Connect with us
Publicitate

Eveniment

Grindină și vijelii puternice la Vorona, Bălușeni, Tudora, Cristești, Copălau și Coșula. A fost emis COD PORTOCALIU

Publicat

Publicitate

Meteorologii au emis o nouă avertizare COD PORTOCALIU de averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice pentru Vorona, Bălușeni, Tudora, Cristești, Copălau și Coșula.

Intervalul codului portocaliu este de la orele 18:45- 19:30.

Înainte și pe timpul vijeliilor, ISU Botoșani recomandă respectarea următoarelor măsuri:

Publicitate

✔ curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

✔ nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei;

✔ în măsura în care este posibil, dacă vântul bate cu putere, întrerupeți activitățile în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția; închideți ușile și ferestrele;

Publicitate

✔ fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

✔ parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

“Pe platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență FII PREGĂTIT pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteți proteja în diverse situații de urgență, generate de fenomene meteo extreme”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un tânăr de 23 de ani, din Stăuceni, bănuit că ar fi furat biciclete din scări de bloc, a fost reținut de polițiști

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 23 de ani, din comuna Stăuceni, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în noaptea de 25 spre 26 octombrie 2024, ar fi pătruns în două scări de bloc, din municipiul Botoșani, de unde ar fi sustras  două biciclete, valoarea prejudiciului fiind de peste 3.000 de lei. Acesta a fost recuperat, iar bunurile au fost restituite persoanelor vătămate.

Tânărul bănuit de comiterea faptei a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Hoți de bijuterii, reținuți de polițiștii din Dorohoi

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi bărbați, de 38 și 27 de ani, din municipiul Dorohoi, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări, a reieșit faptul că cei doi, la data de 24 octombrie 2024, s-au prezentat la locuința persoanei vătămate, o femeie de 50 de ani, din comuna Leorda, pentru a cumpăra un autoturism aparținând unei rude a victimei. În aceste împrejurări, profitând de neatenția proprietarei, ar fi pătruns în interiorul locuinței, de unde au sustras bijuterii în valoare de aproximativ 8.000 de lei.

 

Publicitate

După câteva zile de cercetări, polițiștii au reușit să recupereze integral prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională și să-l restituie victimei.

 

Cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptei au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Publicitate

Publicitate

 

 

Citeste mai mult

Economie

Care este țara din Europa în care cetățenii au cei mai mulți bani. Situația din România

Publicat

Publicitate

Puterea de cumpărare a europenilor a crescut în anul 2024 la suma de 18.768 de euro în 2024. Puterea de cumpărare din România ajunge doar la jumătatea acestei sume, atingând valoarea de 9.092 de euro.

Aceste informații reies din studiul NIQ GfK Purchasing Power Europe 2024, citat de Agerpres.

Puterea de cumpărare reprezintă o măsură a venitului disponibil după deducerea impozitelor şi a contribuţiilor caritabile şi include, de asemenea, orice beneficii primite din partea statului.

Publicitate

Studiul menționat anterior indică nivelurile puterii de cumpărare pe persoană, pe an în euro şi ca indice.

De menționat este faptul că suma de care consumatorii dispun pentru cheltuieli și economii variază de la o țară la alta și depinde de evoluția pieței de consum.

La extreme se află Liechtenstein, Elveţia şi Luxemburg care au un venit net mult mai mare decât în restul Europei, în timp ce puterea de cumpărare este cea mai scăzută în Kosovo, Belarus şi Ucraina.

Publicitate

Locuitorii din Liechtenstein au o putere de cumpărare pe cap de locuitor de 70.180 de euro, de peste 3,7 ori mai mare decât media europeană.

 

Elveţia şi Luxemburg urmează pe locurile doi şi trei. În timp ce puterea de cumpărare pe cap de locuitor a elveţienilor, de 52.566 de euro, este de 2,8 ori mai mare decât cea a europenilor medii, luxemburghezii au un venit net disponibil de 41.785 de euro pe cap de locuitor.

Publicitate

“În acest an, europenii au la dispoziţie un total de aproximativ 12,9 trilioane de euro pentru a cheltui pe alimente, locuinţe, servicii, costuri cu energia, pensii private, asigurări, vacanţe, mobilitate şi achiziţii de consum.

Aceasta corespunde unei puteri medii de cumpărare pe cap de locuitor de 18.768 euro, ceea ce reprezintă o creştere nominală de 3,9% faţă de valorile revizuite din anul precedent.

Cu toate acestea, suma pe care consumatorii o au de fapt disponibilă pentru cheltuieli şi economii variază foarte mult de la o ţară la alta şi depinde, de asemenea, de modul în care evoluează preţurile de consum în 2024”, potrivit comunicatului NielsenIQ.

Citeste mai mult

Eveniment

A treia sâmbătă din septembrie a fost instituită ca „Ziua de Curățenie Națională”

Publicat

Publicitate

A treia sâmbătă din septembrie a fost instituită ca „Ziua de Curăţenie Naţională”, prin Legea nr.266/2024, promulgată luni de Preşedintele Klaus Iohannis.

Prin acest demers sunt vizate responsabilizarea cetățenilor și a autorităților publice în ceea ce privește acţiunile de curăţenie, reciclare și colectare separată a deșeurilor, se arată în textul legii.

Potrivit documentului legislativ, „Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, Guvernul, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora pot organiza activităţi culturale, sociale şi educaţionale prin care să fie promovate bune practici în privinţa acţiunilor de curăţare a mediului şi a importanţei păstrării unui mediu curat”.

Publicitate

De asemnea, organizațiile private pot să desfășoare în această zi acţiuni de curăţare a mediului, de conştientizare, dar şi de educaţie, cu susţinere logistică din partea statului.

Atât acţiunile de curățenie, cât și cele de protecţie a mediului pot fi promovate prin intermediul unor emisiuni speciale difuzate de Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune.

Sursa: basilica.ro

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending