Connect with us
Publicitate

Educație

În țară, au fost 24.366 de note greșite la Evaluarea Națională, corectate la contestații. Peste 35% dintre notele contestate au scăzut și doar 12% au rămas neschimbate

Publicat

Publicitate

Ministerul Educației a prezentat rezultatele contestațiilor de la Evaluarea Națională 2024. Doar una din 10 lucrări a rămas cu aceeași notă primită în faza inițială, potrivit instituției. Restul lucrărilor au primit note mai bune sau mai slabe. Procentul notelor care au crescut nota inițială este de peste 53%.

Au fost depuse 27.642 de contestații, după cum am scris încă de luni, adică cel mai mare număr de lucrări din ultimii 10 ani. Pentru 14.720 de lucrări, contestațiile au schimbat nota prin creștere, iar pentru 9.646 de lucrări, notele au fost modificate prin scădere, potrivit Ministerului Educației. Numărul total de note modificate după contestații este de 24.366. Anul trecut, în 2023, tot 24 de mii de note au fost modificate în această etapă. Doar 11,9% dintre lucrări au rămas cu nota inițială după reevaluarea de la contestații.

Din numărul total de lucrări, 315.603, numărul celor contestare reprezintă 8,76%.

Distribuție contestații EN VIII 2024/discipline:

14.485 la Limba și literatura română
425 la Limba și literatura maternă
12.730 la Matematică
La matematică, în cazul a 98,1% (12.488) dintre lucrările reevaluate, diferența între nota inițială și cea obținută în urma reevaluării a fost sub 0,5 puncte (în plus sau în minus). Dintre acestea, pentru 2.438 dintre lucrări nota inițială nu a fost modificată.

La proba de limba și literatura română, în cazul a 77,4% (11.208) dintre lucrările reevaluate, diferența între nota inițială și nota obținută în urma reevaluării a fost sub 0,5 puncte (în plus sau în minus). Dintre acestea, pentru 814 dintre lucrări nota inițială nu a fost modificată.

Publicitate

La proba de limba și literatura maternă, 322 de lucrări din 425 (75,8%) au diferențe mai mici de 0,5 puncte, iar 23 de lucrări au rămas cu note nemodificate.

Reamintim că acestea sunt notele finale, cele pe baza cărora elevii vor completa fișele pentru admiterea la liceu și pe baza cărora se va face apoi repartizarea computerizată.

 

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

AUR la Campionatul Balcanic de Badminton! Botoșănean, component al lotului național al României

Publicat

Publicitate

La Campionatul Balcanic, echipa U17 a obținut o medalie istorică pentru Federația Română de Badminton!

Lotul a fost compus din sportivii Irina Gherasim, Sorina Juganaru, Ioana Popescu, Cristina Sirbu, Sara Bordeianu, Teodora Gradinaru, Madalina Panaite, Amalia Pintilie, Calin Grajdieru, Maxim Iacob, Alexandru Mocan, Dragos Nita, David Sinculet, Matei Slavu, Claudiu Raileanu-Cs Botoșani si Andrei Zubcu, condus de antrenorii Corina Dan si Dorel Badiu.

„Felicitari, tuturor sportivilor, antrenorilor, organizatorilor si parintilor, care au contribuit la aceasta realizare!”, a transmis staff-ul federației.

Citeste mai mult

Eveniment

Orașele Săveni și Ștefănești rămân în continuare fără apă. Mai multe comune au aceeași soartă. Anunț Nova Apaserv

Publicat

Publicitate

S.C. NOVA APASERV S.A revine la comunicatul transmis în data de 18 octombrie 2024, cu privire la întreruperea furnizării apei în perioada 21-24 octombrie către utilizatorii din orașul Ștefănești, orașul Săveni, respectiv din comunele: Românești, Santa Mare, Călărași, Răuseni, Todireni, Albești, Trușești, Dângeni, Ungureni, Dobârceni, Durnești, Mihălășeni, Hlipiceni, Avrămeni, inclusiv comunele Bivolari și Andrieșeni din județul Iași și anunță că lucrările planificate de către Administrația Națională Apele Române -Exploatarea Complexă Stânca Costești nu au fost finalizate, fapt pentru care se prelungește termenul estimat pentru reluarea furnizării apei potabile, cu încă 24h.

Ne cerem scuze față de consumatorii afectați și le mulțumim pentru înțelegere. Imediat ce se vor încheia lucrările, inerente unor astfel de situații, vă asigurăm că vom face tot posibilul să reintrăm cât mai operativ în regimul normal de furnizare a apei potabile.

Citeste mai mult

Eveniment

Ateliere de interpretare a textului CreativLit, ediția a VI-a, la Memorialul Ipotești

Publicat

Publicitate

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, organizează, în perioada 28-31 octombrie 2024, a VI-a ediție a Atelierelor de interpretare a textului CreativLit.

Atelierele au drept obiectiv, pe de o parte, promovarea operei eminesciene și, pe de altă parte, medierea dialogului cu scriitorii contemporani. Programul include atât ateliere în care se comentează poezie și proză eminesciană, cât și ateliere în care se propun pentru discuții texte ale scriitorilor contemporani.

La edițiile anterioare ale Atelierelor de interpretare a textului CreativLit de la Ipotești au participat, ca scriitori-invitați: Ana Blandiana, Nora Iuga (2018), Ion Mureșan, Mina Decu, Florin Partene (2019), Ion Pop, Adrian Popescu (2021), Varujan Vosganian, Emilian Galaicu-Păun (2022), Nichita Danilov, Radu Aldulescu (2023).

Invitații acestei ediții sunt prozatoarea Andreea Răsuceanu și poetul Claudiu Komartin. Atelierele vor fi moderate de prof. univ. dr. Emanuela Ilie și prof. Ioan Fărmuș și vor avea loc zilnic între orele 10:00 – 12:00 și 14:00 – 17:00.

Citeste mai mult

Eveniment

Tânără de 27 de ani, din municipiul Botoșani, drogată la volan. Cum s-a dat de gol în fața polițiștilor

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani au oprit pentru control, pe strada Marchian din municipiul Botoșani, un autoturism condus de o tânără, de 27 de ani, din același municipiu.

 

Întrucât avea un comprotament suspect, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând posibila prezență a substanțelor psihoactive în organism, ulterior, aceasta fiind condusă la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice.

 

Tinerei i-a fost reținut permisul de conducere, până la emiterea rezultatului analizelor toxicologice, care vor stabili  prezenței sau absența substanțelor psihoactive în organism, ori până la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending