Connect with us
Publicitate

Eveniment

În sprijinul transportatorilor: transportatori: Schemă de ajutor de stat pentru decontarea accizei la motorină

Publicat

Măsuri importante pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți. Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunțat, marţi, într-o postare, măsurile pentru populaţie care vor fi discutate în şedinţa coaliţiei de guvernare de la ora 13.00, informează alba24.ro.

O serie de măsuri erau deja cunoscute, dar un element de noutate este schema de ajutor de stat acordată transportatorilor. Prin acest mecanism s-ar putea deconta acciza la motorina achiziționată dein țară.

Măsurile discutate marți:

  • acordare a unor vouchere pentru alimente de 50 de euro, la fiecare 2 luni, pentru familiile vulnerabile;
    vouchere lunare de 30 de euro pentru elevii cu burse sociale, pentru rechizite şi haine;
  • dublarea cotei de hrană pentru bolnavii din spitale;
  • creşterea valorii tichetelor de masă acordate angajaţilor, de la 20 de lei la 30 de lei;
  • o schemă de ajutor de stat acordată transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achiziţionată din ţară.

Postarea Gabrielei Firea
”Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru persoanele cu venituri mici : 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului.

Vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale : 30 de euro/voucher.

Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei. De asemenea, creșterea alocației de hrană, îmbrăcăminte și învălțăminte pentru copiii din centrele de plasament.

Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Propunere creștere de la 20 de lei la 30 de lei.

Schemă de ajutor de stat acordată transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunere : 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

Tot acest pachet social dar și alte măsuri concrete inițiate de PSD, pentru sprijinirea oamenilor și firmelor, vor fi analizate azi în ședința coaliției iar apoi vor ajunge pe masa guvernului”.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

A fost prelungită valabilitatea CARDURILOR DE ENERGIE. Până la ce dată vor putea fi utilizate

Publicat

Valabilitatea cardurilor de energie a fost extinsă, după ce acestea urmau să expire la data 31 martie 2024. Anunțul a fost făcut de către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, relatează alba24.ro.

”Prelungim valabilitatea cardurilor de energie, până la 31 mai 2024. Este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe.

Pentru că 1,1 milioane beneficiari încă mai au bani pe carduri, era vital să luăm această decizie pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească”, a anunțat ministrul Marcel Boloș, joi, pe Facebook.

Este una dintre măsurile aprobate joi, la Guvern, potrivit sursei citate.

Prin intermediul cardurilor de energie, beneficiarii pot plăti facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe.

Citeste mai mult

Eveniment

TELEMEDICINĂ pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi

Publicat

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi au devenit parte a unui proiect național de implementare a sistemului de telemedicină.

Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

„Ministerul Sănătății a finalizat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru sistemul național de telemedicină de urgență, iar contractul de instalare a acestora a fost semnat astăzi. Rolul principal al sistemului de telemedicină va fi acela de a facilita asigurarea de consultații de specialitate la distanță pentru pacienții ce se prezintă la unitățile sau compartimentele de primire urgențe. Se va putea asigura un diagnostic mult mai rapid și se vor lua deciziile cele mai potrivite în legătură cu tratamentul și transferul pacienților între unitățile sanitare. Sistemul de telemedicină, care va fi implementat și la spitalele din Botoșani, va asigura transmiterea de date – audio și video – în timp real, astfel încât cadrele medicale din centrele universitare mari să poată ajuta echipele medicale locale”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Prin proiectul gestionat de Ministerul Sănătății, 131 de unități de primire urgențe (UPU) și compartimente primire urgențe (CPU) din spitale județene și municipale vor fi dotate cu echipamente IT (hardware și software), sisteme de comunicații date (audio și video), echipamente și dispozitive medicale specifice și alte echipamente pentru asigurarea infrastructurii necesare comunicării cu centrele regionale de telemedicină de urgență.

La nivel național vor fi înființate patru centrele regionale de telemedicină de urgență la: București, Târgu Mureș, Timișoara și Iași.

Valoarea proiectului este de 6,5 milioane de lei și este finanțată de Banca Mondială.

Citeste mai mult

Administratie

FOTO: Două drumuri de pământ din municipiul Botoșani vor fi asfaltate

Publicat

Condițiile de trai ale locuitorilor de pe strada Grigore Antipa și Aleea Smârdan vor fi îmbunătățite după ce tronsoanele menționate vor fi asfaltate.

În valoare totală de 2,3 milioane de lei, pe cele două drumuri de pământ vor avea loc ample lucrări de:
– consolidare
– modernizarea şi extinderea reţelelor de canalizare pluvială (cămine și guri de scurgere)
– siguranţa circulaţiei
– reparaţii trotuare cu pavele
– montajul hidranţilor stradali de incendiu
– semnalizare și marcaje rutiere
– amenajare covor asfaltic
– corelare a cotelor trotuarelor cu împrejmuirile și intrările în curţile riveranilor
Contractele de finanțare au fost semnate la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) iar sumele necesare sunt asigurate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Citeste mai mult

Economie

Scandalul puilor vopsiți. Ministrul Agriculturii: „NU cred că fermierii practică așa ceva”

Publicat

Scandalul cărnii de pui „vopsite” ca să arate bine, comercializată în supermarketuri, este departe de a se fi terminat. Însă, ministrul Agriculturii nu crede în astfel de practici ale fermierilor, relatează realitatea.net.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că nu crede că fermierii români “vopsesc” puii, subiect care a fost intens discutat în ultimele zile, el arătând că România exportă carne de pui inclusiv în Franţa.

Prezent, joi, în judeţul Arad, unde vizitează ferme din mai multe localităţi, ministrul a fost întrebat ce părere are despre discuţia legată de vopsirea puilor.

“Eu nu cred acest lucru, că fermierii fac aşa ceva, în primul rând. În al doilea rând, ANSVSA, care nu este în subordinea Ministerului Agriculturii, face verificări şi bineînţeles că se va ieşi cu un raport pe acest lucru. Nu pot să-mi dau cu părerea, eu nu cred că fermierii români vopsesc puii, să fie foarte clar”, a răspuns Florin Barbu.

El a subliniat că puii din magazine sunt crescuţi în general cu porumb, iar România are piaţă de desfacere inclusiv în Franţa.

“Ca să înţelegem, puii pe care îi vedem în magazinele de retail sunt cei cu 80 – 90% crescuţi cu porumb. (…) Am deschis piaţă inclusiv cu omologul meu francez ministru, piaţa din Franţa ia pui din România. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România, de la fermierii români, pentru că noi avem pe carnea de pui un grad de autosuficienţă de 160%, România produce aproape 400 de milioane de pui”, a spus ministrul Agriculturii.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending