Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO&VIDEO: O casă din municipiul Botoșani a luat foc în această după-amiază. Un tânăr de 26 de ani a suferit arsuri

Publicat

Publicitate

O casă de pe strada Dragoș Vodă din municipiul Botoșani a fost cuprinsă de flăcări, în urmă cu puțin timp. În momentul izbucnirii incendiului, în interior se afla un tânăr, în vârstă de 26 de ani. Acesta a ieșit și a cerut ajutor.

 

La caz s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. 

Publicitate

 

Aceștia au constatat că ardeau bunurile dintr-o cameră și o baie, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte încăperi.

Preventiv, au fost evacuate două persoane care locuiesc într-o altă casă, lipită de cea

Publicitate

care a fost afectată de flăcări. 

Incendiul a fost stins în limitele găsite. Pompierii au eliminat riscul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie.

 

Publicitate

Tânărul a suferit arsuri la nivelul feței și mâinilor, fiind preluat de echipajul SMURD și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

 

Cel mai probabil, incendiul s-a produs după ce gazul acumulat în cameră, de la o butelie defectă, s-a aprins în momentul în care tânărul a folosit o brichetă. 

Publicitate

 

Exploziile din cauza acumulărilor de gaze, urmate sau nu de incendiu, sunt devastatoare.

 

Putem să înlăturăm acest pericol din propria casă, prin respectarea următoarelor recomandări:

 

✔ în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei și al aparatului de utilizare;

 

✔️deschideți ușile și ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute;

 

✔ nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați și nu utilizați surse de foc înainte de aerisi încăperea;

 

✔️ înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei și robinetele aparatului de utilizare sunt închise;

 

✔️ întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz;

 

✔️ umpleți buteliile doar cu tipul de combustibil pentru care au fost proiectate și numai în centru autorizate în acest sens.

 

Este interzisă încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor sau a furtunului! Verificarea buteliei se va face numai cu emulsie de apă cu săpun! Folosiți doar butelii comercializate în unități specializate!

 

Aveți grijă ca la ambele capete ale furtunului să existe coliere metalice pentru a se împiedica desprinderea acestuia pe timpul funcţionării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor, căpușelor și a altor insecte, în mai multe zone din municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

Dezinsecția se va efectua DOAR PE PERIOADA NOPȚII.  Primele operațiuni vor fi realizate în Parcul Mihai Eminescu.

În perioada 22 – 23 mai 2024, în intervalul orar 22.00 – 05.00, se va desfășura operațiunea de dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor, căpușelor și a altor insecte, în mai multe zone din municipiul Botoșani.

Se va interveni în zonele din municipiul Botoșani, cu precădere în parcurile din oraș, spațiile special amenajate pentru animalele de companie, zonele pietonale și Bulevardul Mihai Eminescu.
Substanțele utilizate pentru dezinsecție NU SUNT PERICULOASE pentru cetățeni!
Recomandăm botoșănenilor să evite zonele unde vor fi executate operațiunile de dezinsecție, doar pe perioada cât lucrătorii vor interveni!

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Poliţiştii botoşăneni, alături de elevi în Săptămâna prevenirii criminalităţii

Publicat

Publicitate

Prima zi a  Săptămânii prevenirii criminalităţii 2024 a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor,  poliţiştii de prevenire fiind alături de elevii din clasele Școlii Gimnaziale nr.13 Botoşani, precum şi alături de beneficiarii Centrului social de zi pentru copii aflaţi în situaţie de risc social Botoşani, în mijlocul cărora au derulat activităţi  de informare.

Siguranţa pe Internet a fost subiectul dezbătut de poliţişti cu elevii claselor gimnaziale din cadrul unității  de învățământ. Recomandările generale s-au referit la  protejarea datelor personale, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente. De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

În cadrul întâlnirilor cu beneficiarii centrului de zi , aceştia au fost informaţi într-un mod cât mai interactiv pe diverse teme : siguranţa pentru sănătate, siguranţă în clasă, siguranţa în pauză, prevenirea, recunoaşterea şi gestionarea situaţiilor periculoase, relaţiile cu colegii, când lipsesc părinţii de acasă sau accesarea internetului.

Publicitate

În cadrul activităților au fost distribuite materiale realizate în cadrul Programului local de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, derulat în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: George Simion a fost primit la Botoșani cu aplauze și urale. „Am venit pentru a-i îndemna pe botoșăneni să voteze AUR”

Publicat

Publicitate

Liderul AUR, George Simion, s-a aflat marți, pentru câteva ore, pe meleagurile botoșănene. A fost primit la sediul de campanie din municipiul Botoșani de mai mulți membri ai acestei formațiuni politice cu aplauze și urale. În fruntea acestora s-au aflat Cătălin Silegeanu, candidatul la Primăria Botoșani, și Eusebiu Cilibiu, candidatul la Consiliul Județean. În conferința de presă, George Simion a insistat pe încrederea pe care a acordat-o și pe care și-o menține în cei doi candidați care luptă pentru fotoliul de primar al municipiului Botoșani și pentru șefia Consiliului Județean.

„Am venit la Botoșani pentru a-i susține pe cei doi candidați ai noștri și pentru a-i îndemna pe botoșăneni să voteze AUR pe toate cele cinci buletine de vot. Atât domnul Cilibiu, cât și Cătălin Silegeanu sunt oameni care doresc să schimbe viitorul Botoșaniul și pariez pe ei și  le acord această încredere să demonstreze într-o luptă corectă. Nu prea avem parte de luptă electorală corectă. Îi felicit pentru curaj. Viitorul lor politic stă în rezultatul pe care îl vor obține aici”, a spus George Simion.

După întâlnirea cu jurnaliștii, liderul AUR a pornit la pas prin oraș, a vorbit cu oamenii, s-a fotografiat și a făcut cumpărături.

Publicitate

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Comunelor Ungureni și Trușești, două zile fără apă! Nova Apaserv: Ne cerem scuze pentru disconfortul creat

Publicat

Publicitate

Din cauza unei avarii produsă în zona localității Cucuteni, pe conducta de distribuție apă Dn 500 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 21 mai 2024, începând cu ora 12:00, pentru o perioadă de 48 ore, către utilizatorii din localitățile aparținând comunelor Ungureni și Trușești.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending