Connect with us
Publicitate

Eveniment

Furtuna care a făcut prăpăd în Italia a ajuns și în România. Poartă un nume parcă predestinat: REA

Publicat

Publicitate

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că furtuna care a făcut prăpăd în Italia a ajuns și în România. Furtuna poartă numele REA, relatează și alba24.ro.

Ea a spus la Antena 3 că din acest motiv au fost emise mai multe coduri roșii și portocalii, iar în țara noastră va avea loc un șoc termic cu diferențe de temperaturi de până la 20 de grade de la o zi la alta.

”Pentru Vaslui, Vrancea, Buzău, Timiș au fost emise însă coduri roșii de furtuni și grindină. Înainte de a ajunge la noi valul de instabilitatea atmosferică a străbătut Europa de Vest și a fost denumit de italieni furtuna REA, pentru că a provocat ravagii în unele țări.

Publicitate

La noi în țară acest val de instabilitate a dus la emiterea de către ANM a unui număr de opt coduri roșii și 12 coduri portocalii.

Am avut în unele locuri cantități de apă de până la 70 litri de pe metru pătrat și rafale de vânt de chiar și 70km/h în unele locuri.

Furtuna REA a adus și răcirea bruscă a temperaturii. În unele zone am avut diferențe termice chiar și de 20°C față de ziua de ieri.

Publicitate

De exemplu, la Vaslui, ieri erau 38°C, astăzi s-au înregistrat chiar și 18°C. Tot așa și la Iași și la Botoșani.”, a explicat Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Zi neagră pentru Botoșani. Și polițiștii sunt în doliu, după decesul unui coleg din cadrul Biroului de Investigații Criminale

Publicat

Publicitate

Nici bine nu și-a revenit din șoc după aflarea veștii că o economistă de la Primăria Botoșani a căzut fulgerător chiar în timpul programului că botoșănenii primesc o nouă veste. Un polițist de 46 de ani a trecut la cele veșnice, lăsând în urmă amintirea unui om dedicat și sensibil cu toate că a activat în cadrul Biroului de Investigații criminale.

„Ne exprimăm profundul regret pentru trecerea în neființă, la doar 46 de ani, a colegului nostru, agent șef principal Șobîrneț Adrian. Acesta a activat până în urmă cu câteva luni, în cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Investigații Criminale.

În cei peste 25 de ani de experiență, și-a desfășurat activitea cu devotament, fiind o persoană dedicată și empatică în relația cu ceilalți.

Publicitate

Adresăm sincere condoleanțe greu încercatei familii. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au transmis polițiștii.

Dumnezeu să îl ierte!

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Anunț al BIROULUI ELECTORAL de circumscripție comunală nr. 46 Mihai Eminescu privind plângerea lui Cristian Marius Bagiu

Publicat

Publicitate

BIROUL ELECTORAL  DE CIRCUMSCRIPŢIE COMUNALĂ NR. 46 Mihai Eminescu

pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2024

 

Publicitate

H O T Ă R Â R E

 

privind : plângerea domnului Bagiu Cristian Marius – membru PSD în BECC 46 Mihai Eminescu, înregistrată cu nr.109 din 10.05.2024, cu privire la existența a 4 bannere al PNL amplasat în următoarele locații: str Mihai Eminescu, nr.87, str. Mihai Eminescu nr.74A, str. Mihai Eminescu nr.145 și str. Hortensiilor nr.10. și plângerea domnului Onofrei Vasile – candidat la funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, înregistrată cu nr.110 din 10.05.2024, cu privire la existența unor bannere al PNL amplasat în diferite locații din comuna Mihai Eminescu, localitatea Cătămărești Deal.

Publicitate

 

Luând în considerare:

prevederile art.64, art.79alin. (1), (5), (6) și 80 din Legea nr.115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali;

Publicitate

– prevederile art.36 și art.52 alin.(1) din Legea nr.334/2006;

-prevederile H.G.nr.199/2024 privind aprobarea calendarului acțiunillor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024;

– Hotărârea nr.1/2024 a B.E.C. privind adoptarea Regulamentului de organizare și funcționare a birourilor electorale constituite la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024;

Publicitate

În temeiul art. 80 alin.(2), art. 52 alin.(1) din Legea nr.115/2015, cu modificările și completările ulterioare,

 

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală nr.46 Mihai Eminescu

H O T Ă R Ă Ş TE

 

Art.1.1 Se admit plângerile înregistrate cu nr. 109/10.05.2024 și 110/10.05.2024 privind încălcarea prevederilor art.64 și 79 din Legea nr.115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

1.2. În temeiul art.80 alin.3 din Legea nr.115/2015 se sizează IPJ Botoșani în vederea aplicării sancțiunilor prevăzute de lege.

1.3. Pune în vedere Partidului Național Liberal să ia măsurile necesare în vederea îndepărtării celor 4 bannere  amplasate  în următoarele locații: str. Mihai Eminescu nr.87, str. Mihai Eminescu nr.74A, str. Mihai Eminescu nr.145 și str. Hortensiilor nr.10, localitatea Cătămărești Deal, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani.

Art.2. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la data afişării. Contestația se va depune la BEJ Botoșani.

Art.3. Prezenta hotărâre va fi comunicată IPJ Botoșani, se publică în presă și se va aduce la cunoştinţă publică prin afişare la sediul B.E.C.C. nr.46 Mihai Eminescu .

 

 

PREŞEDINTE,                                                                               LOCŢIITOR,

               Iancu Cristina Mirela                                                               Ursolinschi Ionela Maria

Membri  :

Bagiu Cristian-Marius – PSD

Moisa Maria-Dorica – PNL

Ursache Felicia – USR

Pintilie Anda-Paula – UDMR

Alexuți Mirel – AUR

Pomârleanu Vasilica-Geanina – UUR

Gherasă Ștefan-Ionuț –Pro România

Nr. 112 din10.05.2024

Citeste mai mult

Eveniment

Mai sunt câteva zile în care tinerii din Botoșani pot opta pentru o carieră în Jandarmeria Română

Publicat

Publicitate

Jandarmii din imagini au făcut acest ,,pas” cu câțiva ani în urmă, din dorința de a avea un loc de muncă sigur, care să le ofere satisfacții profesionale și personale și unde să poată lucra în echipă.
Până pe data de 14 mai inclusiv îți oferim oportunitatea de a face și tu acest ,,pas” către o carieră de subofițer.
Trimite cererea de înscriere pentru admiterea la Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani pe adresa de e-mail a Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani – contact@jandarmeriabotosani.ro, exclusiv în format electronic.
Toate informațiile necesare candidaților le găsești în următorul anunț de concurs, postat pe site-ul inspectoratului –

www.jandarmeriabotosani.ro, în secțiunea Carieră: https://www.jandarmeriabotosani.ro/fisiere%20pdf/Anunturi%20RU%202024/Recrutare%20SMSJ/ANUNT%20PRIVIND%20RECRUTAREA%20CANDIDATILOR.pdf.

„Studiază cu atenție anunțul, iar dacă ai nelămuriri sună la numărul de telefon indicat în anunț”, invită jandarmii.

Publicitate

Citeste mai mult

Cultura

Festivalul Filmului European (FFE) ajunge pentru al doilea an la Botoșani. Programul

Publicat

Publicitate

Festivalul Filmului European (FFE) ajunge pentru al doilea an la Botoșani. Festivalul, organizat împreună cu Primăria Municipiului Botoșani, se desfășoară timp de 3 zile, între 10-12 mai, la Cinema Unirea.

Intrarea este liberă

FFE vine cu o selecție de 7 filme europene, curatoriată de Cătălin Olaru, directorul artistic al acestei ediții.

Publicitate

P R O G R A M:

FFE | 10 – 12 mai 2024

 

Publicitate

VINERI 10 mai

GALA DE DESCHIDERE IN PREZENTA VICEPRESEDINTELUI –   Institutului cultural  roman I -Dl. ATILLA WEINBERGER.

 

Publicitate

19:00 Animal – r: Sofia Exarchou / Grecia, Austria, România, Cipru, Bulgaria / 2023, 116’

SÂMBĂTĂ 11 mai

16:00 Faraonul, sălbaticul și prințesa / The Black Pharaoh, the Savage and the Princess / Le pharaon, le sauvage et la princesse – r: Michel Ocelot / Franța, Belgia / 2022, 83’ (animație)

Publicitate

18:00 Dida / Dyad / Diada – r: Yana Titova / Bulgaria / 2023, 89’

20:00 Pe Adamant / On the Adamant / Sur l’Adamant – r: Nicolas Philibert / Franța, Japonia / 2023, 109′ (doc.)

DUMINICĂ 12 mai

16:00 Interzis câinilor și italienilor / No Dogs or Italians Allowed / Interdit aux chiens et aux italiens – r: Alain Ughetto / Franța, Italia, Elveția / 2022, 70’ (animație)

17:30 În cancelarie / The Teachers’ Lounge / Das Lehrerzimmer – r: Ilker Çatak / Germania / 2023 / 89′

19:30 Mâine mă duc / Tomorrow I Leave – r: Maria Lisa Pichler, Lukas Schöffel / Austria, România / 2024, 75’ (doc.)

Festivalul Filmului European este organizat cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România și EUNIC România, în parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele și institutele culturale europene: Forumul Cultural Austriac, Ambasada Bulgariei, Fundația Culturală Greacă, Ambasada Franței / Institutul Cultural Francez, Parlamentul European / LUX Premiul Publicului.

Co-organizatorii ediției locale de la Botoșani sunt: Primăria Municipiului Botoșani, Teatrul Mihai Eminescu , Cinema Unirea.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending