Connect with us
Publicitate

Eveniment

Galerie Foto: Drapelul României sărbătorit de social-democrații botoșăneni

Publicat

Comunicat:

Drapelul României reprezintă mai mult decât o pânză tricoloră pe care o vedem arborată la sediile instituțiilor publice, pe lăncile militarilor ori în competițiile sportive.

Drapelul nostru are imprimat în fiecare iță idealurile națiunii, sacrificiile eroilor, iubirea patrioților, dar și credința strămoșească a întregului popor – unitatea națională.

Tricolorul, sărbătorit în fiecare an în 26 iunie, este cel mai popular dintre simbolurile oficiale ale României. Ca dovadă a respectului față de acest însemn național, Organizația Județeană PSD Botoșani, a înmânat astăzi botoșănenilor aflați în Piața Tricolorului din municipiul Botoșani, peste 500 de stegulețe tricolore, inscripționate și cu explicații referitoare la semnificația culorilor.

“Ziua drapelului este un prilej de bucurie și mândrie pentru fiecare dintre noi. Ne face o deosebită plăcere să fim alături de botoșăneni an de an, prin acțiuni simple dar menite să aducă un omagiu drapelului național precum și un spirit de unitate civică. La mulți ani, Drapelului României! La mulți ani, România!”, a fost mesajul social-democraților.

Iată și o galerie foto de la această acțiune:

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Acțiune amplă a polițiștilor și jandarmilor în municipiul Dorohoi. Ce au căutat oamenii legii

Publicat

Joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, nr. 5 Mihăileni, nr. 6 Pomârla, jandarmi și polițiști de frontieră au organizat o acțiune, cu efective mărite în zona de competență, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru identificarea conducătorilor auto care se urcă la volan sub influența substanțelor psihoactive sau droguri.

 

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 200 de persoane, 36 dintre acestea fiind atenționate cu privire la modul de comportament.

 

Totodată, au fost controlate 133 de autovehicule, iar 43 dintre conducătorii auto au fost sancționați contravențional pentru încălcarea normelor rutiere, cu amendă în valoare totală de peste 3.000 de lei.

 

De asemenea, în cadrul activităților au fost confiscate bunuri în valoare de 3.500 de lei, constând în peste 100 de articole de îmbrăcăminte și aproximativ 400 de țigarete de proveniență Duty Free.

Citeste mai mult

Economie

Conferința „Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene”, ediția a II-a. Antreprenorii din Botoșani sunt așteptați

Publicat

Vor fi dezbătute subiecte de interes pentru antreprenorii din județul Botoșani

BCR în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani invită antreprenorii să participe la conferința Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene, ediția a II-a, care va avea loc joi, 18 aprilie 2024, începând cu ora 10:30, la Salon Luceafarul, Popas Cucorani.

Vor fi dezbătute subiecte de interes pentru antreprenorii din județul Botoșani:

  • Ce finanțări europene sunt disponibile și când vor fi lansate apelurile de proiecte?
  • Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească IMM-urile pentru a accesa fondurile disponibile?
  • Care sunt alternativele de finanțare pentru contribuția proprie?
  • Ce trebuie să ai in vedere atunci când întocmești un plan de afaceri pentru finanțări din fonduri europene?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vor răspunde cei 7 speakeri în cadrul evenimentului.

Instrumentele financiare și cum susține BCR antreprenorii care apelează la resurse nerambursabile sunt, de asemenea, puncte de interes pe lista discuțiilor.

Avem convingerea că temele care vor fi puse in discuție și notorietatea celor care vă vor fi parteneri la aceste dezbateri, conform Agendei, vă vor trezi curiozitatea și veți fi alături de noi la acest eveniment important pentru mediul de business din Botoșani.

 

Save the date – joi, 18 aprilie 2024, ora 10:30

Remember the place – Salon Luceafarul, Popas Cucorani

 

Vă rugăm să confirmați prezența până pe data de 10 aprilie 2024 la:

tel 0744434961, e-mail secretariat@cciabt.ro  – Carmen Panțiru, CCIA Botoșani,

tel 0730044283, e-mail liviu.tului@bcr.ro  – Liviu Țului, Director Grup Retail, BCR

Citeste mai mult

Eveniment

În România trăiesc tot mai puțini pensionari. Botoșani, în topul județelor cu cele mai mici pensii

Publicat

Anul trecut, numărul mediu de pensionari a fost de 4,98 milioane persoane dintre care, numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4,60 milioane persoane, în scădere cu 6.000 persoane faţă de  anul 2022.
În aceeași perioadă, pensia medie lunară și pensia medie lunară de asigurări sociale de stat au crescut comparativ cu anul 2022, cu 13,9%, respectiv cu 13,0%, informează tvrinfo.

Raportul total dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 8 pensionari la 10 salariaţi.

Raportul prezintă variaţii semnificative în profil teritorial, de la numai 4 pensionari la 10 salariaţi în Municipiul Bucureşti şi judeṭul Ilfov, la 13 pensionari la 10 salariaṭi în judeţele Botoṣani şi Giurgiu, 14 pensionari la 10 salariaţi în judeţul Vaslui și la 15 pensionari la 10 salariaṭi în judeţul Teleorman.

Pensia medie lunară de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanţe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă fiind de 1079 lei .

Cele mai mici valori ale pensiei medii lunare de asigurări sociale de stat s-au înregistrat în judeţele: Botoşani (1588 lei), Vrancea (1600 lei) şi în Giurgiu (1603 lei), iar cele mai mari valori ale pensiei medii lunare de asigurări sociale de stat s-au înregistrat în judeţele: Hunedoara (2667 lei), Municipiul Bucureşti (2545 lei), Gorj (2360 lei) şi Braşov (2351 lei) .

La 1 Decembrie 2021 cu ocazia ultimului recensământ al populației și locuințelor, ponderea  gospodariilor formate dintr-o singură persoană cu vârsta de 65 ani și peste, în numărul total de gospodării, a fost de 13.95%.

Mai multe detalii, AICI

Citeste mai mult

Eveniment

Județul Botoșani de află sub avertizare de COD GALBEN de vânt puternic

Publicat

Județul Botoșani se va află sub o avertizare meteorologică tip cod galben de intensificări ale vântului.

Temporar, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55-65 km/h.

Atenție pe unde vă deplasați!

Evitați zonele cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți!

Nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate!

Parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate!

Îndepărtați copacii sau ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale!

Nu atingeți firele căzute la pământ.

#ISU_BOTOSANI #pompieri #prevenire

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending