Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO&VIDEO „Pe urmele sfinților nemțeni” 2024: Ziua a doua. Tinerii pelerini din Botoșani se îndreaptă spre Parohia Sirețel

Publicat

Publicitate

În perioada 31 iulie -7 august 2024, se desfășoară Pelerinajul pedestru „Pe urmele sfinților nemțeni”, ediția a X-a. Încă un an în care în care, pentru câteva zile, mai mulți tineri încearcă să se rupă de contextul actual și de tumultul orașului și al rutinei zilnice și facă o introspecție, căutând înlăuntrul sufletului pârghiile care să-i țină deasupra tentațiilor acestei lumi care se îndepărtează tot mai mult de adevăr.

Peste 200 de pelerini din Iași, Botoșani și Neamț au pornit în Pelerinajul pedestru „Pe urmele sfinților nemțeni” pentru a participa la rugăciunile de la Mănăstirea Neamț, Mănăstirea Cehlau și Mănăstirea Sihla la sărbătorile Sf. Ioan Iacob, a Schimbării la Față a Mântuitorului și a Sf. Teodora de la Sihla.

Sub genericul „Pe urmele sfinților nemțeni”, tinerii vor parcurge zilnic mergând pe jos, aproximativ 35 de km. În fiecare dimineață, pelerinii vor participa la Sfânta Liturghie, apoi vor citi câte o catismă în fiecare biserică aflată pe traseu, iar seara vor fi cazați la parohiile pe unde vor trece. Aflat la cea de-a X a ediție , Pelerinajul Sfinților Nemțeni este organizat de către Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor.

Aseară, tinerii botoșăneni au fost cazați la internatul Liceului “Ștefan cel Mare” Vorona, unde s-au odihnit peste noapte .

La biserica din Vorona Centru au fost primiți pentru săvârșirea Paraclisului Maicii Domnului, care se oficiază zilnic în perioada postului, și pentru servirea cinei pregătită prin osteneala și cheltuiala enoriașilor ospitalieri, potrivit informațiilor oferite de părintele Andrei Anușca, parohul bisericii.

A doua zi a Pelerinajului Pedestru a început cu Sf. Liturghie la aceeași biserică, la ora 7.00, urmată de micul dejun în Complexul Parohial al Parohiei Vorona Centru. La pregătirea mesei pentru pelerini au participat și alți preoți din Cercul Pastoral-Misionar “Sfinții Împărați” din Vorona.

Publicitate

La ora 9.00 grupul de pelerini va porni la drum, cu destinația zilei la Parohia Sirețel, iar destinația finală fiind Ceahlăul, respectiv Sihla.

Programul pelerinajului

Ziua II – Joi, 1 august 2024

Publicitate

Slujbă: Sfânta Liturghie la Biserica Vorona Centru. Traseu: Parohia Vorona – Parohia Humosu – Filia Satu Nou – Parohia Sireţel

Ziua III – Vineri, 2 august 2024

Slujbă: Sfânta Liturghie la Biserica Sireţel.  Traseu: Parohia Sireţel – Parohia Lespezi – Parohia Heci – Parohia Uda

Ziua IV – Sâmbătă, 3 august 2024

Slujbă: Sfânta Liturghie la Biserica Uda. Traseu:  Parohia Uda – Parohia Broșteni Suceava – Drăgușeni Suceava – Parohia Săvești Neamț – Sat Răuceşti – Parohia Oglinzi

Ziua V – Duminică, 4 august 2024

Traseu:  Parohia Oglinzi – Mănăstirea Neamţ – Cetatea Neamț. Slujbă: Sfânta Liturghie în Paraclisul Cetății Neamț, apoi Cetatea Neamţ – Parohia Lunca – Parohia Nemţişor – Schitul Cărbuna – Seminarul Teologic Neamţ

Slujbă: Priveghere pentru Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ

Ziua  VI – Luni, 5 august 2024

Slujbă: Sfânta Liturghie la Seminarul Teologic Neamţ. Traseu: Seminarul Teologic Neamţ – Mănăstirea Durau

Ziua VII – Marţi, 6 august 2024

Traseu: Durău – Muntele Ceahlău. Slujbă: Sfânta Liturghie pe Muntele Ceahlău. Plecare spre Botoşani

Întregul traseu va fi parcurs de tineri pe jos, fiind însoțiți de preoți și voluntari. Masa se va lua în parohiile prin care se trece. În fiecare dimineață, pelerinii participă la Sfânta Liturghie. Pe traseu se fac opriri pentru rugăciuni și gustări.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

FOTO: Elevii de la Liceul „Demostene Botez” Trușești au sărbătorit „Ziua Europeană a limbilor”

Publicat

Publicitate

Elevii de la Liceul „Demostene Botez” Trușești, îndrumați de către profesoarele Ionescu Ana-Claudia și Cosorianu Rebeca, au sărbătorit, ieri, Ziua Europeană a limbilor!

Deviza din acest an “Pace prin diversitate lingvistică”, și-a propus să sublinieze rolul cheie pe care îl joacă diversitatea lingvistică și învățarea limbilor străine în promovarea păcii, a toleranței și a democrației.

„Activitatea interdisciplinară realizată de către elevii de gimnaziu si liceu a avut drept scop stimularea creativității și curiozității copiilor, implicarea acestora fiind plină de entuziasm.În lumea de astăzi din ce în ce mai interconectată și mai interdependentă, competența de comunicare în alte limbi este o abilitate vitală care îți oferă oportunitatea de a te conecta cu lumea din jur într-un mod mai semnificativ, fie în orizontul local, fie la mii de kilometri distanță, pregătindu-ne pentru a concura și a avea succes în economia globală. Mulțumiri cu recunoștință elevilor și cadrelor didactice implicate!”, a declarat profesoara Cătălina Gania.

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat de 40 de ani, din Cristinești, depistat la volan fără permis. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Poliția Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna George Enescu, un autoturism condus de un bărbat de, 40 de ani, din comuna Cristinești.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un tânăr de 29 de ani, din Dorohoi, care s-a urcat beat la volan

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul public, din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr, de 29 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Centura rutieră de ocolire a localității Flămânzi trece într-o nouă etapă a realizării

Publicat

Publicitate
Joi, am participat la București, la întrunirea Comisiei Tehnice de aprobare a indicatorilor pentru proiectul „Construire centura rutieră de ocolire a localității Flămânzi”, desfășurată la sediul CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).
Prima etapă a fost finalizată, incluzând un studiu de trafic și două analize multicriteriale, care au condus la alegerea celui mai bun traseu (varianta cu roz) și a celei mai bune soluții tehnico-economice dintre cele trei variante propuse inițial.
Vezi aici traseul inițial: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer
Pentru faza a doua, vom primi suma de 1 milion de euro, bani necesari pentru realizarea Studiului de fezabilitate, în cadrul căruia se vor evalua terenurile de pe traseul centurii, în vederea exproprierii. Se vor plăti intabulările, dezmembrările și exproprierile terenurilor.
În faza a treia se va realiza Proiectul Tehnic (PT) și Documentația Tehnică pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construcții (DATC). După finalizarea documentației tehnice, va începe licitația pentru execuția lucrării.
Valoarea investiției este estimată la 12,7 milioane de euro. Accesul pe această șosea de centură va fi la de pe DE 58, la intrarea în Flămânzi, dinspre Frumușica, înainte de pod, și se va intersecta cu drumul județean spre Prăjeni (DJ 282B), în zona oborului, unde probabil va fi un sens giratoriu. Drumul va continua până la intrarea în satul Cotu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending