Connect with us
Publicitate

Educație

FOTO&VIDEO: „Bucuria Prieteniei”. Tabără pentru copii organizată de ATOR Vorona Mare

Publicat

Publicitate

În perioada 18-21 iulie 2024, Asociația Tineretului Ortodox Român, Filiala Vorona Mare, a organizat ediția a V-a a taberei „Bucuria Prieteniei”. Acțiunea s-a desfășurat la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” și prin împrejurimi. Au participat copii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani. Organizatorii au pregătit o serie de activități captivante, jocuri și surprize care au transforma această tabără într-o experiență de neuitat. De aceea, au relatat cu mult entuziasm, toate momentele fascinate pe zile și le-au înscris pe pagina de facebook  ATOR Vorona Mare.

 

Prima zi. Inițiere, Prezentare și Mișcare!

În prima zi, participanții au fost întâmpinați cu brațele deschise și inimile pline de bucurie. După primirea călduroasă, s-a dat startul oficial cu rugăciune, discursuri și prezentarea echipei de animatori de anul acesta. O serie de jocuri de cunoaștere i-au ajutat pe copii să lege primele prietenii, după care a urmat competiția sportivă haioasă, unde toată lumea s-a distrat copios. Ziua s-a încheiat cu rugăciune pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru ziua minunată pe care au avut-o.

 

Ziua a doua: Creativitate, Prietenie și Vorona Express!

Publicitate

Ziua a doua a început cu rugăciunea de dimineață și exerciții de înviorare. Atelierele creative au adus culoare și imaginație, iar jocurile de grup au întărit prieteniile dintre participanți. După-amiaza, cu toții au avut parte de „Vorona Express”, o activitate plină de aventură și distracție, care a captivat pe toată lumea. Ziua nu se putea încheia fără rugăciunea de seară, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările primite.

 

Ziua a treia: Tobogan și Vânătoare de Comori!

Publicitate

După rugăciunea de dimineață și exercițiile de înviorare, copiii au avut parte de ateliere creative pline de imaginație. După prânz, a început mult așteptata „Vânătoare de comori”. Participanții s-au aventurat în căutarea indiciilor și au găsit comori ascunse, trăind o aventură plină de suspans și entuziasm. Copiii au colaborat, au gândit strategic și s-au bucurat de fiecare moment al acestei activități captivante. Seara, distracția a atins apogeul cu toboganul! Râsetele și bucuria copiilor au transformat fiecare alunecare într-o experiență memorabilă și plină de voie bună. Ziua s-a încheiat cu rugăciunea de seară, mulțumindu-I Lui Dumnezeu pentru toate momentele frumoase și pentru oportunitatea de a ne bucura de activități împreună.

 

Ziua a patra: Creație, talent și Distracție!

Ultima zi a taberei a fost încărcată de momente de neuitat! După o dimineață plină de ateliere creative și activități captivante, seara a adus mult așteptatul spectacol de talente. Copiii au dat dovadă de abilități impresionante la chitară, dans și alte momente artistice care au umplut aerul cu entuziasm și bucurie. Atmosfera a fost electrizantă, cu râsete și aplauze la fiecare performanță. Distracția a continuat cu dansuri și cântece, toată lumea alăturându-se pentru a celebra prietenia și spiritul taberei, care i-a adus pe toți mai aproape.

„Mulțumim din suflet tuturor participanților, organizatorilor și voluntarilor pentru o tabără de neuitat! Ați transformat aceste zile într-o experiență extraordinară! Vrem să mulțumim participanților noștri extraordinari, care au adus energie și bucurie în fiecare zi. Voi sunteți cei care ați făcut ca fiecare activitate să fie un succes și fiecare zâmbet să conteze. De asemenea, un mare mulțumesc organizatorilor, care au pus la punct fiecare detaliu cu atâta grijă și profesionalism. Ați transformat viziunea acestei tabere într-o realitate minunată. Nu în ultimul rând, vrem să mulțumim din suflet voluntarilor noștri dedicați, care au fost sufletul acestei tabere. Fără efortul, dăruirea și pasiunea lor, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil.Ați creat un mediu plin de iubire și sprijin, în care fiecare copil s-a simțit valoros și apreciat.  Fiecare zâmbet, fiecare îmbrățișare și fiecare moment de bucurie pe care l-am trăit împreună este o dovadă clară a prieteniei care ne unește”, a spus părintele Olivian Sandu, parohul comunității din Vorona Mare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 5 septembrie 2024

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 5 septembrie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 5 septembrie 2024:

Loto 6 din 49: 34, 17, 26, 25, 4, 7

Loto 5 din 40: 15, 32, 24, 40, 31, 39

Noroc: 7 8 2 7 7 7 9

Super Noroc: 9 9 4 2 0 2

Publicitate

Noroc Plus: 5 6 0 8 8 3

Joker: 22, 1, 7, 8, 27 + 9

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

AUR Botoșani: PSD și PNL duc România în prăpastie, cu cele mai mari prețuri la energie din Europa

Publicat

Publicitate

AUR Botoșani a transmis într-un comunicat că sub conducerea dezastruoasă a lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, România a atins un nou record rușinos: cel mai mare preț la energie din Europa.

Iată comunicatul AUR:

În loc să gestioneze eficient această situație, guvernarea PSD-PNL a adus sistemul energetic național într-o stare critică, iar românii vor resimți din plin povara acestei crize în lunile ce urmează. Cu prețuri care frizează absurdul și care contribuie din plin la o inflație galopantă, viața pentru milioane de cetățeni s-a degradat, iar competitivitatea firmelor autohtone este distrusă.

Pe 2 septembrie 2024, România a înregistrat o premieră nedorită: prețul energiei a depășit 1000 de euro/MWh, nu pentru o oră, ci pentru două ore consecutive. Așa ceva este inacceptabil într-o țară care ar trebui să aibă resurse energetice suficiente pentru a asigura un preț rezonabil pentru consumatori. Prețurile au explodat începând cu ora 17: 167 euro/MWh, apoi 464 euro/MWh la ora 18, culminând cu peste 1000 de euro/MWh între orele 20 și 21.

Cum am ajuns aici? Simplu. Din 2019 încoace, guvernele PSD și PNL au închis mai multe capacități de producție pe cărbune, înlocuindu-le cu panouri fotovoltaice, care produc energie doar în anumite momente ale zilei și pentru un număr limitat de ore pe an. În lipsa capacităților de producție continuă și a unor soluții de stocare, sistemul energetic a devenit instabil și extrem de vulnerabil la fluctuațiile pieței. Iar rezultatul? Românii plătesc facturi astronomice, în timp ce companiile noastre își pierd competitivitatea.

Mai grav, acest dezastru energetic nu este doar o problemă de moment. Prețurile vor continua să crească, iar de la 1 aprilie 2025, românii vor începe să plătească facturi în baza prețurilor de la acel moment, care, dacă se păstrează ritmul actual, vor fi asemănătoare sau mai mari decât cele din 2021. În timp ce guvernul tace, cetățenii vor resimți și mai puternic impactul acestei crize, în condițiile în care deja avem cea mai mare inflație din Uniunea Europeană.

Publicitate

Guvernul Ciolacu poate redresa situația?

Desigur, dar nu face nimic. În loc să prioritizeze investițiile în infrastructura energetică, guvernul a preferat să ignore realitatea și să se afunde în politici populiste și ineficiente.

De ce nu se iau măsuri? Simplu, pentru că prioritatea acestui guvern nu este binele românilor, ci menținerea puterii și accesul la resursele publice. În loc să creeze un mix energetic stabil și să reducă dependența de importuri, guvernul alege să plătească sume exorbitante, cum s-a întâmplat cu prețul din piața de echilibrare de energie electrică de la București, din 2 septembrie, când, pentru intervalul de decontare 22.00-22.15, s-a plătit 67.983 de lei/MWh, adică circa 13.600 de euro/MWh. Acești bani îi primește un producător sau mai mulți pentru a produce și debita în SEN mai puțină energie, nu mai multă.

Publicitate

Pentru români, mesajul este clar: sărăcirea continuă. Într-o țară cu potențial energetic considerabil, plătim cel mai mult pentru energie, iar acest lucru nu este o coincidență, ci rezultatul unor guverne incompetente și corupte, care au distrus sistemul energetic național.

Este imperativ ca aceste probleme să fie rezolvate de urgență, prin măsurile propuse de AUR:

  1. a) Finalizarea și punerea în funcțiune, până la finalul acestui an a celor două centrale pe gaze de la Iernut și de la Brăila, rămase într-un stadiu avansat de construcție;
  2. b) Demararea, în regim de urgență, a lucrărilor de finalizare a hidrocentralelor din bazinul Jiului;
  3. c) Demararea, de către Hidroelectrica, a lucrărilor de realizare a centralei cu pompaj invers de la Tarnița-Lăpuștești, singura care poate atenua dezechilibrele din sistem;
  4. d) Începerea neîntârziată a lucrărilor la centralele pe gaze de la Mintia și din Complexul Energetic Oltenia, în paralel cu demararea lucrărilor de modernizare a liniilor electrice de transport a energiei electrice, care să permită preluarea producției de electricitate de la aceste noi unități de producție;
  5. e) Cuplarea într-un holding a diverșilor producători deținuți majoritar de stat, pentru a putea comercializa un mix energetic, cu preț constant rezonabil, care să reducă ponderea electricității corespunzătoare Pieței zilei următoare (PZU).

Dacă nu acționăm acum, românii vor fi condamnați la sărăcie energetică, iar economia noastră va fi pusă în genunchi. Hai să oprim această prăbușire cât încă nu este prea târziu!

Citeste mai mult

Eveniment

Este OFICIAL: Pensiile mai mici de 3000 de lei nu se impozitează. Legea a fost promulgată de președintele Iohannis

Publicat

Publicitate

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzăzi, joi, legea prin care se majorează plafonul până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.

Legea pentru modificarea alin. (1) al art. 100 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi stabilirea unor măsuri fiscale a fost adoptată decizional de Camera Deputaţilor în 3 septembrie, scrie agerpres.ro.

„Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei”, prevede actul normativ.

De asemenea, prin derogare, aceste prevederi intră în vigoare la data de 1 octombrie 2024 şi se aplică începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024.

„Începând cu veniturile din pensii aferente lunii octombrie 2024, plafonul lunar neimpozabil prevăzut la art. 101 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, este în sumă de 3.000 lei”, mai prevede legea.

Publicitate

Câți bani va primi în mână un român cu o pensie de 3.500 de lei din octombrie

În prezent, toate pensiile care depășesc pragul de 2.000 lei sunt impozitate cu 10%. De la 1 octombrie vor fi impozitate doar sumele care depășesc pragul de 3.000 de lei.

Astfel, la o pensie de 3.500 lei se va aplica un impozit de 10% pentru suma de 500 de lei, adică 50 de lei. Pensie pe care o va primi cetățeanul în mână este de 3.450 lei.

În prezent, pentru aceeași pensie se aplică un impozit de 150 de lei (pentru suma de 1.500 de lei), iar pensia rezultată este de 3.350 lei.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Patru AMENZI contravenționale în valoare de 69.500 lei aplicate de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu la Botoșani în august

Publicat

Publicitate

Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu a anunțat astăzi că în luna august 2024 a efectuat un număr de 37 acțiuni de inspecţie și control, 32 din inspecţii fiind neplanificate iar 5 inspecții planificate.

Controalele au fost efectuate conform HG nr. 1005/2012 privind organizarea și funcționarea Gărzii Naționale de Mediu, OUG 195/2005 privind protecția mediului, OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, Ordonanța nr. 27/2002 privind reglemenarea activității de soluționare a petițiilor  astfel:

– 4 acțiuni de inspecție și control pentru verificarea respectării măsurilor din actele de reglementare,

– 10 acțiuni de inspecție și control în vederea soluționării sesizărilor,

– 13 acțiuni de inspecție și control dispuse de Comisariatul General

– 5 acțiuni de inspecție și control cu alte autorități.

Publicitate

“Urmare a acestor inspecții, pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, din care: 4 avertisment și 4 amenzi contravenționale, în valoare totală de 69.500 lei. Nu s-au înregistrat incidente/accidente de mediu”, a transmis Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending