Connect with us
Publicitate

Eveniment

Frontiera Stânca: Descoperit de vameși cu permisul fals asupra lui

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

 

În data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 05.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, conducând un cap tractor înmatriculat în R. Moldova, un tânăr cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 26 de ani.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, un permis de conducere eliberat de autorităţile din R. Moldova, valabil pentru categoriile B şi C1.

Existând suspiciuni că tânărul ar putea deţine un permis de conducere fals, deoarece, pentru a conduce vehiculul în cauză acesta avea nevoie de un permis de conducere valabil pentru categoria C,  colegii noştri au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului şi persoanei, ocazie cu care  au descoperit asupra lui un alt  permis de conducere cu însemnele autorităţilor R. Moldova, având datele sale de identificare, valabil pentru categoriile B, C, BE şi CE.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Publicitate

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a primit cadou permisul descoperit asupra lui şi că, ştiind că nu este autentic, nu l-a folosit niciodată.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respective, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Publicitate

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Ierarh Tihon, făcătorul de minuni

Publicat

Publicitate

Sfântul Tihon se trăgea din Amatunda, oraş din insula Cipru, şi s-a născut din părinţi binecredincioşi şi iubitori de Hristos, fiind făgăduit de ei lui Dumnezeu, din tinereţe. Și, învăţând el carte şi deprinzându-se cu citirea Sfintelor Scripturi, s-a numărat în clerul Bisericii şi a fost rânduit, mai întâi, să citească poporului dumnezeieştile cuvinte, în biserică.

Apoi, pentru curăţia vieţii lui, a fost sfinţit diacon, de episcopul Memnom, iar, când acesta s-a mutat către Domnul, a fost ridicat prin alegere, la scaunul de episcop. Şi a fost sfinţit arhiereu de marele Epifanie, arhiepiscopul Ciprului (315-403). Şi era în acea vreme, în Cipru, o mulţime de popor necredincios, care ţinea încă păgâneasca închinare la idoli.

Deci, multă osteneală şi-a dat arhiereul lui Hristos, întorcând pe oamenii, care piereau în păgânătate, aducându-i în sânul Bisericii celei soborniceşti şi făcând, din capre, oi ale lui Hristos. Şi, vieţuind mulţi ani, a cârmuit bine Biserica, cea încredinţată lui, şi multe minuni a făcut, în viaţă şi după moartea sa, că iubea pe săraci şi se străduia pentru folosul oamenilor, ca un bineplăcut al lui Dumnezeu, ce era.

Deci, zidind biserici şi sfinţindu-le şi cu multe daruri împodobindu-le, s-a mutat către Domnul, la 16 iunie.

Citeste mai mult

Cultura

Poetul Lucian Vasiliu a fost desemnat câştigătorul celei de-a 33-a ediţii a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”- Opera Omnia

Publicat

Publicitate

Anunţarea laureatului şi decernarea prestigiosului premiu de poezie, acordat de Primăria Municipiului Botoşani, au avut loc în cadrul unei gale speciale organizate, sâmbătă, la Botoşani, cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu.

Pe lângă acest premiu, Lucian Vasiliu a fost desemnat şi cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, la fel ca toţi ceilalţi 32 de poeţi care au câştigat anterior acelaşi premiu.

Poetul Lucian Vasiliu s-a născut la 8 ianuarie 1954, în comuna Puieşti, din judeţul Vaslui. A fost bibliotecar la Biblioteca Institutului Politehnic “Gh. Asachi” din Iaşi (1976-1980), apoi a fost muzeograf (1980-1989). Între 1990-2007 a fost director la Muzeul Literaturii Române din Iaşi. A debutat publicistic în revista “Convorbiri literare” în 1973, iar editorial în 1981, cu placheta “Mona-Monada”, apărută la Editura Junimea din Iaşi.

A iniţiat reapariţia Revistei “Dacia literară”, la 150 de ani de la interzicerea ei, şi fondarea Societăţii Culturale “Junimea 90”. Din 2007 devine redactor-şef al Revistei “Dacia literară”.

Lucian Vasiliu este membru al Uniunii Scriitorilor din România începând din 1990, iar în perioada 2002-2004 a fost preşedinte al Uniunii Scriitorilor – Filiala Iaşi. În 2004 a fost distins cu Ordinul naţional “Meritul Cultural”, în grad de Ofiţer.

A mai fost nominalizat pentru Premiul Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” – Opera Omnia pentru anul 2019 şi 2022, precum şi la premiile Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2018, pentru cartea de poezie “Cod numeric personal”.

Publicitate

Pentru acest premiu au fost nominalizaţi: Marian Drăghici, Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop, Cassian Maria Spiridon, Arcadie Suceveanu, Grete Tartler, Lucian Vasiliu, Călin Vlasie şi George Vulturescu.

Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu este organizat de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Botoşani, împreună cu Fundaţia Culturală “Hyperion – Caiete Botoşănene” şi Uniunea Scriitorilor din România. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Slujbă de pomenire în Biserica Uspenia din municipiul Botoşani, în care a fost botezat marele poet Mihai Eminescu

Publicat

Publicitate

O slujbă de pomenire a lui Mihai Eminescu a avut loc, sâmbătă, în Biserica Uspenia din municipiul Botoşani, în care a fost botezat marele poet.

Ceremonialul religios a fost oficiat cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la moartea “geniului poeziei româneşti”.

La eveniment au participat fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, prefectul Sorin Cornilă, viceprimarul municipiului Botoşani, Bogdan Buhăianu, dar şi numeroşi oameni de cultură.

“Astăzi l-am pomenit pe marele poet Mihai Eminescu, spirit universal, care, prin activitatea sa, a adus România şi pe românii cei dragi ai săi la nivelul culturii universale, alături de Goethe, alături de Rilke, alături de Puşkin, dacă ar fi să ne raportăm doar la poezie. Prezenţa noastră aici în biserică nu face altceva decât să arată că nu ne uităm rădăcinile noastre. Să nu uităm că prin cultură s-a vindecat omenesc şi neamul românesc de multe răni de care a suferit! Să nu uităm că prin cultură!”, a declarat, la finalul slujbei, preotul paroh Marius Babiuc, care i-a îndemnat pe toţi credincioşii să citească poezie.

Slujba de pomenire a fost precedată de o depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Eminescu din curtea Bisericii Uspenia.

De asemenea, cu prilejul Zilelor Eminescu, sâmbătă seară va fi organizată gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu – Opera Omnia. AGERPRES

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Explozia de la Dedeman: Starea celor doi răniţi în explozia de la Botoşani, internați la Spitalul Floreasca, rămâne gravă

Publicat

Publicitate

Cinci persoane dintre cele 15 rănite în explozia care a avut loc săptămâna trecută la un centru comercial din municipiul Botoşani mai sunt internate în spitale din Bucureşti şi Iaşi, cele aflate la Spitalul Floreasca fiind în stare gravă, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit MS, starea celor doi răniţi în explozia de la Botoşani şi care au fost aduşi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) rămâne gravă, aceştia necesitând în continuare oxigenoterapie cu presiune crescută, iar cei trei aflaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Spiridon” din Iaşi sunt stabili.

Zece pacienţi care erau trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani au fost externaţi.

Cincisprezece persoane au fost rănite în explozia urmată de incendiu produsă săptămâna trecută la un magazin de materiale de construcţii din municipiul Botoşani. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending