Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO&VIDEO: Pompierii botoșăneni au donat sânge pentru victimele exploziei de la Dedeman

Publicat

Publicitate

În fiecare clipă, viața cuiva depinde de o picătură de sânge. Iar speranța vine, uneori, de la oameni pe care nu îi cunoști, dar care vor să ajute fără să aștepte nimic în schimb.

Pompierii botoșăneni merg periodic la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani și, prin gestul lor, ajută bolnavii să poată primi sângele de care au nevoie.

Astăzi, s-au mobilizat din nou! Profund impresionați de drama prin care trec victimele exploziei urmată de incendiu, care s-a produs la un magazin de bricolaj din Botoșani, pompierii botoșăneni au mers să doneze sânge, iar acțiunea va continua și în zilele următoare. Unii dintre aceștia au fost însoțiți chiar și de alți membri ai familiei.

Totodată, au lansat un apel către persoanele care nu au probleme de sănătate și îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a merge să doneze sânge.

În ultima perioadă, salvatorii botoșăneni au participat la mai multe acțiuni de donare de sânge. Sunt mulți dintre ei care fac acest gest în mod regulat și trebuie să respecte intervalul minim între donări.

Mereu este nevoie de sânge! Primul pas este curajul de a merge la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani, de luni până vineri, de la ora 07:30. Acolo veți fi consiliați, veți beneficia de analize de sânge gratuite și, cel mai important, veți putea salva viața unui om!

Publicitate

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Botoșani: Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Publicat

Publicitate

Agentia Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoșani va organiza Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți din acest an, în data de 11 octombrie 2024, începând cu ora 10.00 în incinta  Sălii Polivalente “Elisabeta Lipa”din Municipiul Botoșani.

 

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți este o manifestare ce se înscrie în tradiţia activităților implementate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și reprezintă un prilej de promovare a ofertei de locuri de muncă pusă la dispoziție de agenții economici, o posibilitate concretă de a realiza o interacțiune directă cu absolvenții aflați în căutarea unui loc de muncă și selectarea persoanelor care corespund cerințelor angajatorilor.

 

Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru tineri, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt.

 

Publicitate

Participarea la eveniment este gratuită pentru toţi cei interesaţi, angajatori și tineri absolvenți aflați în căutarea unui loc de muncă.

 

Agenții economici interesați să participe la bursă sunt asteptați să ne contacteze din timp, ofertele cu locuri de muncă vor fi transmise la adresa de e-mail: ajofm.bt@anofm.gov.ro, în care să specifice opţiunea participării pentru a rezerva standuri destinate recrutării, numărul de locuri de muncă de care dispun cât şi meseriile  în care sunt aceste locuri vacante.

Publicitate

Relații suplimentare la telefon 0231536791/0231536792/0231531160 – interior 119.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Modificări la certificatele de naștere, căsătorie și deces, din 2025

Publicat

Publicitate

Certificatele de naștere, de căsătorie și de deces urmează să fie tipărite pe formulare electronice speciale, începând de anul viitor. Astfel, vor fi aplicate schimbări importante în modul de completare a actelor de stare civilă. Acestea nu se vor mai completa de mână, începând din 2025. Termenul pentru trecerea la un sistem informatizat pentru toate actele de stare civilă, prevăzut inițial pentru data de 24 septembrie 2024, a fost amânat recent pentru 31 martie 2025, scrie alba24.ro.

 

Măsurile sunt prevăzute în Ordonanța de Urgență 111/2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, publicată în Monitorul Oficial pe 13 septembrie.

Potrivit documentului citat, „în absența interconectării Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC) cu Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni, după data de 24 septembrie 2024, misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României nu vor putea completa registrele de stare civilă în format digital și nu vor putea continua să elibereze certificate de stare civilă cetățenilor români aflați în străinătate”.

Actele de stare civilă nu se vor mai completa de mână

O schimbare majoră va intra în vigoare începând cu 31 martie 2025. Registrul de stare civilă exemplarul I urmează să fie completat informatic și păstrat în Registrul de stare civilă exemplarul I pe suport hârtie.

Până la această dată, certificatele de naștere, căsătorie și deces se întocmesc manual în registre de stare civilă, în două exemplare originale, utilizând cerneală specială de culoare neagră.

 

Publicitate

Exemplarul I al actelor de stare civilă întocmite la misiunile diplomatice și oficiile consulare de carieră ale României pot fi completate și în sistem informatic.

Prin excepție, exemplarul II al actelor de stare civilă se întocmește în format electronic, dacă autoritățile publice locale au emis electronic exemplarul II al actelor de stare civilă.

Proceduri de stare civilă schimbate și pentru românii din străinătate

Procedurile de stare civilă pentru românii din străinătate vor suferi schimbări similare, dar la o dată ulterioară.

Publicitate

Mai exact, la misiunile diplomatice și oficiile consulare de carieră ale României din străinătate Registrul de stare civilă exemplarul I se completează informatic și se păstrează în Registrul de stare civilă exemplarul I pe suport hârtie, iar Registrul de stare civilă exemplarul II se întocmește numai în format electronic începând cu data de 24 septembrie 2025.

După data de 31 martie 2025, constituirea în format electronic a Registrului de stare civilă exemplarul II se realizează prin procesul de verificare și validare a actelor de stare civilă întocmite începând cu 1 ianuarie 1921 până la data de 31 martie 2025, respectiv 24 septembrie 2025.

Verificarea și validarea actelor de stare civilă în format scris întocmite începând cu 1 ianuarie 1921 până la data de 31 martie 2025, respectiv 24 septembrie 2025, reprezintă procesul de constituire a actelor electronice de stare civilă.

Citeste mai mult

Eveniment

Scandal cât casa în localitatea Sat Nou din Săveni. Un bărbat de 30 de ani și-a lovit tatăl în cap cu o furcă din lemn

Publicat

Publicitate

Un apel la numărul unic de urgență 112, care sesiza un scandal în familie, a direcționat sâmbătă după-amiază un echipaj de jandarmerie în localitatea Sat Nou, orașul Săveni.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că, pe fondul unui conflict familial, un bărbat de 30 de ani și-a lovit tatăl în cap cu o furcă din lemn.

Echipajul de jandarmerie a întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni și 23 de zile la 2 ani și 6 luni sau cu amendă.

“Bărbatul lovit a primit îngrijiri medicale de specialitate la Spitalul orășenesc Săveni, iar actele procedurale întocmite de jandarmi vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, în vederea competentei soluționări”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, plutonier adjutant șef Dan Izotov.

Citeste mai mult

Eveniment

Doamnele liberale de la Botoșani îl susțin pe preşedintele PNL Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale

Publicat

Publicitate

O delegație formată din 10 doamne din Organizația Femeilor Liberale – Filiala Botoşani, au fost rezente în acest weekend la “Școala Politică” organizată de către Partidul Național Liberal la Poiana Brașov, o întâlnire pe care doamnele liberale o declară ca fiind de suflet și plină de energie și la care au participat 470 de femei liberale din toată țara.

Doamnele liberale au votat în unanimitate susținerea preşedintelui Partidului Național Liberal Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale.

Alături de doamnele liberale, pe parcursul celor două zile au fost prezenți mulți lideri din cadrul Partidului Național Liberal, respectiv Nicolae Ciucă, președinte PNL, Nicoleta Pauliuc, președintele Organizației Femeilor Liberale din România, Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL și europarlamentar, Lucian Bode, secretar general PNL și deputat,  Adrian Veştea, ministrul Dezvoltării, Robert Sighiartău, deputat PNL, și George Scripcaru, primarul ales al municipiului Brașov.

“Ne-am luat angajamentul să promovăm întotdeauna proiecte care vin să îmbunătăţească viaţa de zi cu zi a românilor. Iar pentru alegerile din această toamnă, PNL are în preşedintele Nicolae Ciucă cel mai bun candidat. Un om care va lucra pentru bunăstarea tuturor românilor. Pentru familie, comunitate, țară.

Avem nevoie de un președinte care să-și onoreze țara. Suntem mame și prima noastră grijă este viitorul și siguranța copiilor noștri, iar pentru asta îl alegem pe domnul Nicolae Ciucă, deoarece jurământul lui față de țară nu are termen de valabilitate”, a transmis Mirela Saucă, președinte Organizația Femeilor Liberale – Filiala Botoșani

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending