bătut-o cu vine crude, până la sânge şi, mai tare legând-o, a închis-o iarăşi în cămara aceea şi uşa a pecetluit-o, ca să nu intre cineva să-i facă vreo uşurare. Şi a petrecut sfânta în acea închisoare fără hrană şi băutură patru zile, întărind-o Dumnezeu. După aceasta Pavtila, dezlegând pecetea aceea şi deschizând uşa, a găsit-o iarăşi dezlegată din legături şi stând la rugăciune. Deci, fierbând de mânie, a bătut-o cu beţe groase şi, abia suflând, a închis-o în aceeaşi închisoare unde s-a şi sfârșit sfânta, dându-și sufletul lui Dumnezeu. Trupul ei l-a aruncat acea rea femeie de pe zid, pentru că erau înalte casele acelea. Creştinii, luând mult chinuitul trup al Sfintei Muceniţe Matroana, l-au îngropat cu cinste. Mai pe urmă Alexandru, episcopul Tesalonicului, a zidit o biserică în numele sfintei, iar cinstitele ei moaşte le-a pus într-însa. Iar pe Pavtila, după vrednicie, degrabă a ajuns-o judecata lui Dumnezeu, pentru că de pe înălţimea zidului, de unde a aruncat jos trupul Sfintei Matroana, ea singură, alunecând, a căzut şi, murind rău, şi-a lepădat ticălosul ei suflet.

Citeste mai mult

Eveniment

Tehnologie 4G și 5G la serviciul 112: Persoanele în situații de urgență vor putea fi localizate cu o precizie de câțiva metri

Publicat

Persoanele aflate în situații de urgență vor putea fi localizate cu o precizie de câțiva metri, datorită utilizării noilor tehnologii bazate pe c. Acest lucru după ce ANCOM a lansat în consultare publică un proiect de revizuire a deciziei privind conectarea la Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU), relatează alba24.ro. Acest proiect are ca scop facilitarea implementării comunicațiilor de urgență prin intermediul tehnologiilor 4G și 5G.

Folosind rețelele IP, în contextul noilor reglementări, furnizorii de rețele mobile împreună cu administratorul SNUAU vor asigura o localizare a apelantului considerabil îmbunătățită, care poate fi, în multe situații, de ordinul a câțiva metri” precizează reprezentanții ANCOM.

De asemenea, se deschide calea utilizării de noi servicii multimedia de comunicații de urgență prin rețele IP: NG eCall, Text în Timp Real și Conversație Totală.

ANCOM are rolul de a stabili condițiile tehnice și economice pentru realizarea comunicațiilor către SNUAU și condițiile tehnice pentru transmiterea informațiilor de localizare şi identificare a apelantului.

Schimbare la serviciul 112: Modificări propuse

În contextul închiderii rețelelor 3G și, ulterior, a rețelelor 2G, complementar cu dezvoltarea rețelelor 4G și 5G care folosesc o altfel de tehnologie pentru a transmite date, proiectul propune utilizarea tehnologiei IMS, bazată pe tehnologia IP.

Documentul complet poate fi consultat AICI.

Tehnologia IP va asigura preluarea apelurilor de urgență și a informațiilor de localizare corespunzătoare, inclusiv prin tehnologia 4G și, de asemenea, poate asigura accesul utilizatorilor finali cu dizabilități la serviciile de urgență în condiții echivalente cu cele de care beneficiază ceilalți utilizatori finali, prin realizarea unei infrastructuri adecvate pentru facilitarea acestor comunicații de urgență multimedia.

Interconectarea bazată pe comutarea de circuite va mai fi folosită o perioadă ca soluție de rezervă, până la migrarea totală a apelurilor la noile tehnologii.

Operatorii de telefonie vor trimite date de două ori pe an la ANCOM

Capabilitățile terminalelor inteligente cu funcționalități avansate contribuie în mod radical la o mai bună localizare.

În acest sens, proiectul de decizie prevede și o nouă obligație a operatorilor mobili de a transmite de două ori pe an către ANCOM câte o listă cu terminalele conectate la rețea, una din perioada septembrie – martie, iar cealaltă din perioada martie – septembrie.

Operatorii vor trebui să precizeze denumirea producătorului, denumirea terminalului, modelul terminalului și versiunea sistemului de operare a terminalului, precum și anumite capabilități ale acestora.

Aceste informații vor fi utilizate pentru evaluarea dinamică, prin statistici, a procentajului terminalelor din piață, capabile de localizări performante.

Proiectul de decizie vine în continuarea demersurilor inițiate prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 48/2023 privind unele măsuri în domeniul Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, care impune implementarea unui cumul de soluții tehnice în premieră la nivelul serviciilor de urgență europene în vederea îmbunătățirii localizării apelurilor la numărul de urgență 112.

Procesul de consultare publică

Având în vedere că modificările propuse au fost testate și că mare parte dintre obligațiile ce revin operatorilor au fost deja agreate între părți, proiectul de decizie pentru modificarea și completarea Deciziei președintelui Autorității Naționale pentru Comunicații nr. 1023/2008 privind realizarea comunicaţiilor către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă este supus consultării publice în regim de urgență, pentru o perioadă de 10 zile.

Proiectul de decizie poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 04.04.2024, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, Bucureşti), prin intermediul Registraturii online sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.ro.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending